Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
hijo - 7 Października 2011, 17:38
jewgienij napisał/a | Rzadko intelektualistów można spotkać aż tak hurtowo | aż 150! nie wiedziałem, że ich tylu mamy
jewgienij - 7 Października 2011, 17:41
Jakby poszukać po dziennikach polskich i Instytucie Polowania Narodowego, to może być drugie tyle. Jakiż potencjał intelektualny. Brak Nobli to wina lobby żydowskiego.
hijo - 7 Października 2011, 18:01
jewgienij napisał/a | Brak Nobli to wina lobby żydowskiego | to żeś pojechał
Ontop Najgorsze jest jednak to, że żadna z walczących na wyborczej arenie stron nie potrafi zamknąć jadaczki i przemilczeć sprawy. Merkel i tak się dowiedziała, ale nie komentuje sprawy, a "nasi przedstawiciele" (byli ministrowie i intelektualiści) jęczą i miauczą jej na ten temat. Wystarczy jedna wtopa, a oni robią z tego lawinę wtop.
Lis Rudy - 7 Października 2011, 18:18
Ja już powoli zaczynam odpływać z całą tą akcją przed wyborami. Rano PO ma 11% przewagi nad PiS, w południe PiS traci (podobno) tylko 1,2,3 % procent do PO, wieczorem RPP przeskakuje SLD a całkiem wieczorem Palikotowi spada a zyskuje PSL.
Nic już nie rozumiem i trochę mnie to męczy. Czekam niedzieli i co będzie, to będzie, ale przynajmniej festiwal obietnic się skończy.
jewgienij - 7 Października 2011, 18:24
Lis Rudy napisał/a | Ja już powoli zaczynam odpływać z całą tą akcją przed wyborami. Rano PO ma 11% przewagi nad PiS, w południe PiS traci (podobno) tylko 1,2,3 % procent do PO |
Bo wyborcy PIS późno wstają
hijo - 7 Października 2011, 18:32
Lis Rudy napisał/a | Nic już nie rozumiem | bo to statystyka jest, a jak mawiał mój wykładowca ze statystyki: są małe kłamstwa, duże kłamstwa i statystyka.
Lis Rudy - 7 Października 2011, 18:34
jewgienij, wiesz co, autentycznie mam dosyć. Telewizor włączam na jakieś dzikie kanały, najczęściej coś z BBC, bo żadnych naszych już nie daję oglądać, zwłaszcza wszelkich Panoram, Wiadomości, Faktów czy co tam jeszcze jest...
Co otwieram TV na naszych stacjach, to wyskakuje a to Napieralski z tak smutnym ryłem że wygląda jak skopany cocker spaniel, a to prezes z obłędem w oczach znów komuś wygrażający lub kogoś straszący, to znowu sierota z PO bredząca momentami tak że aż zęby bolą przy słuchaniu....
Humor poprawiam mi tylko Waldi Pawlak, bo potrafi coś tak absurdalnego pierdzielnąć że zalatuje Monty Pythonem wręcz.
edit: właśnie wlazłem na WP, w górnym prawym rogu są sondaże, różne z różnych pracowni. Właśnie oszlałem do reszty. Ratunku !!!!!!!!
hijo - 7 Października 2011, 18:54
Lis Rudy napisał/a | właśnie wlazłem na WP, w górnym prawym rogu są sondaże, różne z różnych pracowni. Właśnie oszlałem do reszty. Ratunku !!!!!!!! | wybierz wersję która ci najbardziej odpowiada i módl się, czy rób co tylko możesz, aby się sprawdziła
czterdziescidwa - 7 Października 2011, 18:59
http://wyborcza.pl/wybory...zekonywac_.html
Wywiad z Tadeuszem Mazowieckim:
Cytat |
A może Kaczyński jako lider ostrej opozycji jest w gruncie rzeczy politykiem racjonalnym? I jeśli by doszedł do władzy, to będzie kontynuował politykę społeczną i gospodarczą?
- Niech mnie pani do racjonalności tego polityka nie przekonuje! Jest to racjonalność, z której jak diabeł z pudełka zawsze wyskoczy coś nieobliczalnego, co ma odkryć prawdziwe lub urojone układy, lub coś innego równie groźnego, czym można politycznie grać.
