Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Nutzz - 15 Września 2011, 13:53
Nie rozumiem dlaczego bronicie idioty. No nic. "Ech".
Agi - 15 Września 2011, 13:55
Nutzz napisał/a | Nie rozumiem dlaczego bronicie idioty. |
O kim piszesz, bo się pogubiłam? Ech..
Nutzz - 15 Września 2011, 14:01
O Rostowskim. Gacie mi opadły gdy to usłyszałem. Ech...
dalambert - 15 Września 2011, 14:01
drogi Nutzz, jezeli mnie darzysz tym epitetem to Ci wybaczam, a jeżeli Jego Ekscelencje profesora Vincenta to, oj nieładnie, toż to taki mądry, przewidujący i Dowcipny człowiek, prawdziwy brylant erudycji, wiedzy i postać wprost pmnikowa
Agi - 15 Września 2011, 14:02
Nie bronię Rostowskiego, tylko rzetelności przekazu. Nie lubię dorabiania gęby.
Nutzz - 15 Września 2011, 14:03
Dalambercie drogi, jeszcze mi się nigdy nie zdarzyło bym kogokolwiek na tym forum obdarował obraźliwym epitetem. Tak było przez te 3 latka i tak mam nadzieję pozostanie do końca mojej tutaj bytności.
dalambert - 15 Września 2011, 14:07
Nutzz, Ok ja tam się nie gniewam, ale wszak Pan Professorunio toż to brylant prawdziwy jest, a jak nam fajnie ustawił finanse, na najbilższe kilkadziesiąt lat, ot po prostu paluchy lizać/ bo nic innego do jedzenia nie będzie/
Agi - 15 Września 2011, 14:12
dalambert napisał/a | a jak nam fajnie ustawił finanse, na najbilższe kilkadziesiąt lat, ot po prostu paluchy lizać/ bo nic innego do jedzenia nie będzie/ |
Na jakiej podstawie to twierdzisz?
Matrim - 15 Września 2011, 14:17
Agi napisał/a | Nie bronię Rostowskiego, tylko rzetelności przekazu. Nie lubię dorabiania gęby. |
+1
Jeżeli bardzo chcecie, to posłuchajcie sobie całego wystąpienia min. Rostowskiego w PE (Link). Film na początku, analiza odpowiedniego raportu w tekście. Polecam też przesłuchanie sobie kilka razy ostatniego zdania wystąpienia. Dla leniwych:
Nutzz - 15 Września 2011, 14:21
Matrim, Dalambert nigdzie nie napisał, że Rostowski nawołuje do wojny. Chwyt może i z jego (Rostowskiego) strony był retoryczny, ale tak panikarski i durny że aż zęby mnie zabolały.
Ice - 15 Września 2011, 14:23
Agi napisał/a | dalambert napisał/a | a jak nam fajnie ustawił finanse, na najbilższe kilkadziesiąt lat, ot po prostu paluchy lizać/ bo nic innego do jedzenia nie będzie/ |
Na jakiej podstawie to twierdzisz? |
A choćby rozwalenie funduszu rezerwy demograficznej. I to w sytuacji, gdy po raz pierwszy od 6 lat mamy ujemny przyrost naturalny.
Matrim - 15 Września 2011, 14:28
Nutzz, owszem dalambert nie, ale Ice pisał że wieszczy
Ice - 15 Września 2011, 14:29
To tak na początek:
http://sjp.pwn.pl/slownik/2536269/wieszczy%C4%87
RD - 15 Września 2011, 14:33
Ice
Możesz mi wytłumaczyć, po co zamieściłeś ten link?
Ice - 15 Września 2011, 14:36
Bo najwyraźniej Matrim nie rozumie znaczenia słowa wieszczyć, skoro to dla niego to samo co nawoływać.
czterdziescidwa - 15 Września 2011, 14:47
Nutzz napisał/a | Matrim, Dalambert nigdzie nie napisał, że Rostowski nawołuje do wojny. Chwyt może i z jego (Rostowskiego) strony był retoryczny, ale tak panikarski i durny że aż zęby mnie zabolały. |
Durny? Skuteczny!
Jasne że przesadził, ale moim zdaniem z wyrachowania i świadom konsekwencji. Wszyscy go dziś cytują. W PL i mam nadzieję że też za granicą.
Musiał powiedzieć coś mocnego, co przebije się przez wzbierającą niechęć do integracji. A przypomniał ważną rzecz: że Wspólnota Węgla i Stali, to nie była jakaś zabawa księgowych, tylko projekt który miał zapewnić pokój w Europie.
Agi - 15 Września 2011, 14:52
Ice, ja dalamberta pytałam i od niego oczekuję odpowiedzi, chyba że ustanowił Ciebie swoim pełnomocnikiem.
Matrim - 15 Września 2011, 15:04
Ice, pardon, ale czy to zmienia zasadniczo sens wypowiedzi ministra? Do tego się odnieś a nie do mojej jakże sprytnie wyłapanej wpadki
Edit: był mały.
dalambert - 15 Września 2011, 15:44
Agi napisał/a | Na jakiej podstawie to twierdzisz? | A masz jakiś powód by twierdzić, ze w dobie wojny wywieszczonej przez tajemniczego kumpla JE. Vincenta / którą to przepowiednie Jego Excelencja w Brukseli upublicznił/ , mało tego wojny będącej skutkiem kryzysu europiejsko-światowego, będzie obfitość dóbr wszelakich i żarełka po kokarde.
Moja św. pamięci Matka dobrze pamiętała głód z okresu I i II światowej i choćby na przekazanych przez nia wspomnieniach opieram twierdzenie, ze może być głodno i chłodno.
