To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 2 Wrzeœśnia 2011, 14:45

Lis Rudy napisał/a
ja takiej pewności nie mam że nie było.

Oj jak Ty kochasz to PO, cóż miłość bywa ślepa ;P:

Rafał - 2 Wrzeœśnia 2011, 14:47

figurant napisał/a
Jeżeli stoczni nie można było uratować to trzeba mieć odwagę powiedzieć do jasno i wyraźnie,
Tak mi się przypomniało, Wałęsa powiedział kiedyś, że miał świadomość, że pierwszą ofiarą upadku socjalizmu w Polsce będzie Stocznia Gdańska i że nic na to nie można poradzić bo takie są realia wolnego rynku. Nie znajdę linku do tej wypowiedzi, nawet nie chce mi się szukać, ale słowa padły i to dawno temu. Tu nie trzeba szukać winnych dlaczego padła, ale warto rozejrzeć się za winnymi tego że padała tak długo pożerając nasze (moje też) pieniądze.
Agi - 2 Wrzeœśnia 2011, 14:52

dalambert napisał/a
Lis Rudy napisał/a:

dalambert, sugerujesz, że PO zrobiła zrzutkę na wadium? :mrgreen:

Lis Rudy - 2 Wrzeœśnia 2011, 14:53

dalambert napisał/a
Lis Rudy napisał/a

Chciałem się zrewanżować tym samym, tyle że literki z partią zmienić, ale co tam...
Powstrzymuje się.

dalambert - 2 Wrzeœśnia 2011, 15:03

Ależ rewanżuj się, jak Ci wola dyktuje, przeciez już mówliłem . Tu nikt nikogo nie przekona, ot takie psztykanki i tyle :mrgreen:
Ilt - 2 Wrzeœśnia 2011, 15:12

dalambert napisał/a
Ależ rewanżuj się, jak Ci wola dyktuje, przeciez już mówliłem . Tu nikt nikogo nie przekona, ot takie psztykanki i tyle

Hej, hej, a co z niezdecydowanymi? O tych nie warto zawalczyć? Ja tam nie wiem na kogo zagłosuję.
BTW - kocham tę mapkę. Co prawda nie wiem czemu "Sztandar Matki Boskiej Licheńskiej Bolesnej Królowej Polski" jest po stronie wolności światopoglądowej.

Rafał - 2 Wrzeœśnia 2011, 15:22

Ilt, fajna mapka, przez nią trafiłem na KPP - o zgrozo nie miałem pojęcia, że takie coś istnieje - to jest legalnie? A z KPP na http://kompol.org/start/Kadafi_zyczenia.html
dalambert - 2 Wrzeœśnia 2011, 15:46

Rafał, jaka partia, tak idol :D
a retoryka wręćz śliczna :twisted:

RD - 2 Wrzeœśnia 2011, 15:46

Rafał, błagam, powiedz, że to żart! W każdym razie brzmi jak happening...
Ilt - 2 Wrzeœśnia 2011, 15:50

Rafał napisał/a
to jest legalnie

Tak.

Lis Rudy - 2 Wrzeœśnia 2011, 19:36

dalambert napisał/a
Rafał, jaka partia, tak idol :D
a retoryka wręćz śliczna :twisted:

Dalambercie, musiałem ten link wkleić w odpowiedzi :twisted:

http://www.wiocha.pl/134679,Jarek

dalambert - 2 Wrzeœśnia 2011, 23:01

Czy naprawde uważasz, zę głupawe obsmarowanie przez jakiegoś pętaka plakatu JK jest równoznaczne z pokazem komunistycznego fanatyzmu zaprezentowanego przez polskich komunistów z okazji urodzin niejakiego kadafola :shock: :?:
Grimzon - 3 Wrzeœśnia 2011, 10:34

Lis Rudy,

Lis Rudy napisał/a
Towarzysz Yarosław ma się coraz gorzej. Na końcu sznurka wyjaśnienie: http://wiadomosci.gazeta....opinion14103777

A teraz ta wypowiedź trochę w szerszej formie, a nie w wyciętej Twitterowej wersji.

http://wsieci.rp.pl/opini...oich-marzeniach

Komentarz każdy może sam sobie przemyśleć...

