Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Rafał - 7 Września 2011, 13:33
Grimzon napisał/a | Ja nie neguję działania obwodnicy | Nieprawda, negujesz: Grimzon napisał/a | Dodajmy płatna obwodnicą dla ciężarówek to naprawdę genialny pomysł na odciążenie miasta. | Grimzon napisał/a | Że conajmniej połowę drogi robisz po niemieckich autostradach. A w ile jedziesz do Warszawy ? | A drugą połowę po czyich autostradach robię?
A do Warszawy jadę 5,5 do 6 godzin. I widzę ile się robi i ile się już zrobiło. Nie to co jeszcze kilka lat temu. Grimzon napisał/a | Całkowicie podtrzymuję swoje zdanie na temat budowy dróg w Polsce. | A to przepraszam, myślałem, że z kimś poważnym rozmawiam. Że jak się wskazuje palcem wypowiedzianą bzdurę, to wypowiadający przyznaje rację, bo inaczej na durnia wychodzi. Bo chyba nie muszę cytować obowiązującego w Polsce prawa w tym zakresie?
Hubert - 7 Września 2011, 13:37
Ice, World Shotokan Institute?
A poważnie, to tak.
Ice - 7 Września 2011, 13:44
To polecam sobie odświeżyć jak to było, kto był za, a kto był przeciw. I gdzie jest teraz ten, co był przeciw.
Grimzon - 7 Września 2011, 13:45
Rafał napisał/a |
Grimzon napisał/a:
Ja nie neguję działania obwodnicy
Nieprawda, negujesz:
Grimzon napisał/a:
Dodajmy płatna obwodnicą dla ciężarówek to naprawdę genialny pomysł na odciążenie miasta. |
I słowem kluczowym, którego nie chcesz zauważyć jest słowo płatna i pięknie pominąłeś z mojego postu to wyjaśnienie.
Rafał napisał/a | Że conajmniej połowę drogi robisz po niemieckich autostradach. A w ile jedziesz do Warszawy ?
A drugą połowę po czyich autostradach robię?
A do Warszawy jadę 5,5 do 6 godzin. I widzę ile się robi i ile się już zrobiło. Nie to co jeszcze kilka lat temu. |
Czyli co do granicy jedziesz tak samo długo co od granicy. I dlaczego taki sam dystans w Polsce pokonujesz 2 razy dłużej. Buduje się i jeszcze będzie bardzo długo się budować bo duża część tej drogi nawet nie jest jeszcze w przetargach a co najwyżej w planach.
Rafał napisał/a | A to przepraszam, myślałem, że z kimś poważnym rozmawiam. Że jak się wskazuje palcem wypowiedzianą bzdurę, to wypowiadający przyznaje rację, bo inaczej na durnia wychodzi. Bo chyba nie muszę cytować obowiązującego w Polsce prawa w tym zakresie? |
A proszę bardzo cytuj z chęcią się dowiem i jeszcze powiedz mi gdzie taką rażącą głupotę stwierdziłem.
jewgienij - 7 Września 2011, 13:52
Walka PIS-u z korupcją. Pic na wodę, Zbigniew Ziobro szoł. Co oni tam zwalczyli, jak załatwili problem? Jakiś śliski pudel biegał za jakimiś paniami, a Ziobro śpiewał piosenki na konferencjach. W Tym samym czasie pewnie ciężka kasa szła w czyjąś łapę, a z Ziobry się śmiano. Nikt z nich nie zauważył przekrętów z komisją majątkową, pobiegali sobie za przeciwnikami politycznymi, głównie z SLD, bo wiadomo, że to tam tylko kradną, owszem, pobawili się w policjantów,za taką kasę, że nawet się to nie zwróciło. Kaczyński ani nie da rady korupcji, ani Rosji, czy Unii. Jest za głupi i za słaby. Tusk też nie da. Ale, jak to się mówi, niech przynajmniej nie pogarsza.
Mówimy tu dużo o drogach. To jest temat dla nas w 21 wieku, w centrum Europy. Może pogadajmy też o myciu zębów. To pokazuje, jaka jest zapaść, a bez unijnych pomocy możemy sobie grać na patriotycznych nutach i układać programy, pielęgnować nasze zacofanie, bo My wspaniali, Unia zła.
Hubert - 7 Września 2011, 13:56
Ice, ja to wszystko wiem, co nie zmienia faktu, że Macierewicz, opowiadając przy okazji ciekawe bajki, patronował cyrkowi, który zachwiał bezpieczeństwem państwa.
