Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dalambert - 21 Września 2011, 11:33
RD napisał/a | Niezależnie, jaka opcja polityczna rządzi, odbywają się różne hucpy przedwyborcze | Żeby tylko wyborcze, a Falandysza z kapciowym w pamiętacie
Rafał - 21 Września 2011, 13:59
Niesamowity przekaz kandydata na posła SLD.
http://www.youtube.com/wa...v=AKPmkRU-Bzs#!
Nie chce się zapakować w URL i muszę tak linkować.
dalambert - 21 Września 2011, 14:15
No ryczy prawie jak Adolf w Norymberdze, jeno muzyczka trochę inna
Nutzz - 21 Września 2011, 14:20
Zmiana poglądów. Głosuję na SLD!
Kostucha Drang - 21 Września 2011, 14:28
RD napisał/a | Ta z Korwinem jest wyjątkowo oburzająca, zgadzam się, ale tu akurat bym się nie doszukiwał roboty określonych sił z Peło. Głupota i niekompetencja winnych są zbyt porażające, aby składać je na karb gry politycznej. |
Nie znoszę JKM - chyba nikt w Polsce tak nie zniechęcił tylu osób do idei liberalnej co ten pajac ale to jak z postąpiono z jego partią to skandal.
pozdro
Chal-Chenet - 21 Września 2011, 15:55
Rafał napisał/a |
Niesamowity przekaz kandydata na posła SLD. |
Dobre.
Przynajmniej miał pomysł i nie jest to kolejny drętwy spot.
mad - 21 Września 2011, 17:40
Oczywiście znaczek na końcu w lewym górnym rogu go dyskwalifikuje , ale pomysł jak dla mnie super.
Kostucha Drang - 21 Września 2011, 18:44
Co do afery z liczeniem głosów Korwin-Mikkego to nie można wykluczyć, że powstała w ten sposób sytuacja jest dla wszystkich bardzo wygodna. Jeśli wygrają szuje z PIS to szuje z PO będą miały podstawę do kwestionowania ważności wyborów.
aniol - 23 Września 2011, 13:18
dla rownowagi filmik wyborczy kandydata PO
http://www.youtube.com/watch?v=PhSw_c8FUnQ
ten pan na serio kandyduje
Grimzon - 23 Września 2011, 17:20
Ciekawych filmów promujących kandydatów ciąg dalszy
http://www.youtube.com/wa...ayer_embedded#!
Agi - 23 Września 2011, 17:38
Dobrze, że nie moim okręgu wyborczym.
aniol - 24 Września 2011, 21:56
http://fakty.interia.pl/r...wac-nfz,1699328
dobre, dobre - "jeden aptekarz - jedna apteka" to moze posunmy sie dalej - jeden sklepikarz = jeden sklep, jeden wlasciciel firmy przewozowej =jeden samochod, itd
nadal ktos twierdzi ze Kaczynski nie jest komuchem?
Agi - 24 Września 2011, 21:59
aniol napisał/a | dobre, dobre - jeden aptekarz - jedna apteka to moze posunmy sie dalej - jeden sklepikarz = jeden sklep, jeden wlasciciel firmy przewozowej =jeden samochod, itd |
No bo przecież każdy ma jeden żołądek.
Odpuściłam sobie zupełnie oglądanie tv i słuchanie dyskusji przedwyborczych. Byle do 8 października.
Kostucha Drang - 25 Września 2011, 22:03
Czy ktoś zna niemiecki i mógłby rzucić okiem:
http://www.antifa.de/cms/content/view/1752/1/
czy faktycznie niemiecka antifa zamierza blokować marsz z okazji Dnia Niepodległości ?
Sam pomysł wydaje mi się tak bezczelny, że aż niewiarygodny Przecież jesli to prawda to tym razem naprawdę krew się poleje.
pozdro
p.s.
aniol napisał/a | nadal ktos twierdzi ze Kaczynski nie jest komuchem? |
Komuch nacjonalista. Ściśle rzecz biorąc najbliżej mu do dawnej grupy "partyzantów" Mietka Moczara.
Ice - 25 Września 2011, 22:21
A tymczasem w kraju nad Wisłą...
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
czterdziescidwa - 25 Września 2011, 23:17
Po polsku jest na ten temat bardzo dużo.
np. http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Nie chodzi o "marsz z okazji Dnia Niepodległości", tylko o marsz skrajnej prawicy, który skrajna prawica przeprowadza 11 Listopada.
