To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Agi - 18 Wrzeœśnia 2011, 22:33

RD napisał/a
A ja się zastanawiam: czy to świat zwariował, czy ja? Zadzwonię chyba do RM zapytać...

Odpowiedzą Ci jak w starym skeczu z generałem: dzięki Bogu obydwoje. :mrgreen:

Nutzz - 18 Wrzeœśnia 2011, 22:36

Jak tak dalej pójdzie to będę musiał zgolić pejsy... ;P:
RD - 18 Wrzeœśnia 2011, 22:46

...i zacząć jeść wieprzowinę :mrgreen:

Agi To by była jakaś sensowna odpowiedź...

Nutzz - 18 Wrzeœśnia 2011, 23:08

... i odstawić chrześcijańskie niemowlaczki. Tylko czym ja teraz biedny tą macę doprawię. Aj waj... :cry:
dalambert - 19 Wrzeœśnia 2011, 10:32

hej , dzisiaj mija termin zgłoszenia chęci i woli głosowania korepodencyjnego .
Ciekawi mnie szalenie, czy władcy ogłoszą ilu było chętnych do załapania sie na tę nowośc ?

Kostucha Drang - 19 Wrzeœśnia 2011, 19:22

Widzieliście projekt nowych dowodów osobistych ?

Wyglądają naprawdę syfiaście:
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/2...obiste_490.jpeg

p.s. Dalambert - będziesz Mężem Zaufania PIS ? ( poważnie pytam )

pozdro

Rafał - 20 Wrzeœśnia 2011, 07:59

Różowe, a fuj! :shock:
Lis Rudy - 20 Wrzeœśnia 2011, 08:09

tak trochę te dowody wyglądają jak paszport dla psa :?
dalambert - 20 Wrzeœśnia 2011, 08:21

I oczywiście mają inne proporcje niż karty bankomatowe i biletowo-miesięczne :evil:
Trzeba ludziom życie urozmaicać :evil: :evil: :evil:
Kostucha Drang napisał/a
Dalambert - będziesz Mężem Zaufania PIS ? ( poważnie pytam )

po co ? i tak wygramy, a do rzadzenia się weźmie koalicja PO i SL z Napiralskim na czele ;P:

Rafał - 20 Wrzeœśnia 2011, 08:41

dalambert, mam taką samą teorię spiskową. Żeby rządzić, PIS musi mieć 45% miejsc w sejmie, a to se ne da, chociaż Jackowski ma inne zdanie: http://strefatajemnic.one...91,artykul.html :lol:
dalambert - 20 Wrzeœśnia 2011, 08:48

Rafał, a ja mam proste pytanie, czy wiadomo CO jasnowidz Jackowski przepowiedział TRAFNIE :?:
Bo wprawdzie portalik reklamuje go jako "znanego" ale gdfzie jest znany to już nie podaje ;P:
Ot firdoleka na krzywych nózkach :wink:

Lis Rudy - 20 Wrzeœśnia 2011, 08:56

dalambert napisał/a
Kostucha Drang napisał/a:

po co ? i tak wygramy

Mam szczerą nadzieję że jednak uwalicie kolejny raz. Mówię o PiS.
Bo zapowiedzi już sa przerażające.

"Po wygranych wyborach PiS zamierza "wzmocnić demokrację". Wprowadzona zostanie równość wszystkich partii poprzez m.in.: równy dostęp do mediów i funduszy publicznych. Wzmocnieniu ma ulec rola opozycji w pracach Sejmu, a ograniczeniu rola marszałków obu izb. Zakaże się używania nieparlamentarnego języka.

Odwrócone zostaną również decyzję PO ws.: zmian w NIK, GUS i CBA, przywrócą na funkcję szefa CBA Michała Kamińskiego, czy rozdzielenia funkcji Prokuratora Generalnego i ministra sprawiedliwości oraz zmian w IPN. "

No i jeszcze Macierewicz ma zostać szefem MSWiA lub innych służb. GROZA ! Aż mam ciarki !

Rafał - 20 Wrzeœśnia 2011, 09:07

dalambert napisał/a
Rafał, a ja mam proste pytanie, czy wiadomo CO jasnowidz Jackowski przepowiedział TRAFNIE
No dobra, nie będę więcej żartował ;P:
dalambert - 20 Wrzeœśnia 2011, 09:14

Lis Rudy napisał/a
GROZA ! Aż mam ciarki !

Komu groza, temu groza, a komu radość temu rodosć ;P:
Rafał, ciekwostka niezła, ale naprawdę ciekawe by było się dowiedzieć, gdzie ten gucio się produkuje i co mu się trafić udało, bo w LOTTO to napewno NIE :wink:

Kostucha Drang - 20 Wrzeœśnia 2011, 09:47

dalambert napisał/a

Kostucha Drang napisał/a

po co ? i tak wygramy

towarzyszu Dalambert ! Rewolucja bolszewicka nie dokona się sama !