Lis Rudy napisał/a
No cóż Dalambercie-wolę faceta premiera który korzysta z jakiejkolwiek aktywności fizycznej, niż gościa nie potrafiącego nic zrobić, nie mającego prawa jazdy, komputera, do niedawna konta w banku.....
Kuźwa, on nawet Żony i Rodziny nie ma !!! A poucza jak żyć !

Retoryka godna przekonań politycznych.... brak słów.

Lis Rudy napisał/a
ja takiej pewności nie mam że nie było. Ktoś jednak wpłacił wadium.

Było tak samo wirtualne jak sama firma. Ot po prostu po wyborach rozpłynęło się. Nie mówiąc o obietnicy premiera, że jak nie uratuje się stoczni to minister Garbarczyk straci stołek. Obietnice ...

jewgienij - 3 Wrzeœśnia 2011, 12:07

To prowokacja, tak czytelna, że może nabrać tylko Dalamberta.

Nie ma żadnych komunistycznych fanatyków w Polsce - w odróżnieniu od katolickich - nie ma takich ludzi w ogóle, to był system sztucznie narzucony, nie przyjął się w narodzie, wszyscy udawali, jeśli się nie sprzeciwiali.
Co innego jest niebezpieczne. Umysłowe zdziecinnienie, biorące za dobrą monetę takie akcje, mgły smoleńskie, żydowskie spiski. Zajeb totalny. Nie wiem, co jest przyczyną. Media? Wybicie polskiej inteligencji? W każdym razie ciemno wszędzie, głucho wszędzie, głupio było, głupio będzie

Dajmy dalej hasać natankom, rydzykom, jarkom i hofmanom - będziemy mieć Iran. Allah wejdzie szybciej niż wszyscy się spodziewamy, kuchennymi drzwiami, jako Jezus i Matka Boska Kwietna.

jewgienij - 3 Wrzeœśnia 2011, 12:58

Wielu broni chrześcijaństwa w wydaniu islamistycznym, wrzucając kamyczki do ogródka Proroka. To głupota niewybaczalna. Prawdziwi katolicy z tym nie mają nic wspólnego, ale naród jest skutecznie ogłupiany przez wiejskich proboszczów, rejonowych komisarzy, siejących nienawiść. Utrzymywać w ciemnocie i nabijać punkty na apelowaniu do stadnych instynktów jest łatwo, PIS na tym w porywach ma 30 procent, to nasza porażka jako narodu. Okazuje się, że komuna wysterylizowała nas i potrzebujemy demagogii, żeby nie myśleć. I ten kraj, w jednej trzeciej Białoruś, przewodniczy w Unii. Koszmarny żart.
Lis Rudy - 3 Wrzeœśnia 2011, 14:31

Grimzon,
Grimzon napisał/a
A teraz ta wypowiedź trochę w szerszej formie, a nie w wyciętej Twitterowej wersji

To co mówi Kaczyński to najzwyklejsza w świecie demagogia i populizm obliczony na pozyskanie wyborców. Tragedią jest to, że wielu bierze słowa tego kłamcy na serio i oddaje swoje głosy na partię którą tenże reprezentuje. Nie zastanawia się prz tym, czy owe obiecanki są w ogóle możliwe do zrealizowania. Teraz obwinia obecny rząd za połamane przez wiatr maszty PRYWATNEGO statku i obiecuje stworzenie/szkoły morskiej, jutro pojedzie w góry i obieca góralom że jak dojdzie do władzy to sprawi że Tatry będą najwyższe w Europie....

Grimzon napisał/a
Lis Rudy napisał/a:
No cóż Dalambercie-wolę faceta premiera który korzysta z jakiejkolwiek aktywności fizycznej, niż gościa nie potrafiącego nic zrobić, nie mającego prawa jazdy, komputera, do niedawna konta w banku.....
Kuźwa, on nawet Żony i Rodziny nie ma !!! A poucza jak żyć !

Retoryka godna przekonań politycznych.... brak słów.

:shock: :?:

Grimzon napisał/a
Lis Rudy napisał/a:
ja takiej pewności nie mam że nie było. Ktoś jednak wpłacił wadium.

