To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Słoneczna loteria - Coś na mole... książkowe

Rafał - 12 Października 2007, 13:38

Nie to raczej nie Ekhem, on zajmował sie bardziej liryką jakby.
Rafał - 15 Października 2007, 16:58

atreides, gdzieś się schował?
atreides - 16 Października 2007, 08:28

Witam,

przepraszam bardzo ale zmogla mnie angina - juz drugi tydzien sie kuruje, ledwo zyje.

Mala podpowiedz:

Autor brytyjski. Ksiazka w tomach.

Martva - 20 Października 2007, 14:18

To ja myślę że poprosimy jeszcze jedną podpowiedź. Tym razem większą. Na przykład następny cytat z książki :)
atreides - 20 Października 2007, 23:32

- Jeśli nie przejdzie, złamcie jej szczękę - rozkazał sucho Calatin.
Ruth wpatrywała się w czarną perłę jak zahipnotyzowana. Klejnot był tak wielki, że z pewnością miała się nim momentalnie udławić.

Martva - 24 Października 2007, 21:20

Nic sie nie zmieniło, w dalszym ciągu nie mam pojęcia ;)
Martva - 3 Listopada 2007, 18:18

Jest tu kto?
(wcale nie jestem upierdliwa)

Ziemniak - 3 Listopada 2007, 19:28

Mark Chadbourn 'Władztwo ciemności'
atreides - 8 Listopada 2007, 21:02

Ziemniak napisał/a
Mark Chadbourn 'Władztwo ciemności'

Bingo!

Twoja kolej!

Martva - 13 Listopada 2007, 12:56

Zieeeeeeeemniaaaaaaak!
:D

Ziemniak - 13 Listopada 2007, 13:08

Cytat
To Siergiej nauczył mnie zbierać wiotkie, maleńkie grzybki na czerwonych nóżkach, nauczył dodawać zioła i porosty, i robić z tego nalewkę na mocnym domowym spirytusie. To dzięki niemu wróciłem do świata Pomiędzy.

Godzilla - 13 Listopada 2007, 13:10

"Popiół i kurz" Grzędowicza?
Ziemniak - 13 Listopada 2007, 13:15

:bravo :bravo Godzilla, twoja kolej.
Godzilla - 13 Listopada 2007, 13:47

Cytat
Nemo został powołany, ty byś powiedziała: uruchomiony, dopiero za piątym podejściem. Inicjacja sztucznej inteligencji to skomplikowana operacja, najlepszy dowód, że nie udała się czterokrotnie. Jak mówię - za piątym razem wszystko szło dobrze. Potem nastąpił moment zawahania, maszyny sterujące uznały, że należy interweniować i przerwać operację, pojawiły się jakieś dziwne oznaki... nie potrafię wyjaśnić, ale jakby... nieznanych, nieznacznych i niezaplanowanych wzbudzeń. Ale zanim proces został wstrzymany, wszelkie nieprawidłowości ustały, inicjacja została dokończona. Rozumiesz? Kiedy doszedłem do wniosku, że Nemo oszukuje, wystraszyłem się... Ale skoro tak nie jest, to dobrze.

Godzilla - 16 Listopada 2007, 11:17

Oj, zastój w temacie. Pora chyba na drugi cytat:

Cytat
Gdybyście popatrzyli kiedyś na schemat waszego statku... – powiedział Nemo z nieukrywaną pretensją w głosie. Yarry obejrzał się na Wim z komicznym wyrazem oszołomienia na twarzy – ...to zobaczylibyście, że wszystkie ściany wewnętrzne i część zewnętrznych to ja. W ściany wtopione zostały gigantyczne ilości modułów pamięciowych, decyzyjnych i wykonawczych. Pracując, sięgam do najbliższego wolnego obwodu i najbliższych potrzebnych danych. Stąd moc i szybkość... – zająknął się, jakby chciał powiedzieć „maszyny” i zrobiło mu się żal samego siebie.
– I sprawność – dokończył. – Stąd niemal niezniszczalność, bo jestem jednocześnie wszędzie i nigdzie.
– Bóg! – prychnął Schwartz. – Dobra, przymknij się na chwilę. Daj popatrzeć na nasz dom, naszą arkę, naszą chlubę, dumę i nadzieję.
– Nasze więzienie! – nie omieszkał błysnąć wisielczym dowcipem Westfeld.

Godzilla - 19 Listopada 2007, 13:41

Ojej... :(

Poczekać jeszcze czy dać coś innego? Bo wątek poległ.

Martva - 19 Listopada 2007, 13:43

Może daj trzeci, a nuż ktoś skojarzy :D
Słowik - 19 Listopada 2007, 13:44

Może coś innego? Bo nie wierzę, żeby nikt tu nie zaglądał.
Martva - 19 Listopada 2007, 13:46

To jeszcze jeden cytat i termin, na przykład do jutrzejszego południa, czy coś :)
Godzilla - 19 Listopada 2007, 16:08

Ok, już miałam w ręce inną książkę, ale dam jeszcze trzeci cytat z poprzedniej jak wrócę do domu. Jeżeli jutro nikt nie zgadnie, dam coś innego.
Gwynhwar - 19 Listopada 2007, 17:52

Godzilla, chyba nikt tego jeszcze nie przeczytał o.o Od niedawna w księgarni, potrzeba by geniusza, żeby wydębić taką krucjatę :D
Martva - 19 Listopada 2007, 18:02

Gwyn, bosko to napisałaś ^^
Adanedhel - 20 Listopada 2007, 08:05

No, nikt się nie domyśli o co chodzi ;P:
Godzilla - 20 Listopada 2007, 09:18

Co tu dużo gadać. Gwyn, zadajesz! :bravo :bravo :bravo
Gwynhwar - 20 Listopada 2007, 09:31

Dziękuję :)

Cytat
Człowiek kultur swoich Syzyf, Danaida swojej dziury, bezwiedny wyzwoleniec, którego ewolucja wygnała poza swój bieg, nie chce być pierwszym, drugim, ani trzecim.

Martva - 20 Listopada 2007, 15:42

Bardzo mi się kojarzy z jednym takim co go nie lubię, ale nie lubię więc nie czytałam ;)
Gwynhwar - 20 Listopada 2007, 16:12

Próbować, próbować :D

Podpowiedź one: w tytule znajduje się pewna liczba.

Gwynhwar - 22 Listopada 2007, 11:31

No dobrze, czas chyba na kolejny fragment, bo albo młodym ciężko zgadywać klasykę, albo jestem ignorowana przez prawdziwe mole...

Cytat
Tak rozpoczął się trzeci z kolei wyścig Zachodu ze Wschodem, po dwu historycznych- jądrowym i rakietowym. Wyścig ten czy też rywalizacja w Syntezie Mądrości, jakkolwiek przygotowana organizacyjnymi krokami USIB-u, Pentagonu i ekspertów ULVIC-u Marynarki(istniała bowiem grupa NAVYS ULVIC- bo i tym razem doszedł do głosu stary antagonizm Marynarki i armii lądowej)- wymagała ciągłego doinwestowania, które- przy rosnącym oporze Kongresu i Senatu- pochłoneła w ciągu najbliższych lat dalsze dziesiątki milardów dolarów.

Gwynhwar - 22 Listopada 2007, 18:20

Ludzie, no o.o
Martva - 22 Listopada 2007, 18:24

Przypomniałam sobie kogo ostatnio czytałaś i chyba wiem, ale to wygooglane więc się nie liczy :)

Partner forum