Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dalambert - 13 Wrześ¶nia 2011, 09:36
Agi, ja tez , popatrzyłem przez przypadek / robaki przeczytać chciałem/ i mnie gucio wzruszył do łez, to o nim wspomniałem
A i jeszce wspominał co¶ o tym by każdy były pracownik byłych PGRów dostał po 5 hektarów ziemi i został zachęcony do tworzenia Spóldzielni Produkcyjnej
Agi - 13 Wrześ¶nia 2011, 09:41
dalambert napisał/a | A i jeszce wspominał co¶ o tym by każdy były pracownik byłych PGRów dostał po 5 hektarów ziemi i został zachęcony do tworzenia Spóldzielni Produkcyjnej |
Tu należałoby wstawić emotę obrazuj±c± kulanie się ze ¶miechu.
dalambert - 13 Wrześ¶nia 2011, 09:45
Agi napisał/a | Tu należałoby wstawić emotę obrazuj±c± kulanie się ze ¶miechu. |
Tyż prawda, ale w dostępnych nie widzę, a ¶ci±gać nie mam sk±d i nie umiem - Szanowna Modo - poproszę
Agi - 13 Wrześ¶nia 2011, 09:55
Proszę uprzejmie.
dalambert - 13 Wrześ¶nia 2011, 09:57
Agi, Dzięki i tak trzymać
Agi - 13 Wrześ¶nia 2011, 10:03
dalambert, znalazłam człowieka i już rozumiem Twoj± uciechę.
dalambert - 13 Wrześ¶nia 2011, 10:05
cóż Agi, nie samym Palikotem Polska stoi, albo sie turla
Taselchof - 13 Wrześ¶nia 2011, 10:25
Palikot w odróżnieniu od Ziętka nie chce dac nam raju na ziemi, Ziętek chce wprowadzić u nas reformy Luli i Chaveza zapominaj±c że nie mamy złóż ropy, chce się oprzeć na miedzi Je¶li kto¶ chce posłuchać lidera Polskiej Partii Pracy to proszę.
dalambert - 13 Wrześ¶nia 2011, 10:36
Taselchof, a który to guciunio chce zlikwidować PITy i kasy fiskalne ?
Taselchof - 13 Wrześ¶nia 2011, 10:40
Oj tam o PITach to mu się wymsknęło jak go Korwin przycisn±ł , mimo wszystko przy Ziętku to ostoja racjonalizmu. Zauważyłe¶ jak znów stal się pupilem mediów dzień w dzień okupuje telewizję , przedwczoraj TVN24, wczoraj wszystkie telewizje transmituj± jego akcję przed urzędem rady ministrów, wieczorem najpierw w Polsacie info potem u Lisa, sondaże wyższe.
dalambert - 13 Wrześ¶nia 2011, 10:42
Taselchof napisał/a | wczoraj wszystkie telewizje transmituj± jego akcję przed urzędem rady ministrów, wieczorem najpierw w Polsacie info potem u Lisa, sondaże wyższe. |
A to była jaka¶ akcja
Taselchof - 13 Wrześ¶nia 2011, 10:45
Akcja pomarańczowe miasteczko. miał wczoraj tam konferencję prasow±.
dalambert - 13 Wrześ¶nia 2011, 10:53
Taselchof, I co z tego ? naprawde poza mendiami kogo¶ to obchodzi ?
Taselchof - 13 Wrześ¶nia 2011, 11:12
Wszystkich tych którzy mówi± "ogl±dam TVN24 więc znam się na polityce".
Palikot dzi¶ ma ujawnić wielki transfer z lewicy pewnie jaka¶ osoba z ostatniego b±dĽ przedostatniego miejsca na listach SLD. Pamiętam jęki zawodu dziennikarzy jak przyprowadził Tymochowicza (liczyli na Olejniczaka).
dalambert - 13 Wrześ¶nia 2011, 11:16
Taselchof, nie szkoda Ci czasu na te fierdoły, poczytaj sobie lepiej Martina, albo innego Pilipiuka i będzie git
Ice - 13 Wrześ¶nia 2011, 15:57
http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html
Taselchof - 13 Wrześ¶nia 2011, 16:15
dalambert, porównuję sobie do rosyjskiej kampanii o której piszę magisterkę więc raczej nie nie szkoda.
Ice, a mówiło się o Oleksym
dalambert - 13 Wrześ¶nia 2011, 19:54
Taselchof, i tam, jezeli mowilo się to o Kwa¶niewskim
aniol - 14 Wrześ¶nia 2011, 09:22
a tu pan prezes probuje poprawic swoj wierunek
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
pomysl moze i niezly, wykonanie beznadziejne
czyli nic nowego
Matrim - 14 Wrześ¶nia 2011, 09:31
Ale symptomatyczne: uwielbienie dla "porażek, które s± zwycięstwami" (copyright by Jerzy Pilch) jest silne w narodzie Bo co z tego, że dostał wciry? Ale z jak± dum± i patriotyzmem je dostawał!
