Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dalambert - 16 Września 2011, 10:45
Matrim, W nosie mam całe wyborczą kampanije, wszelkich excesów nie oglądam, ot czasem się pośmieję i tyle .
W Warszawie mam do sejmu Kaczyńskiego i do senatu / w moim okręgu/ Zbigniewa Romaszewskiego, więc od dawna wiem jak głosował będę .
To co mnie obchodzą wyborczo taktyczno pyjarowe przepychanki, którymi tutaj się excytujecie.
Czasm jak jakiś Vincent palnie kolejny kretynizm to się uraduję i tyle.
Martva - 16 Września 2011, 10:58
Matrim napisał/a | Pomysł świetny. Naprawdę. Ale zastanawia mnie jedno: jak poczują się te piękne panie, jeśli PiS wybory wygra, a ponowie Kaczyński, Macierewicz i Ziobro grzecznie acz stanowczo poproszą je żeby siedziały spokojnie i już się nie odzywały... |
Dziwna strategia, bo chyba żadna z tych dziewcząt nie jest w pierwszej trójce na liście. Ale pomysł sprytny, doceniam.
terebka - 16 Września 2011, 11:24
dalambercie, czas zrewidować poglądy. Ludzie się zmieniają. Świat się zmienia. Nie wiem jaki był Kaczyński 20 lat temu, ale dzisiaj to zgorzkniały, zgryźliwy staruszek, który nie rozumie, że świat nie stoi w miejscu, biedny człowieczek który odlepił się od rzeczywistości dawno, dawno temu. To nie jest człowiek, któremu można powierzyć przyszłość. Zresztą, co to za patrzenie w przyszłość, jak się stoi do niej plecami i ustawicznie bredzi o tym, co było.
dalambert - 16 Września 2011, 11:40
terebka, Wyobraź sobie, ze uwielbiam zgryźliwych, zgorzkniałych staruszków którzy mieli okazję obserwować zmainy świata i wyciągać wnioski
zaś nie znoszę aroganckich , młodzieńczych bubków przekonanych, ze skoro przestali obsrywać pampersy, to idealnie nadają sie do pokierowania losami ludzkości.
Ot taką mam fanaberie i nie widzę najmniejszego powodu by coś w tym wzgledzie zmieniać
A słyszałeś moze o tym, ze Narody które tracą pamięć ,tracą i życie
A o patrzeniu w świetlaną przyszłość to już mi nie tacy mędrcy bredzili, więc proszę sobie darować
terebka - 16 Września 2011, 11:57
Nie zrozumiałeś. Nie da się iść do przodu, z wypiętym zadkiem. A historia jest po to, aby wyciągać z niej wnioski a nie się nią niezdrowo podniecać i podpinać różne jej fragmenty pod swoje własne chorobliwe urojenia. Miejscem zgorzkniałych staruszków jest bujana ławeczka na werandzie, nie sterownia. Jeżeli mówisz o aroganckich młodzieńczych bucach to mogę Ci na jednym odddechu wymienić kilku takich którzy osiągnęli w bucostwie i arogancji szczyty, nie wychodząc z cienia pewnego zgorzkniałego staruszka. Buca, który pełniąc obowiązki prokuratora generalnego organizował pokazówki medialne, na których wyjawiał najściślejsze tajemnice, oskarżał, sądził i wykonywał wyroki zanim jeszcze dochodziło do procesów, podpuszczał i prowokował innych do przestępstw, by zbierać na tym swoje żniwo. Innego buca, który z zadartym nosem, wypiętą piersią i słomą wystającą z eleganckich bucików pomawiał o zchłopienie i zbaranienie spory procent swych krajan.
Przykro mi, ale nie ma mandatu do oceniania jednych każdy, kto przez palce patrzy na czyny i słucha słów drugich. Sorki, Winnetou.