Było tak samo wirtualne jak sama firma. Ot po prostu po wyborach rozpłynęło się. Nie mówiąc o obietnicy premiera, że jak nie uratuje się stoczni to minister Garbarczyk straci stołek. Obietnice ...

Chłopie, mam pytanie-skąd masz taką absolutna pewność że wadium nie było ???? Ujawnij proszę swoje źródło wiedzy absolutnej w tej sprawie. Mówię serio. Wskaż chociaż jakiś dokument, link czy cokolwiek co udowodni Twoją tezę lub zeprzeczy mojej. Jeśli mnie przkonasz że jestem w błędzie, na najbliższą SKOFę jestem gotów dotrzeć na kolanach i z posypanym popiołem łbem w ramach pokuty.

A propos stoczni-nie wiem dlaczego uczepiłeś się tego jednego zakładu pracy. W czym on jest/był taki szczególny i wyjątkowy, że nie patrząc na nic trzeba go było ratować za wszelką cenę ??? Upadek polskich stoczni to sprawa mająca swoje korzenie lekko licząc przynajmniej 20 jak nie 25 lat temu, na początku naszej transformacji ustrojowo/gospodarczej. Żaden, powtórzę, żaden rząd nie zrobił nic co uchroniłoby stocznie w polsce przed upadkiem. Traktowano je jako symbol czegoś tam (Solidarności, walki z komuną, sprzeciwu przeciw ówczesnej władzy-do wyboru i koloru) i nie podjęto żadnych kroków aby źle zarządzane, nieekonomiczne i deficytowe zakłady pracy przekształcić w nowoczesne i zarabiające firmy. Cackano się z nimi, chuchano na nie, i nie robiono nic bojąc się stoczniowych związkowców którzy mogliby przyjechać do Warszawy i zrobić jakąś MANIFESTACJE POŁĄCZONĄ Z DEMOLOWANIEM MIASTA. Nic to zresztą nie dało bo oni i tak przyjechali i zrobili co mieli zrobić. Efekt jest taki, że stocznie i tak padły, tyle że równia pochyła trwała lat przynajmniej 20 i stało się to w czasie rządów Tuska na które usilnie chcesz zrzucić winę. A co zrobiło PiS kiedy było u władzy żeby stocznia/e nie upadły ?
Podpowiem Ci, to samo co Platforma czyli niewiele.

Grimzon, fakty są takie, że oprócz stoczni, padło w Polsce setki jak nie tysiące zakładów pracy i nikt się nie zastanawiał co zrobią ludzie którzy tam pracowali. Ci ludzie znaleźli sobie pracę bo nie mieli innego wyjścia, czemu mam się rozczulać akurat nad stoczniowcami ? Bardziej jest mi szkoda ludzi z małych miasteczek, w których "zdechł" jeden jedyny zakład pracy lub PGR na wsi, bo Ci ludzie autentycznie nie mają żadnej sensownej opcji do wyboru ws. pracy. Oni nie dostali żadnych wielotysięcznych odpraw, po prostu wczoraj była praca a dzisiaj jej nie ma.

Grabarczyk powinien zaliczyć zwałkę ze stołka, ale nie dlatego że stocznia padła, tylko dlatego że sporo innych rzeczy zostało przez niego poprowadzonych źle-choćby stan w jakim jest PKP. Ale i tu miałbym także pretensję do poprzedników którzy poświęcali tej firmie niewiele uwagi, mamiąc oczy obietnicami.

RD - 3 Wrzeœśnia 2011, 17:28

jewgienij napisał/a
I ten kraj, w jednej trzeciej Białoruś, przewodniczy w Unii. Koszmarny żart.

Nie reagowałem na Twoje różne prowokacje, starałem się nie zawracać uwagi na Twoją antyploskość. Ale tym razem uważam, że przesadziłeś. Twoja nienawiść wobec własnego kraju jest czymś okropnym i dla mnie niezrozumiałym.
ewgienij T. Olejniczak, jedyny sprawiedliwy o jedynie słysznychpoglądach.
Prawdą jest powiedzenie, że głupich nie sieją. Ale głupota powinna mieć swoje granice.
Jeśli dostanę za to, co napisałem krawat lub urtlop, proszę bardzo. Ale brednie towarzysza Olejniczaka są już dla mnie po porostu niestrawne.

