Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Gustaw G.Garuga - 25 Lipca 2006, 21:38
Ja tam wolę się pośmiać:
Rewelacja
NURS - 25 Lipca 2006, 23:09
Cytat | Kolejna ciekawa plotka. Kurski ma przewodniczyć sejmowej komisji d.s. mediów.
Porażające. |
no to mam przesrane
GAndrel - 25 Lipca 2006, 23:28
A faktycznie. Ciebie to dotyczy bezpośrednio. ;> Nie dość, że lustracja to jeszcze Kurski.
Urbaniuk - 25 Lipca 2006, 23:29
Tak na marginesie to ostatnimi czasy znam jedynie dwa przypadki wywalenia kogoś z mediów ze względu na głoszone poglady:
1. Ziemkiewicz wywalony z radia (zdaje się tok fm) za proste stwierdzenie że Adam Michnik zrobił wszystko zeby agenci nie zostali w Polsce ujawnieni
2. Stanisław Michalkiewicz wywalony z Interii za felieton w radiu co ma ryja, w którym zacytował słowa szefa Światowego Kongresu Żydów, że polska będzie ponizana na arenie miedzynarodowej dopóki nie zapłaci Kongresowi kasy (jakieś marne miliardy dolarów).
I to by było tyle na temat wolności słowa w Polsce.
Ziuta - 25 Lipca 2006, 23:49
Jeszcze facet z Radia Bis. Ale tu użyli jakiegoś pretekstu, by go wykorpytnąć.
GAndrel - 26 Lipca 2006, 07:56
UrbaniukCytat | (...)
2. Stanisław Michalkiewicz wywalony z Interii za felieton w radiu co ma ryja, w którym zacytował słowa szefa Światowego Kongresu Żydów, że polska będzie ponizana na arenie miedzynarodowej dopóki nie zapłaci Kongresowi kasy (jakieś marne miliardy dolarów). |
Ale słyszałeś ten felieton?
Wieldsteina wywalili z Rzepy, po tym jak opublikował listę. To też można podciągnąć za usunięcie z powodu poglądów.
Tylko, że właściwie to a propos czego piszesz o usunięciach z powodu głoszonych poglądów?
I ostatecznie, tych usunięć jest tak niewiele, bo po prostu dziennikarze przeważnie pracują w redakcjach, z poglądami których się zgadzają, więc redakcje nie mają powodów żeby ich usuwać.
Gustaw G.Garuga - 26 Lipca 2006, 09:20
Urbaniuk daje do zrozumienia, że nic się szczególnego w kraju nie dzieje
Urbaniuk - 26 Lipca 2006, 11:38
GAndrel: Ale słyszałeś ten felieton?
tak słyszałem. A do czego to piszę, no cóż co chwilę ktos tu pisze jak faszyści (czy tam kaczyści) gwałca wolność słowa w polsce, wiec pisze o tej właśnie wolnści.
Problem polega na tym że kiedy wywalają Maxa Cegielskiego (bo tak nazywa się koleś z Bis) to ryk idzie po całym kraju: "gwałt na wolnosci słowa!", faszyzm! kaczyzm! Kiedy wywalili ziemkiewicza nie było żadnego prblemu, a tysiące gęgaczy powtarzają brednie o antysemityźmie Michalkiewicza. Ja po prostu staram się pokazać jak wyglądają proporcje
NURS - 26 Lipca 2006, 11:59
Jarek, zbaczając nieco z tematu. Mamy sytuację, kiedy jakiś dziennikarz z Niemiec pojechał po Kaczorze, sprawa jest w prokuraturze itp. A ja pamiętam, jak RAZ prowadził plusy dodatnie, plusy ujemne w jakimś radyjku którego nazwy nie pomnę. Tam, można było zadzwonić i powiedzieć. Kwach, ta komunistyczna menda, żydowski ryj, ta czerwona świnia powinna wypieprzać z naszej ojczyzny a nie kalać jej święta ziemię. Tego typu wypowiedzi leciały non stop, o każdym niemal prominencie. Nie słyszałem, żeby prowadzący, albo jego pracodawca, albo dzwoniący mieli z tego tytułu problemy, a była to chamówa na całego i to tu na miejscu.
