To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Dunadan - 22 Stycznia 2011, 14:38

Ziuta napisał/a
naczej Leonardo by wyrzeźbił Mona Lizę, a nie namalował na płaskiej desce.

I przy okazji tego malowania spoooro się namęczył aby obraz był własnie "trójwymiarowy" - operowanie światłem i cieniami miało na celu stworzenie wrażenia rzeczywistości. Leonardo nie wpadł wtedy jeszcze na pomysł kolorowych okularów ale mogę się założyć że bardzo by mu się spodobał :D

NURS napisał/a
ogłaszano juz te rewolucję a potem cichła sobie i wracała do cienia.

Ale to nie było na tę skalę... Kina, TV, gry, komputery, aparaty fotograficzne, kamery dla ;przeciętnego śmiertelnika. Wszystko to 3D, to jest mega-machina, miliardy dolarów, i kilka największych na świecie branży przemysłowych. I nikogo nie obchodzi czy lubimy 3D czy nie... czas i tak pokaże ;)

Jak wspomniałem wcześniej też nie przepadam za 3D... zresztą, Baron chyba fajny felieton na ten temat napisał z rok temu przy okazji Avatara.

Ziuta - 22 Stycznia 2011, 15:04

Dunadan napisał/a
I przy okazji tego malowania spoooro się namęczył aby obraz był własnie trójwymiarowy - operowanie światłem i cieniami miało na celu stworzenie wrażenia rzeczywistości. Leonardo nie wpadł wtedy jeszcze na pomysł kolorowych okularów ale mogę się założyć że bardzo by mu się spodobał

Ale jednak nie rzeźbił :)
3D to nie jest żadna rewolucja. Już w latach 50 próbowano odpalić tę beczkę dynamitu (i z tego samego powodu – zagrożenie telewizją) i nic z tego nie wyszło. Technologia 3D dalej nie daje pełnej trójwymiarowości. Nie można chociażby zogniskować wzroku na innym planie niż ten z góry narzucony. I co najważniejsze: to nie ma praktycznego zastosowania poza superprodukcjami (a i nie mocno ogranicza – w 3D trzeba zmniejszyć dynamikę obrazu).

terebka - 5 Lutego 2011, 13:57

I tak długo kazali czekać

:roll:

Taselchof - 5 Lutego 2011, 17:58

bliźniaków mają :mrgreen:
terebka - 5 Lutego 2011, 18:58

Czyli jest nadzieja, uuffff... Zanim dojdą do odpowiedniego wieku, minie jakiś czas :D Może sam już nabiorę do tego jakiegoś dystansu.
Matrim - 6 Lutego 2011, 11:30

Rango

A jeżeli ekipa się tak dobrze bawi na planie, to na pewno będzie miły czas spędzony w kinie.

Witchma - 6 Lutego 2011, 11:40

Faktycznie wygląda nieźle :D Ale pewnie w kinach będzie tylko wersja dubbingowana :(
Matrim - 6 Lutego 2011, 11:52

Tradycja. Ale może wypuszczą choć kilka kopii oryginalnych, jak było zwykle z Potterami na przykład.

A czy mi się wydaje, czy samochód, na którego szybie Rango ląduje i jego kierowca, nie przypomina postaci Deppa z Fear and Loathing in Las Vegas? W sumie nawet jaszczur ma podobną koszulę ;)

Taselchof - 6 Lutego 2011, 23:57

http://www.youtube.com/wa...layer_embedded# ostatnio na to :d
Anonymous - 7 Lutego 2011, 12:15

nowe zwiastuny - a w linku przygody Jacka Sparrowa, Thora, Kapitana Ameryki i coś, na co czekam: Cowboys & Aliens. Zwłaszcza to ostatnie wygląda świetnie - kapitalny pomysł (co prawda ekranizacja komiksu, mniejsza z tym) przede wszystkim, czyli dziewiętnastowieczna Arizona w trakcie inwazji Obcych, którym przeciwstawiają się Indianie i Biali. Jak reżyser skopie taki pomysł, to ja skopię reżyserowi tyłek.
Dunadan - 7 Lutego 2011, 17:02

