Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Easy - 4 Października 2011, 15:45
Akurat Lis sam sobie jest winien tej kompromitacji. Losów wyborów nie odmieni w żaden sposób, a sam wywiad będzie mu wypominany jeszcze przez lata.
Matrim - 4 Października 2011, 15:49
Easy napisał/a | Losów wyborów nie odmieni w żaden sposób |
No nie wiem... Przy każdej okazji dziś Prezesa pytają o "rząd" i "wiedzę o Angeli Merkel". A Prezes nie chce odpowiadać, idzie w zaparte... Taki obraz też zostaje. A to poważna odmiana po "słodkim preziu" i jakby argument dla tych, którzy ostrzegają, że Kaczyński znowu udaje.
jewgienij - 4 Października 2011, 15:50
A niech będzie, co mi tam Lis.
Gdyby chodziło o wynik wyborów, to by nie zapraszali Jarka, bo nie od dzisiaj wiadomo, że nie udziela wywiadów, tylko wykorzystuje takie akcje do wysyłania sygnałów.
Chodziło o oglądalność programu, nie czarujmy się.
Fidel-F2 - 4 Października 2011, 17:02
Kaczyńskiemu uszczelki pod deklem puszczają
http://www.tvn24.pl/-1,17...,wiadomosc.html
Agi - 4 Października 2011, 17:18
Fidel-F2, proszę nie obrażać prezesa Kaczyńskiego. Z góry ostrzegam, nie kłóć się ze mną. Przyjmij do wiadomości i zmień sposób wypowiedzi na mniej kontrowersyjny.
Lis Rudy - 4 Października 2011, 17:39
Fidel-F2, już od dawna....
jewgienij - 4 Października 2011, 18:03
Potwierdzam.
Sorry, Agi
Kaczyński to szuja i szmata. Wystarczy posłuchać tej wypowiedzi, dodać do niej poprzednie. Politpoprawnie można przepuścić, tylko wtedy takie chwasty się plenią.
Agi - 4 Października 2011, 18:08
Coś mi się wydaje, że będę musiała ogłosić na naszym Forum przyspieszoną ciszę wyborczą, bo do piątkowego wieczora wszyscy dyskutanci dostaną krawaty.
To było ostatnie ostrzeżenie ogólne. Wybór należy do Was, albo będziecie dyskutować w sposób cywilizowany i bez inwektyw, albo zamknę wątek do wyborów.
Lis Rudy - 4 Października 2011, 18:22
Agi, nie chcę poczuć Twojego toporka na karku, ale stronę wcześniej także Dalambert raczył pojechać po bandzie twierdzeniem:
Otóż przymijcie misiaczki do wiadomości, że nie MACIE NARODU, owszem stanowicie jego część, agogancką, zadufaną w sobie i bezczelną, ale tylko część, No i teraz jak antyklerykalny kołtun może wepchnąć do Sejmu palikociany śmietnik robi się łyso, oj łyso .
MNIE osobiście obraża to stwierdzenie, zawłaszcza część wyboldowana. Nie wiem dlaczego przez to że Kaczyński nie jest moim idolem, Dalambert wyklucza mnie z bycia Polakiem ? Kto mu dał do tego prawo ???
jewgienij - 4 Października 2011, 18:26
Spoko, Lis, dalambert ma licencję na zabijanie, w tym jego urok. Nie drążmy.
ED. Nie licencję odgórną, a powszechną.
Lis Rudy - 4 Października 2011, 18:28
jewgienij, OK, ale jak Admin wali pałą rozrabiających, to niech wali wszystkich a nie tylko tych w koszulach w kratę.
Ale OK, nie drążę. Oddycham głęboko licząc od 10-ciu do zera...
jewgienij - 4 Października 2011, 18:31
Nie. Admin wali wszystkich. Dalamberta w pierwszej kolejności.
ED.Dobrze, że to Agi, bo jakby był facet, to by dopiero się zrobił zapłon.
Easy - 4 Października 2011, 18:37
Lis Rudy napisał/a | przymijcie misiaczki do wiadomości, że nie MACIE NARODU |
Nie macie narodu - nie posiadacie go na własność. Zresztą cytowanie wybiórcze jest bardzo brzydką przypadłością.
dalambert napisał/a | Już Pani Nechrebecka w 1990 roku łkała w klape Mazowieckiego : -Panie Tadeuszu jaki MY mamy głupi naród!!!
Otóż przymijcie misiaczki do wiadomości, że nie MACIE NARODU, owszem stanowicie jego część, agogancką, zadufaną w sobie i bezczelną, ale tylko część, No i teraz jak antyklerykalny kołtun może wepchnąć do Sejmu palikociany śmietnik robi się łyso, oj łyso .
Starczy SLD na koalicję z przegraną PO, czy nie starczy |
Dalambert próbuje zasugerować, że Pani Nechrebecka i osoby z jej środowiska traktują naród jako własność, ewentualnie jako głupiutkie szczeniaczki, z którymi coś trzeba zrobić (może tresura?).
Tak, przyznaję, klasyka dalamberta słowa bardzo często wymagają tłumaczenia na język polski, ale doszukiwanie się tam wykluczania kogoś z narodu jest błędem.