Taselchof - 14 Wrześ¶nia 2011, 13:57
Mistrz !!
Ilt - 14 Wrześ¶nia 2011, 14:30
Pytanie napisał/a | Znowu: kto szacuje? |
OdpowiedĽ napisał/a | Niech pan sobie poczyta w Internecie. |
Łup. Łup. Łup. Łup.
Odgłos walenia cudz± głow± w ¶cianę.
Taselchof - 14 Wrześ¶nia 2011, 14:36
5 miliardów proboszcze, 5 miliardów dealerzy i 5 miliardów prostytutki i będzie można rozdać wszystkim dzieciom Ipady a nie, przeprasza - "małe komputerki" - proste recepty.
Grimzon - 14 Wrześ¶nia 2011, 16:35
A co po SLD można się spodziewać skoro jej podstawowy sztandar obecnie to opodatkować ko¶ciół. A swoj± droga dlaczego tylko ko¶ciół rzymsko-katolicki. Opodatkujmy wszystkie wyznania.
A zapomniałem jeszcze zamkn±ć IPN.
Ziemniak - 14 Wrześ¶nia 2011, 17:07
Grimzon napisał/a | A zapomniałem jeszcze zamkn±ć IPN. |
To zamykaj czym prędzej, zanim co¶ z niego wylezie
Grimzon - 14 Wrześ¶nia 2011, 17:52
Ziemniak napisał/a | To zamykaj czym prędzej, zanim co¶ z niego wylezie |
Piękny sarkazm
A swoj± drog± to może warto zapoznać się z ofert± IPN-owskich gier
http://www.ipn.gov.pl/por...39/Gra_303.html
Ziemniak - 14 Wrześ¶nia 2011, 18:10
Bardzo fajna gra
Ale ta jakby mniej fajna, w dodatku fałszuje obraz tamtych lat.
http://www.ipn.gov.pl/por...ra_Kolejka.html
Grimzon - 14 Wrześ¶nia 2011, 18:12
Ziemniak napisał/a | Ale ta jakby mniej fajna, w dodatku fałszuje obraz tamtych lat. |
A dlaczego tak uważasz.
Ziemniak - 14 Wrześ¶nia 2011, 18:21
Bo żyłem w tamtych czasach i jako¶ nie przypominam sobie np. bójek i przepychanek pod sklepami. Nie znaczy to, że ich nie było, ale na pewno nie były norm±, jak nam to wmawiaj± twórcy gry. Gra kreuje obraz Polski, któremu bliżej raczej do filmów Barei niż do rzeczywisto¶ci.
Edit: Zapadła decyzja w sprawie Nergala, przy okazji miłuj±cy wolno¶ć słowa PiS przygotował projekt ustawy cenzorskiej
http://www.tvn24.pl/0,171...,wiadomosc.html
Cytat | PiS zapowiada zgłoszenie projektu noweli ustawy o rtv, który ma dać obywatelom wpływ na program mediów publicznych. Zgodnie z projektem, je¶li 10 tys. osób - płac±cych abonament lub zgodnie z prawem z niego zwolnionych - podpisze się pod wnioskiem o zmianę formuły programowej albo elementu programu, którego w mediach publicznych nie chc± tolerować, to Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji, po otrzymaniu pisma, w ci±gu dwóch tygodni będzie miała obowi±zek zaj±ć stanowisko i wydać decyzję w sprawie. Gdy wniosek o usunięcie programu złoży 50 tys. osób, to nie będzie on już emitowany. |
Czyli jak j e d e n procent widzów uzna, że program im się nie podoba, to pozostałe 99 procent nie będzie go ogl±dać. Zaiste wielka jest tolerancja PiSu, przecież mogli napisać, że prezes będzie decydował osobi¶cie
Grimzon - 14 Wrześ¶nia 2011, 19:07
Cytat | Bo żyłem w tamtych czasach i jako¶ nie przypominam sobie np. bójek i przepychanek pod sklepami. Nie znaczy to, że ich nie było, ale na pewno nie były norm±, jak nam to wmawiaj± twórcy gry. Gra kreuje obraz Polski, któremu bliżej raczej do filmów Barei niż do rzeczywisto¶ci. |
Akurat także żyłem w tych czasach i niejedno wtedy w sklepach się dział. Bójki o papier toaletowy także widziałem. itd
Natomiast jeżeli klimat gry nawi±zuje do filmów Barei to jeszcze lepiej bo na te czasy inaczej jak z przymrożeniem oka nie warto już patrzeć. Szczególnie jeżeli mówimy o rozrywce.
A przy okazji najnowszy spot Palikota i jego sztandar wyborczy
http://www.ruchpalikota.o...dz-sie-za-pozno
|
|
|