Żerań, masakra :mrgreen:
Stormbringer - 7 Lutego 2011, 20:36

Skoro jesteśmy przy zwiastunach z Super Bowl, to koniecznie trzeba też wspomnieć o "Super 8", czyli najnowszym filmie J.J. Abramsa. Rzecz wygląda jak zaginiony film Spielberga z lat 80. Nie mogę się doczekać. :)

Zajawka Super 8

Ozzborn - 12 Lutego 2011, 02:05

nowe Iksmeny - a właściwie prequel:
http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1-24268
zapowiada się nie najgorzej

Fidel-F2 - 12 Lutego 2011, 07:11

Ozzborn napisał/a
nie najgorzej

Ozzborn - 12 Lutego 2011, 07:15

http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629527
Fidel-F2 - 12 Lutego 2011, 07:19

dziękuje panu za lekcję, polska język trudna
Ozzborn - 12 Lutego 2011, 07:29

cała przyjemność po mojej stronie :mrgreen: sam się mocno zdziwiłem jak to odkryłem jakiś czas temu.
baranek - 20 Lutego 2011, 08:23

na 'rimejka' 'Seksmisji' czekam. chociaż wiem, że mogę się rozczarować.
Witchma - 20 Lutego 2011, 09:46

baranek, a to będzie coś takiego? :shock:
baranek - 20 Lutego 2011, 09:53

Witchma, pojęcia nie mam, ale czekam.
dalambert - 20 Lutego 2011, 10:26

Witchma, baranek, he, he , a gdyby tak odwrócić sytuacje, wyginęły baby , świat samych facetów , i ląduja tam z hibernacji dwie laski :wink: :?:
Ziemniak - 20 Lutego 2011, 10:46

dalambert, A rozmnażają się przez pączkowanie :twisted: Chociaż z drugiej strony dobrze by się to wpisywało w politpoprawność - gdzie nie spojrzysz, sami geje ;P:
baranek - 20 Lutego 2011, 11:16

Ziemniak, weź pigułkę.
Ziemniak - 20 Lutego 2011, 11:35

Na co?
czterdziescidwa - 20 Lutego 2011, 11:44

dalambert napisał/a
Witchma, baranek, he, he , a gdyby tak odwrócić sytuacje, wyginęły baby , świat samych facetów , i ląduja tam z hibernacji dwie laski :wink: :?:

Jeśli miął bym żyć w takim świecie, to zdecydowanie wolę ten pierwszy, oryginalny scenariusz ;)

Matrim - 20 Lutego 2011, 13:08

dalambert napisał/a
a gdyby tak odwrócić sytuacje, wyginęły baby , świat samych facetów , i ląduja tam z hibernacji dwie laski :wink: :?:

Myślę, że gdzieś w świecie powstał już taki film. I teraz w wypożyczalniach jest udostępniany za "różową zasłonką" ;)

dalambert - 20 Lutego 2011, 13:17

Tylko wam sprośności w głowach, a przecież skoro sami faceci to rozmnażanie przez :
pączkowanie,
pumpowanie,
pimplowanie.
alo nawet ząbkowanie - od czego mamy sf.
A do czego służą laski, to chłopaki zapomniały bo całą energie wkładają np w pracę twórczą i inne pożyteczne sprawy :mrgreen:

ilcattivo13 - 23 Lutego 2011, 09:46

z początku myślałem, że to żart. Ale wyglada na to, że oni to na serio nakręcili...

Uwaga - tylko dla sam nie wiem kogo - nowa odsłona Obcego, czyli - Alien vs. Ninja

dalambert - 23 Lutego 2011, 09:53

ilcattivo13, Noooo, ale tak tak to ja czekam na kolejne wersje:
Jerzy Hoffman - Alien vs. Buhun i husaria.
Andrzej Wajda - Alien vs. Lech Wałęsa
i jeszcze pare ...... :wink:

Witchma - 23 Lutego 2011, 09:59

ilcattivo13, to nie może być prawda...

Partner forum