WSI było, jakie było, ale BYŁO. A teraz trzeba budować od początku i do tego czasu będziemy 'odsłonięci'.
Rafał - 7 Września 2011, 13:57
Grimzon napisał/a | I słowem kluczowym, którego nie chcesz zauważyć jest słowo płatna i pięknie pominąłeś z mojego postu to wyjaśnienie. | A co ma do tego płatna? Ja nie płacę za możliwość objechania miasta, a cóż mnie obchodzi, że barany nie załatwiły tego od razu? Grimzon napisał/a | Czyli co do granicy jedziesz tak samo długo co od granicy. I dlaczego taki sam dystans w Polsce pokonujesz 2 razy dłużej. | Bredzisz. Taki sam dystans pokonuje w takim samym czasie tą samą autostradą. Grimzon napisał/a | A proszę bardzo cytuj z chęcią się dowiem i jeszcze powiedz mi gdzie taką rażącą głupotę stwierdziłem. | Proszę bardzo:
Art.28 ust.1 w związku z art.33 ust.2 pkt.1 oraz art.57, a w szczególności art.59-a ustawy z 7 lipca 1994 Dz.U. 1994 Nr 89 poz. 414 z późn. zm.
Ice - 7 Września 2011, 14:09
Sosnechristo napisał/a | Ice, ja to wszystko wiem, co nie zmienia faktu, że Macierewicz, opowiadając przy okazji ciekawe bajki, patronował cyrkowi, który zachwiał bezpieczeństwem państwa. |
Ok, ale pomyśl, kto jest bardziej odpowiedzialny, wykonawca czy mocodawca.
Sosnechristo napisał/a |
WSI było, jakie było, ale BYŁO. A teraz trzeba budować od początku i do tego czasu będziemy 'odsłonięci'. |
Pewnie, że najlepiej byłoby to zrobić przy okazji transformacji, ale lepiej późno niż wcale. Ja tam bym się nie cieszył, że jakoś jedziemy, skoro nie wiem kto prowadzi i w którą stronę jadę.
agrafek - 7 Września 2011, 14:13
Grimzon napisał/a |
Z drugiej strony dziwię się właśnie czytanej tu postawie. Brak argumentów za PO, a są tylko przeciw PiS. Wiecie jakoś w 2005-2006 roku nie pamiętam łapanek na ulicach, krachu gospodarczego, masowych bankructw firm, osoby jakoś nie znikały w tajemniczych okolicznościach, a największą aferą było z kim i za co przespała się Aneta K.
Jak widać efekt mediów pokazujących jak było strasznie za czasów PiS daje wyniki. |
No niezupełnie (dam głos świadka i spadam). Ja, na ten przykład, musiałem składać oświadczenie lustracyjne, choć w wiadomych czasach mogłem co najwyżej donosić na kolegów, że ściągali i podpisywać lojalkę o współpracy z młodzieżówką Towarzystwa Przyjaźni Polsko Radzieckiej . Bardziej mnie to bawiło niż dotknęło, ale jednak to dla mnie przykład paranoi, a ja nie chcę, żeby rządzili mną paranoicy.
I druga sprawa - obecnie zajmuję się m. in. współpracą z tzw. małymi i średnimi przedsiębiorcami. Oni na PiS klęli strasznie właśnie dlatego, że co się skrzyknęli w jakieś stowarzyszenie kupców czy rzemieślników i próbowali np. lobbować za zmianą lokalnych przepisów, obniżaniem stawek czynszowych albo nie daj stwórco pisać do posłów o tym, że wartałoby może uprościć przepisy, traktowano ich z dużą podejrzliwością, jako potencjalnych korupcjonistów, albo może i część układu. Bo urzędnicy niższego szczebla przenikali ogólną atmosferą i przejmowali zwyczaje i spojrzenie tych z wyższego, a ci z kolei uczyli się od ministrów i ich świt. Zwyczajna sprawa - chcesz zachować pracę, a może zrobić karierę - gęgaj jak szef. To akurat jest niezależne od partii.
Wbrew pozorom "rozmach" z jakim działał PiS za czasów swoich rządów robił swoje i to robił po cichu. Medialne afery przyćmiły masę złej roboty dokonanej w mniej widowiskowy sposób.
Hubert - 7 Września 2011, 14:18
Ice napisał/a | wykonawca czy mocodawca. |
Obaj mieli ułańską fantazję w tej sprawie. Kaczyński po prostu spuścił psa ze smyczy - ale to Macierewicz wykazał się wtedy niekompetencją.