Zauważasz róznicę?
Z roboty można polecieć za wszystko. Uwaga o Michniku mogła kosztować wydawcę sporo kasy, dlatego posunął RAZa. Bo udowodnić tę tezę, to mniej więcej, jak udowodnić jego (RAZa) twierdzenia, że Irak mial broń masowej zagłady, a Leguin to lewacka idiotka, bo protestuje przeciw inwazji Michalkiewicz to taki sam przypadek, IMO jest to antysemita, chyba, ze uwierzymy w zapewnienia stawiające go wśród semitofilów takich jak Wierzejski albo Giertych
Zawsze wyrzucano ludzi z roboty, jak przegięli. Istota problemu polega na tym, za co wyrzucają. A wyrtzucaja teraz za wszystko, co obraża kaczorzystów, a ich, uwierz mi, nie sposób nie obrazić - z roboty w kancelarii prezydenta poleciał nawet facet, który powiesił info o tym artykule z TZ, o ile dobrze pamiętam.
Urbaniuk - 27 Lipca 2006, 00:34
NURS, ja jestem liberałem. Nie takim jak balcerowicz (liberał co chce nakłada coraz więcej podatków, Matko Boska!), ale takim który uważa ze kazdy może żyć jak chce. Uważam że każdy pracodawca może wyrzucic na zbitą mordę swojego pracownika za pryszcz na nosie(oczywście kiedy zapłaci mu tą kasę którą pracownikowi wisi). Więc nie mam pretensji o to ze ktoś wyrzucił michalkiewicza czy RAZ-a. Gdybym słuchał radia Tok FM, to jest jeden sposób na wyrażenie mojej dezaprobaty, przestanę go słuchać.
Podaję po prostu przykłądy wyrzucenia ludzi za poglady.
nie mam powodów żeby lubić nasz rząd, uwazam że to banda socjalistów, a to ze sa kościókowi mnie nie grzeje. Czerwony jest czerwony. jak sie doda czerwony do czarnego to wycodzi brunatny i tego tez nie lubie (czerwony do białego to różowy - fuj! ). Po prostu nie uważam zeby w polsce działa się jakaś straszna rzecz z mediami, kiedy w telewizji PAŃSTWOWEJ (ględzenie o publicznej to rzecz jasna brednia) rządził Kwiatkowski to wszyscy kochali premiera millera. Pamiętam motyw wyrzucenia kolesia który nie umieścił wypowiedzi millera jako newsa dnia. Sposób na zaradzenie tej patologii jest jeden, likwidacja tego molocha na który będą płacic wszyscy którzy maja prąd
Prezydent kaczyński, kwaśniewski czy lepper (uchowaj Boże!) może sobie dobierać praowników tak jak chce, ty dobierasz jak chcesz i to twoje święte prawo, bo to TWOJE pismo. Swoją drogą za oskarżenie o faszyzm też można zdrowo beknąć, a udowodnić zwiąki Wszechpolaków z faszyzmem, wbrew pozorom może byc trudno
Tak na marginesie mozesz, jako wydawca w pełni niezalezny, nie zdawać sobe sprawy z jednej rzeczy. ŻADEN wydawca nie fiknie aktualnemu układowi, bo nikt kto bazuje na reklamach nie chce szumu wokół siebie, jak to byli czerwoni to wszyscy płacili na fundację Jolki, teraz pewnie będą wspierać świątynię Opatrzności (oj napiszemy my z Orbitem o tej świątyni, napiszemy...).
żeby zakończyć pewna deklaracją, ja po prostu chce żeby każdy płacił za siebie i zył tak jak chce. Owszem jestem konserwatystą, ale oddam wiele żeby ostatni satanista mógł wychowywać swe dzieci TAK JAK CHCE I ŻYĆ TAK JAK CHCE. Bo naswazniejsza jest wolność i jej nam w Polsce najbardziej brakuje. A wolnośc to nie jest to że raz na cztery lata ktoś sobie zagłosuje, albo będzie mógł obrazić uczucia drugiego człowieka, wolnośc to to że każdy może zyć jak chce, nie naruszając sfery wolności innej osoby.