Przy okazji.

PIS razem z lewicą domagają się podwyższenia płacy minimalnej. Potem ci sami debile będa się dziwić, że ceny rosną :mrgreen:

Jeszcze parę ciekawostek z programu PIS

"Żeby gospodarka mogła się lepiej rozwijać, ułatwimy życie pracodawcom. Dla nich poważnym problemem są skomplikowane przepisy ZUS. Dlatego często wolą uciekać w szarą strefę. ZUS musi więc być bardziej przyjazny dla obywateli"

Trochę strach mnie ogarnia. Autorzy tego manifestu wydają się wierzyć w to, że przyczyną zatrudniania na czarno są skomplikowane przepisy a nie koszty zatrudnienia. K.. - ci ludzie chyba nigdy nie prowadzili nawet budki z lodami!

"Polsce potrzebny jest nowoczesny pakt społeczny. Powinna to być długofalowa i respektowana przez wszystkie strony umowa między partnerami społecznymi i rządem, wzorowana na sprawdzonych doświadczeniach z Zachodu. Do jej wypracowania zaprosimy NSZZ Solidarność, OPZZ, ZZ Forum, ZNP, Konfederację Pracodawców Polskich, KPP Lewiatan, Business Center Club.."

Obowiązujące przepisy prawa cywilnego i kodeksu pracy już nie wystarczą? Nie mam żadnych wątpliwości, że związkowcy znowu coś dla siebie wyrwą przy okazji tych "negocjacji".

" Zmienimy zasady przyznawania dotacji z urzędu pracy. Z takiego wsparcia powinni korzystać nie tylko bezrobotni, ale także osoby o innym statusie np. wieku do 25. i po 55. roku życia. Jeśli poprowadzą firmę przez rok i na bieżąco opłacą obowiązujące składki, to dotacji nie trzeba będzie zwracać."

Krew mnie zalewa. Kiedy ja zaczynałem to nikt mi nie pomagał. To przecież chore - rozdawać publiczną forsę bezrobotnym oraz innym "przedsiębiorcom" i jeszcze nagradzać ich umorzeniem długu za to, że nie plajtnęli w ciagu roku.

W wolnej chwili przejrzę sobie program PO - pewnie znowu zobaczę dorodne gruszki na wierzbie :mrgreen:

Rafał - 20 Wrzeœśnia 2011, 09:58

PIS napisał/a
ZUS musi więc być bardziej przyjazny dla obywateli
:lol: :lol: :lol:
feralny por. - 20 Wrzeœśnia 2011, 10:11

Takie coś w kontekście prawdziwych patriotów:
http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Lis Rudy - 20 Wrzeœśnia 2011, 10:22

Rafał napisał/a
PIS napisał/a
ZUS musi więc być bardziej przyjazny dla obywateli
:lol: :lol: :lol:

Ooo tak !!!

Ze mną ZUS tak się już zaprzyjaźnił, że od 11 lat mogę nie mieć np. na kupno benzyny do samochodu firmowego ale do ZUS pieniądze wysłać muszę. Choćby firma miała w danym miesiącu brak zysku. Ale w rewanżu ZUS już mi się taką samą miłością nie odwdzięczy wyliczając emeryturę.
:evil: :evil: :evil:

Martva - 20 Wrzeœśnia 2011, 11:52

Kostucha Drang napisał/a
Zmienimy zasady przyznawania dotacji z urzędu pracy. Z takiego wsparcia powinni korzystać nie tylko bezrobotni, ale także osoby o innym statusie np. wieku do 25. i po 55. roku życia. Jeśli poprowadzą firmę przez rok i na bieżąco opłacą obowiązujące składki, to dotacji nie trzeba będzie zwracać.

Erm, nie wiem jak w innych miastach, ale w Krakowie bezrobotni do 25 i powyżej 55 mieli większą szansę na dotację, podobnie jak na szkolenie i kilka innych rzeczy.

RD - 20 Wrzeœśnia 2011, 12:02

feralny por. napisał/a

Feralny, dzięki za ten link.