Schrzanił sprawę i tyle. Oczywiście, oczyszczenie było potrzebne, ale nie takie, jakie zafundował "Silent Assasin".
Ice - 7 Września 2011, 14:24
Mówiąc o mocodawcy, miałem na myśli większość polskiego sejmu w tym niemal całe PO.
Hubert - 7 Września 2011, 14:26
Ale to Kaczyński dał oficjalne błogosławieństwo. Zresztą, z pozoru słusznie. Większość polskiego sejmu, w tym niemal całe PO nie siedziało w komisji.
Wybacz, podejmiemy innym razem, możemy nawet na PW, ja lubię okołowywiadowcze tematy (nawet pokazywane od d... strony, znaczy - z punktu widzenia komisji), teraz muszę znikać i nieprędko się pojawię przy kompie.
terebka - 7 Września 2011, 15:01
Dalambert, miej litość nade mną i bądź poważny. Te NIEMYTE paluchy to tylko zabawa z frazeologią a nie czynienie argumentów z braku higieny. NIEMYTE, w sensie "niegodne do wskazywania innych", z "brudem za paznokciami" (tu też nie chodzi o higienę lecz, figurę retoryczną informującą o braku poszanowania prawa, paranoi, obłudzie, hipokryzji) etc. Nie uwierzysz, ale GW nie czytam, więc Twój sztandarowy argument i w tym przypadku pali na panewce. Wiem, skąd się to bierze. Przykładasz swoją miarę do innych, biorących udział w dyskusji. I skoro Ty ślepo wierzysz Kaczyńskiemu, to z założenia ktoś musi ślepo wierzyć Tuskowi. I skoro Ty widzisz świat jak go opisują w "Uważam Rze" to z założenia ktoś inny musi bezkrytycznie spijać prawdę z GW. To świadczy o ograniczeniu.
Wodzu, też uważam, że zmiany są konieczne. Tylko sam powiedz, kto miałby być tą alternatywą dla PO? Najsilniejsza partia opozycyjna? Co jest jej atutem? To, że głośno krzyczy i ma dryg do negowania wszystkiego za wszelką cenę, przy braku poszanowania dla prawa, czego dowodem choćby uparte trwanie przy Zycie Gilowskiej jako przeciwniczce w dyskusji z Rostkowskim. Parafrazując innego znanego premiera, krytykować potrafi skończony kretyn, do tego nie potrzeba nawet przygotowania merytorycznego, ot, otwiera się gębę i jedzie z koksem, we wcale nie bezpodstawnej nadziei znalezienia przychylnego ucha. Nieszczęściem tego kraju jest to, że wielu skończonych politycznych kretynów to robi. Więc co jest jej atutem, bo nie wiem, a ona sama nie che mi tego ujawnić, unikając debat jak ognia, pewnie ze strachu przed nokautem, stawiając się nie w roli pretendenta lecz kogoś, kto może wysuwać rządania i rządająca bez ograniczenia, rządająca, rządająca... rządająca by debatowano u niej, by chowano mityczne białe flagi, bez opamiętania robiąca z siebie pośmiewisko.
Moim zdaniem na chwilę obecną nie ma alternatywy.
dalambert - 7 Września 2011, 15:08
terebka, Takiej uroczej frazelogi nasłuchałem się jeszcze za panowanie dobrego wujaszka Soso, a Goebelsa naczytałem się w historycznych opracowaniach, więc jak dzisiejszy etylygent zaczyna posługiwać się takimi samymi inwektywami, to po prostu zastanawiam sie kto go tresowal ?
I tyle
aniol - 7 Września 2011, 15:43
dalambert napisał/a | Naszczęście byłem dostatecznie stary, gdy startowała GW by nie dać się jej wytresować w następnych latach, więc dobrze NIE Rozumiem
Tokujcie sobie dalej |
za to jestes dostatecznie stary zeby dac sie wytresowac wujaszkowi Soso i komunistycznemu mysleniu
i bije ta komusza tresura z prawie kazdego twojego postu w tym temacie
wybaczcie towarzyszu dalambercie ale sami sie wystawiacie na cios
dalambert - 7 Września 2011, 15:45
aniol, Wiesz słoneczko , na takie durne inwektywy które bez racji tu serwujesz po prostu szkoda słów -
Bawcie się dalej radosne stokrotki demokracji i postępu, tfuu....