RD - 16 Września 2011, 11:58
Ale terebka nie pisał nic o zapominaniu o przeszłości. Trudno się nie zgodzić z poglądem
Cytat | Zresztą, co to za patrzenie w przyszłość, jak się stoi do niej plecami i ustawicznie bredzi o tym, co było |
Kaczyński, niestety, od długiego czasu właśnie tak funkcjonuje. Jakoś nie mogę zapomnieć tego hasła, że jeśli PiS dojdzie do władzy, skupi się na rozliczaniu z PO. Niech rozlicza, jeśli jest za co, za przestępstwa, działanie na szkodę państwa, ale niechże przede wszystkim ma na uwadze dobro obywateli, nie zemstę. A dobro obywateli to przecież przyszłość.
Mnie osobiście niewiele rzeczy tak wkurza jak chęć zapominania o historii, uparte wmawianie przez niektórych politykierów, jakobyśmy mogli być równorzędnymi kumplami Niemców czy inszych Francuzów. Żyjemy w pewnej perspektywie dziejów i powinniśmy wyciągać naukę z historii. Jak chociażby tę, że w sprzyjających okolicznościach Niemcy zawsze dogadają się z Rosją nad naszymi głowami, a Francuzi karku za nas nadstawiać nie będą. To nie znaczy jednak, że nie powinniśmy się próbować porozumiewać, prowadzić polityki nastawionej na rozwój stosunków, a nie rewanżyzm i wieczne wyciąganie dawnych krzywd.
jewgienij - 16 Września 2011, 17:03
Nikt o historii nie zapomina. Ale nie może ona być wiecznie na pierwszym planie. Niemcy nas napadli, Francuzi zdradzili, Sowieci dobili. Wszystko to prawda, ale życie się toczy dalej.
Świat się zmienił i dalej zmienia, samo przekazywanie tradycji z pokolenia na pokolenie i pielęgnowanie jej nie wystarczy, by sobie radzić. Mądrze mówił o tym Bauman. Wszyscy muszą się douczać, przekwalifikowywać, dostosowywać, otwierać na inne prądy. Dalambert jakby bazował na tym, czego nauczył się w szkole, to by kompa nie odpalił.
Samo pojęcie "polskość" też nie jest w kamieniu wykute( a tę kamienną tablicę niesie nam Kaczyński). Są nowe warunki, nowe wyzwania. Nikt nie wie, jaka będzie ta "polskość", ale na pewno nie taka jak myśli JK. Zagarnął ją sobie i oprawił w ramki.
Ziemniak - 16 Września 2011, 20:48
Przedsmak rządów PiSu
Nutzz - 16 Września 2011, 21:07
Wytrzymałem do końca dzisiejszej telewizyjnej egzekucji Napieralskiego. Jeśli po tym popisie nie spadną im notowania o przynajmniej 5% to do końca stracę wiarę w ludzkość.
Grimzon - 17 Września 2011, 09:14
17 września ciekawe czy prezydent lub premier (ew MSZ) odniesie się do dzisiejszej daty. Nabiorą wody w usta, a może odsłonią jakiś pomnik żołnierza radzieckiego.
Wieczorna edycja:
A jednak tylko o pomniku.
Link 1
Link 2
Kostucha Drang - 18 Września 2011, 10:32
Grimzon, proszę http://www.prezydent.pl/a...bowiazanie.html
Jeszcze jedno - nie jestem fanem socjałków z PO ale bazgranie po mogiłach to kompletny prymityw i objaw zdziczenia plebsu.
Ty byś tego nie potępił ?
pozdro
Grimzon - 18 Września 2011, 10:44
Kostucha Drang napisał/a | Jeszcze jedno - nie jestem fanem socjałków z PO ale bazgranie po mogiłach to kompletny prymityw i objaw zdziczenia plebsu.
