Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.
mawete - 10 Grudnia 2009, 12:14
Zacznij robić legitymacje i zbierać podpisy na "prezydęta"
Chal-Chenet - 10 Grudnia 2009, 12:24
NURS napisał/a | No i zainicjowałem ruch, który przerodzi się w partię i zdobędzie wladzę nad światem! |
Nie odbieraj wszystkich zasług Gwyn.
NURS - 10 Grudnia 2009, 12:39
Nie zamierzam ani robić legitymacji, ani odbierać czegokolwiek Gwyn.
Tylko empikowi zamierzam odebrac moje pieniądze
Witchma - 10 Grudnia 2009, 13:37
Kruk Siwy napisał/a | tłumaczenia są różne ale żadne z nich nie fałszuje oryginału. I dobrze. |
Chciało Ci się obydwa z oryginałem porównywać...?
joe_cool - 10 Grudnia 2009, 21:54
Jeśli chodzi o książki, to nawet mogłabym bojkotować ępik. Ale jeśli chodzi o muzykę - cóż, albo nie wiem, gdzie we Wro są fajne sklepy muzyczne (w miarę dobrze zaopatrzone), albo ich nie ma... No i nowego Charlesa Azanvoura nie było w Merlinie, a w ępiku był - co prawda wszystkie egzemplarze w magazynie centralnym, no ale trudno
mBiko - 10 Grudnia 2009, 22:14
NURS napisał/a | No i zainicjowałem ruch, który przerodzi się w partię i zdobędzie wladzę nad światem! |
Partia Przyjaciół Libli?
Witchma napisał/a | Chciało Ci się obydwa z oryginałem porównywać...? |
Może nie zdanie, po zdaniu, ale odświeżyłem sobie kilkadziesiąt stron poprzedniego wydania. Wystarczyło to, żebym poczuł klimat tamtego tłumaczenia.
Fidel-F2 - 10 Grudnia 2009, 22:26
a kim są Lible?
Agi - 10 Grudnia 2009, 22:28
Cytat | Kim jesteście? - zażądał wyjaśnień. - Jesteśmy Liblami - odpowiedział najwyższy. - Aha. A co to są Lible? - My - odpowiedziały Lible. ... |
Kruk Siwy - 10 Grudnia 2009, 22:29
Uch. Galaghera nie pamiętasz? Kuttnera?
Fidel-F2 - 10 Grudnia 2009, 22:31
Agi, Kruk Siwy,
http://www.science-fictio...hp?mode=results Lible, Fidel-F2
Agi - 10 Grudnia 2009, 22:35
Fidel-F2, wiem,dlatego Ci to wkleiłam.
Cytat | Fidel-F2 - 15 września 2006, 12:29
- i kim wy jesteście?
- Liblami
- a kto to są Lible?
- my
|
http://www.science-fictio...b6c2b0bb5b6d414
Fidel-F2 - 10 Grudnia 2009, 22:39
czekałem, może kto pociągnie dialog
NURS - 12 Grudnia 2009, 18:22
Zakończcie offtopa, pliz.
NURS - 13 Grudnia 2009, 12:35
Małe zaproszenie mam. Wprawdzie jeszcze nie wszystko hula, ale dzisiaj robimy otwarcie. Dzięki pomocy nieocenionego GAndrela stanęła w końcu moja strona. Skromna prawie tak, jak ja.
Zapraszam w odwiedziny i dawajcie znać, jeśli coś wam się sypie w innych przeklądarkach. Uwagi mile widziane.
www.robertjszmidt.pl
Witchma - 13 Grudnia 2009, 12:38
Stronka śmiga
NURS - 13 Grudnia 2009, 12:50
Pododawałem tam trochę drobiazgów o książkach, galerii bedzie przybywac w miarę wolnego czasu. Teksty trafią we fragmentach i całościach do czytelni pewnie w przyszłym tygodniu.
Enjoy!
ilcattivo13 - 13 Grudnia 2009, 12:51
NURSie, why ""Czynasty" schron"? Outpost jest fajniejszy i jego załoga udziela się też u nas...
