Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?
Adon - 9 Kwietnia 2010, 00:14
Masz rację. Gdyby po tym dalej zrzynali z HPLa i zakończyli grę dramatycznie, wszystko byłoby cacy. Może ponarzekalibyśmy, ze gra krótka i w dodatku jak ktoś czytał "Widmo nad Insmouth" to zna całą fabułę. Ale twórcy mieli dalej swą własną "genialną" wizję no i wyszło jak wyszło. Szkoda.
A wspomniany "Necronomicon" grałeś?
ilcattivo13 - 9 Kwietnia 2010, 00:23
właśnie nie grałem, ale skoro tak zachwalasz, to poszukam
Za to mam pytanie odnośnie Thief'a. Kupiłem sobie jakiś czas temu komplet (1 - 3) i się zastanawiam, czy warto te najstarsze dwie (ew. tylko jedynkę) instalować.
Adon - 9 Kwietnia 2010, 00:32
1 i 2 są właśnie lepsze, choć wyglądają dziś dość archaicznie. Nawet mimo tego nawalania zombiaków są jednak lepsze od niezłej. Gdzieś w sieci do wszystkich 3 są fanowskie patche poprawiające jakość grafiki - poszperaj, jak nie znajdziesz, daj znać, mam je gdzieś na dysku.
Gdzieś czytałem niedawno, że 4 w drodze. *zaciera ręce*
ilcattivo13 - 9 Kwietnia 2010, 00:40
Już niedługo będzie trzecie Deus Ex! I ponoć wracają do standardów z jedynki, czyli ogromnych leveli, które można przechodzić na wiele sposobów, w tym "prawie" bez użycia broni.
A z tymi patchami - jak nie znajdę, to na pewno się odezwę.
Witchma - 9 Kwietnia 2010, 08:19
Tylko u mnie pierwsze części Thiefa uparcie nie chcą się uruchomić.
Memento - 9 Kwietnia 2010, 10:00
Adon napisał/a | Z cthulhowych gierek jednak nic dotąd nie przebije Necronomiconu. |
Tego karcianego?
Virgo C. - 9 Kwietnia 2010, 11:23
Memento napisał/a | Tego karcianego? |
Tego przygodówkowego, od Wanadoo. I jak na mój gust to jednak trochę marna była to produkcja. Lepszy był już stareńki Shadow of the Comet. Dobra była też jego kontynuacja (Prisoner of Ice), ale jednak znacznie ustępująca poprzedniczce.
hrabek - 9 Kwietnia 2010, 11:41
A ja zainstalowałem ponownie Test Drive Unlimited i cieszę się wolnością ponad 1000 km dróg na wyspie. A jak znudzi mi się wolność, to włączam wyścig, bądź którąś z misji specjalnych i dalej się zachwycam. A pamiętam, że na początku nienależycie doceniłem tę grę.
Czytałem coś ostatnio o drugiej części. Mam nadzieję, że jakoś niedługo będzie, zapowiedzi są fantastyczne, a widząc co się dzieje w pierwszej części, jestem spokojny, że twórcom uda się te zapowiedzi spełnić.
Adon - 9 Kwietnia 2010, 14:04
Witchma napisał/a | Tylko u mnie pierwsze części Thiefa uparcie nie chcą się uruchomić. |
Witchma, poczytaj tutaj. Powinno Ci się udać, jeśli nie, napisz mi PMa.
Witchma - 9 Kwietnia 2010, 14:23
Adon, dzięki. Poczytam i wypróbuję. Na pierwszy rzut oka dotyczą mnie problemy 3a i 3b, bo filmiki jakoś sama uruchomiłam i gra się włączała, ale grać się już nie dało.
Duke - 9 Kwietnia 2010, 16:00
ilcattivo13 napisał/a | właśnie nie grałem, ale skoro tak zachwalasz, to poszukam
Za to mam pytanie odnośnie Thief'a. Kupiłem sobie jakiś czas temu komplet (1 - 3) i się zastanawiam, czy warto te najstarsze dwie (ew. tylko jedynkę) instalować. |
Obawiam się że mogę mieć złą wiadomość - System Shock 2 który jest na tym samym engine co Thief nie działa zarówno pod XP, Vistą i 7
Do listy dodam Vietcong i Elite Wariors Vietnam Fak!
Adon - 9 Kwietnia 2010, 16:44
Ale który engine? Thiefa 1 i 2, czy Thiefa 3? Wszystkie działają po pewnych zabiegach więc stawiam, że System Shock 2 też zadziała.
Virgo C. - 9 Kwietnia 2010, 16:46
Erm, mam pierwszą częśc Thiefa i działa mi bez problemu pod XP
Adon - 9 Kwietnia 2010, 17:00
Patch 1.33 i jednordzeniowy procek?
Virgo C. - 9 Kwietnia 2010, 17:05
Nie pamiętam czy był patch (miałem wersję z Top Secret), ale procesor jednordzeniowy.
Adon - 9 Kwietnia 2010, 17:13
Mam tą samą. Czyli tak jak mówię. Nic dziwnego, że Ci działa bez problemu.
