Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Fidel-F2 - 7 Października 2011, 10:59
RP, PO -55%
SLD - 39%
PiS- 33%
PSL - 26%
Lis Rudy - 7 Października 2011, 11:03
Przeczytajcie jakiej fazy dostała kandydatka KW PRAWICA.Tutaj wklejam tylko kilka zdań dla zachęty, reszta w linku pod wabikiem:
cyt:"Chmury układające się w twarz Jezusa, chip w ludzkiej dłoni na zdjęciu RTG, nieśmiertelne pomidory i niebo po katastrofie - to nie sceny z filmu science-fiction klasy B, lecz ulotka wyborcza kandydatki do sejmu. A to jeszcze nic w porównaniu z prezentowanymi przez nią postulatami, które prezentujemy wraz z oryginalną ulotką. "
linka: http://politykier.pl/kat,...ml?ticaid=6d282
Rafał - 7 Października 2011, 11:22
A mi wyszło tak :
PO - 60 %
RPP - 56 %
PiS - 47%
PSL - 40 %
SLD - 32 %
ivaine - 7 Października 2011, 11:30
RPP - 63%
PO, SLD - 50%
PSL - 44%
PiS - 22%
hijo - 7 Października 2011, 12:30
eLAN, Zacząłem czytać ten twój przykład, ale potem zorientowałem się kto jest autorem i przeszedłem do podsumowania - niestety nie lubię ludzi, którzy obrażają innych za poglądy, skoro ktoś twierdzi, że osoba o innych poglądach jest frajerem to nie prezentuje sobą najwyższego poziomu.
Wyniki latarnika:
RPP: 71%
PO: 55%
SLD: 46%
PSL: 39%
PIS: 28%
Szkoda tylko że jest to odniesienie do ich obietnic zawartych w programach wyborczych , bo moim skromnym zdaniem, kogo bym nie wybrał to i tak mnie wykiwa - jak każdy polski polityk.
czterdziescidwa - 7 Października 2011, 12:41
Pewnie jest też trochę badania opinii publicznej. Jest sobie zestaw pytań powtarzających się w tego typu zabawach; wystarczy odpowiadać tak, jak "niezdecydowani" żeby wywalczyć parę głosów...
Hej, skoro to takie łatwe, to może założymy partię?
Polska Partia Przyszłości, albo coś?
Ilt - 7 Października 2011, 12:42
Polska Partia Partii Polskiej.
A jako logo damy sobie dwukropek PPPP.
czterdziescidwa - 7 Października 2011, 13:02
Dalambert obstawi prawe skrzydło. Zapuści brodę i będzie prawie Macierewicz. Jewgienij na lewe
Matrim - 7 Października 2011, 13:27
PO - 59 %
RPP - 53 %
SLD - 39%
PSL - 30 %
PiS - 28 %
A w ogóle dziś o północy powinniśmy zamknąć wątek na dwa dni
Ice - 7 Października 2011, 13:38
PiS - 59%
PSL - 36 %
PO - 36 %
RPP - 31 %
SLD - 18 %
Szkoda, że Nowej Prawicy nie uwzględniono.
dalambert - 7 Października 2011, 13:40
Ice, a tak na marginesie to w Twoim okręgu wyborczym Korwiniści są zajerestrowani ?
Ice - 7 Października 2011, 13:43
Niestety nie, najbliżej 40km w jedną stronę.
edit
Wkurza mnie tez rozdrobnienie okręgów do senatu. W Gdańsku można zagłosować na Andrzeja Gwiazdę, a mi wystawili Kurską. A do sejmu jedna lista dla dużego obszaru.
hijo - 7 Października 2011, 14:32
Prezes Jarosław Kaczyński napisał/a | Sześć spraw do załatwienia wspólnie:
1. Obrona polskich polityków przed zagranicznymi mediami.
2. Skuteczniejsze pozyskiwanie środków europejskich.
3. Wyrównanie dopłat do rolnictwa.
4. Walka o gaz łupkowy.
5. Patriotyzm gospodarczy.
6. Większy udział Polski w europejskiej dyplomacji. |
Źródło: http://www.tvn24.pl/0,172...,wiadomosc.html
Zastanawia mnie punkt pierwszy - po co on i dlaczego akurat jest najwyżej na liście, co może sugerować, że jest najważniejszy?
Edit: ułożenie tekstu
Anonymous - 7 Października 2011, 14:54
U mnie wyszło tak:
PO
RPP
...PiS
SLD
PSL
Różnica między PO a RPP jakieś 3%.
P.S Wcześniej sądziłem, że wygra PiS. Po Merkelgate dobra kampania PiSu legła w gruzach. Wygra PO, ale różnicą 3-4%. Palikot wchodzi do Sejmu z jednocyfrowym wynikiem, PSL na granicy jedno/dwucyfrowego wyniku, SLD powyżej 10%. PJN - Popierdółek Już Niepopieramy, powiedziało społeczeństwo. Może załapią się na subwencję, ale do Sejmu IMO nie wejdą.
Tyle ode mnie.
Pewnie całą niedzielę spędzę na partyjnych twitterach, szukając przecieków.
