Planeta małp - Co nas śmieszy?
nimfa bagienna - 13 Czerwca 2012, 16:52
Dobre, Kai, dobre. Taka kuracja oczyszczająca powinna być obowiązkowa dla wszystkich słodkich dzidziusiów około trzydziestki i refundowana przez państwo.
Kai - 15 Czerwca 2012, 11:39
Miałam wrzucić do wku***nych, ale daję tutaj.
Wydawnictwo przysłało mi do tłumaczenia nie tę książkę. Problem w tym, że to, co przysłało, wyglądało bardzo podobnie. Teraz, kiedy to prawie kończę, dostaję poprawki do tamtej książki. Wygląda na to, że ten tydzień będzie bardzo pracowity
Zgaga - 15 Czerwca 2012, 13:29
Czytelniczka zwraca przytrzymane książki (do biblioteki akademickiej)
Bibliotekarz: Proszę Panią, książki przetrzymane, kara xx złotych.
Czytelnik: Ależ Państwo macie tutaj ceny.
B.: Mogła Pani zadzwonić, przedłużyć przez internet...
C.: Ale przecież jest końcówka. Mogli się Państwo domyślić, że będę pisała pracę dyplomową!
W tej pracy trzeba być prorokiem.
Witchma - 16 Czerwca 2012, 20:46
Właśnie zobaczyłam reklamę kantoru internetowego i nazwa mnie zmiotła (w spoilerze, żeby nie było, że kryptoreklamuję):
Mistrzostwo świata
Kai - 16 Czerwca 2012, 21:06
Pff reklamowali się dzisiaj w TV.
Witchma - 16 Czerwca 2012, 21:14
Kai, no właśnie w TV zobaczyłam...
Kai - 17 Czerwca 2012, 06:16
Ktoś miał pomyślunek i dowcip.
feralny por. - 17 Czerwca 2012, 10:35
Pod Łodzią jest firma krzak zajmująca się utrzymaniem terenów zielonych.
dzejes - 17 Czerwca 2012, 11:13
Przebijam Grobo-kop usługi grabarskie.
mBiko - 17 Czerwca 2012, 11:23
Ochroniarz zwracający się do grupy clownów na imprezie dla dzieci: "Jesteście całkiem niepoważni, przemyślcie swoją postawę".
Agi - 17 Czerwca 2012, 11:25
mBiko, cudne!
fealoce - 17 Czerwca 2012, 15:22
A co powiecie na restaurację Monkey Business?
Kai - 17 Czerwca 2012, 16:18
Chyba bym tam nie poszła...
mBiko - 17 Czerwca 2012, 22:10
Agi, jak się pewnie domyślasz wypowiedź pana przywitana została chwilą ciszy, po której nastąpił dziki śmiech.
Agi - 17 Czerwca 2012, 22:25
mBiko, tak przypuszczałam.
Martva - 17 Czerwca 2012, 23:13
Znów Google tłumacz:
Cytat | Spróbuj wstępnie wybrać optymalny rozmiar stożka tak, aby obejmował on wszystkie nasze lubieżność |
rzecz dotyczyła wykańczania biżuterii, zupełnie konwencjonalnej, czasem się cieszę że ciocia ma kiepski słuch i mogę wydawać na górze rózne radosne dźwięki, a ona nie przyjdzie sprawdzić co mi jest
Godzilla - 18 Czerwca 2012, 09:13
Google tłumacz jest cudowny i nie do pobicia To nie pierwszy taki jego występ, ale ta lubieżność to perełka.
charande - 18 Czerwca 2012, 09:19
mBiko, oj piękne...
To mi przypomina reakcję mojej klasy w liceum, kiedy ksiądz w trakcie lekcji religii bezskutecznie próbował uspokoić towarzystwo i w końcu zakrzyknął: "Nie wiem, jak wy w ogóle możecie funkcjonować, kiedy tu jest taki straszny hałas!"