RD - 7 Września 2011, 16:02
jewgienij napisał/a | Otacza się kanaliami w rodzaju pana Hofmana, przy których Urban mógłby się uczyć |
O, tu żeście przegięli jewgienieju. Hofmanowi do Urbana jeszcze bardzo daleko. Chociaż ta wypowiedź jest po prostu miodna:
Prof. Jerzy Żyżyński będzie reprezentował PiS podczas debaty w TVP1 nt. gospodarki - poinformował rano rzecznik PiS Adam Hofman. Oświadczył także, że jego partia nie będzie brała udziału w debatach przedwyborczych organizowanych przez TVN24, ponieważ partia ma wiele zastrzeżeń do rzetelności stacji. - Nie jesteśmy masochistami. My panią red. Olejnik, panią red. Kolendę-Zaleską po owocach znamy - zaznaczył Hofman
Ewangelista normalnie...
Cytat | czy ludźmi z psychiatryka – jak Macierewicz |
Protestuję! Pracowałem w szpitalu psychiatrycznym, poznałem wielu chorych i uważam, że powinieneś przeprosić wszystkich, którzy tam przebywali lub przebywają. I naprawdę nie żartuję. Macierewicz to osobny przypadek i tak nalezy go traktować. W jego przypadku boli mnie to, że niegdyś był to człowiek o naprawdę szerokich horyzontach, a przy tym odważny. I żal, że nie potrafi już wyzwolić się z tego, w co się zamotał. Bo przydałby się taki bicz na różnych Mirów, Zbychów i innych nietykalnych kumpli Tuska et consortes. A tak, jak jest, Macierewicz to zaledwie pejczyk, pajacyk na gumce prezesa, który - jesli chodzi o zasługi w zwalczaniu poprzedniego ustroju - do pięt mu nie dorasta.
terebka - 7 Września 2011, 16:30
Jak zwykle przesadzasz, dalambert. Gdzie mnie do wspomnianych, ale już taki rzecznik Prawych Zbawców Patryjotyzmu Rzeczypospolitej musiał zaczytywać się w tych samych lekturach i słuchać tych samych ideologów, co Ty.
aniol - 7 Września 2011, 17:15
dalambercie z Toba pokloce sie przy innej okazji - dzis mi sie nie chce - musisz poczekac
za to tego nie rozumiem http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html
w koncu tvn czy polsat to stacje prywatne prawda? no to skad ten krzyk? moga puszczac co im sie podoba i od kogo im sie podoba - wiec po kiego grzyba wogole sie tlumacza? nie wystarczy odpowiedziec "nie puszczamy spotu bo nie - i beeep"? obowiazek jakis jest zeby emitowac kazda reklame wyborcza? tematu nie rozumiem bez wzgledu na to kto chcial tej emisji i co ow spot zawiera - w koncu skoro stacja jest np moja to chyba ja decyduje co w niej wyemituje - czy nie mam racji?
Grimzon - 7 Września 2011, 17:36
Jakby ktoś pytał co to jest dobra fantastyka
http://wyborcza.pl/1,7684...?as=1&startsz=x
Ice - 7 Września 2011, 17:54
Ostatnie zdanie pierwszego akapitu to jest po prostu mistrzostwo propagandy.
Lis Rudy - 7 Września 2011, 17:57
A to czytaliście ?
http://wiadomosci.gazeta....anipulacja.html
Wygląda na to, że wg. tego nieudacznika Fotygi, WikiLeaks i Ambasada USA chodzi na smyczy GW.
jewgienij - 7 Września 2011, 19:27
RD napisał/a | jewgienij napisał/a | Otacza się kanaliami w rodzaju pana Hofmana, przy których Urban mógłby się uczyć |
O, tu żeście przegięli jewgienieju. Hofmanowi do Urbana jeszcze bardzo daleko. Chociaż ta wypowiedź jest po prostu miodna:
Prof. Jerzy Żyżyński będzie reprezentował PiS podczas debaty w TVP1 nt. gospodarki - poinformował rano rzecznik PiS Adam Hofman. Oświadczył także, że jego partia nie będzie brała udziału w debatach przedwyborczych organizowanych przez TVN24, ponieważ partia ma wiele zastrzeżeń do rzetelności stacji. - Nie jesteśmy masochistami. My panią red. Olejnik, panią red. Kolendę-Zaleską po owocach znamy - zaznaczył Hofman
Ewangelista normalnie...
