To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski

Hubert - 20 Października 2010, 16:20

Bezbłędne. :mrgreen:
RD - 20 Października 2010, 17:05

E tam, to tylko drobniutka wpadka recenzenta.
Na Enklawie Network z pewnym zdziwiniem dowiedziałem się, że:
Cytat
Najnowsza pozycja autorstwa Rafała Dębskiego okazała się dla mnie sporym zaskoczeniem, choćby z powodu doboru tematyki, w kierunku której poszedł pisarz, znany mi dotychczas głównie z publikacji o komisarzu Wrońskim, oraz z tytułów kwalifikujących się raczej do science-fiction. Tymczasem niedługo trafi do księgarni jego najświeższe dzieło, osadzone w czasach rządów Jaremy Wiśniowieckiego. Dlatego też zapowiedź nowości, której akcja miała rozgrywać się w realiach tak znacznie odbiegających od wcześniej upodobanych przez Dębskiego konwencji, wzbudziła moją ciekawość.

dalambert - 20 Października 2010, 17:55

RD napisał/a
Dlatego też zapowiedź nowości, której akcja miała rozgrywać się w realiach tak znacznie odbiegających od wcześniej upodobanych przez Dębskiego konwencji, wzbudziła moją ciekawość.

Może gdyby parę wczsniejszch powieści RD wzbudziło ciekawość Szanownego Recenzenta to by wiedział o kim pisze :mrgreen:

Hubert - 20 Października 2010, 18:12

Coraz lepsze kwiatki... :mrgreen:
Last Viking - 20 Października 2010, 18:39

Wpadki recenzentów są przeurocze :mrgreen:
Może powołać specjalną kapitułę i przyznawać co miesiąc "złotą malinę" za najbardziej groteskową recenzję? :wink: Dzięki temu recenzenci zastanowią się 10 razy zanim coś nabazgrolą i lepiej przygotują się pisząc o autorze.

Recenzent jakoś nie za bardzo jest obeznany z twórczością Rafała Dębskiego skoro pominął "Gwiazdozbiór kata", który w 2008 zdobył Nautilusa i bynajmniej nie był to powieścią o przedstawicielach plemion pucharków lejkowatych. :wink:

ilcattivo13 - 20 Października 2010, 19:43

maliny jak maliny, ale może rzeczywiście warto założyć wątek, linować teksty i głupoty w nich zawarte, a potem wlepiać za takie teksty nominacje do tytułu "Rhecęzęt mięsionca". Może ludzie zaczęliby poważniej podchodzić do pisania recenzji. Choć trochę.
dalambert - 20 Października 2010, 20:12

ilcattivo13 napisał/a
a potem wlepiać za takie teksty nominacje do tytułu Rhecęzęt mięsionca. Może ludzie zaczęliby poważniej podchodzić do pisania recenzji. Choć trochę.

i w nagrode przyznawac "Smrodliwego Bełkota z prylancikamy" :mrgreen:

ilcattivo13 - 20 Października 2010, 20:23

Smrodliwe, to byłyby kwiaty w bukiecie dla "Rhecęzęta Mięsionca" - a konkretnie sieczkobrzęki smrodliwe (choć można też dodać dla kontrastu kilka świszczypał brzegowych) :mrgreen:
mBiko - 20 Października 2010, 20:30

No żeż kuchnia trzymajcie mnie, bo wyjdę z siebie. Aż by się chciało, żeby wróciła tradycja pojedynków.

A tak przy okazji, w zeszły weekend leciał sobie w telewizorni jakiś kanał typu Discovery (nie wiem dokładnie, bo intensywnie sprzątałem), aż tu nagle słyszę z ekranu znajomy głos. Okazało się, że pewien znany autor wypowiada się na temat wampirów. Z ciekawości obejrzałem do końca i jak się później okazało, jeszcze kilka osób z naszego koszyczka brało udział w tym programie.

feralny por. - 20 Października 2010, 20:34

To zdaję się na disko historia było, a znany autor wyglądał na jakieś 15 kilo temu ;P:
RD - 20 Października 2010, 20:38

Łomatko! Toż ten program był nagrywany lata temu... :D
mBiko - 20 Października 2010, 20:42

Niewykluczone. Znaczy w kwestii kanału, w pozostałych tematach nie wypowiadam się.
ilcattivo13 - 20 Października 2010, 20:50

o tym mówicie?
mBiko - 20 Października 2010, 20:59

Tak.
ilcattivo13 - 20 Października 2010, 21:17

będę polował.
RD - 20 Października 2010, 21:28

Ilcattivo - nieustraszony pogromca wampirów :D
feralny por. - 20 Października 2010, 21:28

Warto, całkiem niezły program, może trochę przaśny pod względem wizualnym, ale za to sensowni ludzie mówią ciekawe rzeczy.
Hubert - 20 Października 2010, 21:30

Zainspirowaliście mnie tym Rhecęzętem. Zapraszam doTEMATU :mrgreen:
ilcattivo13 - 21 Października 2010, 08:37

RD, raczej coś w stylu Blade'a :wink:

Sosnechristo - założyłeś, zagrzewaj do aktywności ;P:

Hubert - 21 Października 2010, 17:08

ilcattivo13, temat jest jak Multi-Level-Marketing. Samo się nakręci ;)
Chcesz mieć w komisji honorowe miejsce jako pomysłodawca? :mrgreen:

ilcattivo13 - 21 Października 2010, 19:57

nabijaj sobie punkty, nabijaj. Do Falkonu już niedługo - tam policzymy ile nazbierałeś :twisted:
Hubert - 21 Października 2010, 22:32

And the winner is... :twisted:

Ale nas gospodarz wątku w końcu pogooooni. :mrgreen:

ilcattivo13 - 22 Października 2010, 20:07

Hrabio, w czasie pierwszego z brzegu pokazu walki, Rafał ogoli Cię największym mieczem, jaki ma w swojej kolekcji :twisted:
RD - 22 Października 2010, 20:08

Toporem :mrgreen:
ilcattivo13 - 22 Października 2010, 20:12

będę mógł przytrzymać Hrabiego, żeby się nie wyrywał? Będę? Pliiiiiiiiiiizzzzzzzzz....
RD - 22 Października 2010, 20:53

Mam znacznie lepszy kocept. Proponuję abyś to Ty - jako pomysłodawca - dokonał aktu golenia. A my z Piotrkiem przytrzymamy...
Hubert - 22 Października 2010, 22:42

ilcattivo13, potrzebujesz sobowtóra? :mrgreen:
Anonymous - 22 Października 2010, 22:48

RD napisał/a
Toporem
Oczywiście tępym? :mrgreen:
Hubert - 22 Października 2010, 23:26

Prawdziwy mężczyzna innym się nie goli :mrgreen:
RD - 23 Października 2010, 09:10

Tępym to trochę mało. Mój syn ma topór pieknie wyłomotany, oksza wygląda jak piła. I to jest narzędzie dla prawdziwych mężczyzn. Nie ustaliliśmy jeszcze, jakie rejony ciała delikwenta będziemy golić.

Partner forum