Nutzz - 3 Wrzeœśnia 2011, 18:55

RD, trudno mi się nie zgodzić. Choćby odnosząc się do ostatniego posta Jewgienija,
jewgienij napisał/a
naród jest skutecznie ogłupiany przez wiejskich proboszczów, rejonowych komisarzy, siejących nienawiść.
Jestem ze wsi. Z niejednej parafii i od niejednego księdza chleb jadłem. I w życiu nie słyszałem by którykolwiek z nich 'siał nienawiść' w stosunku do kogokolwiek. Owszem, przekłamań historycznych (pewnie z resztą nieświadomych w ogromnej większości), naginania faktów tak, by potwierdzić tezy o jakowymś boskim wstawiennictwie czy inną tego typu niedorzeczność słyszałem bez liku.

Jakże doskonale pasują do Ciebie Twoje własne słowa
jewgienij napisał/a
potrzebujemy demagogii, żeby nie myśleć.
Naoglądałeś się mediów które nagłaśniają pojedyncze przypadki sprawiając, że wygląda to wszystko tak, jakby w każdym kościele prowadzona była proPiSowska indoktrynacja.

Problem mojego ewentualnego "zbawienia" jest mi zupełnie obojętny, moja cotygodniowa obecność w kościele, wynika z czegoś zupełnie innego, a mimo to czytając Twego posta aż zabolały mnie zęby. Na tyle, że postanowiłem zabrać głos w wątku w którym się z racji wiecznie panujących tu kłótni nie wypowiadam.

Nie ma komunistycznych fanatyków? Dziwne. A wydawało mi się że dwóch znam...

jewgienij - 4 Wrzeœśnia 2011, 01:40

Nutzz napisał/a

jewgienij napisał/a
naród jest skutecznie ogłupiany przez wiejskich proboszczów, rejonowych komisarzy, siejących nienawiść.
Jestem ze wsi. Z niejednej parafii i od niejednego księdza chleb jadłem. I w życiu nie słyszałem by którykolwiek z nich 'siał nienawiść' w stosunku do kogokolwiek.

Więc chwała Twojemu proboszczowi. Ale ja nie pisałem o Twojej wsi, jak widzę zdrowej, ale o ogólnym tumanieniu, którego efekty nie są moim wymysłem, lecz faktami.
Z jakiegoś powodu przeciętny katolik nie wie, co to Trójca, ale wie, co święty Marcin czy inny słup przy drodze. Z jakiegoś powodu zdaje się tu ludziom, ze Chrystus jest królem Polski, a Maria królową. To nie TVN to ludziom to *beep* do głów ładuje, bez jaj.

jewgienij - 4 Wrzeœśnia 2011, 01:53

RD napisał/a
jewgienij napisał/a
I ten kraj, w jednej trzeciej Białoruś, przewodniczy w Unii. Koszmarny żart.

Nie reagowałem na Twoje różne prowokacje, starałem się nie zawracać uwagi na Twoją antyploskość. Ale tym razem uważam, że przesadziłeś. Twoja nienawiść wobec własnego kraju jest czymś okropnym i dla mnie niezrozumiałym.
ewgienij T. Olejniczak, jedyny sprawiedliwy o jedynie słysznychpoglądach.
Prawdą jest powiedzenie, że głupich nie sieją. Ale głupota powinna mieć swoje granice.
Jeśli dostanę za to, co napisałem krawat lub urtlop, proszę bardzo. Ale brednie towarzysza Olejniczaka są już dla mnie po porostu niestrawne.

