To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Lis Rudy - 29 Wrzeœśnia 2011, 17:13

jewgienij napisał/a
Lisie, To jest nazwane paranoją.

No nie mogę się nie zgodzić z przedmówcą. Ale czy tak nie jest wygodniej ? Oczywiście dla PiS, JK i stronników ?
JEST !
To pozwala łatwiej przełknąc gorycz ew. przegranej.
"Przecież wybory zostały sfałszowane, to MY mieliśmy wygrać"...

Tylko nie rozumiem jak taki gość jak Dalambert dał się na to nabrać, i co najgorsze, uwierzył w ten PiSlam :shock: :?:

terebka - 29 Wrzeœśnia 2011, 17:45

Manipulujesz, Ziuta. Mówię o wielkiej ogólnopolskiej akcji pod hasłem "I ty możesz przyłapać oszusta na gorącym uczynku". To charakteryzuje ludzi o wyjątkowo podłym usposobieniu, świadomych swej słabości ale nie godzących się z nią, szukających przyczyn jak najdalej od swej pożałowania godnej osoby. Prawo na to zezwala, ale mąż zaufania powinien być jak sędzia na boisku - niewidoczny. Tutaj niewiele brakuje by 'mężowie zaufania' zaglądali ci przez ramię, czy krzyżyk w ma na pewno właściwe proporcje i czy nie wychodzi poza kratkę. Czysto pythonowski absurd.
jewgienij - 29 Wrzeœśnia 2011, 17:56

Ktoś, kto sam lubi oszukiwać, będzie się oszustwa dopatrywał zewsząd. To nie moja mądrość, a stara prawda.

Wzbudzanie stanu alarmowego, jakbyśmy żyli przynajmniej na Białorusi, jest osłabianiem wizerunku Polski i naszej demokracji, ale co z tego, skoro ułatwia politykę Jarosławowi KACZYŃSKIEMU.

Zawsze twierdziłem, że ten gość ma Polskę gdzieś, siebie zawsze wyżej, więc trzeba by mu mauzoleum za życia postawić, niech przestanie szkodzić.

Ice - 29 Wrzeœśnia 2011, 18:52

jewgienij napisał/a
Ale nie prowadzi się tego jako społecznej akcji - patrzmy na ręce oszustom

ed. To już na wstępie podważa zaufanie do wyborów, wyników itp.

Przypomniało mi się "Zmień kraj, idź na wybory" w 2007r.

Lis Rudy - 29 Wrzeœśnia 2011, 19:00

Poseł ziemi piotrkowskiej w oknie sklepu w Biskupiej Woli.
Koniecznie. Ale Ty Dalambercie raczej nie :twisted:
http://www.joemonster.org...i_piotrkowskiej

jewgienij - 29 Wrzeœśnia 2011, 19:07

Ice napisał/a
jewgienij napisał/a
Ale nie prowadzi się tego jako społecznej akcji - patrzmy na ręce oszustom

ed. To już na wstępie podważa zaufanie do wyborów, wyników itp.

Przypomniało mi się Zmień kraj, idź na wybory w 2007r.

Czyli trafne spostrzeżenie. Za makietą dobra demokracji brudne gierki. Nie zgodzisz się? Świństwo.

Ice - 29 Wrzeœśnia 2011, 19:13

Raczej drobne psztyczki w nos.
jewgienij - 29 Wrzeœśnia 2011, 19:20

Jak zwał, tak zwał, skoro się jednak używa do tego całego systemu wyborczego, to w jednym, i w drugim przypadku to jest dla mnie nieodpowiedzialność, a nie przedszkole.
dalambert - 29 Wrzeœśnia 2011, 20:13

PJN 34%
PO 30%
NPJKM 30%
PSL26 %
PiS 25%
SLD 19%
Tak mniej więcej po obcięciu przecinków i zaokrągleniu :wink:
Ale i tak głosuję na PiS ;P: Najbardziej zdumiewa mnie w moim teście wysoka pozycja PS: - musi być jakaś ąciema z ich programem , no i od kiedy to PO jest za podatkiem liniowym ?
jeno nim oczy ludziom mydli.