A i co gorsza wieszcze, ze i internet dzialac przestanie
Agi - 15 Września 2011, 15:52
dalambert, bez obrazy, ale głupoty wypisujesz, aż zęby bolą.
RD - 15 Września 2011, 17:31
Napieralski jest słitaśny miodziasek. Cudeńko i perełeńka polityczna:
Cytat | Szef SLD Grzegorz Napieralski uważa, że zanotowany w tym roku przez GUS ujemny przyrost naturalny to wina 6 lat rządów prawicy: PiS i PO. |
Normalnie szał
A to:
Cytat | Jak ocenił Napieralski, w Polsce są dwie rzeczywistości. - Jedna rzeczywistość to ta, która jest tutaj nieopodal, kreowana w Sejmie przez większość parlamentarną PO-PSL. To też rzeczywistość wirtualna, którą kreuje Donald Tusk w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów i mamy tę prawdziwą, codzienną rzeczywistość - podkreślił |
to już chyba bardziej w profilu naszej ulubionej literatury.
Cytat | Jak dodał, pomysł SLD na politykę prorodzinną, to przedszkola dla każdego |
Dla Napieralskiego też? A co ze mną? Ja - na przykład - wcale nie chcę do przedszkola... Ja chcę zostać w domuuuuu....
W kategorii "Pobożne życzenia" lider SLD zajmuje w moim rankingu zaszczytne drugie miejsce.
Zresztą, warto chyba przejrzeć całość . Dla każdego coś miłego.
Ja się tylko zastanawiam, z której planety, a może galaktyki przyleciał do nas ten miły gość . Konferencje prasowe z nim i wszelkie jego wypowiedzi powinny się chyba zaczynać od słów "A long time ago in a galaxy far, far away..."
Taselchof - 15 Września 2011, 17:48
Wprost przeciwnie zablokowane.
aniol - 15 Września 2011, 19:13
no i to samo pytanie co przy telewizjach
czy Ruch ma obowiazek kolportowac kazde czasopismo jakie sie do niego zglosi? czy tez znalezienie kolportera to problem wydawcy?
pytam calkiem powaznie bo nie wiem
Matrim - 16 Września 2011, 10:01
Nowe plakaty PiS
Pomysł świetny. Naprawdę. Ale zastanawia mnie jedno: jak poczują się te piękne panie, jeśli PiS wybory wygra, a ponowie Kaczyński, Macierewicz i Ziobro grzecznie acz stanowczo poproszą je żeby siedziały spokojnie i już się nie odzywały...
Choćby nie wiem jak szczytne i piękne hasła prezentował PiS, nie potrafiłbym im zaufać (pomijając podejmowane wcześniej decyzje) po ich "cudownych" przemianach na czas kampanii. Farbowane lisy.
dalambert - 16 Września 2011, 10:06
he, he Matrim, a ja im ufam od 20 lat, no może nie PiS bo ich jeszcze nie było, ale "stronie antymagalenkowej" i przez te wszystkie lata jakoś nie udało się różnym cwaniaczkom mnie "przetresować" na polipoprawne bagno
Matrim - 16 Września 2011, 10:14
dalambert, nie chodzi o politpoprawność. Ale o to, że słodki jak cukierek, do-rany-mnie-przyłóż-a-ukoję-twój-ból Kaczyński z ubiegłorocznej kampanii wyborczej prezydenckiej, w dzień po jej zakończeniu wrócił do swojego "stanu naturalnego". Czyli oszukiwał, mamił, udawał, że się zmienił. Potem było usprawiedliwianie tego "złymi doradcami" i "lekami". Teraz mamy ten sam schemat: zobaczcie jacy jesteśmy mili, piękni, jakie mamy nogi zgrabne i białe uśmiechy. A po wyborach...
dalambert - 16 Września 2011, 10:21
Matrim, Co byscie tu nie brechali bardziej wierzę Kaczyńskiemu niż tym pozostałym cwaniaczkom z z partii przekręciarzy z PP. Tuskiem, Buzkiem,Grabarczykiem, Schetyną na czele.
I to by było na tyle
RD - 16 Września 2011, 10:29
dalambert napisał/a | Matrim, Co byscie tu nie brechali bardziej wierzę Kaczyńskiemu niż tym pozostałym cwaniaczkom z z partii przekręciarzy z PP. Tuskiem, Buzkiem,Grabarczykiem, Schetyną na czele.:D |
Dalambercie, daj spokój. Oni wszyscy są po jednych pieniądzach i JK doskonale wpasowuje się w wymieniony przez Ciebie szereg przekręciarzy. Taki sam cwaniaczek, ani na jotę nie uczciwszy od innych.
dalambert - 16 Września 2011, 10:31
RD, być może , ale i tak wolę to co on reprzentuje od całej reszty, tak już mam i tyle.
Matrim - 16 Września 2011, 10:40
dalambercie, ja nie mówię o tym co reprezentuje, ale o tym jak się zachowuje...
Wyobraź sobie sytuację: jest ojciec z synem. Syn jest krnąbrny, złośliwy, ciągle domaga się uwagi, kłóci się o wszystko, nie słucha. Ale zbliża się okres świąt Bożego Narodzenia, dajmy na to. I nagle pff! Z diabełka aniołek - usłużny, uprzejmy, grzeczny, wszystko sprzątnie, przedziałek zaczesze, wyprostuje kołnierzyk, ba! nawet założy krawacik. Dostaje tonę prezentów, bo przecież "to takie grzeczne dziecko". Ale święta mijają i nagle znów, domaga się uwagi, kłóci o wszystko, nie słucha. Aż zbliżają się kolejne święta... Jeżeli taki sposób wychowywania Ci odpowiada to proszę bardzo, Twoja wola Już nawet Ezop w dawnych czasach pisał bajki o takich cwaniakach...
|
|
|