Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu
Aga - 14 Stycznia 2007, 20:46
Ja też nie korzystam z powiadomień. Robię identycznie jak Elam.
Agi - 14 Stycznia 2007, 21:00
Z powiadomień korzystałam na początku, ale później zrezygnowałam, bo z reguły przychodziły spóźnione tzn. zdążyłam już zajrzeć na Forum i przeczytać odpowiedź zanim dostałam maila. Wniosek: jestem uzależniona od Forum
Aga - 14 Stycznia 2007, 21:15
Nie tylko ty, Agi.
Agi - 14 Stycznia 2007, 21:31
Jest dużą pociechą być w dobrym towarzystwie
Adashi - 14 Stycznia 2007, 22:56
ja też na początku korzystałem z powiadomień, ale potem zrezygnowałem, co ciekawe, nawet po wybraniu odpowiedniej opcji w profilu, powiadomienia nadal przychodziły, tyle, że jakby mniej Archiwum X czy jak
Fidel-F2 - 15 Stycznia 2007, 05:47
w kilku wątkach nie dało się wyłaczyś powiadomień
po wyłączeniu przychodziły dalej a w czasie kolejnej wizyty na forum znów były włączone
po przenosinach wszystko się wyłączyło i chwała bohu
gorat - 19 Stycznia 2007, 15:06
Wynik z ubiegłorocznego stycznia już ppobity. Chyba ppójdę się uppić...
Pako - 19 Stycznia 2007, 17:06
Dużo tej wody wypić będziesz musiał
Ale fakt, ludziska się wzięli do merytorycznego gadania i mamy, kilkiaset postów dziennie, 300 to już dawno zapomniana norma.
gorat - 23 Stycznia 2007, 11:23
Kurka... ze statystyk wynika, że mamy już 10000 w tym miesiącu. Niejedno forum przez kilka lat nie może dorobić się takiej liczby...
Agi - 23 Stycznia 2007, 11:47
Bo tu sami załużeni spa... dyskutanci się zebrali
Fidel-F2 - 23 Stycznia 2007, 11:56
bo generalnie spamujemy bez opamiętania i jak ktoś ma coś do powiedzenia to bezwzględnie musi to powiedzieć a jak nie ma to tez musi powiedzieś że nie ma i to najlepiej w kilku watkach
Rafał - 23 Stycznia 2007, 16:33
Ja tam nie mam nic do powiedzenia.
elam - 23 Stycznia 2007, 20:07
Fidel-F2 - 23 Stycznia 2007, 20:25
szlag mnie jasny trafia
nie wytrzymałem i musiałem napisać
W życiu nie zrozumiem po co takich ludzi wsadzać do więzienia, dawać szansę poprawy, resocjalizować. Taka *beep* powinna umierać tak długo jak sie da i w cierpieniach tak ciężkich jak tylko można. Stosowna była by taka Kara większa. Katować i leczyć, katować i leczyć do momentu gdy ścierwa nie da się już utrzymać przy życiu.
Godzilla - 24 Stycznia 2007, 10:12
Oni dostaną te pięć czy dziesięć lat, dzieci już dostały dożywocie. Z tego co przeszły najlepsza terapia ich nie wyciągnie, może tylko trochę naprostować.
gorat - 24 Stycznia 2007, 13:20
Wskutek drobnych nieporozumień dotarłem do 10770 postów nieczytanych. Dobrze, że tak naprawdę jest koło 500, a reszta jest stąd, że zaznaczałem całe tematy jako nieczytane.
Takie ostrzeżenie przed oznaczaniem jako nieczytane
Fidel-F2 - 26 Stycznia 2007, 12:22
poraża mnie czasem u ludzi brak poczucia humoru, dystansu do siebie i do świata
Fidel-F2 - 26 Stycznia 2007, 15:14
Mr Morgenstern nie lament o przeprosiny za pierdoły ale za zdanie Cytat | Nie dziwię się Twej reakcji, bo kiedyś zdaje się byłeś przeciwny głosom, które piętnowały Twoje wypowiedzi ociekające stereotypami nt. kobiet;) | które jednoznacznie wskazuje, żem cham, prostak i męski szowinista. Zaczynam na prawdę myśleć (do tej pory sobie tylko finezyjnie żartowałem), że masz może ze 12, góra 14 lat albo żeś całkiem tępy. Czy Ty zacytowałeć te pierdoły czy wyraziłeś własną opinię? Nie rozróżniasz już własnych i cudzych wypowiedzi?
