To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 23 Sierpnia 2011, 08:31

Ale CUDA :!: pojawiły się informacje o tym jak wyglądają okręgi jednomandatowe do SENATU :!:
Cud miód - np. W Warszawie w jeden okreg połączono leżącą na lewym brzegu Wisły dzielnicę Ursynów z miastem OTWOCK na prawym brzegu :shock: / mostu nie ma/ !
To się nazywa "twórcza geografia polityczna" :twisted:
ps. przekłamanie na łączach Otwock jest połączony z Piasecznem, ale za to Legionowo z Ożarowem :mrgreen:
A Ursynów połączono z Wawrem jednak po drugiej stronie Wisły :shock:

Grimzon - 24 Sierpnia 2011, 16:43

http://fakty.interia.pl/p...o,1685295,3?t=1

Demokracja w pełnym wydaniu.

Fidel-F2 - 24 Sierpnia 2011, 19:56

niom, szkoda, że nie będzie tego Trybunału
dalambert - 24 Sierpnia 2011, 20:16

20 lat wolnej Ukrainy, z tej okazji panie którym się nie podoba okupowały klomb z kwietnym tryzubem w centrum Kijowa ukazując wszystkim gołe biusty.
Ciekawe co ukazują kiedy im się podoba.

Martva - 24 Sierpnia 2011, 20:25

O, brzmi jak Femen.
Taselchof - 24 Sierpnia 2011, 20:52

Lepszy taki sprzeciw jak czołgi i pucze wojskowe :wink: Na wschodzie Ukrainy i na Krymie ciągle tęskno za imperium.
Matrim - 24 Sierpnia 2011, 23:16

Jarosław Kaczyński steruje Prezydentem!

Jarosław chciał - Jarosław dostał.

Jutro rano Jarosław Kaczyński ogłosi: Cieszę się, że Słońce spełniło mój postulat i wstało dziś o świcie...

mad - 25 Sierpnia 2011, 00:21

...a Donald Tusk sprostuje, że to jednak kolejne znaczące osiągnięcie rządów PO.
Matrim - 25 Sierpnia 2011, 00:24

mad, może być i tak :)
feralny por. - 25 Sierpnia 2011, 08:12

A JKM skwituje, że gdyby on rządił, to wstałoby wcześniej i swieciło jaśniej za mniejsze pieniądze.
Fidel-F2 - 25 Sierpnia 2011, 08:20

:mrgreen:
RD - 25 Sierpnia 2011, 09:43

A Napieralski doda, że to niewątpliwa zasługa rządów SLD. A tak w ogóle bez ich światłych decyzji słoneczko w ogóle by nie wschodziło na wschodzie tylko nie wiadomo gdzie. Albo i w ogóle.
aniol - 25 Sierpnia 2011, 09:48

oto nasze elity polityczne - zle prowadzaca sie kobieta ich macierza! -
http://wiadomosci.wp.pl/k...mosc_prasa.html

Grimzon - 25 Sierpnia 2011, 12:04

A dla mnie po prostu typowy artykuł igrzysk wyborczych. I nadal czekam, aż którakolwiek z partii oprócz obietnic wyborczych (plus minus wszyscy przecież obiecują to samo) powiedzą jeszcze w jaki sposób ten cel zrealizują.
Kostucha Drang - 25 Sierpnia 2011, 13:06

Wybór jak cholera - narodowi socjaliści z PIS vs panueuropejscy socjaliści z PO - jeden syf.

A przy okazji:
http://www.pb.pl/a/2011/0...ogromne_rezerwy

cyt: "Spośród 24 przebadanych krajów Polska ma największe rezerwy, które mogą łatwo pobudzić polską gospodarkę — wynika z badania Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju (OECD). Jej ekonomiści wyliczyli, że gdyby polski rząd rozluźnił regulacje dla najważniejszych sektorów gospodarki, jej wydajność (a w ślad za nią PKB) skoczyłaby o 14 proc. w ciągu dziesięciu lat. Żadnemu innemu państwu upraszczanie bzdurnych przepisów nie jest tak potrzebne jak Polsce i nigdzie nie przyniosłoby tak widocznych efektów. Dlatego deregulacja mogłaby być polskim sposobem na ewentualną drugą falę spowolnienia gospodarczego."