Weź się i puknij w łeb, a jak nie pomoże, to Ci sam pomogę.
Jeśli mi imputujesz antypolskość, to jesteś albo głupi, albo wredny. Wyrzuć mnie za antypolskość z forum, Tobie, frajerze karawtki nikt nie da, choćbyś się przekręcił. Takim lalusiom się nie daje. Wkurzyłem się. Ale, kurna , święty by się wkurzył.
ed. Sądząc po literówkach, byłeś prawdopodobnie pijany. Ale to nie usprawiedliwienie.
Nie jesteś tu od pilnowania polskości, otrzeźwiej, chłopie

Piszę jako Polak , dumny z polskości i zły na to, co mi nie pasuje. Może nadmiernie, ale nie z nienawiści, tylko z afektu.Za Antypolaka i towarzysza masz w mordę, teoretycznie, bo na nikogo ręki nie podniosę. :D Tego by jeszcze brakowało.

mad - 4 Wrzeœśnia 2011, 02:50

jewgienij - takiej próby propagandy, jaką zaserwowałeś w poprzednich postach, na tym forum jeszcze nie było. Cholera, Ty wszystko wiesz, wszystko jest dla Ciebie jasne jak słońce, precyzyjnie wskazujesz wroga...
Zrobiłbyś karierę w politbiurze w PRL-u.
Przebiłeś Palikota.

RD - 4 Wrzeœśnia 2011, 08:40

jewgienij
Po Twojej wypowiedzi nie pozostaje mi nic innego jak zignorować Twoją obecność na forum (bo nie ma z kim rozmawiać) i poczekać na spełnienie tej zapowiedzi względem mojej osoby:
Cytat
Weź się i puknij w łeb, a jak nie pomoże, to Ci sam pomogę

Szczyt kultury. Gratuluję

terebka - 4 Wrzeœśnia 2011, 09:20

A może ten drastyczny ton jewgienija względem trendów ostatnich lat nie wziął się znikąd? Może rzeczywiście padły w Polsce ostatnie tamy przyzwoitości i wraz z potopem napłynęła ogromna masa niewydarzonych proroków, świętych z d*upy wziętych, politycznych doktrynerów. Ludzi, szafujących na wyrost i niezasłużenie pojęciami tak górnolotnymi, że zęby cierpną. "Polskość!" - "Antypolskość!". "Naród!" - "Zdrada!" "Patriotyzm!" - "Kolaboracja!" Nie wahających się segregować społeczeństwo według własnych małych i przyziemnych, bo tak po prawdzie wynikających z pędu do żłoba, pryncypjów. Bezkarnych, bo otoczonych zewsząd armią madów i dalambertów gotowych bronić swych idoli do ostatniego tchu, wyłapujących wszelką nieprawomyślność i piętnujących ją argumentami: "Nie warto z wami rozmawiać", "Wy przecież wiecie wszystko najlepiej" etc. czyli ucinającymi każdą dyskusję i sprowadzającymi ją do poziomu absurdu. Wciskającymi interlokutorom w dłonie, czy tego chcą czy nie, dokładnie tę samą broń, którą walczą oni sami. Kim oni są, pytam, że sami sobie udzielili prawa do dzielenia? Może to właśnie ich obecność sprawia, że ocena obecnego stanu bardziej zmierza ku negatywom, bo to one, jako cięższe, tłustymi plamami wypływają na powierzchnię?

edit.

jewgienij - 4 Wrzeœśnia 2011, 10:09

RD napisał/a
jewgienij
Po Twojej wypowiedzi nie pozostaje mi nic innego jak zignorować Twoją obecność na forum (bo nie ma z kim rozmawiać) i poczekać na spełnienie tej zapowiedzi względem mojej osoby:
Cytat
Weź się i puknij w łeb, a jak nie pomoże, to Ci sam pomogę

Szczyt kultury. Gratuluję

Oczywiście, szczytem kultury jest to, co Ty zrobiłeś. Zwyzywać kogoś publicznie jako niemal jakiegoś kolaboranta obcego zaborcy, bo Ci nie pasują moje wpisy. Jako tutaj nie byle kto, powinieneś bardziej ważyć słowa. Więc nie udawaj oburzenia i zdziwienia, że mnie wyprowadziłeś z równowagi.
Kiedy to próbowałeś dyskutować? Prostować moje "prowokacje", skoro teraz uznajesz, że nie ma sensu. Ja się przynajmniej narażam, Ty przychodzisz i pouczasz. W formie głupiej, pełnej błędów i wyzwisk. Ignoruj sobie, wiele się nie zmieni. Wklej sobie jeszcze status patriota, żebyś o tym fakcie nie zapomniał. Naród potrzebuje takich jak Ty.

