To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Rafał - 7 Wrzeœśnia 2011, 13:33

Grimzon napisał/a
Ja nie neguję działania obwodnicy
Nieprawda, negujesz:
Grimzon napisał/a
Dodajmy płatna obwodnicą dla ciężarówek to naprawdę genialny pomysł na odciążenie miasta.
Grimzon napisał/a
Że conajmniej połowę drogi robisz po niemieckich autostradach. A w ile jedziesz do Warszawy ?
A drugą połowę po czyich autostradach robię?

A do Warszawy jadę 5,5 do 6 godzin. I widzę ile się robi i ile się już zrobiło. Nie to co jeszcze kilka lat temu.
Grimzon napisał/a
Całkowicie podtrzymuję swoje zdanie na temat budowy dróg w Polsce.
A to przepraszam, myślałem, że z kimś poważnym rozmawiam. Że jak się wskazuje palcem wypowiedzianą bzdurę, to wypowiadający przyznaje rację, bo inaczej na durnia wychodzi. Bo chyba nie muszę cytować obowiązującego w Polsce prawa w tym zakresie?
Hubert - 7 Wrzeœśnia 2011, 13:37

Ice, World Shotokan Institute? ;P:

A poważnie, to tak.

Ice - 7 Wrzeœśnia 2011, 13:44

To polecam sobie odświeżyć jak to było, kto był za, a kto był przeciw. I gdzie jest teraz ten, co był przeciw. ;P:
Grimzon - 7 Wrzeœśnia 2011, 13:45

Rafał napisał/a

Grimzon napisał/a:
Ja nie neguję działania obwodnicy
Nieprawda, negujesz:
Grimzon napisał/a:
Dodajmy płatna obwodnicą dla ciężarówek to naprawdę genialny pomysł na odciążenie miasta.

I słowem kluczowym, którego nie chcesz zauważyć jest słowo płatna i pięknie pominąłeś z mojego postu to wyjaśnienie.

Rafał napisał/a
Że conajmniej połowę drogi robisz po niemieckich autostradach. A w ile jedziesz do Warszawy ?
A drugą połowę po czyich autostradach robię?

A do Warszawy jadę 5,5 do 6 godzin. I widzę ile się robi i ile się już zrobiło. Nie to co jeszcze kilka lat temu.

Czyli co do granicy jedziesz tak samo długo co od granicy. I dlaczego taki sam dystans w Polsce pokonujesz 2 razy dłużej. Buduje się i jeszcze będzie bardzo długo się budować bo duża część tej drogi nawet nie jest jeszcze w przetargach a co najwyżej w planach.

Rafał napisał/a
A to przepraszam, myślałem, że z kimś poważnym rozmawiam. Że jak się wskazuje palcem wypowiedzianą bzdurę, to wypowiadający przyznaje rację, bo inaczej na durnia wychodzi. Bo chyba nie muszę cytować obowiązującego w Polsce prawa w tym zakresie?

A proszę bardzo cytuj z chęcią się dowiem i jeszcze powiedz mi gdzie taką rażącą głupotę stwierdziłem.

jewgienij - 7 Wrzeœśnia 2011, 13:52

Walka PIS-u z korupcją. Pic na wodę, Zbigniew Ziobro szoł. Co oni tam zwalczyli, jak załatwili problem? Jakiś śliski pudel biegał za jakimiś paniami, a Ziobro śpiewał piosenki na konferencjach. W Tym samym czasie pewnie ciężka kasa szła w czyjąś łapę, a z Ziobry się śmiano. Nikt z nich nie zauważył przekrętów z komisją majątkową, pobiegali sobie za przeciwnikami politycznymi, głównie z SLD, bo wiadomo, że to tam tylko kradną, owszem, pobawili się w policjantów,za taką kasę, że nawet się to nie zwróciło. Kaczyński ani nie da rady korupcji, ani Rosji, czy Unii. Jest za głupi i za słaby. Tusk też nie da. Ale, jak to się mówi, niech przynajmniej nie pogarsza.
Mówimy tu dużo o drogach. To jest temat dla nas w 21 wieku, w centrum Europy. Może pogadajmy też o myciu zębów. To pokazuje, jaka jest zapaść, a bez unijnych pomocy możemy sobie grać na patriotycznych nutach i układać programy, pielęgnować nasze zacofanie, bo My wspaniali, Unia zła.

Hubert - 7 Wrzeœśnia 2011, 13:56

Ice, ja to wszystko wiem, co nie zmienia faktu, że Macierewicz, opowiadając przy okazji ciekawe bajki, patronował cyrkowi, który zachwiał bezpieczeństwem państwa.

