Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Ice - 2 Października 2011, 22:15
Przecież to jest zwyczajny kret PO w lewicowym elektoracie i liberałach obrażonych na PO. Światopoglądowo urwie z 5 % SLD, gospodarczo urwie prawie wszystko PJNowi a po wyborach rzuci się w objęcia platformy.
czterdziescidwa - 2 Października 2011, 22:37
Żerań napisał/a | czterdziescidwa napisał/a | Cały czas sporo Palikota w tych nazwach, nieco wodzowskie podejście |
Nie. Wykorzystanie marki. Palikot po prostu poszedł po rozum do głowy. Uznał, że największym atutem jest rozpoznawalność i na tej podstawie rozkręcił kolejny po alkoholu biznes. Trzymam mocno za niego kciuki. |
Czekaj, uważasz, że on startując do sejmu rozkręca kolejny biznes i trzymasz za niego kciuki? Biznes rozkręca się po to, żeby zarobić pieniądze. Wykorzystywanie mandatu posła do zarabiania pieniędzy jest nieetyczne i nielegalne.
Dla mnie to właśnie budzi największe podejrzenia w stosunku do Palikota: czy ten gość rzeczywiście chce coś zmienić? Nie podoba mu się aktualny establishment? A może właśnie rozkręca kolejny biznes i po prostu szuka klientów na lewicy, jak kiedyś szukał na prawicy wydając Ozon?
Jak dla mnie to nie jest kandydat na te wybory. Popatrzę na jego partię przez cztery lata i zastanowię się przy następnych. Nie idę głosować, żeby komuś dać prztyczka w nos - nie zamierzam odmrażać sobie uszu, żeby zrobić mamie na złość.
Matrim - 3 Października 2011, 10:20
czterdziescidwa napisał/a | Biznes rozkręca się po to, żeby zarobić pieniądze. |
Żeraniowi chodziło raczej o sposób postępowania, a nie o zyski finansowe w przyszłości. Ma w sumie sporo racji: sposób działania partii politycznych jest podobny do działania biznesu. Sprzedajesz "produkt" (poglądu), żeby mieć "zysk" (głosy wyborców). Nie bez powodu obok "marketingu" istnieje pojęcie "marketing polityczny".
Lis Rudy - 3 Października 2011, 10:43
Baaaardzo mnie ucieszyła wiadomość że Sakiewiczowi kończy się kasa na wydawanie GP Codziennie:
http://wiadomosci.gazeta....Codzienna_.html
Fidel-F2 - 3 Października 2011, 10:55
normalnie chłopaki zaraz zejdą do kanałów i będą się wyrywać z okrążenia
Easy - 3 Października 2011, 11:26
Triumf zimnej kalkulacji nad gorącą głową i starą polską postawą "jakoś to będzie".
Jeśli sam naczelny przyznaje, że dziennik powstał w rekordowo krótkim czasie, bez wielkiego przygotowania i właściwie bez środków, to ja przepraszam, ale na co on liczył? Że ci, którzy już i tak regularnie kupują GP rzucą się do kiosków i będą wykupywać po 15-20 egzemplarzy GPC? Na WPNP (Wielkie Przebudzenie Narodu Polskiego)?
Nasz Dziennik też nie jest reklamowany w TV i co? Utrzymuje się? Utrzymuje. GP w wersji tygodnikowej utrzymuje się? Utrzymuje. Tygodników ci u nas pod dostatkiem - łatwiej to to sfinansować i sprzedać odpowiednią ilość egzemplarzy. I chyba każdy normalny dziennikarz zdaje sobie sprawę, że z wydawaniem dziennika to już tak słodko i przyjemnie nie jest i do jego tworzenia trzeba mieć chociaż minimum przesłanek przemawiających za odniesieniem potencjalnego sukcesu.
Inaczej to jest to "pupa", a nie profesjonalny pismak.
Martva - 3 Października 2011, 19:31
Chyba jeszcze nigdy nie zdarzyła się sytuacja żebym na tydzień przed wyborami nie miała pojęcia na kogo głosować. Zrobiłam sobie kolejny wyborczy 'psychotest' i w kolejności mam RP, PO, SLD, PSL i jeszcze jedną partię której nazwy nie ma sensu wymieniać bo i tak nie wchodzi w grę. Uch.