Jego rady u progu obecnego kryzysu były błędne, mogły tylko rozregulować naszą gospodarkę. Jego zdolności koncyliacyjne do zawierania koniecznych porozumień we wspólnej walce Europy z tym kryzysem są równe zeru i zawsze noszą znamię buńczuczności.
Zresztą obserwowaliśmy tę racjonalność w czasie tzw. IV Rzeczypospolitej. Nieustanne polityczne turbulencje, dzielenie ludzi na patriotów i niepatriotów, podejrzliwość i duszna atmosfera w kraju, niechęć wobec sąsiadów, dystans wobec całej Europy...
Od roku opozycja Kaczyńskiego to w istocie nie opozycja, to rokosz przeciwko instytucjom demokratycznym państwa polskiego. Przecież prezes PiS nie akceptuje wyników demokratycznych wyborów prezydenckich. |
jewgienij - 7 Października 2011, 18:59
Lis, wyluzuj, nie patrz już na sondaże, bo to horoskopy. Wszyscy są zmęczeni, chciałbym, żeby już był poniedziałek, choć nie łudzę się, że będzie spokój.
A jak już koniecznie śledzisz, to spójrz na nasz, elitarny sondaż u góry: Wygrywa w cuglach PO, a Korwin i Palikot robią koalicję
ivaine - 7 Października 2011, 19:32
Lis Rudy napisał/a | właśnie wlazłem na WP, w górnym prawym rogu są sondaże, różne z różnych pracowni. Właśnie oszlałem do reszty. Ratunku !!!!!!!! |
Lisie, jesteś masochistą?
jewgienij napisał/a | nie patrz już na sondaże, bo to horoskopy. |
Czytałam dzisiaj horoskop wyborczy. Przynajmniej mnie rozbawił - w przeciwieństwie do sondaży.
Lis Rudy - 7 Października 2011, 19:49
hijo, jewgienij, ivaine, ja po prostu chciałem na WP przeczytać jakieś wiadomości a tu wylazły sondaże szczerząc swe pyzate gęby i wabiąc.
No i zwabiły.
No i oszalałem.
Szczęściem dzisiaj o północy KONIEC tych bzdur. Matrim wątek też chyba zawiesi, bo tak cisza wybiórcza nakazuje.
A potem tylko wrzucić głos do urny, zarżnąć kure czarne i zapalić sandałowe trociczki medytując nad tym,
Coby się nam ZNOWU bagno nie zrobiło w kraju...
Ps
Mi w sondażu "Latarnik" wyszło że że jestem Palikociarzem zmiksowanym z PO. Różnica między RPP a PO wyszła jakieś 9 procent.
I tak Lis sam siebie załatwił. To chyba jakaś moja podświadomość się włączyła.
PiS wylądował w tym samym sondażu na dnie pod grubą warstwa mułu. Znaczy ostatni był.
Może to jakie proroctwo ???
jewgienij - 7 Października 2011, 19:59
PIS w tej zabawie wychodzi na swoje nawet wśród przeciwników, bo trudno odpowiedzieć "nie" na pytanie, czy w stosunkach z Rosją i Niemcami powinniśmy przejawiać twarde stanowisko?
Wiadomo, że tak. Ale twarde nie znaczy oszołomskie, agresywne, nieprzemyślane. Twarde przy uwzględnieniu całej złożoności wzajemnych powiązań i mierząc siły na zamiary. Dając odpowiedź "tak" punktuje się niby PIS, choć wcale się z nim nie zgadza. Dlatego to tylko zabawa.
Agi - 7 Października 2011, 20:02
Uprzejmie ogłaszam, że wątek Cisza wyborcza o północy zostanie zamknięty.
Igrzyska zostaną wznowione po zamknięciu lokali wyborczych.
jewgienij - 7 Października 2011, 20:05
Będę agitować w "co nas wkurza"
Agi, spokojnie. Ponury żart przedwyborczy..
Witchma - 7 Października 2011, 20:06
jewgienij, nasza polityka już tylko do "Co nas śmieszy" się nadaje...
Kai - 7 Października 2011, 20:10
Palikot i PO - 61 %
SLD - 47%
PSL - 30%
PiS - 28%
Pff, Palikot to populista, skreślam go w ogóle, choć wiem, że moje skreślenie mogę sobie w uchu zawiesić.
