To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Wnimanje! Gawra wirtualnego suwalskiego niedźwiedzia!

ilcattivo13 - 7 Stycznia 2012, 01:56

Dziwisz się? Mam ewidentny syndrom odstawienia :wink:
shenra - 7 Stycznia 2012, 11:39

Nie no grzańca to sobie możesz zrobić ;P:
ilcattivo13 - 7 Stycznia 2012, 19:27

co innego odstawiłem :wink:
Zgaga - 8 Stycznia 2012, 09:40

A co? :roll: A co? :roll: Że się tak niedyskretnie zapytam. :wink:
fealoce - 8 Stycznia 2012, 11:46

no właśnie :mrgreen:
shenra - 8 Stycznia 2012, 12:40

Też jestem ciekawa. ;P:
ilcattivo13 - 8 Stycznia 2012, 15:56

;P:
shenra - 8 Stycznia 2012, 17:07

Wstydzisz się? :mrgreen:
Zgaga - 8 Stycznia 2012, 17:15

shenra, jakby się wstydizł. to by coś takiego :oops: wrzucił.
A tak, zapewne liczy, że atmosferę podkręci.

shenra - 8 Stycznia 2012, 17:19

Kokietka z tego Niećwiecia. :mrgreen:
ilcattivo13 - 8 Stycznia 2012, 19:46

8)
feralny por. - 8 Stycznia 2012, 19:53

ilcattivo13 - 8 Stycznia 2012, 19:59

True, true... :)
ilcattivo13 - 9 Stycznia 2012, 22:08

30-go grudnia, kiedy byliśmy na Jaćkonie, przyszedł do mnie list z USu. Nie było mnie, listonosz zostawił/a (nie wiem, czy była pani czy tym razem pan) awizo. Jaćkon się skończył, zaczęło się choróbsko i list dalej był nieodebrany. Ale w ostatni czwartek mama się zlitowała (i tak coś miała do załatwienia na poczcie) i odebrała przesyłkę. Jak się okazało, nic ważnego w niej nie było - ot potwierdzenie rejestracji VAT-R.

Dziś po południu mama wróciła do domu i dała mi powtórne awizo, które siedziało w skrzynce (cały dzień byłem w domu) i które dotyczyło złożonej w pocztowym depozycie nieodebranej "przesyłki podatkowej" z dnia 28 grudnia, kiedy to też byłem w domu i mało tego, pocztę odebrałem.

Ździebko wk*rwiony, z płucami na wierzchu wybrałem się na pocztę. Odstałem swoje w kolejce do okienka, smarkając i kaszląc tak, że inni kolejkowicze się odsuwali ode mnie. A jak wreszcie przyszła moja kolej, to pani popatrzyła na moje powtórne awizo, potem do komputera i powiedziała, że to jest nieważne, bo już ktoś odebrał to pismo. W zeszłym tygodniu.

Ździebko bardziej niż ździebko wk*rwiony zapytałem się, ile tych przesyłek w końcu było do mnie skierowanych, bo w zeszłym tygodniu była odbierana przesyłka awizowana na 30-go grudnia, a dzisiejszy kwit jest na przesyłkę z 28-go grudnia. Pani znudzonym głosem odpowiedziała, że to nie ważne, bo przecież przesyłka o sygnaturze z awizo jest odebrana. I tak w kółko Macieju.

I w związku z tym, jutro, zamiast się kurować, muszę zapierdzielać do USu, żeby się dowiedzieć, czy przypadkiem w ciągu ostatnich dwóch tygodni nie wysyłali do mnie więcej pism. Bo jak pomyślę, że przez debili z Poczty Polskiej mogę mieć jakieś problemy z US, to aż mi się zimno robi.