WSI było, jakie było, ale BYŁO. A teraz trzeba budować od początku i do tego czasu będziemy 'odsłonięci'.

Rafał - 7 Wrzeœśnia 2011, 13:57

Grimzon napisał/a
I słowem kluczowym, którego nie chcesz zauważyć jest słowo płatna i pięknie pominąłeś z mojego postu to wyjaśnienie.
A co ma do tego płatna? Ja nie płacę za możliwość objechania miasta, a cóż mnie obchodzi, że barany nie załatwiły tego od razu?
Grimzon napisał/a
Czyli co do granicy jedziesz tak samo długo co od granicy. I dlaczego taki sam dystans w Polsce pokonujesz 2 razy dłużej.
Bredzisz. Taki sam dystans pokonuje w takim samym czasie tą samą autostradą.
Grimzon napisał/a
A proszę bardzo cytuj z chęcią się dowiem i jeszcze powiedz mi gdzie taką rażącą głupotę stwierdziłem.
Proszę bardzo:
Art.28 ust.1 w związku z art.33 ust.2 pkt.1 oraz art.57, a w szczególności art.59-a ustawy z 7 lipca 1994 Dz.U. 1994 Nr 89 poz. 414 z późn. zm.

Ice - 7 Wrzeœśnia 2011, 14:09

Sosnechristo napisał/a
Ice, ja to wszystko wiem, co nie zmienia faktu, że Macierewicz, opowiadając przy okazji ciekawe bajki, patronował cyrkowi, który zachwiał bezpieczeństwem państwa.

Ok, ale pomyśl, kto jest bardziej odpowiedzialny, wykonawca czy mocodawca.

Sosnechristo napisał/a

WSI było, jakie było, ale BYŁO. A teraz trzeba budować od początku i do tego czasu będziemy 'odsłonięci'.

Pewnie, że najlepiej byłoby to zrobić przy okazji transformacji, ale lepiej późno niż wcale. Ja tam bym się nie cieszył, że jakoś jedziemy, skoro nie wiem kto prowadzi i w którą stronę jadę.

agrafek - 7 Wrzeœśnia 2011, 14:13

Grimzon napisał/a

Z drugiej strony dziwię się właśnie czytanej tu postawie. Brak argumentów za PO, a są tylko przeciw PiS. Wiecie jakoś w 2005-2006 roku nie pamiętam łapanek na ulicach, krachu gospodarczego, masowych bankructw firm, osoby jakoś nie znikały w tajemniczych okolicznościach, a największą aferą było z kim i za co przespała się Aneta K.

Jak widać efekt mediów pokazujących jak było strasznie za czasów PiS daje wyniki.

No niezupełnie (dam głos świadka i spadam). Ja, na ten przykład, musiałem składać oświadczenie lustracyjne, choć w wiadomych czasach mogłem co najwyżej donosić na kolegów, że ściągali i podpisywać lojalkę o współpracy z młodzieżówką Towarzystwa Przyjaźni Polsko Radzieckiej ;P: . Bardziej mnie to bawiło niż dotknęło, ale jednak to dla mnie przykład paranoi, a ja nie chcę, żeby rządzili mną paranoicy.

I druga sprawa - obecnie zajmuję się m. in. współpracą z tzw. małymi i średnimi przedsiębiorcami. Oni na PiS klęli strasznie właśnie dlatego, że co się skrzyknęli w jakieś stowarzyszenie kupców czy rzemieślników i próbowali np. lobbować za zmianą lokalnych przepisów, obniżaniem stawek czynszowych albo nie daj stwórco pisać do posłów o tym, że wartałoby może uprościć przepisy, traktowano ich z dużą podejrzliwością, jako potencjalnych korupcjonistów, albo może i część układu. Bo urzędnicy niższego szczebla przenikali ogólną atmosferą i przejmowali zwyczaje i spojrzenie tych z wyższego, a ci z kolei uczyli się od ministrów i ich świt. Zwyczajna sprawa - chcesz zachować pracę, a może zrobić karierę - gęgaj jak szef. To akurat jest niezależne od partii.

Wbrew pozorom "rozmach" z jakim działał PiS za czasów swoich rządów robił swoje i to robił po cichu. Medialne afery przyćmiły masę złej roboty dokonanej w mniej widowiskowy sposób.

Hubert - 7 Wrzeœśnia 2011, 14:18

Ice napisał/a
wykonawca czy mocodawca.

