To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

shenra - 7 Marca 2011, 18:38

Powstrzymajcie się od wycieczek personalnych.
Memento - 9 Marca 2011, 12:51

Ech. To już trzeba wszystko pisać z emotami, żeby być zrozumianym?
EOT!

Szlag by to. Zróbmy zrzutę i pokażmy Universalowi, gdzie się zgina dziób pingwina.

Dunadan - 15 Marca 2011, 08:05

Koniec świata...

http://www.imdb.com/video/imdb/vi3785530649/ :| :roll:

Ozzborn - 15 Marca 2011, 10:34

no bez jaj :shock:
Hubert - 15 Marca 2011, 10:41

Film familijny. :(
R.I.P.

NURS - 15 Marca 2011, 11:24

a czym to się rózni od aktorskiego misia yogi albo garfielda?
Taselchof - 15 Marca 2011, 11:49

Barney będzie podrywał smerfetkę :twisted:

niczym kolejny film z szansami na złota malinę, chociaż słyszałem że robią i serial ciekawe tylko czy również w wersji 3d

Witchma - 15 Marca 2011, 11:56

Co Wy wiecie o końcu świata. Przed "Rango" mi puścili ten oto trailer: http://www.youtube.com/wa...&feature=relmfu :roll:
Easy - 15 Marca 2011, 12:06

Loffciam Justinka:*:*:*:* <3<3<3
Hubert - 15 Marca 2011, 15:06

NURS, nie wiem, jak z Misiem Yogi, ale obawiam się, że będzie reprezentowało poziom zbliżony do Garfielda. 12-13 latkom jeszcze podejdzie, ale nam już nie bardzo :roll:
Memento - 15 Marca 2011, 15:17

Mam tylko nadzieję, że producenci nie zgwałcą po raz kolejny mojego dzieciństwa, robiąc ugrzecznioną i poprawną politycznie wersję jednej z najlepszych kreskówek ever - Tom & Jerry. Za to chętnie obejrzałbym kinowy film z Duck Dodgers, ale na pewnych warunkach - scenariusz pisaliby ci sami ludzie, co napisali serial, to samo z animacją i polskim dubbingiem. RAMEN.
joe_cool - 15 Marca 2011, 23:58

Witchma napisał/a
Co Wy wiecie o końcu świata. Przed Rango mi puścili ten oto trailer: http://www.youtube.com/wa...&feature=relmfu :roll:

OMFG... Że 16-latek ma już swoją biografię, to dobra, łorewa, ale film? Czyli, że co? Że już od małego rodzice mieli big plan, że młody będzie sławny i będzie kosił kasiorę, więc wszystko kręcimy i się potem sprzeda, żeby było jeszcze więcej kasiory? :roll:

NURS - 16 Marca 2011, 08:49

Sosnechristo napisał/a
NURS, nie wiem, jak z Misiem Yogi, ale obawiam się, że będzie reprezentowało poziom zbliżony do Garfielda. 12-13 latkom jeszcze podejdzie, ale nam już nie bardzo :roll:

skoro to film dla nich, to dlaczego ma podejść tobie? :twisted:
przyzwyczailiśmy się do chytrego chwytu studiów filmowych, które wpadly na to, ze w kreskówkach musi być masa wistów dla rodziców, zeby nie nudzili się na seansach z pociechami, albo nie czekali na nie w barze przed kinem, a przecież tego typu filmów pełno było kiedyś, przed Pixarem (umowna granica).

Hubert - 16 Marca 2011, 10:36

NURS, bo Smurfy to jeszcze 'moje' pokolenie, więc sentyment niejako decyduje tu o nastawieniu. I nie chodzi o 'ugrzecznianie', tylko o wierność kreskówce.
Z Garfieldem jest nieco inna sprawa, bowiem, komiks (a i kreskówka) były skierowane do dojrzalszego odbiorcy, mimo, że pozornie je ugrzeczniano.

