Słoneczna loteria - Coś na mole... książkowe
Rafał - 12 Października 2007, 13:38
Nie to raczej nie Ekhem, on zajmował sie bardziej liryką jakby.
Rafał - 15 Października 2007, 16:58
atreides, gdzieś się schował?
atreides - 16 Października 2007, 08:28
Witam,
przepraszam bardzo ale zmogla mnie angina - juz drugi tydzien sie kuruje, ledwo zyje.
Mala podpowiedz:
Autor brytyjski. Ksiazka w tomach.
Martva - 20 Października 2007, 14:18
To ja myślę że poprosimy jeszcze jedną podpowiedź. Tym razem większą. Na przykład następny cytat z książki
atreides - 20 Października 2007, 23:32
- Jeśli nie przejdzie, złamcie jej szczękę - rozkazał sucho Calatin.
Ruth wpatrywała się w czarną perłę jak zahipnotyzowana. Klejnot był tak wielki, że z pewnością miała się nim momentalnie udławić.
Martva - 24 Października 2007, 21:20
Nic sie nie zmieniło, w dalszym ciągu nie mam pojęcia
Martva - 3 Listopada 2007, 18:18
Jest tu kto?
(wcale nie jestem upierdliwa)
Ziemniak - 3 Listopada 2007, 19:28
Mark Chadbourn 'Władztwo ciemności'
atreides - 8 Listopada 2007, 21:02
Ziemniak napisał/a | Mark Chadbourn 'Władztwo ciemności' |
Bingo!
Twoja kolej!
Martva - 13 Listopada 2007, 12:56
Zieeeeeeeemniaaaaaaak!
Ziemniak - 13 Listopada 2007, 13:08
Cytat | To Siergiej nauczył mnie zbierać wiotkie, maleńkie grzybki na czerwonych nóżkach, nauczył dodawać zioła i porosty, i robić z tego nalewkę na mocnym domowym spirytusie. To dzięki niemu wróciłem do świata Pomiędzy. |
Godzilla - 13 Listopada 2007, 13:10
"Popiół i kurz" Grzędowicza?
Ziemniak - 13 Listopada 2007, 13:15
Godzilla, twoja kolej.
Godzilla - 13 Listopada 2007, 13:47
Cytat | Nemo został powołany, ty byś powiedziała: uruchomiony, dopiero za piątym podejściem. Inicjacja sztucznej inteligencji to skomplikowana operacja, najlepszy dowód, że nie udała się czterokrotnie. Jak mówię - za piątym razem wszystko szło dobrze. Potem nastąpił moment zawahania, maszyny sterujące uznały, że należy interweniować i przerwać operację, pojawiły się jakieś dziwne oznaki... nie potrafię wyjaśnić, ale jakby... nieznanych, nieznacznych i niezaplanowanych wzbudzeń. Ale zanim proces został wstrzymany, wszelkie nieprawidłowości ustały, inicjacja została dokończona. Rozumiesz? Kiedy doszedłem do wniosku, że Nemo oszukuje, wystraszyłem się... Ale skoro tak nie jest, to dobrze. |
Godzilla - 16 Listopada 2007, 11:17
Oj, zastój w temacie. Pora chyba na drugi cytat:
Cytat | Gdybyście popatrzyli kiedyś na schemat waszego statku... – powiedział Nemo z nieukrywaną pretensją w głosie. Yarry obejrzał się na Wim z komicznym wyrazem oszołomienia na twarzy – ...to zobaczylibyście, że wszystkie ściany wewnętrzne i część zewnętrznych to ja. W ściany wtopione zostały gigantyczne ilości modułów pamięciowych, decyzyjnych i wykonawczych. Pracując, sięgam do najbliższego wolnego obwodu i najbliższych potrzebnych danych. Stąd moc i szybkość... – zająknął się, jakby chciał powiedzieć „maszyny” i zrobiło mu się żal samego siebie.
– I sprawność – dokończył. – Stąd niemal niezniszczalność, bo jestem jednocześnie wszędzie i nigdzie.
– Bóg! – prychnął Schwartz. – Dobra, przymknij się na chwilę. Daj popatrzeć na nasz dom, naszą arkę, naszą chlubę, dumę i nadzieję.
– Nasze więzienie! – nie omieszkał błysnąć wisielczym dowcipem Westfeld. |
Godzilla - 19 Listopada 2007, 13:41
Ojej...
Poczekać jeszcze czy dać coś innego? Bo wątek poległ.
Martva - 19 Listopada 2007, 13:43
Może daj trzeci, a nuż ktoś skojarzy
Słowik - 19 Listopada 2007, 13:44
Może coś innego? Bo nie wierzę, żeby nikt tu nie zaglądał.
Martva - 19 Listopada 2007, 13:46
To jeszcze jeden cytat i termin, na przykład do jutrzejszego południa, czy coś
Godzilla - 19 Listopada 2007, 16:08
Ok, już miałam w ręce inną książkę, ale dam jeszcze trzeci cytat z poprzedniej jak wrócę do domu. Jeżeli jutro nikt nie zgadnie, dam coś innego.
Gwynhwar - 19 Listopada 2007, 17:52
Godzilla, chyba nikt tego jeszcze nie przeczytał o.o Od niedawna w księgarni, potrzeba by geniusza, żeby wydębić taką krucjatę
Martva - 19 Listopada 2007, 18:02
Gwyn, bosko to napisałaś ^^
Adanedhel - 20 Listopada 2007, 08:05
No, nikt się nie domyśli o co chodzi
Godzilla - 20 Listopada 2007, 09:18
Co tu dużo gadać. Gwyn, zadajesz!
Gwynhwar - 20 Listopada 2007, 09:31
Dziękuję
Cytat | Człowiek kultur swoich Syzyf, Danaida swojej dziury, bezwiedny wyzwoleniec, którego ewolucja wygnała poza swój bieg, nie chce być pierwszym, drugim, ani trzecim. |
Martva - 20 Listopada 2007, 15:42
Bardzo mi się kojarzy z jednym takim co go nie lubię, ale nie lubię więc nie czytałam
Gwynhwar - 20 Listopada 2007, 16:12
Próbować, próbować
Podpowiedź one: w tytule znajduje się pewna liczba.
Gwynhwar - 22 Listopada 2007, 11:31
No dobrze, czas chyba na kolejny fragment, bo albo młodym ciężko zgadywać klasykę, albo jestem ignorowana przez prawdziwe mole...
Cytat | Tak rozpoczął się trzeci z kolei wyścig Zachodu ze Wschodem, po dwu historycznych- jądrowym i rakietowym. Wyścig ten czy też rywalizacja w Syntezie Mądrości, jakkolwiek przygotowana organizacyjnymi krokami USIB-u, Pentagonu i ekspertów ULVIC-u Marynarki(istniała bowiem grupa NAVYS ULVIC- bo i tym razem doszedł do głosu stary antagonizm Marynarki i armii lądowej)- wymagała ciągłego doinwestowania, które- przy rosnącym oporze Kongresu i Senatu- pochłoneła w ciągu najbliższych lat dalsze dziesiątki milardów dolarów. |
Gwynhwar - 22 Listopada 2007, 18:20
Ludzie, no o.o
Martva - 22 Listopada 2007, 18:24
Przypomniałam sobie kogo ostatnio czytałaś i chyba wiem, ale to wygooglane więc się nie liczy
|
|
|