Obaj mieli ułańską fantazję w tej sprawie. Kaczyński po prostu spuścił psa ze smyczy - ale to Macierewicz wykazał się wtedy niekompetencją.
Schrzanił sprawę i tyle. Oczywiście, oczyszczenie było potrzebne, ale nie takie, jakie zafundował "Silent Assasin".

Ice - 7 Wrzeœśnia 2011, 14:24

Mówiąc o mocodawcy, miałem na myśli większość polskiego sejmu w tym niemal całe PO.
Hubert - 7 Wrzeœśnia 2011, 14:26

Ale to Kaczyński dał oficjalne błogosławieństwo. Zresztą, z pozoru słusznie. Większość polskiego sejmu, w tym niemal całe PO nie siedziało w komisji.
Wybacz, podejmiemy innym razem, możemy nawet na PW, ja lubię okołowywiadowcze tematy (nawet pokazywane od d... strony, znaczy - z punktu widzenia komisji), teraz muszę znikać i nieprędko się pojawię przy kompie.

terebka - 7 Wrzeœśnia 2011, 15:01

Dalambert, miej litość nade mną i bądź poważny. Te NIEMYTE paluchy to tylko zabawa z frazeologią a nie czynienie argumentów z braku higieny. NIEMYTE, w sensie "niegodne do wskazywania innych", z "brudem za paznokciami" (tu też nie chodzi o higienę lecz, figurę retoryczną informującą o braku poszanowania prawa, paranoi, obłudzie, hipokryzji) etc. Nie uwierzysz, ale GW nie czytam, więc Twój sztandarowy argument i w tym przypadku pali na panewce. Wiem, skąd się to bierze. Przykładasz swoją miarę do innych, biorących udział w dyskusji. I skoro Ty ślepo wierzysz Kaczyńskiemu, to z założenia ktoś musi ślepo wierzyć Tuskowi. I skoro Ty widzisz świat jak go opisują w "Uważam Rze" to z założenia ktoś inny musi bezkrytycznie spijać prawdę z GW. To świadczy o ograniczeniu.

Wodzu, też uważam, że zmiany są konieczne. Tylko sam powiedz, kto miałby być tą alternatywą dla PO? Najsilniejsza partia opozycyjna? Co jest jej atutem? To, że głośno krzyczy i ma dryg do negowania wszystkiego za wszelką cenę, przy braku poszanowania dla prawa, czego dowodem choćby uparte trwanie przy Zycie Gilowskiej jako przeciwniczce w dyskusji z Rostkowskim. Parafrazując innego znanego premiera, krytykować potrafi skończony kretyn, do tego nie potrzeba nawet przygotowania merytorycznego, ot, otwiera się gębę i jedzie z koksem, we wcale nie bezpodstawnej nadziei znalezienia przychylnego ucha. Nieszczęściem tego kraju jest to, że wielu skończonych politycznych kretynów to robi. Więc co jest jej atutem, bo nie wiem, a ona sama nie che mi tego ujawnić, unikając debat jak ognia, pewnie ze strachu przed nokautem, stawiając się nie w roli pretendenta lecz kogoś, kto może wysuwać rządania i rządająca bez ograniczenia, rządająca, rządająca... rządająca by debatowano u niej, by chowano mityczne białe flagi, bez opamiętania robiąca z siebie pośmiewisko.

Moim zdaniem na chwilę obecną nie ma alternatywy.

dalambert - 7 Wrzeœśnia 2011, 15:08

terebka, Takiej uroczej frazelogi nasłuchałem się jeszcze za panowanie dobrego wujaszka Soso, a Goebelsa naczytałem się w historycznych opracowaniach, więc jak dzisiejszy etylygent zaczyna posługiwać się takimi samymi inwektywami, to po prostu zastanawiam sie kto go tresowal ?
I tyle :mrgreen:

aniol - 7 Wrzeœśnia 2011, 15:43

dalambert napisał/a
Naszczęście byłem dostatecznie stary, gdy startowała GW by nie dać się jej wytresować w następnych latach, więc dobrze NIE Rozumiem ;P:
Tokujcie sobie dalej :twisted:

za to jestes dostatecznie stary zeby dac sie wytresowac wujaszkowi Soso i komunistycznemu mysleniu
i bije ta komusza tresura z prawie kazdego twojego postu w tym temacie

wybaczcie towarzyszu dalambercie ale sami sie wystawiacie na cios

dalambert - 7 Wrzeœśnia 2011, 15:45

aniol, Wiesz słoneczko , na takie durne inwektywy które bez racji tu serwujesz po prostu szkoda słów -
Bawcie się dalej radosne stokrotki demokracji i postępu, tfuu....