I Pisząc skrajna prawica nie mam na myśli Giertycha, tylko takie organizacje jak zdelegalizowany ONR, Młodzież Wszechpolska czy NOP. Organizacje które mają na sumieniu pobicia na tle rasowym, akty antysemickie, dewastacje pomników, ogniska z hailowaniem itp.
Poza tym to Polacy będą blokować, nie Niemcy. Może ktoś z Niemiec przyjedzie (te antifowe grupy dość mobilne są; Polakom też zdarza się blokować marsze brunatnych w Niemczech) ale akcję organizują Polacy.
szybkie info:
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
art wyborczej o zeszłorocznym marszu:
http://wyborcza.pl/1,7547...ki_czekaja.html
Kostucha Drang - 25 Września 2011, 23:53
Nie chciałbym przemawiać mową nienawiści ale jeśli jakiś niemiecki bandziorek zechce mnie ratować przed faszyzmem i homofobią to chyba nie zdzierżę.
czterdziescidwa - 26 Września 2011, 00:02
Kostucha Drang napisał/a | Nie chciałbym przemawiać mową nienawiści ale jeśli jakiś niemiecki bandziorek zechce mnie ratować przed faszyzmem i homofobią to chyba nie zdzierżę. |
Nie rozumiem "Nie zdzierżę". To znaczy co? Chcesz iść ramię w ramię z zdeklarowanymi neofaszystami (czytaj: gośćmi którzy bawią się w hajlowanie, śpiewają piosenki Hitlerjugend, chcą wypędzić Żydów i gazować homoseksualistów), bo nie zdzierżysz, że trzech dzieciaków z Niemiec przyjedzie na demonstrację do Warszawy?
Btw. skąd wytrzasnąłeś tego linka do strony niemieckiej antify?
Kostucha Drang - 26 Września 2011, 00:13
Źle mnie rozumiesz. Nie czuję żadnego powinowactwa z brunatnymi ani czerwonymi. Jedno *beep* jak dla mnie. Mimo to uważam, że wciąganie łobuzów z Niemiec w nasze wewnętrzne sprawy ( czy jak wolisz zapraszanie ich do udziału w blokadzie marszu ) jest absolutnie nie do przyjęcia. Jeszcze gorzej jeśli przyjeżdżają nieproszeni. Po drugie marsz Niepodległości to nie tylko narodowi socjaliści. Uczestniczą w nim dziesiątki tysięcy normalnych ludzi którzy chcą po prostu obchodzić to święto.
pozdawiam
Hubert - 26 Września 2011, 00:17
Linkowałem coś podobnego, parę stron temu. Na razie jest to ładnie i łagodnie ubrane w słowa, ale zaczyna mnie martwić ta sprawa i to poważnie. Przecież pod te dwa przypadki można podciągnąć bardzo dużo, znajdą się i tacy spryciarze...
czterdziescidwa - 26 Września 2011, 00:47
Kostucha Drang napisał/a | Źle mnie rozumiesz. Nie czuję żadnego powinowactwa z brunatnymi ani czerwonymi. Jedno *beep* jak dla mnie. Mimo to uważam, że wciąganie łobuzów z Niemiec w nasze wewnętrzne sprawy ( czy jak wolisz zapraszanie ich do udziału w blokadzie marszu ) jest absolutnie nie do przyjęcia. Jeszcze gorzej jeśli przyjeżdżają nieproszeni. Po drugie marsz Niepodległości to nie tylko narodowi socjaliści. Uczestniczą w nim dziesiątki tysięcy normalnych ludzi którzy chcą po prostu obchodzić to święto. |
Odnośnie "normalnych ludzi", przeczytaj art z GW. Cokolwiek sądzisz o poglądach rektorów wyborczej, gazeta raczej trzyma profesjonalizm jeśli chodzi o sprawdzanie faktów.
Marsz Niepodległości, to coroczna impreza nacjonalistów, która w zeszłym roku odbywała się w Warszawie "w wersji light" - te same organizacje, ale w złagodzonej formule, żeby przyciągnąć "normalnych ludzi".
W ogóle w polityce jest bardzo dużo manipulacji, szczególnie tymi normalnymi ludźmi, więc jak rozmawiamy o demonstracjach, warto patrzeć kto organizuje, a nie czy były matki z dzieckiem. Idąc na demonstrację wyrażasz poparcie dla organizatorów. Ilość uczestników jest miarą ich sukcesu.