Ziuta - 7 Października 2011, 15:06
Żerań napisał/a | Pewnie całą niedzielę spędzę na partyjnych twitterach, szukając przecieków |
Ja zawsze myślałem, że od wyników jest komisja, a nie Partia.
hijo - 7 Października 2011, 15:16
Żerań, będę zaskoczony jeśli SLD osiągnie dwucyfrowy wynik. Napieralski jest dla mnie bardzo nijakim liderem, i do tego sam siebie wielokrotnie skompromitował w trakcie tej kampanii. Najwięcej dla mnie stracił, kiedy wymijająco odpowiadał na pytania o to skąd weźmie pieniądze na proponowane przez SLD reformy w kraju. Udowadniał tylko swoją niekompetencję i dawał jasno do zrozumienia, że wie, że nie wygra, ale ładnymi hasłami chce walczyć o głosy. Szkoda bo SLD mogło wiele zyskać w tych wyborach.
Edit: PS. Napieralski starał się swoją twarzą firmować SLD i chyba tym najbardziej im zaszkodził.
Ziuta napisał/a | Ja zawsze myślałem, że od wyników jest komisja, a nie Partia. | Ale partie i tak mają przecieki
Chal-Chenet - 7 Października 2011, 15:19
Palikot - 66%
PO, SLD - 56%
PSL - 51%
PiS - 36%
jewgienij - 7 Października 2011, 15:22
Ilt napisał/a | Polska Partia Partii Polskiej.
A jako logo damy sobie dwukropek PPPP. |
Albo PKP - czyli Polska Ku Przyszłości
Chwytliwe i budzące zaufanie
Anonymous - 7 Października 2011, 15:36
Ziuta napisał/a | Ja zawsze myślałem, że od wyników jest komisja, a nie Partia. |
Przecieków, ziuta, nie wyników.
hijo napisał/a | Żerań, będę zaskoczony jeśli SLD osiągnie dwucyfrowy wynik. Napieralski jest dla mnie bardzo nijakim liderem, i do tego sam siebie wielokrotnie skompromitował w trakcie tej kampanii. |
Napieralskiemu powinno się dyplom magistra nauk politycznych (sic!) cofnąć, bo kampanię miał fatalną, ale elektorat ma dość żelazny.
jewgienij - 7 Października 2011, 16:01
Wiedzę polityczną może i ma, ale za grosz charyzmy, talentu i błyskotliwości.
Z takimi chwytami może promocje pepsi po hipermarketach robić, a i tak byłby jednym z gorszych w branży.
Nie dziwię się, że tam aż buzuje w SLD i po wyborach pewnie będzie zadyma.
Ziuta - 7 Października 2011, 16:02
Żerań napisał/a | Napieralskiemu powinno się dyplom magistra nauk politycznych (sic!) cofnąć |
A to tak można? Rozumiem, że lekarzowi, albo budowniczemu, ale magistrowi czegokolwiek? Zresztą cofają uprawnienia do wykonywania zawodu, a nie dyplom.
Żerań napisał/a | ale elektorat ma dość żelazny. |
To mit z tym żelaznym elektoratem. Stara gwardia wymiera, młodzi wolą Palikota, służby trzymają z władzą. No i nie ma już Kwaśniewskiego, który by jednoczył lewicę pod swem przystojnem obliczem.
eLAN - 7 Października 2011, 16:20
Widzieliście już ulotki PiSu zatytułowane: "tego nie powiedzą ci w telewizji"?
hijo: tak, wiem, widziałem to. Ale o same punkty chodziło.
Adanedhel - 7 Października 2011, 16:39
Ziuta napisał/a | który by jednoczył lewicę |
Jaką lewicę? Do tradycyjnej lewicy bliżej PiSowi. Do nowej - Palikotowi. SLD to takie niewiadomoco.
Ziuta - 7 Października 2011, 16:46
Lewicę w sensie nazewnictwa z przyzwyczajenia. Już dawno przestałem się bawić w definicje. A jak już miałbym definiować, to nie wiem, czy według programów (papierowych), gadania, czy czynów.
Adanedhel - 7 Października 2011, 16:50
W Polsce cały ten podział partii jest postsolidarnościowy z przyzwyczajenia. Ma niewiele wspólnego z podziałem na lewicę i prawicę na świecie.
Ziuta - 7 Października 2011, 17:11
Na świecie też już dawno nie ma to wiele wspólnego z definicjami sprzed 200 lat. Chadecy nie potrafią się przeżegnać, socjaliści posyłają dzieci do prywatnych szkół, zieloni siedzą w zarządach spółek.
Adanedhel - 7 Października 2011, 17:19
Ale lewica wciąż ma w miarę lewicowe hasła, a prawica wciąż w miarę prawicowe. A u nas partia nazywana najbardziej prawicową ma zarazem najbardziej lewicowe poglądy gospodarcze. A lewicowa jest gospodarczo liberalna i boi się Kościoła.
Ziuta - 7 Października 2011, 17:25
Z tą lewicowością PiS bym nie przesadzał. Właściwie można się na niej zawieść, bo najpierw obiecali jedno, a potem obniżyli podatki. Bezideowa wydaje się PO. SLD nie tyle się boi Kościoła, co wychodzi z założenia, że ideały ideałami, ale co jeśli będę chciał dziecko ochrzcić.
hijo - 7 Października 2011, 17:25
Ośmieszania się "elit" ciąg dalszy: http://www.tvn24.pl/0,172...,wiadomosc.html
jewgienij - 7 Października 2011, 17:34
Rzadko intelektualistów można spotkać aż tak hurtowo
ed. Swoją drogą 150 polskich intelektualistów odkręca głupią wypowiedź prezesa. A przecież starczyłby jeden, ale z jakimś intelektualnym uzasadnieniem
|
|
|