RD - 7 Wrzeœśnia 2011, 16:02

jewgienij napisał/a
Otacza się kanaliami w rodzaju pana Hofmana, przy których Urban mógłby się uczyć

O, tu żeście przegięli jewgienieju. Hofmanowi do Urbana jeszcze bardzo daleko. Chociaż ta wypowiedź jest po prostu miodna:

Prof. Jerzy Żyżyński będzie reprezentował PiS podczas debaty w TVP1 nt. gospodarki - poinformował rano rzecznik PiS Adam Hofman. Oświadczył także, że jego partia nie będzie brała udziału w debatach przedwyborczych organizowanych przez TVN24, ponieważ partia ma wiele zastrzeżeń do rzetelności stacji. - Nie jesteśmy masochistami. My panią red. Olejnik, panią red. Kolendę-Zaleską po owocach znamy - zaznaczył Hofman

Ewangelista normalnie...

Cytat
czy ludźmi z psychiatryka – jak Macierewicz

Protestuję! Pracowałem w szpitalu psychiatrycznym, poznałem wielu chorych i uważam, że powinieneś przeprosić wszystkich, którzy tam przebywali lub przebywają. I naprawdę nie żartuję. Macierewicz to osobny przypadek i tak nalezy go traktować. W jego przypadku boli mnie to, że niegdyś był to człowiek o naprawdę szerokich horyzontach, a przy tym odważny. I żal, że nie potrafi już wyzwolić się z tego, w co się zamotał. Bo przydałby się taki bicz na różnych Mirów, Zbychów i innych nietykalnych kumpli Tuska et consortes. A tak, jak jest, Macierewicz to zaledwie pejczyk, pajacyk na gumce prezesa, który - jesli chodzi o zasługi w zwalczaniu poprzedniego ustroju - do pięt mu nie dorasta.

terebka - 7 Wrzeœśnia 2011, 16:30

Jak zwykle przesadzasz, dalambert. Gdzie mnie do wspomnianych, ale już taki rzecznik Prawych Zbawców Patryjotyzmu Rzeczypospolitej musiał zaczytywać się w tych samych lekturach i słuchać tych samych ideologów, co Ty.
aniol - 7 Wrzeœśnia 2011, 17:15

dalambercie z Toba pokloce sie przy innej okazji - dzis mi sie nie chce - musisz poczekac

za to tego nie rozumiem http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html
w koncu tvn czy polsat to stacje prywatne prawda? no to skad ten krzyk? moga puszczac co im sie podoba i od kogo im sie podoba - wiec po kiego grzyba wogole sie tlumacza? nie wystarczy odpowiedziec "nie puszczamy spotu bo nie - i beeep"? obowiazek jakis jest zeby emitowac kazda reklame wyborcza? tematu nie rozumiem bez wzgledu na to kto chcial tej emisji i co ow spot zawiera - w koncu skoro stacja jest np moja to chyba ja decyduje co w niej wyemituje - czy nie mam racji?

Grimzon - 7 Wrzeœśnia 2011, 17:36

Jakby ktoś pytał co to jest dobra fantastyka :)

http://wyborcza.pl/1,7684...?as=1&startsz=x

Ice - 7 Wrzeœśnia 2011, 17:54

Ostatnie zdanie pierwszego akapitu to jest po prostu mistrzostwo propagandy.
Lis Rudy - 7 Wrzeœśnia 2011, 17:57

A to czytaliście ?
http://wiadomosci.gazeta....anipulacja.html

Wygląda na to, że wg. tego nieudacznika Fotygi, WikiLeaks i Ambasada USA chodzi na smyczy GW.

jewgienij - 7 Wrzeœśnia 2011, 19:27

RD napisał/a
jewgienij napisał/a
Otacza się kanaliami w rodzaju pana Hofmana, przy których Urban mógłby się uczyć

O, tu żeście przegięli jewgienieju. Hofmanowi do Urbana jeszcze bardzo daleko. Chociaż ta wypowiedź jest po prostu miodna:

Prof. Jerzy Żyżyński będzie reprezentował PiS podczas debaty w TVP1 nt. gospodarki - poinformował rano rzecznik PiS Adam Hofman. Oświadczył także, że jego partia nie będzie brała udziału w debatach przedwyborczych organizowanych przez TVN24, ponieważ partia ma wiele zastrzeżeń do rzetelności stacji. - Nie jesteśmy masochistami. My panią red. Olejnik, panią red. Kolendę-Zaleską po owocach znamy - zaznaczył Hofman

Ewangelista normalnie...