Lis Rudy - 3 Października 2011, 21:27
Martva, Ja wiem na kogo NIE oddam swojego głosu bo się tą partią po prostu brzydzę. Nie chcę powrotu paranoików do władzy, szukania UKŁADU, Smoleńsk mi wisi zdechłym wężem (copyright by Ozzborn), IV RP jest mi tworem obcym, a Wódz strojący się coraz to w nowe maski jest dla mnie zwykłym oszustem.
Takiej partii mówię NIE, NIGDY !
Raczej pozostanę przy tym co jest. Może i Ruch Palikota jest wart zainteresowania ale nie chcę żeby współrządzili mną ujarani trawą goście na spółkę z jakimiś oszołomami wyciągniętymi z kapelusza, o niewiadomo jakiej przeszłości i poglądach.
Może i ten stan obecny stan nie jest ideałem, ale przynajmniej gwarantuje że ani Rosji ani Niemcom Polska nie wypowie wojny w imię chorych ambicji Fuhrera. Gwarantuje (obecny rząd) że przynajmniej to co jest już rozpoczęte (np. inwestycje) zostaną zakończone a nie zawieszone w nicości.
Ice - 3 Października 2011, 21:45
Lis Rudy napisał/a | Gwarantuje (obecny rząd) że przynajmniej to co jest już rozpoczęte (np. inwestycje) zostaną zakończone a nie zawieszone w nicości. |
Widzę poczucie humoru dopisuje. Chyba, że źle zrozumiałem "zakończone".
Lis Rudy - 3 Października 2011, 21:57
Ice, a ty korepetycje u Dalamberta bierzesz ???
Bo gada się z Tobą jak z jego młodszą wersją...
dalambert - 3 Października 2011, 22:22
Lis Rudy, a Tobie koropetycje u Urbana widać tyż dobrze zrobiły, gadasz jak młodsza wersja tego pana
Ice - 3 Października 2011, 22:23
Może po prostu na pewien poziom absurdu ludzie reagują podobnie...?
Easy - 3 Października 2011, 22:29
Chyba PiS naprawdę jest bliski prześcignięcia PO, skoro Kaczyński postanowił wystąpić w programie Tomasza Lisa.
Rozmowa jak na razie taka sobie: Lis siedzi wkurzony i za wszelką cenę stara się sprowokować Kaczyńskiego, a ten z kolei ile się tylko da próbuje redaktora ośmieszyć i zrobić z niego wystraszonego sługusa Rosji i Niemiec, obawiającego się, że jak PiS wróci do władzy, to jego zdrady wyjdą na jaw.
Lis Rudy - 3 Października 2011, 22:41
dalambert, niby jak ???
Jak spawacz wprowadził s(r)tan wojenny miałem z 13 lat. Niby jak miałem przyswajać Urbanowe nauki ? Przez osmozę ?
Ice, dla mnie absurdem jest to, że ludzie dali/dają się nabrać na przeobrażenia niektórych. Nie jest ważne co mówił ów "niektóry" dzis, co wczoraj a co tydzień temu. Dzisiaj jest, kurteczka, misiem przytulanką, a jutro będzie Jokerem z Batmana jeśli tak mu wyjdzie z kalkulacji.
To JAKA TWARZ jest prawdziwa ?
A może to taki "Zelig" Allen`owski, co to w każdej sytuacji potrafi swą gumową gębę dopasować do okoliczności, czasu, towarzystwa czy poglądów ?
JA tego nie kupuję i JA tego nie akceptuję. Sorki, ale chciałbym aby pierwszy Machiavelli tego kraju już niknął na dobre. I więcej nie wypłynął, w żadnym wydaniu.
Dlatego ode mnie w wyborach dostanie KOPA.
W....
...siądźkę
dalambert - 3 Października 2011, 22:43
Lis Rudy, ale widać Cię "przemokło " do imentu i tyle.
terebka - 3 Października 2011, 23:39
Ice, jeśli chodzi o absurdy, jesteś forumowym autorytetem.
Matrim - 3 Października 2011, 23:49
Prezes Kaczyński napisał taki piękny list do Tomasza Adamka po przegranej walce.
Ciekawe, czy Tomasz Adamek napisze piękny list do Prezesa, który został znokautowany przez dziennikarza.
terebka - 4 Października 2011, 00:08
Póki co Prezes trafił na ławkę rezerwowych. Razem z innym autorytetem moralnym, Miło Uśmiechniętym Panem Jankiem. Zabrakło kogoś. Zdaje się, Starucha.
dalambert - 4 Października 2011, 00:11
terebka, ciekawe czy jakby Tomaszewski z Tuskiem wystąpił tyż byś go z takim przekąsem . jak przystało na morelnegołałtoryteta, traktował.