Odnośnie hipotetycznej obecności Niemców to nie demonizował bym. Nie sądzę żeby ktoś ich "prosił o pomoc". Ludzie ze środowiska antify po prostu znają się "ponad granicami" - organizują nawet konferencje antygraniczne więc orientują się co gdzie się dzieje.
No i ponawiam pytanie: gdzie znalazłeś tego linka? Interesuje mnie jak takie informacje pływają po sieci.
Ice - 26 Września 2011, 08:01
czterdziescidwa napisał/a |
Odnośnie normalnych ludzi, przeczytaj art z GW. Cokolwiek sądzisz o poglądach rektorów wyborczej, gazeta raczej trzyma profesjonalizm jeśli chodzi o sprawdzanie faktów.
|
Dzięki, od rana mam dobry humor
Kostucha Drang - 26 Września 2011, 08:19
czterdziescidwa napisał/a | W ogóle w polityce jest bardzo dużo manipulacji, szczególnie tymi normalnymi ludźmi |
Dzięki Bogu mam jeszcze Gazetę Wyborczą
dalambert - 26 Września 2011, 08:21
czterdziescidwa napisał/a | Odnośnie normalnych ludzi, przeczytaj art z GW. Cokolwiek sądzisz o poglądach rektorów wyborczej, gazeta raczej trzyma profesjonalizm jeśli chodzi o sprawdzanie faktów. |
Buu, ha, ha i siupaj -pumpaj trala , la, al - Pogęło Cię chłopie do imentu
A co do Marszów Niepodległości , to dobrze by było znać ich historię, zaczęło się po 1976 / tak w okolicach "Radomia" KOR i odnawiającej się w tym czasie opozycji/.
Pierwsi na 11 listopada zaczęli je organizowac KPN i śp. Wojciech Ziembiński/ który sam w sobie był instytucją - człowiekiem dbającym o pamieć i historię- poczytajta sobie /.
Jedyny nie rozgoniony przez ZOMO przy wygaszonym Krakowskim Przedmieściu / marsze były od Katedry do Grobu Nieznanego Żołnierza/ odbył się w 1981 / mam do dziś flagę z niego - biała z napisem czerwoną "solidarycą" NIEPODLEGŁOŚĆ/ i tak to trwa do dzisiaj.
Po 1989 gdy czujny Adaś wzorem swego tatuńcia postawił na walkę ze strasznym polskim duchem, pogrobowcami ND i innym wstecznictwem, do owych marszów zacząła sterowana przez niego propgazetaka przywiazywać ogromna wagę- nie dało się wyciszyć, to trzeba nagłosnić i wykorzystać...
Podłączają się pod te marsze czasami i nasi rodzimi idioci spod "koloru kupy", ale znaczenia, rozgłosu i wrzasku to imGieWu nadaję, bez nich nie było by jak bić na alarm i wyzwać "sił postępu" do dania odporu.
Zaś ludziki o wypranych mózgach z radościa witają każdą możliwość wykazania się, że są po linii i na bazie. I to by było na tyle.....
Co do dzielnych niemieckich"antyfaszystów" to prosiemy, ale jak sie pojawią to i dzisiejszego ZOMO może nie wystarczyć, by im eurpejsko-postępowe pupcie uratować.
Adanedhel - 26 Września 2011, 08:42
A tymczasem dzisiejsza podwójna okładka "Wprost".
Cudo.
dalambert - 26 Września 2011, 09:20
Adanedhel, I co z tego
A dzięki Wprost miliony, nie czytające tego lisiego szmatławca, zobaczą w witrynach ksiosków sympatyczną twarz prezesa Kaczyńskiego -
i, a kto by to piśmidełko czytał
Adanedhel - 26 Września 2011, 09:27
Zapomniałem, że jedyną porządną, rzetelną i nieżydowską gazetą jest "Gazeta Polska"...
dalambert - 26 Września 2011, 09:30
Adanedhel, nie "Uważasz Rze....'
A pan Lis zrobił kaczce dobra robote - wiwiesił jego podobizne w około 100 000 egzemplarzy w całej Polsce na dwa tygodnie przed wyborami
Tow. Lis tak trzymać - DONRA ROBOTA
Adanedhel - 26 Września 2011, 09:35
Bardzo dobrą. Zwłaszcza po zobaczeniu okładki po prawej, na której towarzysz K. wygląda jak ciemny typ, ludzie rzucą się głosować na niego. Ta okładka to fantastyczny komentarz na temat Kaczyńskiego.
Ziemniak - 26 Września 2011, 09:46
Układ żyje!!!
|
|
|