Godzilla - 18 Czerwca 2012, 09:25
U mnie na polskim była inna reakcja nauczyciela. Klasa nie wrzeszczała, ale szemrała sobie radośnie półgłosem. Polonistka nagle przerwała przemowę i też sobie zaczęła pod nosem szemrać:
- Ja państwa bardzo lojalnie uprzedzam, że moja cierpliwość jest rozciągliwa jak gumka od majtek, ale jak TRZAŚNIE!!! - i tu solidnie klasnęła w ręce.
Potem jej stała metoda była taka, że brała w ręce klucz do sali opatrzony potężnym drewnianym czymś z numerkiem, podnosiła go jak najwyżej, stawała na palcach i spuszczała go na krzesło. Skuteczne było.
Rafał - 18 Czerwca 2012, 13:09
Kto to są Wikingowie? Otóż w/g Onetu: Cytat | Wikingowie to skandynawscy wojownicy, którzy przez kilkaset lat, począwszy od XVIII wieku, podejmowali dalekie wyprawy o charakterze kupieckim, rabunkowym i osadniczym. | Kilkaset to coś pomiędzy 200, a 1000. Jak będziecie w tym roku plażować nad Bałtykiem uważajcie. Rozglądajcie się na boki, a nuż podejdą was Wikingowie
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
Godzilla - 18 Czerwca 2012, 13:15
To znajomy opowiadał, że w liceum był w klasie z obowiązkową łaciną (jest sporo starszy ode mnie), i mieli rusycystkę, Rosjankę, która przywędrowała z Armią Czerwoną i tak sobie już w Polsce została. Kobieta na poziomie, hmm... koszarowym. Dyrekcja pozbyć się jej nie mogła, bo w razie czego był lament, że szkoła podważa przyjaźń polsko-radziecką, więc aby babie te horyzonty trochę rozszerzyć, co jakiś czas wysyłała ją na różne szkolenia i "dokształty". Wraca więc żenszczina z takiego dokształtu, zjawia się w klasie z ważną miną. "A wiecie wy, dzieci, co to była łacina?" Klasa patrzy na nią jak w obrazek, co też im, łacinnikom, owa pani o łacinie powie. - Otóż łacina był to język, jakim kiedyś mówiono w Rzymie i okolicach.
merula - 18 Czerwca 2012, 13:21
no prawdę przecież mówiła. dla człowieka radzieckiego imperium rzymskie to w końcu okolice Rzymu
fealoce - 18 Czerwca 2012, 13:22
Rafał napisał/a | Kto to są Wikingowie? Otóż w/g Onetu: Cytat | Wikingowie to skandynawscy wojownicy, którzy przez kilkaset lat, począwszy od XVIII wieku, podejmowali dalekie wyprawy o charakterze kupieckim, rabunkowym i osadniczym. | Kilkaset to coś pomiędzy 200, a 1000. Jak będziecie w tym roku plażować nad Bałtykiem uważajcie. Rozglądajcie się na boki, a nuż podejdą was Wikingowie
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html |
I będą grabić nadmorskie osady
Agi - 18 Czerwca 2012, 13:31
fealoce napisał/a | I będą grabić nadmorskie osady |
Padłam ze śmiechu
Zgaga - 18 Czerwca 2012, 14:16
Na Was zawsze można liczyć. Współpracownicy patrzą się na mnie i pukają w czoła. Co i raz wybucham głośnym, niepohamowanym śmiechem.
Witchma - 18 Czerwca 2012, 15:29
feralny por. - 19 Czerwca 2012, 18:55
Się mi akademik przypomniał.
fealoce - 19 Czerwca 2012, 19:39
Dobre
mBiko - 19 Czerwca 2012, 21:53
Cholera, a u mnie tylko cztery osoby pracują.
Martva - 23 Czerwca 2012, 18:29
Zdobyłam dwie potencjalne klientki na biżu w Polsce
|
|
|