Ice - 29 Wrzeœśnia 2011, 20:14

E tam, dużo bardziej zaufanie i wizerunek systemu psuje Komorowski, odgrażając się, że wynik wyborów to w sumie nie ważny, bo premiera nominuje on i możemy mu skoczyć.
dalambert - 29 Wrzeœśnia 2011, 20:15

Ice napisał/a
bo premiera nominuje on i możemy mu skoczyć.

no to mu SKOCZYMY :wink: :!:

Fidel-F2 - 29 Wrzeœśnia 2011, 21:41

terebka napisał/a
Oni mają prawo głosować na kogo chcą, choćby tym kimś był NAWET Kaczyński. Mają też prawo wyskakiwać z renty, by toruński klecha mógł się rozbijać najnowszym modelem Lanci.
skoro mówisz, że zgodnie z prawem to przecież nie za to bym podpisywał wiec po co ta gadka?
dalambert napisał/a
PJN 34%
PO 30%
NPJKM 30%
PSL26 %
PiS 25%
SLD 19%
no dalciu, schizofrenię masz jak talala
Ice napisał/a
E tam, dużo bardziej zaufanie i wizerunek systemu psuje Komorowski, odgrażając się, że wynik wyborów to w sumie nie ważny, bo premiera nominuje on i możemy mu skoczyć
a w tej wypowiedzi mamy cudny przykład przekłamania i manipulacji
Ice - 29 Wrzeœśnia 2011, 22:07

Raczej oddarte z lukru, "kiedy pytają mnie.." i "hohoho" prawdziwe zamiary tego Pana i jego podejście do sprawowanego urzędu.
Fidel-F2 - 29 Wrzeœśnia 2011, 22:08

raczej kłamstwo i manipulacja
Ice - 29 Wrzeœśnia 2011, 22:18

Niech każdy sam oceni:

http://wiadomosci.wp.pl/k...mosc_prasa.html

http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html

Fidel-F2 - 29 Wrzeœśnia 2011, 22:25

a może po przeczytaniu tego każdy sam oceni

http://www.se.pl/wydarzen...iad_207546.html

Cytat

- Nie tak dawno powiedział pan, że nie musi desygnować lidera zwycięskiej partii na premiera...

- Nie muszę, ale mogę. Nie chcę, ale muszę - to Lech Wałęsa (śmiech). Tutaj decyduje za mnie konstytucja, która mówi, że do mnie należy pierwszy ruch, jeśli chodzi o wskazanie kandydata na szefa rządu. Rozsądek polityczny podpowiada mi, że nie ma sensu powoływanie osoby, która nie ma zdolności koalicyjnej i szansy zbudowania większości w parlamencie. Taka decyzja musi być poprzedzona konsultacjami z siłami politycznymi. Chodzi o to, aby misja tworzenia rządu mogła zakończyć się szybko powołaniem gabinetu mającego stabilną większość. Polsce służy stabilność władzy wykonawczej.

- Czyli niekoniecznie zwycięzca w wyborach zostanie przez pana desygnowany na premiera?

- Niekoniecznie, ale oczywiście jest to bardzo prawdopodobne. Zakładam, że prezesi wszystkich partii zrobią rozeznanie co do realnych możliwości stworzenia koalicji większościowej. Nie zamierzam jakąkolwiek deklaracją przedwyborczą wiązać sobie rąk.

Ice - 29 Wrzeœśnia 2011, 22:40

Bronisław Komorowski napisał/a

Rozsądek polityczny podpowiada mi, że nie ma sensu powoływanie osoby, która nie ma zdolności koalicyjnej i szansy zbudowania większości w parlamencie.

On sam oceni kto ma zdolność, według swojego widzimisię, alfa i omega, co tam zdanie wyborców na temat tego, kto powinien tworzyć rząd. "Kto z nas, może Pan, Panie Waldku?"

Fidel-F2 - 29 Wrzeœśnia 2011, 22:45

znów kłamiesz

Cytat
Taka decyzja musi być poprzedzona konsultacjami z siłami politycznymi.

Ice - 29 Wrzeœśnia 2011, 22:51

Przy 49% wyniku PiS konsultujemy się z PO, SLD i PSL`em i mamy tę słynną stabilną większość i ciągłość władzy wykonawczej?
No bo jakby nominować Kaczyńskiego to jeszcze by te 2% dozbierał z PSLu lub prawego skrzydła PO i dopiero byłyby jaja.

Ziemniak - 29 Wrzeœśnia 2011, 22:53

Ice napisał/a
i dopiero byłyby jaja.

I tu masz rację :twisted:

PO zaczyna straszyć Palikotem

Fidel-F2 - 29 Wrzeœśnia 2011, 22:57

Pis będzie miał 49% jak sobie pomnoży przez dwa.