Ziuta - 16 Marca 2011, 12:18

NURS napisał/a
przyzwyczailiśmy się do chytrego chwytu studiów filmowych, które wpadly na to, ze w kreskówkach musi być masa wistów dla rodziców, zeby nie nudzili się na seansach z pociechami, albo nie czekali na nie w barze przed kinem, a przecież tego typu filmów pełno było kiedyś, przed Pixarem

No nie wiem. Telewizja powtarza teraz kreskówki z mojej i Sosne – i są dalej ciekawe. Smerfy nie nudzą, a produkcje Disneya, jak Kacze opowieści czy Brygada RR pękają od gagów dla dorosłych. Innych niż te shrekowe, ale bardzo dobrych. Choćby w Brygadzie RR ten szalony profesor używał aparatu do teleportacji przez linie telefoniczne i przez przypadek zamienił się z bzyczkiem z głowami. Wychodził owad z głową człowieka i człowiek z głową owada. Czyli nawiązanie do klasycznej Muchy z lat 50. Więcej, w jednej ze scen nauczycielka mówiła do ucznia: "Franz, ładnie piszesz, ale to opowiadanie o człowieku, który zamienił się w karaluch jest po prostu śmieszne."
Ja nie wiem, czy kilkulatki czytały już Przemianę.

NURS - 16 Marca 2011, 12:38

Skup się ziuta. ja pisałem o produkcjach kinowych, a ty mi o bajkach z dzieciństwa. :-)
Ziuta - 16 Marca 2011, 12:44

A ile było pełnometrażowych kreskówek w kinach? Właściwie tylko Disney w to się bawił. Od lat 50 w animacji rządziła telewizja.
NURS - 16 Marca 2011, 13:16

Bez przesady, oprócz disneya było też sporo innych produkcji, na przykład japońskich. ale ta zmiana dotyczyła głównie polityki dysneya, w okolicach króla lwa, moze trochę wcześniej albo później zaczeto kombinowac, jak zmienić sytuację, gdy rodzice zawozili dzieci do kina a sami albo szli na inny seans, albo czekali w pobliskiej knajpce na powrót pociech, bo co dwa bilety, to nie jeden. i tak powstała idea większego zaangażowania we wtręty czytelne dla dorosłych. słowo klucz, większego.
Brygada RR jest już z późniejszych czasów, stąd pewnie takie smaczki.
to nie moja teoria, tylko sprawdzalny fakt.

Memento - 16 Marca 2011, 14:55

Mmmm, Brygada RR. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Swego czasu rządziła na osiedlu i w okolicach. Puszczają ich jeszcze w telewizorni?

Jestem bardzo ciekaw, co też wysmażył J.J. Abrams.

Ziuta - 16 Marca 2011, 14:58

Puszczali w zeszłym roku. Teraz idą Smerfy.
Hubert - 18 Marca 2011, 16:47

Aronofsky porzuca Wolverine'a. Szkoda, wielka szkoda. Ekranizacja Aronofskiego miałaby charakter i pazura. W dodatku gość lubi komiksy. Może jeszcze mu się odwidzi, jak w Japonii się uspokoi?
Chal-Chenet - 18 Marca 2011, 17:12

Szkoda.
Memento - 19 Marca 2011, 13:08

Morgan Spurlock kontratakuje.
Virgo C. - 21 Marca 2011, 11:21

Pierwszy teaser Wilq :D
ilcattivo13 - 21 Marca 2011, 12:25

Virgo C. napisał/a
Pierwszy teaser Wilq :D

A niech mnie szczur popieści!!! :mrgreen: W oczekiwaniu na ekranizację wydziergam sobie znak rzuffa na klacie :mrgreen:

Ziuta - 21 Marca 2011, 12:40

A kto będzie podkładał głos? :D

WILQ, kurczę, nowych albumów nie czytałem jeszcze...

Virgo C. - 21 Marca 2011, 18:30

Jeszcze nie wiadomo, o tym że w ogóle będzie pełnometrażków pierwszy news był jakiś tydzień temu. Chociaż pewne pojęcie może dać obsada Jeża Jerzego.

I niestety też nie czytałem jeszcze nowego :(

@ilcattivo
Ty zdrowiej, a nie sztukę ludową uskuteczniaj ;P:

Ozzborn - 21 Marca 2011, 18:34

zapowiada się nieźle... w sumie dziwnym nie jest :mrgreen:
Adanedhel - 21 Marca 2011, 19:26

Pojawiła się też informacja, że właśnie rozpoczęto zdjęcia do "Hobbita".
Dunadan - 22 Marca 2011, 06:43

Adanedhel, :shock: zmienili prawo w Nowej Zelandii tylko po to by móc tam kręcić Hobbita... a mało brakowało a kręciliby u nas gdzieś! ( wschodnia Europa )

Partner forum