Lis Rudy - 4 Października 2011, 18:40
Lis Rudy napisał/a | nie drążę. Oddycham głęboko licząc od 10-ciu do zera... |
Fidel-F2 - 4 Października 2011, 18:41
Lis Rudy, a miałeś już krawat?
czterdziescidwa - 4 Października 2011, 18:47
Paradyzję trzeba sobie przypomnieć...
jewgienij - 4 Października 2011, 18:52
Easy napisał/a | Lis Rudy napisał/a | przymijcie misiaczki do wiadomości, że nie MACIE NARODU |
Nie macie narodu - nie posiadacie go na własność. Zresztą cytowanie wybiórcze jest bardzo brzydką przypadłością.
|
Ale a propos czego to? Ile będzie miał Palikot poparcia, a ile Kaczyński? Kto ma naród? 10 procent palikotowskiego ruchu - mówię w silnych porywach?.
Czy raczej dwadzieścia parę tych, co myślą że samolot był zestrzelony, Polska jest kondominium, zagrażają nam przede wszystkim agentury , nie własna indolencja.
Fidel-F2 - 4 Października 2011, 18:55
Upierzone stworzenie z nadmiaru jesiennego słońca traci pióra na przegrzewającym sie zawiadowcy.
Easy - 4 Października 2011, 18:56
Naród jest własnością wszystkich Polaków: Palikotowców, Tuskowców, Pisowców... Nergala też.
Chodzi o to, że Lis Rudy sugerował, że dalambert wyklucza jego i innych z tej wspólnoty, co z cytowanej wypowiedzi w żaden sposób nie wynikało.
Tyle.
jewgienij - 4 Października 2011, 18:58
W codziennej higienie stóp warto zwrócić uwagę na przestrzeń między palcami, bo tam lubi gromadzić się brud.
ED. Z mojego odczytania nie wykluczał nikogo, ale wypowiedział to językiem swoim, czyli wykluczającym.
Kostucha Drang - 4 Października 2011, 19:08
To niewiarygodne - właśnie się dowiedziałem: Kaczyński twierdzi, że ma haka na Angelę Merkel. Ten człowiek zachowuje się jak skończony idiota. Brak słów.
Lis Rudy - 4 Października 2011, 19:08
Fidel-F2 napisał/a | Lis Rudy, a miałeś już krawat? |
Nie. Na razie latam wolno, dopóki hycel mnie nie namierzy
Easy napisał/a | Chodzi o to, że Lis Rudy sugerował, że dalambert wyklucza jego i innych z tej wspólnoty, co z cytowanej wypowiedzi w żaden sposób nie wynikało |
jewgienij napisał/a | Z mojego odczytania nie wykluczał nikogo, ale wypowiedział to językiem swoim, czyli wykluczającym |
I właśnie Lis Rudy tak to odebrał. I zabolało jak cholera.
jewgienij - 4 Października 2011, 19:09
Do Kostuchy A jak ma się zachowywać odklejony od rzeczywistości bajkowy dziadek?
Lis Rudy - 4 Października 2011, 19:12
Pozwalam sobie zmyć się na spacer z psem. Bo jak tu dłużej posiedzę i podyskutuję, to pytanie Fidela stanie się ciałem, tfu, faktem.
A nie lubię jaki coś czerwonego dynda przy podgardlu.
Agi - 4 Października 2011, 19:38
Podsumowując:
Dużą część Wszej dyskusji z ostatnich dni oznaczyłam jako "przeczytaną", bo polityka jako taka coraz bardziej mnie zniesmacza. Niestety funkcja admina zmusiła mnie do złapania za pałę.
Lisie Rudy, przeczytaj ze zrozumieniem mojego ostatniego pomarańczowego posta, a dotrze do Ciebie, że nie dzielę dyskutantów na tych "w kratkę" i tych "w paski", ostrzeżenie i apel o cywilizowaną dyskusję były skierowane do wszystkich, do dalamberta też.
Proponuję wszystkim zająć się sprawami mniej stresującymi, pójść na spacer z psem, przytulić kogoś, książkę poczytać. Zdrowsi będziemy.
Fidel-F2 - 4 Października 2011, 21:41
Ta kobita idzie na rekord
http://wyborcza.pl/1,7524..._dokumentu.html
Fidel-F2 - 4 Października 2011, 21:43
a to miły akcent wyborczy
http://www.youtube.com/watch?v=G8jpzQEw3J4
aniol - 4 Października 2011, 22:13
eee tego no
gdzie druga czesc?
Fidel-F2 - 4 Października 2011, 22:19
jak SLD wygra wybory
czterdziescidwa - 4 Października 2011, 22:22
Przejazdem kandydatów Ruchu Palikota w okręgu siedleckim. Tragedia. Listę otwiera gość, który na swojej stronie informacyjnej umieszcza wielkie loga swoich firm.
Potem jest kilka stron na FB, kilka bełkotliwych blogesków, jakiś gość, który obiecuje, że jak zostanie posłem to postawi swoją dawną szkołę na nogi...
Litości... dajmy mu te 4 lata, żeby znalazł kandydatów których chce wprowadzić do sejmu...
btw. wybierając swoich kandydatów warto zerknąć jak głosowali. Np to jest głosowanie o odrzuceniu ustawy zaostrzającej przepisy antyaborcyjne.
Ci co głosowali za nie chcieli zaostrzać:
http://orka.sejm.gov.pl/S...nAgent&6&95&126
|
|
|