Ziuta - 27 Lipca 2006, 09:05
A po co wolność, liczy się jałmużna, dla niepoznaki nazwana gwarantowanymi świadczeniami socjalnymi
NURS - 27 Lipca 2006, 10:40
Pewnie, że mam świadomość
A tak na marginesie, nie ma pełnej wolności, bo jej pełna swoboda dla jednego (wspomniany szatanista , to ograniczenie swobód innej jednostki (ofiary kultu). Dlatego potrzebne są ramy, ktore pozwalają każdemu na uczciwą egzystencję.
Rafał - 27 Lipca 2006, 12:58
Urbaniuk dobrze prawi . Polej mu tam który
Gustaw G.Garuga - 27 Lipca 2006, 14:01
Nie ma cenzury - inaczej Majewski już dawno by poleciał (tylko dlaczego produkuje się w TVN a nie w TVP??)"
http://youtube.com/watch?...search=majewski
Gustaw G.Garuga - 30 Lipca 2006, 11:49
PiS dąży do wprowadzenia oznaczeń wieku na wszystkim - od gier poczynając, przez filmy, na pismach kończąc. Przyznam, że nie znam szczegółów, może ktoś mi wyjaśni, jak to będzie technicznie wyglądało? Cy takie np. SFFH dostanie etykietkę raz na zawsze, raz na rok, czy też może każdy numer NURS będzie musiał przedstawiać do zaopiniowania? A może sam sobie etykietkę przyzna, a jej akuratność zweryfikuje potem jakaś szacowna instytucja i ewentualnie zarządzi wstrzymanie druku, jeśli uzna, że etykietka jest nieodpowiednia?
NURS - 30 Lipca 2006, 11:58
Ja też sobie nie wyobrażam, jak to miałoby wyglądać. to kolejny przykład czysto komunistycznego myślenia Kaczorów. Państwo niedługo bedzie decydować o tym, jakie gacie mam zakładać
GAndrel - 30 Lipca 2006, 12:23
Gustaw G.GarugaCytat | (...)A może sam sobie etykietkę przyzna, a jej akuratność zweryfikuje potem jakaś szacowna instytucja i ewentualnie zarządzi wstrzymanie druku, jeśli uzna, że etykietka jest nieodpowiednia? |
Trafiłeś. :) Ta instytucja zwać się ma Centrum Dobrych Mediów. ( Tutaj więcej.). Z tym, że za nieprawidłową etykietę ma grozić grzywna a nie wstrzymanie druku.
Ten fragment jest ciekawy:
"Wypełniony formularz będą zobowiązani odesłać do Centrum Dobrych Mediów, uiszczając wcześniej opłatę w wysokości 100 zł na rzecz Centrum."
Czyli cenzura za pieniądze wydawców. :)
Gustaw G.Garuga - 30 Lipca 2006, 14:53
Dzięki GAndrelu za link Mały cytat:
Cytat | PIS żąda, by każda gazeta, film czy gra komputerowa posiadały oznakowania według sześciu kategorii. A to przekaz, w którym nie ma żadnych szkodliwych dla dzieci treści (znaczek +0), B to przekaz dla dzieci powyżej 3 lat (+3), a C to przekaz dla dzieci powyżej siedmiu lat (+7). Skala będzie sięgać do litery F, gdzie będą oznaczone treści wyłącznie dla dorosłych (+18). |
Mam nadzieję, że ostateczne wytyczne dla wydawców będą klarowniejsze Tylko dalej nie wiem, czy wydawca periodyka będzie musiał składać owe stuzłotowe deklaracje od każdego wydania swego pisma. No bo jeśli w jednym numerze SFFH mamy Panią Igieł a w niej sceny prawie SM, a potem mamy numer taki jak ostatni, gdzie jeno ktoś sobie zaklnie albo posiedzi z nagą panienką w M3, to przydałyby się dwie różne literki, co w skali roku daje 1200 zł daniny dla kumpli Kaczyńskiego. A może od razu oznaczyć SFFH jako F (SFF&H-F) i mieć to z głowy? Tylko strach pomyśleć, w jakim towarzystwie pismo się znajdzie na półce kiosku
NURS - 30 Lipca 2006, 15:07
To w moim przypadku jest nie do ustalenia, własnie za względu na rozrzut tekstów. Zresztą nigdzie na swiecie nie robiono takich cudów.