Adashi - 26 Stycznia 2007, 17:12
Zbastujcie, oki?
Fidel, walnij browara dla uspokojenia, co?
Mr Morgenstern, niepotrzebnie się uniósł, że ktoś obraża Conana.
mert, dziabnął hiperbolę o heroic...
E... co to ja chciałem powiedzieć, a tak; napijmy się
I nowy temat do luźnych rozmów Wam zapodaję, widziałem wczoraj 2 nasze F-16, pieruńsko hałasu robią, śmignęły i już ich nie było
MrMorgenstern - 26 Stycznia 2007, 18:17
Fidel, nie mam zamiaru już wchodzić na osobiste ścieżki, bo to do niczego nie prowadzi. Niemniej za zaproszenie dziękuję.
A Twój przedostatni post sugerował, że chcesz porozmawiać o braku poczucia humoru, dystansu do siebie i do świata.
To chyba nie jest proste do okreslenia, jeśli patrzymy na żarty dotyczące Polaków. Niektóre są bardzo inteligentne, ale nas bolą. Czy można powiedzieć, że Polacy są pozbawieni dystansu do siebie?
Fidel-F2 - 26 Stycznia 2007, 18:25
MrMorgenstern napisał/a | nie mam zamiaru już wchodzić na osobiste ścieżki | było o tym pomyśleć jak wchodziłeś a teraz wypadało by przeprosić za niestosowne zachowanie
MrMorgenstern - 26 Stycznia 2007, 18:34
Nie przeproszę, bo nie sądzę, że popełniłem jakiś wielki grzech
Fidel-F2 - 26 Stycznia 2007, 18:49
ale dobrze, że dopuszczasz jakikolwiek grzech
mały czy duzy to nieistotne
zachowałeś się niestosownie, co dalej zrobisz Twoja sprawa
Pako - 3 Lutego 2007, 13:32
Hmm... mam ciekawe zadanie i pewną koncepcję jego rozwiązania, ale wolę się zapytać mądrzejszych głów, bo mnie to zaciekawiło
"Koń ciągnie wóz z pewną siłą.
Zgodnie z III zasadą dynamiki wóz ciągnie konia z taką samą siłą co do wartości ale przeciwnie skierowaną.
Wyjaśnij dlaczego wóz jedzie."
Ktoś poda rozwiązanie?
Agi - 3 Lutego 2007, 13:34
Koń jest bardziej uparty
Fidel-F2 - 3 Lutego 2007, 13:42
Pako, jeśli wóz jedzie z prędkością i kierunkiem niezmiennymi to siły działające na wóz rónoważą się lub nie działają żadne siły (teoretycznie), gdyby siły się nie równoważyły wóż zmieniałby prędkość co do wartości lub kierunku
Pako - 3 Lutego 2007, 13:56
No tak, ale jak się dzieje, że wóz rusza? Znaczy koń działa z większą siłą, ale wg III ZD wóz wtedy też z większą siłą działa
Chodzi mi o takie podsumowanie tego na całęgo
Fidel-F2 - 3 Lutego 2007, 14:06
żeby wóz ruszył siłu działające nań nie mogą się rónoważyć
poza tym masz błąd w logice
układ koń+wóz to "jedno ciało" na które dziala siła wytwarzana przez "silnik"-konia i przeciwnie doń skierowana siła tarcia, gdy siła silnika przewyższy siłę tarcia wóz rusza
natomiast w układzie koń-wóz, siły wzajemne są takie same (jak zauważyłeś) i w związku z tym nic sie nie tu zmienia, koń i wóz są cały czas w takiej samej relacji
Tomcich - 3 Lutego 2007, 22:08
W związku z wypowiedziami niemieckiej prasy na temat polskiej drużyny nasi internauci skrzykują się, wchodzą na www.sportal.de, tam na dole po prawej stronie jest ankieta z pytaniem czy niemiecka drużyna zostanie mistrzem świata i trzeba tylko kliknąć na NEIN. Ostatnio jak zaglądałem 87,2% twierdziło, że wygrają Polacy, ale to się szybko zmienia.
gorat - 3 Lutego 2007, 22:20
Jest 88%
|
|
|