To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Agi - 5 Wrzeœśnia 2011, 00:04

Może rzeczywiście jestem zmęczona. Idę spać, a Wy się nie pozabijajcie, proszę.
jewgienij - 5 Wrzeœśnia 2011, 00:07

Przed śmiercią wspomnimy czule najwspanialszą moderatorkę pod światłowodowym słońcem. Jesteś boska.
Ilt - 5 Wrzeœśnia 2011, 00:08

Fidel-F2 napisał/a
ja nie używam, jeśli jesteś odmiennego zdania wskaż gdzie w ten sposób użyłem słowa poganin

Fidel-F2 napisał/a

Ilt napisał/a
Jacy poganie, kto, gdzie, kiedy, jak.

Natanek, Rydzyk, tzw 'obrońcy krzyża', Kaczyński i podobna swołocz

O tu.

Fidel-F2 - 5 Wrzeœśnia 2011, 00:08

Agi napisał/a
Fidel-F2, Ciebie? Za swołocz.
a czemuż to? jakim wyrazem miałbym zastąpić?
Fidel-F2 - 5 Wrzeœśnia 2011, 00:11

Ilt, prosiłem byś pokazał, gdzie użyłem słowa poganin jako wyzwiska. Jesteś w stanie?

Ponieważ widzę, że nie do końca ogarniasz zadam pytanie pomocnicze. Czy swołocz może być poganinem?

jewgienij - 5 Wrzeœśnia 2011, 00:13

Fidel idź spać, jutro też jest dzień.
Ktoś musi spać, żeby swołocz mogła mielić wiadome młyny. Jak się wyśpimy, oni będą spali.

Ilt - 5 Wrzeœśnia 2011, 00:24

jewgienij napisał/a
Ten krzyż to symbol przede wszystkim cywilizacji, przeciw pogaństwu. Zabrali go poganie. Do katolików teraz należy go odzyskać

Ja napisał/a
1. Jacy poganie, kto, gdzie, kiedy, jak.

Ty napisał/a
Natanek, Rydzyk, tzw 'obrońcy krzyża', Kaczyński i podobna swołocz

No sorry, ale ja tu widzę tylko jeden sens, nazwanie pogan - wszystkich pogan - swołoczą.
Ale wiesz co, przespanie się jest dobrym pomysłem. Może jestem przewrażliwiony.

jewgienij - 5 Wrzeœśnia 2011, 00:29

Jak śpiewał guru mojego szczęśliwego dzieciństwa, pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, Mnie też się przyda. Pa.
Fidel-F2 - 5 Wrzeœśnia 2011, 00:32

Ilt napisał/a
No sorry, ale ja tu widzę tylko jeden sens, nazwanie pogan - wszystkich pogan - swołoczą.
niom, zwłaszcza tych z plemion nad Amazonką
jewgienij - 5 Wrzeœśnia 2011, 00:35

Myślałem, że już śpisz.
Fidel-F2 - 5 Wrzeœśnia 2011, 00:48

skończyłem Vicky Cristina Barcelona i idę na fajkę
Ilt - 5 Wrzeœśnia 2011, 01:03

Dobrze. Inaczej. Dlaczego do zbioru pogan beztrosko wyrzucasz niechcianych katolików? Dlaczego poganie to taki zbiór ludzi, że pogardzani przez ciebie katolicy (Natek, Rydzyk, reszta swołoczy) nie są ("już" albo "jednak") katolikami, a poganami? e: dlaczego katolicka swołocz nie jest katolicka a pogańska?
jewgienij - 5 Wrzeœśnia 2011, 09:23

Daj już spokój z tą swołoczą. O ile pasuje do Kaczyńskiego, to nie do wszystkich.

O co chodzi z tym pogaństwem? Według mnie Polska to kraj pogański. Nie tylko Polska zresztą. Nasze tradycje są inne, katolicyzm ich nie naruszył, tylko zabarwił po swojemu. Albo - żeby nie upraszczać nadmiernie - jest jakaś hybryda pogańskich zwyczajów i katolickiej symboliki. Są wybitni ludzie Kościoła, ale tak jednostkowi, jakby na zasadzie statystycznego błędu, reszta to szamani i guślarze. Efektem jest płytki katolicyzm, wojowniczy. Zaraz ktoś mi odpowie, że nie, bo on takich przypadków nie zna.
Więcej mam szacunku dla Świadków Jehowy, narażają się, muszą się uśmiechać i czytają Biblię. Wczoraj dostałem gazetkę na ulicy. Powiedziałem, że jestem ateistą, ale pani się uśmiechnęła, więc wziąłem i podziękowałem.

Na wypadek, gdyby się ktoś czuł urażony, przepraszam za retorykę.