Mówił to co mówi zawsze i rację ma.
terebka - 4 Października 2011, 00:32
dalambert, słucham Go nie od dziś. Na oglądanie Go jeszcze jako czynnego zawodnika, zbyt małym kajtkiem i siusiumajtkiem byłem, ale cenię Jego dokonania sportowe. Jeśli jednak miałbym za ten ustawiczny, wieloletni defetyzm i krytykanctwo absolutne i permanentne przypisać Go politycznie, to zdecydowanie nie do Tuska. Spodziewałem się do kogo Mu blisko politycznie i nie pomyliłem się. Ani trochę. Rzecz w tym, że krytykować byle jełop potrafi i niestety wielu z nich to robi. A jełopa w krytyku poznać łatwo. To taki, który nie daje nic w zamian, nie proponuje żadnej alternatywy. Na krytyce jego zadanie się kończy. Gdyby wybrać go prezesem PZPN, stanąłby w miejscu ogłupiały jak zając, którego oślepiło światło samochodowych reflektorów. Bo mówić nic nie kosztuje, kiedy się mówi o innych. Ale w pewnym momencie należy wreszcie skończyć pie*przy*ć a zacząć robić a tu niestety Pan Janek orłem nie jest.
dalambert - 4 Października 2011, 08:02
terebka napisał/a | Jeśli jednak miałbym za ten ustawiczny, wieloletni defetyzm i krytykanctwo absolutne i permanentne przypisać Go politycznie, to zdecydowanie nie do Tuska. |
Rzecz w tym , ze ztw. PZPN jest wyjątkowo wredną mafią, złodzieji, oszustów i łapowników, , nazwisko sekretarza tej "firmy" doskonale oddaje charakter instytucji. Tomaszewski po prostu mówi prawdę o polskim pożal się Boże fjutgowbolu, a przy betonowanym przez FIFA układzie, oprócz gadania nic zrobić nie można.
Czy by stnął ogłupiały na funkcji prezesa PZPN nigdy się nie dowiemy, bo układzik jest zabetonowany na długie lata.
Ice - 4 Października 2011, 08:33
Lis Rudy napisał/a |
Ice, dla mnie absurdem jest to, że ludzie dali/dają się nabrać na przeobrażenia niektórych. Nie jest ważne co mówił ów niektóry dzis, co wczoraj a co tydzień temu. Dzisiaj jest, kurteczka, misiem przytulanką, a jutro będzie Jokerem z Batmana jeśli tak mu wyjdzie z kalkulacji.
To JAKA TWARZ jest prawdziwa ?
A może to taki Zelig Allen`owski, co to w każdej sytuacji potrafi swą gumową gębę dopasować do okoliczności, czasu, towarzystwa czy poglądów ?
JA tego nie kupuję i JA tego nie akceptuję. Sorki, ale chciałbym aby pierwszy Machiavelli tego kraju już niknął na dobre. I więcej nie wypłynął, w żadnym wydaniu.
Dlatego ode mnie w wyborach dostanie KOPA.
: |
Ależ kupujesz i akceptujesz dokładnie to co napisałeś, tyle, że od Tuska.
Lis Rudy - 4 Października 2011, 09:37
Ice, miałem już olać tą dyskusję, bo dyskutować z kimś kto jest zaimpregnowany PiSowsko na inne poglądy jest trudno, ale udało Ci się mnie sprowokować do odpisania.
Możesz sobie pogratulować...
Jeśli chodzi o moją wypowiedź którą cytowałeś, to jednak dotyczy ona Kaczyńskiego a nie Tuska. A twierdzą tak dlatego, że za chwilę prezesowi kostiumów zacznie brakować w przebieralni.
Kilka przykładów z "metamorfoz" JK:
Okres rządów PiS-JK przybiera maskę wielkiego patroty, zakłada IV RP, tropi układ i spisek...
Katastrofa Smoleńska - prezes w rozpaczy, pełen patos, łzy, tragedia (nie podlega dyskusji że było to szczere)
Po katastrofie Smoleńskiej (Warszawa) - JK szuka winnych (wielki tropiciel i śledczy), organizuje marsze z pochodniami, broni krzyża (obrońca wiary i Kościoła)
Podejmuje decyzję o kandydowaniu na Prezydenta RP (nie chcem, ale muszem-brat by sobie tego życzył) - wielki kontynuator dzieła brata (tylko do diaska, co zrobił brat że wymagało to kontynuacji ???)