NURS - 13 Grudnia 2009, 12:59
To nie ja jestem wydawcą. Generalnie powiem ci, że jak patrzę na to, co zrobiono z promocja tego tytułu, to mi się nóż otwiera (szczęściem nosze go zawsze z tyłu
BTW, otworzyłem stronę Outpostu i dojechałem do połowy listopada przeglądając wieści. Nie ma tam nawet słowa, że "Samotność..." się ukazała
ilcattivo13 - 13 Grudnia 2009, 13:04
NURS napisał/a | BTW, otworzyłem stronę Outpostu i dojechałem do połowy listopada przeglądając wieści. Nie ma tam nawet słowa, że Samotność... się ukazała |
pisali o niej we wrześniu. Ale i tak trzeba będzie kogoś "O.PE.ER.nąć"
EDIT:
już wiem dlaczego milczą - "o rzeczach oczywistych się nie pisze"
NURS - 13 Grudnia 2009, 13:09
Spojrzałem na tył okładki: Patroni medialni. Polter. Nawet nie wkleili drugiego fragmentu Samotności na swojej stronie, nie mówiąc o innych informacjach o niej.
Ciekaw jestem na czym polega patronat w rozumieniu FS
ilcattivo13 - 13 Grudnia 2009, 13:13
i nawet nie ma "Samotności ..." w "Patronujemy"... Chyba musisz wpaść do Wydawnictwa z jakąś porządną lagą.
NURS - 13 Grudnia 2009, 13:16
Chyba muszę odkopać schmeissera po dziadku Tuska z wehrmachtu
ilcattivo13 - 13 Grudnia 2009, 13:20
uuuu.... Lepiej noś cały czas ciemne okulary na oczach. Wtedy Ci nie uszkodzą laserem celowniczym wzroku snajperzy z ABW. Bo że już jacyś do Ciebie jadą, to pewne
NURS - 13 Grudnia 2009, 13:45
ABW?
Ambiwalencja Biednych Wydawców?
Zdaje się, że reszta patronów potraktowała książkę podobnie, jak empik
Agi - 13 Grudnia 2009, 14:07
Strona śmiga aż miło.
Obejrzałam film reklamujący "Samotność Anioła Zagłady" i tym bardziej niecierpliwie czekam na zamówioną książkę.
NURS - 13 Grudnia 2009, 14:26
Postaram się wkleić jeszcze jakiś ciekawy fragment w najbliższych dniach.
mawete - 13 Grudnia 2009, 15:23
Przeczytałem "Samotność..." 3 razy w tym wczoraj pod wpływem płynów. I wydaje mi się, że rozumiem co i dlaczego tak chciałeś pokazać (piwo wisisz ). Mimo to sporo błędów logicznych dalej widzę. Jesli chcesz to dogadamy sie na PW.
ps. musisz mieć mocną głowę
NURS - 13 Grudnia 2009, 15:36
Możesz spokojnie walić tutaj. Logika w tego typu powieściach nie zawsze jest najwazniejsza. - Patrz Ostatni brzeg
A głowa? sam tyle nie trąbiłem, ile Adam, ale mialem kiedyś wspólnika, ktory chlal jak gąbka. Rano przychodził do roboty trzeźwy (w miarę), ale po zamknięciu firmy dzień w dzień pił. czasem długimi tygodniami. wiem, że się da funkcjonować i pić jak bohater książki.
mawete - 13 Grudnia 2009, 15:47
Za dużo cytatów bym musiał wstawiać i po pierwsze mogło by to zepsuć lekturę innym, a po drugie nie chce mi się tyle pisać - w wordzie w trybie edycji (zaznacz zmiany) jest szybciej i łatwiej.
NURS - 13 Grudnia 2009, 15:52
ok. musimy też pamiętać o środzie
Albo podeślij mu numer stacjonarny, pogadamy. bedzie mniej meczenia palców.
|
|
|