Fidel-F2 - 5 Wrzeœśnia 2011, 09:34

Ilt, nareszcie. Ja powiem krótko. Bo oni katolikami są tylko z nazwy
jewgienij - 5 Wrzeœśnia 2011, 09:53

Współpracuję z pismami tzw, ezoterycznymi. Szok, ilu z tych katolików, których jest ponoć 90 procent, wierzy w astrologię, reinkarnację, karmy, karty itp. A co komu z tego, że się deklarują jako katolicy? Dlaczego, jeśli ktoś się uśmiecha do ciebie na ulicy, to pewnie Świadek Jehowy. We Francji nawet młode dziewczyny mi bonżurowały, z początku zwalałem to na swoją megaatrakcyjność, w takim szoku byłem. W Szkocji dwa razy większe chłopy przepraszały, jak na nich wlazłem. A kościoły tam puste, albo wynajęte do jakiś kiermaszów. Cmentarze jak śmietniki, aż wstyd było. Oni się nie deklarują. Oni po prostu są życzliwi. Z Francuzami może przesada, ale Szkoci, Szwedzi, Włosi to po prostu mili ludzie.
ketyow - 5 Wrzeœśnia 2011, 10:33

http://www.wybory.xaa.pl/programy.html
jewgienij - 5 Wrzeœśnia 2011, 10:52

Co ma ta tabelka znaczyć? Sam bym ją narysował, znając poglądy partii
To nie są żadne programy tylko barwy klubowe

ketyow - 5 Wrzeœśnia 2011, 11:01

ZNAJĄC POGLĄDY PARTII, kluczowe słowa. Przede wszystkim można się z niej dowiedzieć o istnieniu i poglądach niszowych partii.
jewgienij - 5 Wrzeœśnia 2011, 11:43

Nie potrzebuję takich tabelek, żeby wiedzieć, jakie poglądy na aborcję, in vitro itp mają prawicowe, a jakie lewackie ugrupowania.
Ilt - 5 Wrzeœśnia 2011, 11:45

Dziękuję za tabelkę, przyda się. Może pomoże mi w zdecydowaniu się na którą partię zagłosuję.
ketyow - 5 Wrzeœśnia 2011, 11:50

jewgienij, czego się czepiasz? Czy w tym wątku nie można nic zalinkować, bo to i tak zostanie potraktowane jak wkładanie ręki w gniazdo os i opowiadanie się za którąś z partii? No i wreszcie - czy ja u diabła wysłałem Ci to na PW? Kompletnie mnie nie obchodzi czy akurat Tobie ta tabelka potrzebna.

Poza tym partie, które opowiadają się jako prawicowe i tak okazują się lewakami.

jewgienij - 5 Wrzeœśnia 2011, 11:52

A co ma znaczyć tabelkowa opcja "pośrednio"? Chodzi o zastrzeżenia czy asekurację?

Możesz linkować, ale pozwól mi komentować Twoje linki. Chyba że je wrzucasz jak butelki z listem do oceanu. Jaki masz problem z tabelką? Gdzie Cię zaczepiłem o poglądy polityczne?

Nutzz - 5 Wrzeœśnia 2011, 11:56

Cholera, zagłosuję na KNP.
Dostęp do broni dla obywateli - tak
Wszystkich wystrzelam a potem siebie stuknę.

Fidel-F2 - 5 Wrzeœśnia 2011, 12:01

przecież to i tak tylko deklaracje
Martva - 5 Wrzeœśnia 2011, 12:18

I z deklaracji wychodzi że powinnam poprzeć Ruch Palikota.
Rafał - 5 Wrzeœśnia 2011, 12:55

Spróbuję później zrobić nową ankietę :lol:
jewgienij - 5 Wrzeœśnia 2011, 12:58

Poprzyj, ja też chyba poprę. Jeśli polityka to cyrk, to doceńmy najlepszych. Palikot uświadomił wszystkim, że politycy to pajace, choćby się nie wiem jak stroili. Jego zasługą jest, że obnażył polską scenę polityczną. Przerysował wszystko, co istnieje i się puszy w tym środowisku. Jako artysta, ma moje poparcie. Na polityka nie jest jeszcze gotowy. To diabelnie inteligentny człowiek, ale do polityki to niepotrzebne, a czasami szkodzi.
ketyow - 5 Wrzeœśnia 2011, 13:22

Jestem ciekaw jakby to wyglądało, gdyby zamiast PO i PISu mieć Korwina i Palikota.
jewgienij - 5 Wrzeœśnia 2011, 13:29

Hehe
Nawet byś nie zauważył różnicy

ketyow - 5 Wrzeœśnia 2011, 14:01

Pewnie nie. Gdzieś w necie była debata JKM i Palikota, sami sobie zorganizowali jak media ich mają w nosie i wyciszają.

O, jest:
http://www.youtube.com/watch?v=Iej9CB5tm78

Szczerze mówiąc, to słusznie ktoś napisał pod filmikiem: co nam szkodzi, czy może być gorzej?

Partner forum