Ty byś tego nie potępił |
Owszem potępił bym. Pamiętajmy jednak że pomniki zostały pomalowane 12 września, więc dlaczego komunikat dopiero 17.
terebka - 18 Września 2011, 11:43
Grimzon napisał/a | 17 września ciekawe czy prezydent lub premier (ew MSZ) odniesie się do dzisiejszej daty. Nabiorą wody w usta, a może odsłonią jakiś pomnik żołnierza radzieckiego. |
Jestem pewny, że poczułeś się dzięki tym słowom lepszym Polakiem, może nawet, w odróżnieniu od nich, prawdziwym Patriotą. Gratuluję.
Grimzon - 18 Września 2011, 11:47
terebka napisał/a | Jestem pewny, że poczułeś się dzięki tym słowom lepszym Polakiem, może nawet, w odróżnieniu od nich, prawdziwym Patriotą. Gratuluję |
A twój komentarz miał coś wnieść czy tylko tak sobie pojechać po kimś dla kogo fakty są faktami.
Ziemniak - 18 Września 2011, 11:52
Grimzon napisał/a | tak sobie pojechać po kimś dla kogo fakty są faktami |
Dodaj jeszcze "odpowiednio wyselekcjonowane, dopasowane do tezy". Niewygodne przecież skrzętnie pomijasz.
terebka - 18 Września 2011, 12:00
Grimzon, nie podałeś żadnych faktów. Zasugerowałeś jedynie, nie pierwszy raz zresztą, że prezydent i premier wywodzący się z innej opcji politycznej, niż Ci, których Ty byś widział na tych stanowiskach, inaczej patrzą na to, co się wydarzyło 17 września kilkadziesiąt lat temu, oczyma Rosjan. Pod tę tezę dobrałeś linki. Zero treści. Same sugestie. Nic nowego w Twoim wykonaniu.
edyta.
Grimzon - 18 Września 2011, 12:35
terebka napisał/a | Pod tę tezę dobrałeś linki. Zero treści. Same sugestie. Nic nowego w Twoim wykonaniu. |
Podałem linki o jedynej informacji jak pojawiła się wczoraj z wypowiedzią prezydenta, premiera lub MSZ w trzech największych portalach internetowych w Polsce. Skoro linkuję wybiórczo to podlinkuj informacje ze wczoraj z tych portali mówiące cokolwiek o stanowisku tych osób do wczorajszej daty.
Ziemniak napisał/a | Dodaj jeszcze odpowiednio wyselekcjonowane, dopasowane do tezy. Niewygodne przecież skrzętnie pomijasz. |
Jasne wczorajszą datę można sobie przecież odpowiednio zinterpretować na bardziej wygodną. Ja podaję fakty dla mnie ważne. Jeżeli uważasz że pominąłem jakąś ważną dla ciebie to nie krępuj się i w odpowiednim czasie przypomnij ją.
terebka - 18 Września 2011, 13:12
A niby dlaczego miałbym cokolwiek linkować, Grimzon. Twego kodu źródłowego i tak nie uda mi się zmienić, bo Ty wiesz najlepiej, kto jest Patriotą a kto kolaborantem i zdrajcą, i każda najdrobniejsza przesłanka, czyjeś słowo, gest albo brak tychże jedynie potwierdza nie do końca Twoje własne, bo ty je tylko powtarzasz po kimś, tezy. Ja z kolei wiem, że ani urzędujący aktualnie Premier tego kraju ani Prezydent nie są na garnuszku obcych mocarstw i nie muszą wykonywać jakichś dodatkowych działań, by mnie w tym utwierdzić. Takie działania mają sens jedynie dla Maciarewiczów tego świata, ludzi którzy nie uwierzą że słońce wyłania się znad granicy rosyjskiej, dopóki nie przesłuchają odpowiedniej liczby osób. Potrafię przecedzić informacje i z zalewu bredni, kalumni i pomówień różnej maści wariatów i frustratów politycznych odsiać tych kilka gram prawdy. Ty tego nie potrafisz. Wmówiono Ci, że istnieją w tym kraju rzesze nieprzyjaciół i wrogów, i tego się będziesz trzymał. Bo to w łatwy sposób, choć daleki od prawdy, tłumaczy Ci wiele spraw.
terebka - 18 Września 2011, 13:24
Dokładnie, Kostucha Drang. Śmieszy mnie pęd do chełpienia się "Polskością" i odbierania jej innym u kogoś, kto nie potrafi się nawet poprawnie wypowiedzieć w rodzimym języku. Internet jest pełen takich "Prawdziwych Polaków".
ed. To był komentarz do komentarza, który znikł.