Tomcich - 30 Lipca 2006, 15:29
Cytując Bałtroczyka:
Są na ziemi i niebie rzeczy o których nie śniło się filozofom. Tylko dlaczego większość z nich jest w Polsce?
Ziuta - 30 Lipca 2006, 15:33
Przedwoczoraj Tata się pytał, tak a propos moich studiów, czy sa jeszcze Obowiązkowe Praktyki Robotnicze. Litości, gdyby były, to bym zwiewał stąd od razu.
Fidel-F2 - 30 Lipca 2006, 16:42
Niczyje mienie, wolność oraz życie nie są bezpieczne gdy obraduje ciało ustawodawcze.
Ziuta - 30 Lipca 2006, 17:43
Fidel właśnie zacytował Marka Twaina. I dobrze, bo to geniusz był.
Gustaw G.Garuga - 30 Lipca 2006, 18:16
Cytat | To w moim przypadku jest nie do ustalenia, własnie za względu na rozrzut tekstów. Zresztą nigdzie na swiecie nie robiono takich cudów. |
Po namyśle stwierdzam, że to jest nie do ustalenia w zdecydowanej większości periodyków. Weźmy taką Politykę - bywały tam teksty traktujące o seksie czy antykoncepcji, czyli, jeśli właściwie odbieram skręt ideologiczny tego tzw. "Centrum Dobrych Mediów", jak najbardziej nie do czytania dla dzieci (czyli osób poniżej 18 lat). No to jak - 100 zł za formularz od cotygodniowego wydania? Albo zapobiegawczo etykietka "Tylko dla dorosłych" na stałe? Podejrzewam, że prowadzić to będzie do autocenzury - teksty których opublikowanie narażać będzie pismo na utratę wybranego "znaczka" i grzywnę będą "łagodzone" albo pójdą do kosza.
Ixolite - 30 Lipca 2006, 19:27
kategorie wiekowe dla jakichkolwiek publikacji periodycznych to bzdura i czysta fantasmagoria, kolejny martwy przepis bedzie
NURS - 30 Lipca 2006, 22:41
Polityka da sobie najwyższy rating i na tym nie ucierpi. Gorzej z pismami dla młodzieży
Bravo padnie, bo ma treści wedle Kaczystów od 21 lat i nikt poniżej tego wieku nie może tego czytać
Ziuta - 30 Lipca 2006, 23:34
kumpel pisał, że chłopaki z forum gitara.pl robią co jakiś czas wjazd na bravo.pl i smażą przepyszne wypowiedzi "czytelniczek". Niestety, potem dodał, że większość jest prawdziwa
NURS - 30 Lipca 2006, 23:45
A teraz wyobraź sobie, jak to oratingujesz wszystko
NURS - 31 Lipca 2006, 10:40
A teraz z innej beczki:
http://wiadomosci.onet.pl/1363799,11,item.html
Znaczy się demokwacja stosowana
Agi - 31 Lipca 2006, 11:16
Tak, czytałam to i też się wkurzyłam.
Serwilizm wymiaru "sprawiedliwości" zaczyna przypominać lata pięćdziesiąte. Zmieniły się tylko poglądy podsądnych.
W "Filadelfii" jest taka scena:
- Tysiąc prawników przykutych do dna oceanu, co to jest?
- ?
- Dobry początek.
Jeśli niedokładnie zacytowałam, to przepraszam ale nie o słowa, tylko o sens mi chodzi.
|
|
|