Coś Ty za kuriozum wymyślił? Brednie jakieś walnąłeś i wydaje Ci sie że argument jakiś masz. Ogarnij się chłopie bo gadasz jak potłuczony.

PiS 49%. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ja pierd Olę, ubawiłeś mnie do łez.

dalambert - 29 Wrzeœśnia 2011, 22:59

Fidel-F2 napisał/a
no dalciu, schizofrenię masz jak talala

i tam teścik jest dziwnie ustawiony, jeżeli nie spełnione obietnice wyborcze z 2007 traktuje jako "program" na dziś ;P:

Fidel-F2 - 29 Wrzeœśnia 2011, 23:07

ale fajne :mrgreen:

http://www.tvn24.pl/24679...1,ja,wideo.html

Lis Rudy - 30 Wrzeœśnia 2011, 07:57

A propos wyborów i sondaży. Wszyscy klamią, prezes juz nie wie co mówi lub mówił:
http://prawdomierz.onet.p...64,artykul.html

jewgienij - 30 Wrzeœśnia 2011, 10:36

Jeśli kaczeńce wyminą PO, to o włos. Geniusz polityczny prezesa sprawił, że koalicyjne mosty spalone. PSL nie wygląda na chętne po ostatnich sądowych sprawach i wypowiedziach Pawlaka o prezesie. W dodatku cienko przędzie.Więc taki rząd będzie fikcyjny, po co papierowy premier, dla satysfakcji Kaczyńskiego?
Komorowski tylko myśli trzeźwo, w dodatku raczej głośno się zastanawia niż kategorycznie stwierdza.
a 49 % dla PIS-u to chyba nawet w ich snach się nie pojawia.

ed. Takie są efekty uprawiania polityki PIS-owskiej, czyli wojna ze wszystkimi w systemie, który sukces zapewnia tym, co zamiast wojować bezmyślnie i zajadle, mają zdolność zawierania koalicji i umiejętność stosowania kompromisu. To samo dotyczy polityki zagranicznej. Wojowniczy Jarosław tam nic nie wskóra swoją groźną miną, będzie śmiesznym i pozbawionym znaczenia outsiderem

dalambert - 30 Wrzeœśnia 2011, 10:42

A jak dawno temu Wam mówiłem, ze wybory wygra PiS, a koalicję ukręcą PO i SLD ;P: a wybory za dwa lata, jak już nie bedzie czego rozkraść i gdzie forsy pożyczyć :!:
Matrim - 30 Wrzeœśnia 2011, 10:43

W rekordowym pod tym względem roku 2001, SLD, typowane do zdobycia bezwzględnej większości uzyskało "tylko" 41% (47% miejsc w Sejmie). Zgodnie z tą logiką Prezes licząc na 49% poparcia liczy również na jakieś 320 foteli poselskich. Przecież oni nawet tylu kandydatów nie mają... Ale i tak ich kocham :) Miłością ślepą i czystą.
jewgienij - 30 Wrzeœśnia 2011, 10:49

dalambert napisał/a
A jak dawno temu Wam mówiłem, ze wybory wygra PiS, a koalicję ukręcą PO i SLD ;P: a wybory za dwa lata, jak już nie bedzie czego rozkraść i gdzie forsy pożyczyć :!:

Pamiętam. Zresztą nie tylko Ty, takie głosy się pojawiały. Tyle że SLD słabuje, blisko mu Palikota. Wynik Napieralskiego w prezydenckich to był szczyt, o czym ja z kolei mówiłem :) Teraz kroi w sklepie mortadelę. Niech kroi. Może mu się to przyda, jak niebawem SLD nie wejdzie do Sejmu.

dalambert - 30 Wrzeœśnia 2011, 10:50

Matrim napisał/a
Przecież oni nawet tylu kandydatów nie mają...

Obejrzyj se listy, a potem chromol te dowcipaski ;P:

Matrim - 30 Wrzeœśnia 2011, 10:54

dalambert, ale ja pisałem o kandydatach, a nie zapchajlistach :) Eh, żebym ja Ci musiał tłumaczyć moje wysoce wysublimowane poczucie humoru... ;P:

PO może zrobić koalicję z SLD, ale nie z tym napieralskowym. Jeżeli wejdzie więcej "millerowych" kandydatów, to obstawiałbym właśnie taki układ: PO-PSL i część SLD-nie-od-Napieralskiego.

Partner forum