Aha - jeśli chodzi o dotację, to kasy na pomostówki nie ma i do 19-go nie będzie, więć najprawdopodobniej znowu będę musiał zapierdzielać do USu i ZUSu po zaświadczenia o niezaleganiu z podatkami i składkami. I znowu będę musiał wywalić na nie kasę. Argh! :evil:

Rafał - 12 Stycznia 2012, 08:07

ilcattivo13, całkowitym przypadkiem znalazłem takie "cóś i z miejsca mi się skojarzyło :mrgreen:

Filmik swoją drogą rewelacyjny, mnie wcięło :D

ilcattivo13 - 12 Stycznia 2012, 19:14

genialne! :lol:

Dzięki, Rafał :D

Będę sobie oglądał codziennie na rozbudzenie :D

ilcattivo13 - 12 Stycznia 2012, 20:42

nie mogłem się oprzeć i obejrzałem drugi odcinek :lol:

Akcja z pszczołami była mocarna, ale to finał załatwił mnie na amen :lol:

BTW. To całkiem mądra bajka i nie mam zielonego pojęcia, dlaczego w naszej postepowo-edukacyjnej tv nigdy jej nie puszczali...

Tomcich - 12 Stycznia 2012, 22:49

Rosyjska odpowiedniczka Elmirki :D
ilcattivo13 - 13 Stycznia 2012, 17:21

Ano. Tyle, że tutaj masz więcej zarąbistych szczegółów, które trzeba wyłapać :D
ilcattivo13 - 14 Stycznia 2012, 14:05

nadejszła wiekopomna chwila i sprawiedliwość dziejowa pogłaskała Gruchę swoją mocarną dłonią :twisted:

Przylazł jak myłem zęby i swoim zwyczajem zaczął prosić, żeby mu też dać (pewnie mu się coś pokićkało, że uskuteczniam konsumpcję pokarmową). No to mu dałem :twisted: Jak się sztachnął, to mu dobre czterdzieści minut lewe oko latało :mrgreen:

A teraz mnie unika, obraźluch jeden ;P:

Odcinki 2 - 6 "Maszy i Niedźwiedzia" za mną. Nastąpił wyraźny spadek formy i choć momenty były (zwłaszcza rybki; i Dziadek Mróz, i ślady na śniegu), to już nie je to samo, co w pierwszych dwóch. Liczę na powrót formy.

BTW. przy okazji trafiłem na odcinek, w którym pewna laska łamie serce Niedźwiedziowi. Ależ to był wzruszający moment :cry:

shenra - 14 Stycznia 2012, 14:07

ilcattivo13 napisał/a
Przylazł jak myłem zęby i swoim zwyczajem zaczął prosić, żeby mu też dać (pewnie mu się coś pokićkało, że uskuteczniam konsumpcję pokarmową). No to mu dałem
Ty się módl, żeby Niećwieciowi też ktoś tak nie zrobił, kiedy to z nadzieją w serduszku będzie wyczekiwał przyjemnego, a potraktują go odworotnym :twisted:
Ziemniak - 14 Stycznia 2012, 14:08

ilcattivo13 napisał/a
pewna laska łamie serce Niedźwiedziowi

Kołem?

shenra - 14 Stycznia 2012, 14:14

Ziemniak, pewnie zagłaskała go na śmierć. :mrgreen:
ilcattivo13 - 14 Stycznia 2012, 14:15

shenra napisał/a
Ty się módl, żeby Niećwieciowi też ktoś tak nie zrobił, kiedy to z nadzieją w serduszku będzie wyczekiwał przyjemnego, a potraktują go odworotnym :twisted:

dziękuję, już się do tego zacząłem przyzwyczajać. I tak już się rozglądam za małolatą z piłką :roll:

Ziemniak - jak już, to kołkiem. Nazywajmy rzeczy po imieniu :twisted:

shenra - 14 Stycznia 2012, 14:18

ilcattivo13 napisał/a
I tak już się rozglądam za małolatą z piłką
Co kto lubi Misiu, co kto lubi :mrgreen:
merula - 14 Stycznia 2012, 14:20

ilcattivo13 napisał/a
I tak już się rozglądam za małolatą z piłką

do metalu?

ilcattivo13 - 14 Stycznia 2012, 14:36

:roll:

A co Wam będę tłumaczył...

ilcattivo13 - 14 Stycznia 2012, 19:38

Dawaj leczitsa :lol:

siódmy odcinek jest równie dobry jak dwa pierwsze :D

Ziuta - 14 Stycznia 2012, 22:01

Jak dla mnie cała seria (jestem przy odcinku 6, tym z piosenką) wymiata. Czemu my tak nie potrafimy?
Godzilla - 14 Stycznia 2012, 22:43

A Masza i kasza? Karmienie zwierzątek kaszką?

Partner forum