Virgo C. - 9 Kwietnia 2010, 17:19
Ale nie podejrzewam, by Cenega na płytę z antologią dawała grę bez najnowszych patchy.
Adon - 9 Kwietnia 2010, 17:26
Tą wersję też mam i dobrze podejrzewasz. Po prostu masz sprzęt kompatybilny (stąd pytanie o procek, bo w nowszych komputerach głównie wielordzeniowość powoduje problemy).
Duke - 10 Kwietnia 2010, 17:56
Lekko zmodyfikowany engine Thiefa 2 , co nie zmienia fakty że jedynka (Thiefa) też mi nie chciała działać z Vistą. Zabawne jest to że Abomination i Chaos Gate śmigają aż miło
Tak na marginesie chciałem sobie odpalić Confict Desert Storm II i też dusza ...
ilcattivo13 - 10 Kwietnia 2010, 18:51
Duke napisał/a | Obawiam się że mogę mieć złą wiadomość - System Shock 2 który jest na tym samym engine co Thief nie działa zarówno pod XP, Vistą i 7
Do listy dodam Vietcong i Elite Wariors Vietnam Fak! |
No to chyba nie mam problemu, bo SS2, bez specjalnych przeróbek (no, po jakimś czasie wgrałem lepsze tekstury), śmigał aż miło. A grałem jakieś pół roku temu.
Hubert - 10 Kwietnia 2010, 21:20
Żeby nie sfiksować (misz-masz polskiego, historii i historii sztuki to gwarantuje) przechodziłem ostatnio pierwszego Fallouta. Okazał się krótszy i poważniejszy, niż sądziłem. Ale i tak góruje nad FO 2 jednym - design pancerza wspomaganego jest lepszy niż jego ulepszonej wersji z kontynuacji.
Tylko że... cały czas miałem wrażenie, jakbym grał w niedokończone dzieło, że w tym świecie można było pomieścić znacznie więcej, już wtedy. Takie samo wrażenie miałem zresztą w FO2. I nie chodzi mi tylko o lokacje, ale o większą głębię emocjonalną. Jeśli chodzi o warstwę intelektualną to zwłaszcza FO 2 okazało się wypełnione
Duke - 11 Kwietnia 2010, 14:15
) ilcattivo13 napisał/a | Duke napisał/a | Obawiam się że mogę mieć złą wiadomość - System Shock 2 który jest na tym samym engine co Thief nie działa zarówno pod XP, Vistą i 7
Do listy dodam Vietcong i Elite Wariors Vietnam Fak! |
No to chyba nie mam problemu, bo SS2, bez specjalnych przeróbek (no, po jakimś czasie wgrałem lepsze tekstury), śmigał aż miło. A grałem jakieś pół roku temu. |
Daj na PW jak żeś to zrobił, bo ja znalazłem tylko porawkę dla wersji amerykańskiej która też nic nie wnosił i ciągle czytałem komunikat o tym że jest to znany problem i programiści Microsyfu pracują nad rozwiązaniem (akurat, bo uwieze
mad - 13 Kwietnia 2010, 23:06
Mam pytanko: Czy wyszedł po polsku jakiś zbiorek (większy lub mniejszy) gier osadzonych w świecie Gwiezdnych Wojen? Chodzi mi o wydawnictwo spełniające 2 warunki:
- polska wersja językowa,
- kilka gier w jednym wydawnictwie.
W sklepach internetowych nie mogę znaleźć.
ilcattivo13 - 14 Kwietnia 2010, 12:11
kiedyś były razem wydane X-Wing i X-Wing vs TIE Fighter. Ale to chyba była kopia jakiejś zachodniej edycji i nie miała spolszczenia. A poza tym na zachodzie były też wydawane Dark Forces z kontynuacjami.
Memento - 14 Kwietnia 2010, 13:10
Pykam sobie w pierwsze Kal Of Djuti. I jest fajnie.
mad - 16 Kwietnia 2010, 23:27
ilcattivo13 napisał/a | kiedyś były razem wydane X-Wing i X-Wing vs TIE Fighter. Ale to chyba była kopia jakiejś zachodniej edycji i nie miała spolszczenia. A poza tym na zachodzie były też wydawane Dark Forces z kontynuacjami. |
Dzięki. Właśnie chyba o to chodziło.
Lichtenstein - 17 Kwietnia 2010, 13:31
TEN KOLEŚ PRZESZEDŁ SIM CITY
Urwało mi tyłek, sprażyło mózg i w ogóle.
Memento - 17 Kwietnia 2010, 18:01
Przeszedłem całe Kal Of Djuti i ku memu rozczarowaniu gra okazała się bardzo krótka. Toteż teraz pogrywam sobie w dodatek Junajted Ofensiw. I też jest bardzo fajnie.
feralny por. - 17 Kwietnia 2010, 18:03
I też jest bardzo krótki.
Dunadan - 17 Kwietnia 2010, 23:14
IMHO w Call of Duty wiedzieli gdzie i kiedy skończyć... to tak jakby powiedzieć że dany film był za krótki. Opowiedzieli co mieli opowiedzieć i tyle.
|
|
|