Agi - 7 Października 2011, 20:10
jewgienij napisał/a | Agi, spokojnie. Ponury żart przedwyborczy.. |
Mam nadzieję, bo jeśli to nie żart pójdziesz na wybory w czerwonym krawacie
jewgienij - 7 Października 2011, 20:11
Wiedźmo, Polityka taka jak my, niestety. Już to kiedyś pisałem. Takich mamy polityków, na jakich w tej chwili zasługujemy. To my sami w krzywym zwierciadle, z wyolbrzymionymi wszystkimi cechami.
Może kiedyś będzie lepiej.
Ale racja, lepiej się śmiać niż wkurzać.
mad - 7 Października 2011, 21:13
Chociaż raz mogę się zgodzić z przedmówcą.
Tak tylko wpadłem, nie czytałem za dużo...
hijo - 7 Października 2011, 21:19
mój ulubiony klip wyborczy teledysk dla dorosłych
Lis Rudy - 7 Października 2011, 21:21
Witchma, Agi, jewgienij, że pozwole sobię na tę (parszywą ) okoliczność zacytować Piłsudskiego:
"Jednym z przekleństw naszego życia, jednym z przekleństw naszego budownictwa państwowego jest to, żeśmy się podzielili na kilka rodzajów Polaków, że mówimy jednym polskim językiem, a inaczej nawet słowa polskie rozumiemy, żeśmy wychowali wśród siebie Polaków różnych gatunków, Polaków z trudnością się porozumiewających, Polaków tak przyzwyczajonych do życia według obcych szablonów, według obcych narzuconych sposobów życia i metod postępowania, żeśmy prawie za swoje je uznali, że wyrzec się ich z trudnością możemy. (…) czeka nas pod tym względem wielki wysiłek, na który my wszyscy, nowoczesne pokolenie, zdobyć się musimy, jeżeli chcemy zabezpieczyć następnym pokoleniom łatwe życie, jeżeli chcemy obrócić tak daleko koło historii, aby wielka Rzeczpospolita Polska była największą potęga nie tylko wojenną, lecz także kulturalną na całym wschodzie. "
Opis: przemówienie na obiedzie w Lublinie, 11 stycznia 1920 r.
Wydaje się pasować i do obecnych wyborów i do przywódców niektórych partii....
jewgienij - 7 Października 2011, 22:31
Tak, ale przestańmy porównywać te dwie rzeczywistości, mimo pewnych, naturalnych, zbieżności. Czwarta RP miała być na przykład kontynuacją Drugiej, jakby za komunizmu Polska nie istniała w ogóle, nie budowała, nie kształciła dzieci, nie tworzyła kultury i nie zdobywała medali w sporcie. Ale nieistotne. Każdy ma prawo oceniać historię po swojemu. Tylko do czego niby nawiązuje Czwarta, skoro rzeczywistość inna. Już Heraklit u początków cywilizacji i filozofii mówił, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Do symboli? To nie teatr, tylko polityka.
Ice - 7 Października 2011, 22:53
Może do wartości?
Fidel-F2 - 7 Października 2011, 22:56
tja, Kaczyński ma wartość jak się w drogi garnitur ubierze
Lis Rudy - 7 Października 2011, 23:02
Fidel-F2,
jewgienij - 7 Października 2011, 23:03
Ice napisał/a | Może do wartości? |
Warchoł, mitoman i krętacz, jakim jest Kaczyński, nie jest godzien wspominać o wartościach, jakichkolwiek. Jak łatwo nabrać jedną trzecią Polski. Wystarczy się podszyć pod lepszych i podpiąć pod tradycję. Przypomina mi się żart, jak kupa przykleiła się do okrętu i woła :płyniemy!
Ziemniak - 7 Października 2011, 23:04
No to jeszcze jeden teledysk wyborczy
Ice - 7 Października 2011, 23:05
Co byś nie sądził o Jarku, to był jeszcze Lech.
hijo - 7 Października 2011, 23:09
Ziemniak, za rzadko to w Antyradiu puszczali, zapomniałem o tym kawałku, dzięki za przypomnienie.
|
|
|