Mad, nudzą mnie te politbiura już, zmień repertuar. Następny dyskutant, który "wszystkiego nie wie", ale ma jednak na wszystko połajankę.

Ja, jeśli piszę, to podaje swoje argumenty, z którymi można gadać lub nie. Ty i RD
strzelacie zza węgła, oburzacie się. Więcej odwagi, albo w ogóle idźcie gdzieś do tematów, gdzie nie ma nerwów: do co pije NURS, np. Szanuję, jeśli ktoś mi nawtyka merytorycznie, takiego biadolenia starych bab nie lubię. Nie pasuje Ci, Mad, mój styl wypowiedzi? Trudno, dla Ciebie się nie zmienię, bo nie jesteś moją miłością życia. Ignoruj.

RD - 4 Wrzeœśnia 2011, 11:03

Cytat
jako niemal jakiegoś kolaboranta obcego zaborcy

To się nazywa nadinterpretacja.
Cytat
Kiedy to próbowałeś dyskutować?

Nie próbowałem. Ignorowałem Twoje wypowiedzi. Czytaj ze zrozumieniem.

Może nie wypowiedziałem się najuprzejmiej, jednak moje słowa dotyczyły Twoich poglądów, wyraziłem swoje zdanie na ich temat. Tak po prostu widzę Twoją postawę.
To, w jaki sposób odpowiedziałeś pozostawiam już bez komentarza.

dalambert - 4 Wrzeœśnia 2011, 11:07

jewgienij napisał/a
To prowokacja, tak czytelna, że może nabrać tylko Dalamberta.

Nazywasz oficjalną stronę Polskiej Partii Komunistycznej prowokacją na którą tylko ja się mogę nabrać, cóż ciekawa konstatacja.
Na tych komunistów nabrało się i nabiera dalej miliony ludzi, obawiam się, że łącznie z Tobą.
W następnych swych postach dajesz tak monstrualny pokaz zakompleksionej nienawiści, że z tym juz nie ma co dyskutować, można się tylko pośmiać i współczuć, cóż bywają i takie choroby...
Już Boy pisał : "- wszak paraliż POSTĘPOWY najzacniejsze trafia głowy..." :twisted:

Fidel-F2 - 4 Wrzeœśnia 2011, 11:11

dalambert, rób co chcesz, pal, gwałć, morduj, ale nie zarzucaj innym nienawiści
dalambert - 4 Wrzeœśnia 2011, 11:14

Fidel-F2, Poczytaj sobie uważnie enuncjacje niejakiego artysty-pisarza jewgienija, a potem wtrącaj swoje zwischenrufy do rozmowy.
serka ?

Fidel-F2 - 4 Wrzeœśnia 2011, 11:15

dalambert, każdy może mu zarzucać nienawiść ale nie Ty, poza tym ja tam nie widzę nienawiści jeno niezgodę na głupotę i nienawiść
jewgienij - 4 Wrzeœśnia 2011, 11:16

RD napisał/a
Cytat
jako niemal jakiegoś kolaboranta obcego zaborcy

To się nazywa nadinterpretacja.
Cytat
Kiedy to próbowałeś dyskutować?

Nie próbowałem. Ignorowałem Twoje wypowiedzi. Czytaj ze zrozumieniem.

Może nie wypowiedziałem się najuprzejmiej, jednak moje słowa dotyczyły Twoich poglądów, wyraziłem swoje zdanie na ich temat. Tak po prostu widzę Twoją postawę.
To, w jaki sposób odpowiedziałeś pozostawiam już bez komentarza.

Miałeś ignorować, dalej gadasz.
Miałeś nie komentować, komentujesz.
Co jeszcze miałeś?
Jesteś facetem, czy forumowym nickiem? Bądź konsekwentny, skoro taki szlachetny i święty, w odróżnieniu ode mnie.

Może nie wypowiedziałeś się najuprzejmiej? Eufemizm. Wypowiedziałeś się jak kretyn, choć wiem, że nim nie jesteś, bo skądinąd Cię znam. Ale nie bój się. Krawata nie dostaniesz.

Dalambert, nie napataczaj mi się teraz, proszę. Skoro uwierzyłeś w tę głupią zgrywę z życzeniami dla Gadafiego, to trudno, wrócimy do tego.

Partner forum