Kampania wyborcza - wódz ubiera puchate futerko i zwraca się do Rosjan: "Bracia Rosjanie"
Trochę później - jednak nie, Rosjanie to mordercy i zabili mu brata wspólnie z Tuskiem, FOCH Prezesa... (twarz kolejna)
Metamorfoza kolejna: Prezes na potrzeby kampani zakochuje sie w komunistach-Gierek był patriotą, komuniści to nie komuniści tylko lewicowcy. Mizia SLD po brzuszku dalej....
Uwalone wybory Prezydenckie - powrót staro/nowej twarzy prezesa: wielki negujący wynik wyborów-Komorowski (jakby nie było Prezydent RP, tytuł należy mu się z urzędu) oszukał Polaków, powinien odejść, no bo przecież ja nie wygrałęm...
Wybory obecne - JK wyciąga z szafy futerko misiaczka-przytulaka, znów kochamy wszystkich, znów wszystkim damy wszystko. Jednocześnie Prezes taje się Wielkim Kreatorem-na plaktay wracają młode i ładne laski, tzw. Aniołki Prezesa.
Jednocześnie gdzieś w tle czają sie paranoicy w osobach: Macierewicza, Sobeckiej, Ziobry, Hoffmana, Giżyńskiego, Kamińskiego...
Kaleki i zmutowany potwór pn. IV RP wystawia łeb z szafy i szykuje sie do powrotu.
Ice, w którym momencie postawa Tuska ma jakiś punkt styczny z przemianami Kaczyńskiego ???
Tusk ma taką samą gębę jaką miał, prezes niekoniecznie....
dalambert - 4 Października 2011, 09:59
Lis Rudy, jesteś również ZAIMPREGNOWANY , tylko antypisowsko -, ilości przemian , szwindli czy niszczenia współpracowników w wykonaniu Słońa Peru nie chce mi się wymieniać, i tak do Ciebie to nie trafi.
Kruk Siwy - 4 Października 2011, 10:01
dalambert, kto jest Słoniem Peru? Świetna ksywa! Pełny odlot!
dalambert - 4 Października 2011, 10:03
Kruk Siwy, kiedyś go zwano Słońcem, ale bliżej mu do słonia w porcelany skłdzie, właśnie mu się kolejny serwis stłukł
Fidel-F2 - 4 Października 2011, 10:16
http://wiadomosci.gazeta....ni_Fotygi_.html
dalambert, i Ty chcesz, żeby taki ćwierćmózg był naszym ministrem spraw zagranicznych?
Lis Rudy - 4 Października 2011, 10:16
dalambert, to fakt. Nie lubię PiSu i tego co on reprezentuje, SLD też mnie wkurza, ale za Słonia Peru masz
Poprawiłeś mi humor.
Ice - 4 Października 2011, 10:18
Lisie Rudy, a dasz radę radę dyskutować z przeciwnikami politycznymi, bez osobistych wycieczek o zaimpregnowaniu tudzież innych "Fuhrerów"?
No cóż, według mnie to wszystko pikuś przy przemianie
wielkiego liberała w wielkiego podwyższacza podatków i biurokracji,
wielkiego reformatora w premiera , którego interesuje "tu i teraz",
klerykała w antyklerykała.
Ja tam się powrotu IV RP nie boję, nie ustawiałem przetargów, nie jestem w żadnej mafii, nie mam 200 l koniaku z łapówek, nie donosiłem za PRLu na kolegów, uważam, że od mundurków w szkołach jeszcze nikt nie umarł.
jewgienij - 4 Października 2011, 10:21
Dalambert zatrzymał się na latach 80 ubiegłego wieku, więc "urbanizuje" wszelkich przeciwników. Razem z prezesem i PIS-em żyją w przeszłości, bo im tam dobrze i wygodnie.
Tomaszewski i Kaczyński PZPN nic nie zrobią, bo podlega UEFA. Robienie teraz zadymy, plus mizdrzenie się do pseudokibiców sabotuje przyszłoroczne Euro. W imię czego? ADHD Tomaszewskiego i kalkulacji wyborczych Jarka?
I tak się już przedstawia w zachodnich mediach tendencyjnie Polskę jako kraj kibicowskich rozrób. Teraz będzie, że ewentualny szef rządu czyni sobie z tych nabuzowanych i niezbyt rozgarniętych chłopaków patriotyczny ruch i partyjne bojówki do zakłócania wieców przeciwników. To tak chyba działano w byłej Jugosławii przed wojną domową.
|
|
|