Cytat
czy ludźmi z psychiatryka – jak Macierewicz

Protestuję! Pracowałem w szpitalu psychiatrycznym, poznałem wielu chorych i uważam, że powinieneś przeprosić wszystkich, którzy tam przebywali lub przebywają. I naprawdę nie żartuję. Macierewicz to osobny przypadek i tak nalezy go traktować. W jego przypadku boli mnie to, że niegdyś był to człowiek o naprawdę szerokich horyzontach, a przy tym odważny. I żal, że nie potrafi już wyzwolić się z tego, w co się zamotał. Bo przydałby się taki bicz na różnych Mirów, Zbychów i innych nietykalnych kumpli Tuska et consortes. A tak, jak jest, Macierewicz to zaledwie pejczyk, pajacyk na gumce prezesa, który - jesli chodzi o zasługi w zwalczaniu poprzedniego ustroju - do pięt mu nie dorasta.

Racja. Skrót myślowy mało subtelny.

Tak, Lisie Rudy, Michnik już jest nie tylko władcą polskich umysłów, ale i amerykańskich. To prawdziwy Mister ZUO.

ED i Ciekawe, czy czasami nasuwa się pisowcom refleksja: a może my naprawdę jesteśmy szaleni?. Może ludzie słusznie się z nas śmieją? Z naszych bomb próżniowych itp Przecież nawet najświętsi przechodzili kryzysy wiary

RD - 7 Wrzeœśnia 2011, 19:46

Cytat
Ciekawe, czy czasami nasuwa się pisowcom refleksja: a może my naprawdę jesteśmy szaleni?. Może ludzie słusznie się z nas śmieją?

Tym z wierchuszkli? Nie przypuszczam. Ale tak zwane doły bywają zażenowane. Pisał o tym chyba Rafał.

jewgienij - 7 Wrzeœśnia 2011, 21:51

Teraz, w kontekście tej szokującej dzisiejszej katastrofy hokeistów może umysły Macierewicza i jakichś wybitnych ponoć fizyków z Gazety Polskiej czy radia Maryja ostygną.
Ci wszyscy eksperci, którzy udowadniają, z jakiej wysokości samolot nie może się rozbić na kawałki, a wszyscy ludzie zginąć itp, przecięcia brzozy jej wpływu. Itd

Często się powtarza - samolot nie miał prawa tego czy tamtego. Ale problem w tym, że nie miał prawa, a tak właśnie zrobił. Ja nie jestem ekspertem, ale dowód było widać w całej drastycznej okazałości. Po co było to roczne ogłupianie?
Żeby jeszcze choć cień dowodu na jakiś zamach był, to dyskusje by pewnie były inne i nikt by nie wyśmiewał pomysłów PIS-u. Teorie spiskowe są wszędzie, nie tylko u nas, ale to chyba zabawa internautów, a nie polityków powinna być.

Fidel-F2 - 7 Wrzeœśnia 2011, 22:04

Grimzon napisał/a
Z tego co pamiętam trzy miliony mieszkań w 4 lata. I zgodnie z argumentami które tu przytoczono budowano je.
wow

Grimzon napisał/a
A może przypomnimy wypowiedź Tuska, że wyrzuci z rządu każdego ministra, który zaproponuje podniesienie podatków ?
A potem był kryzys. U Ciebie nie było?

dalambert napisał/a
aniol, Wiesz słoneczko , na takie durne inwektywy które bez racji tu serwujesz po prostu szkoda słów -
Bawcie się dalej radosne stokrotki demokracji i postępu, tfuu....

Grimzon napisał/a
Jakby ktoś pytał co to jest dobra fantastyka
Przecież to ewidentne, że głównym winowajcą jest ten durnawy konus.

Lis Rudy napisał/a
A to czytaliście ?
http://wiadomosci.gazeta....anipulacja.html

Wygląda na to, że wg. tego nieudacznika Fotygi, WikiLeaks i Ambasada USA chodzi na smyczy GW.
a nie mówiłem :P
Ziemniak - 7 Wrzeœśnia 2011, 22:04

jewgienij, Myślisz, że to coś zmieni? PiS będzie grał katastrofą smoleńską do samych wyborów. A dla większości wyborców PiSu, co powie prezes i przydupasy jego, jest prawdą jedyną i objawioną.
http://www.tvn24.pl/0,171...,wiadomosc.html

Taselchof - 7 Wrzeœśnia 2011, 22:19

No no reklamówka w stylu spotu Komorowskiego
Ice - 7 Wrzeœśnia 2011, 22:39

Nawet można dać się nabrać.
jewgienij - 7 Wrzeœśnia 2011, 22:49

Komorowskiemu pomogła, to może to teraz będzie taki trend artystyczny 8)

Partner forum