Hubert - 20 Wrzeœśnia 2011, 16:14

Jeszcze taki kwiatek.
http://wybory.onet.pl/par...aktualnosc.html

Mnie zupełnie nie jest do śmiechu, powiało cenzurą.

mad - 20 Wrzeœśnia 2011, 16:26

Wyrwa w demokracji?

http://wybory.onet.pl/par...aktualnosc.html

Trudno zrozumieć zaistniałą sytuację. Komitet złożył podpisy na czas, wszystko się zgadzało, a musi płacić za opieszałość PKW. Państwo bezprawia to jest.
Jeszcze nigdy w życiu nie brałem udziału w wyborach niedemokratycznych, teraz też nie zamierzam. Jestem zły, że tak można było potraktować KOGOKOLWIEK - z drugiej jednak strony czuję jakąś tam ulgę - zostałem zwolniony z obywatelskiego obowiązku śledzenia manewrów wyborczych. Już mnie nie interesuje starcie (jak ktoś napisał): Ministerstwo Miłości vs. Rzeczpospolita Smoleńska.
Wali mnie to.

jewgienij - 20 Wrzeœśnia 2011, 19:39

feralny por. napisał/a

Bezlitosne. Ściągają jak magazynierzy folię z palety ziemniaków, przy księdzu i oklaskach :shock:
Zalinkowałem na FB czereśniaków.

Matrim - 20 Wrzeœśnia 2011, 20:46

jewgienij napisał/a
Ściągają jak magazynierzy folię z palety ziemniaków, przy księdzu i oklaskach :shock:

Cóż się dziwić - nie zauważyliście, że pod flagą jest symbol nadrzędny?

mad - 20 Wrzeœśnia 2011, 21:41

Straszna bida na tym zapisie z youtube. Nie da się ukryć.
czterdziescidwa - 20 Wrzeœśnia 2011, 22:15

A tak się w ogóle robi, że do odsłonięcia przykrywa się pomnik flagą?
RD - 20 Wrzeœśnia 2011, 22:57

Smoleński na pewno
Rafał - 21 Wrzeœśnia 2011, 08:34

Nie chcę się wymądrzać, ale to zwijanie flagi w paski i gwiazdki nie jest czasem częścią rytuału pogrzebowego oficera US? Łącznie z takim fikaniem flintą tworzy swoisty spektakl funeralny. Może Kruk jako fachman będzie coś wiedział.

A w temacie, strasznie mi się nie chce iść na te wybory, jak nigdy. Dostałem powiastkę z ZUSu z takimi różnymi pierdołami i tak sobie pomyślałem, że zagłosowałbym w ciemno na dowolną partie, która obieca likwidację tego wampira.

dalambert - 21 Wrzeœśnia 2011, 08:52

Jak nie lubię Korwina / stary manipulator i cwaniaczek/, tak numer wycięty przez prawny boordel i kauzyperdstwo naszego tfu "systemu" to naprawdę kuriozum totalne.
Jest termin składania list poparcia komitetów do wojewódzkich KomWyb. - JEST.
Dotrzymali terminu ? - DOTRZYMALI :!: I co :?:
W jednym województwie niesprawne urzędasy komisyjne oznajmiają, że nie zdołały listy sprawdzić, no to jej nie zarejestrowały :shock:
I komitet wyborczy wypada z całej zabawy :shock: :evil: :shock:

I co kto tu pier.....lił, że mamy państwo PRAWA, to to państwo niesprawiedliwych kruczków prawnych i krętactwa.

A najśmieszniejsze będzie to jak PO wyborach te same jurydyczne kauzyperdy protesty Korwina uznają i całą zabawę unieważnią. ;P:
Jak PiS wygra to jest to możliwe - będzie pretekst co by kazać głosować jeszcze raz co by Słonce Peru na fienamencie władzy dalej błyszczało.

Ale zgrywy się szykują :mrgreen:

RD - 21 Wrzeœśnia 2011, 11:28

Rafał napisał/a
Nie chcę się wymądrzać, ale to zwijanie flagi w paski i gwiazdki nie jest czasem częścią rytuału pogrzebowego oficera US?

O ile się orientuję, tak po prostu w USA zwijają flagę, przynajmniej wojskowi. I na pewno nie do pomyślenia jest, żeby nawet w cywilnych łapkach została tak bezceremonialnie zduśdana jak śmieć jakowyś niepotrzebny. Amrykanie mają hopla na punkcie flagi, irytującego chwilami hopla, ale wolę już takie świrowate podejście niż kompletny brak szacunku.

dalambert napisał/a
I co kto tu pier.....lił, że mamy państwo PRAWA, to to państwo niesprawiedliwych kruczków prawnych i krętactwa

Ale tak jest od zawsze. Niezależnie, jaka opcja polityczna rządzi, odbywają się różne hucpy przedwyborcze. Ta z Korwinem jest wyjątkowo oburzająca, zgadzam się, ale tu akurat bym się nie doszukiwał roboty określonych sił z Peło. Głupota i niekompetencja winnych są zbyt porażające, aby składać je na karb gry politycznej.

Partner forum