Kostucha Drang - 18 Września 2011, 13:53
terebka napisał/a | Dokładnie, Kostucha Drang. Śmieszy mnie pęd do chełpienia się Polskością i odbierania jej innym u kogoś, kto nie potrafi się nawet poprawnie wypowiedzieć w rodzimym języku. Internet jest pełen takich Prawdziwych Polaków.
ed. To był komentarz do komentarza, który znikł. |
przepraszam za usunięcie posta - po prostu nie chciałem się znęcać nad biedakiem - analfabetą patriotą. Zresztą w dzisiejszych czasach każdy cymbał nie potrafiący poprawnie sformułować dwóch zdań okazuje się być dyslektykiem więc i tak szkoda zachodu.
jewgienij - 18 Września 2011, 16:30
Prezydent wypowiedział się o 17 wbrew Twoim obawom, grizmon. To, że nie urządził w tym dniu seansu nienawiści wobec Rosjan, tylko próbował z godnością uczcić historyczną datę, może niektórych rozczarowywać, owszem. Słaby patriota, ale cóż poradzisz.
RD - 18 Września 2011, 21:54
Grimzon, przepraszam, ale tak mi się nasuwa pytanie - nie lepiej byś się czuł na forum miłośników Radia Maryja? Tu się męczysz z taką ciemną masą, która nic nie rozumie... Tam na pewno znajdziesz bratnie dusze.
EDIT:Polecam szczególnie tematy poświęcone ojcu dyrektorowi. To jest przykład Prawdziwego Polaka. Model patrioty. Powinno się go wystawić w Servres.
EDIT2: poprawiony link
dalambert - 18 Września 2011, 21:58
Alez ,ktoś musi burzyć spokój tego kółka wzajemnej adoracji
RD - 18 Września 2011, 22:00
Ale może by tak z głową?
dalambert - 18 Września 2011, 22:01
A to już nie do mnie pretensje, ale bywa wesoło
jewgienij - 18 Września 2011, 22:04
Tak, nie do Ciebie. Ty odpowiadasz z głową.
RD - 18 Września 2011, 22:05
Dalambert
Ja bym rzekł, że raczej nudno zaczyna być. Grimzon jest okrutnie przewidywalny.
dalambert - 18 Września 2011, 22:06
jewgienij, wiedziałem , ze nie wytrzymasz i się wtrącisz, to było pewne jak śmierć, czy inny koniec świata
jewgienij - 18 Września 2011, 22:09
Za dobrze mnie znasz. Muszę zmienić tożsamość i zapuścić wąsy
RD - 18 Września 2011, 22:29
A co tam, pośmiejemy się na dobranoc. Autentyczne wypowiedzi z RM:
o. Rydzyk: Każdy liberał jest durniem, a każdy dureń – liberałem
Słuchaczka: – Pół emerytury będę oddawać dla mojego ukochanego Radia Maryja.
o. Jerzy: – To pięknie. A ile ma pani tej emerytury?
o. Rydzyk: Podchodzi do mnie taka mała dziewczynka... no może miała z dziesięć lat i opowiada, że na początku wakacji przyszli do niej do domu koledzy i koleżanki i zaproponowali: założymy bandę. I założyli... podwórkowe kółko różańcowe. Takie wspaniałe dziecko...
Słuchaczka: – Skąd się w Polsce bierze ten antysemityzm? Ja jestem właśnie takiego pochodzenia...
o. Jacek: – Współczujemy pani wszyscy...
A ja się zastanawiam: czy to świat zwariował, czy ja? Zadzwonię chyba do RM zapytać...
|
|
|