Cytat | czy ludźmi z psychiatryka – jak Macierewicz |
Protestuję! Pracowałem w szpitalu psychiatrycznym, poznałem wielu chorych i uważam, że powinieneś przeprosić wszystkich, którzy tam przebywali lub przebywają. I naprawdę nie żartuję. Macierewicz to osobny przypadek i tak nalezy go traktować. W jego przypadku boli mnie to, że niegdyś był to człowiek o naprawdę szerokich horyzontach, a przy tym odważny. I żal, że nie potrafi już wyzwolić się z tego, w co się zamotał. Bo przydałby się taki bicz na różnych Mirów, Zbychów i innych nietykalnych kumpli Tuska et consortes. A tak, jak jest, Macierewicz to zaledwie pejczyk, pajacyk na gumce prezesa, który - jesli chodzi o zasługi w zwalczaniu poprzedniego ustroju - do pięt mu nie dorasta. |
Racja. Skrót myślowy mało subtelny.
Tak, Lisie Rudy, Michnik już jest nie tylko władcą polskich umysłów, ale i amerykańskich. To prawdziwy Mister ZUO.
ED i Ciekawe, czy czasami nasuwa się pisowcom refleksja: a może my naprawdę jesteśmy szaleni?. Może ludzie słusznie się z nas śmieją? Z naszych bomb próżniowych itp Przecież nawet najświętsi przechodzili kryzysy wiary
RD - 7 Września 2011, 19:46
Cytat | Ciekawe, czy czasami nasuwa się pisowcom refleksja: a może my naprawdę jesteśmy szaleni?. Może ludzie słusznie się z nas śmieją? |
Tym z wierchuszkli? Nie przypuszczam. Ale tak zwane doły bywają zażenowane. Pisał o tym chyba Rafał.
jewgienij - 7 Września 2011, 21:51
Teraz, w kontekście tej szokującej dzisiejszej katastrofy hokeistów może umysły Macierewicza i jakichś wybitnych ponoć fizyków z Gazety Polskiej czy radia Maryja ostygną.
Ci wszyscy eksperci, którzy udowadniają, z jakiej wysokości samolot nie może się rozbić na kawałki, a wszyscy ludzie zginąć itp, przecięcia brzozy jej wpływu. Itd
Często się powtarza - samolot nie miał prawa tego czy tamtego. Ale problem w tym, że nie miał prawa, a tak właśnie zrobił. Ja nie jestem ekspertem, ale dowód było widać w całej drastycznej okazałości. Po co było to roczne ogłupianie?
Żeby jeszcze choć cień dowodu na jakiś zamach był, to dyskusje by pewnie były inne i nikt by nie wyśmiewał pomysłów PIS-u. Teorie spiskowe są wszędzie, nie tylko u nas, ale to chyba zabawa internautów, a nie polityków powinna być.
Fidel-F2 - 7 Września 2011, 22:04
Grimzon napisał/a | Z tego co pamiętam trzy miliony mieszkań w 4 lata. I zgodnie z argumentami które tu przytoczono budowano je. | wow
Grimzon napisał/a | A może przypomnimy wypowiedź Tuska, że wyrzuci z rządu każdego ministra, który zaproponuje podniesienie podatków ? | A potem był kryzys. U Ciebie nie było?
dalambert napisał/a | aniol, Wiesz słoneczko , na takie durne inwektywy które bez racji tu serwujesz po prostu szkoda słów -
Bawcie się dalej radosne stokrotki demokracji i postępu, tfuu....
_________________ | Jak Ty mówisz o tresowaniu przez GW to jesteś super fajny gość ale jak ktoś ci odpłaca tresowaniem przez Stalina to sie oburzasz. He, he. Byłeś na jakimś treningu w PiSie ostatnio?
Grimzon napisał/a | Jakby ktoś pytał co to jest dobra fantastyka | Przecież to ewidentne, że głównym winowajcą jest ten durnawy konus.
a nie mówiłem
Ziemniak - 7 Września 2011, 22:04
jewgienij, Myślisz, że to coś zmieni? PiS będzie grał katastrofą smoleńską do samych wyborów. A dla większości wyborców PiSu, co powie prezes i przydupasy jego, jest prawdą jedyną i objawioną.
http://www.tvn24.pl/0,171...,wiadomosc.html
Taselchof - 7 Września 2011, 22:19
No no reklamówka w stylu spotu Komorowskiego
Ice - 7 Września 2011, 22:39
Nawet można dać się nabrać.
jewgienij - 7 Września 2011, 22:49
Komorowskiemu pomogła, to może to teraz będzie taki trend artystyczny
|
|
|