pozdro

Fidel-F2 - 25 Sierpnia 2011, 13:07

Grimzon napisał/a
I nadal czekam, aż którakolwiek z partii oprócz obietnic wyborczych [...] powiedzą jeszcze w jaki sposób ten cel zrealizują.
nie powiedzą bo się nie da, nigdy nie mówili, skąd pomysł, że teraz powiedzą?
Kostucha Drang - 27 Sierpnia 2011, 12:25

http://szkola.wp.pl/kat,1...ml?ticaid=1ce85
Ziemniak - 27 Sierpnia 2011, 12:34

Kostucha Drang, dziwi cię to?
Kostucha Drang - 27 Sierpnia 2011, 12:38

już nie :)
mad - 28 Sierpnia 2011, 22:44

Właśnie wysłuchałem debaty Palikot - Korwin Mikke. Rzecz ciekawsza o kilka klas od nudnej, drętwej dysputy Tusk - Pawlak. Zresztą Palikot fajnie podsumował tamtą "debatę" mówiąc, że była bez sensu, skoro panowie mogą ze sobą rozmawiać właściwie codziennie w rządzie.
Początek debaty dla Palikota, Korwin z czasem się rozkręcił.
Oczywiście żadna z jaśnie panujących nam telewizyjnych stacji (dez)informacyjnych nie raczyła tego transmitować (radiowych nie sprawdzałem), znalazłem relację gdzieś w radiu internetowym.

Palikot opowiedział o płochliwości sztabów PiS i PO, które solidarnie zapatrzone są w siebie wzajemnie i boją się porozmawiać z kimkolwiek, kto rzeczywiście posiada jakieś poglądy.

Taselchof - 28 Sierpnia 2011, 22:51

Mnie zdziwiła korwinizacja Palikota popierającego zniesienie podatku dochodowego. Niestety nasi politycy bronią się jak mogą przez debatami z Korwinem ( tu szacunek dla Komorowskiego z ostatniej kampanii, który przybył na debatę z jego uczestnictwem) obawiam się że podobna stygmatyzacja może spotkać i Palikota. W sumie Korwin ma ten minus że łatwo go podpuści w wielu tematach w których po prostu się kompromituje :wink: Sama debata trochę realizowana w sposób partyzancki zmiana w ostatniej chwili miejsca w której się odbywała, moderator mnie zabił tymi żółtymi kartkami. Niestety wysłuchałem tylko do rundy 9, potem komp się zbiesił.
Fidel-F2 - 28 Sierpnia 2011, 22:51

mad napisał/a
Palikot opowiedział o płochliwości sztabów PiS i PO, które solidarnie zapatrzone są w siebie wzajemnie i boją się porozmawiać z kimkolwiek, kto rzeczywiście posiada jakieś poglądy.
he he, po co mają gadać :shock: :?: ze mną też mogliby pogadać, też mam poglądy
mad - 28 Sierpnia 2011, 22:53

Jasne, masz rację. Lepiej dalej robić z ludzi idiotów. Zresztą chyba im się to nieźle udaje.
Fidel-F2 - 28 Sierpnia 2011, 22:57

mad, kogo to obchodzi?
mad - 28 Sierpnia 2011, 23:11

Taselchof napisał/a
Niestety wysłuchałem tylko do rundy 9, potem komp się zbiesił.

Mnie wtedy też, czyli pewnie jakaś awaria transmisji była. Ale zostawiłem łącze otwarte i po 2 minutach ruszyło dalej.

Fidel - znów masz rację. Po cholerę się czymkolwiek przejmować.

Fidel-F2 - 28 Sierpnia 2011, 23:24

mad napisał/a
Po cholerę się czymkolwiek przejmować.
zły tok rozumowania, nie chodzi o to czy warto czy nie warto się przejmować a o to, że nikogo to nie interesuje
Taselchof - 28 Sierpnia 2011, 23:31

Na pewno ogromnie dużo straciłem :wink: na yt jest jeszcze debata Korwin-Palikot z piątku.
Póki nie zmieni się ustawa o finansowaniu partii nic się nie zmieni i tzw. przez Korwina żłoba nikt poza bandą czworga (teraz jak rozumiem po stworzeniu PJNu pięciorga) nikogo tam innego nie obejrzymy (chyba że molochy partyjne się rozpadną).

Fidel-F2, zawsze się jacyś Korwiniści odezwą ;P:

Mną dziś wstrząsnął populizm jednego z socjologów ""Decyzja o nie pójściu do wyborów (...) jest na rękę ugrupowaniu Jarosława Kaczyńskiego, któremu (...) chodzi o to, aby znowu - jak w 2005 r. - przy poparciu co dziesiątego obywatela poprowadzić, w imieniu całego narodu, swoją mglistą rewolucję""

Nutzz - 28 Sierpnia 2011, 23:47

Oglądnąłem sobie dzisiaj "Młodzież kontra... czyli pod obstrzałem". I muszę powiedzieć że Poręba w pięknym stylu skopał po jajach naskakujące na niego młodzieżówki. Dość sporą wtopę popełnił jedynie przy jednym pytaniu.
Fidel-F2 - 28 Sierpnia 2011, 23:56

Taselchof napisał/a
Fidel-F2, zawsze się jacyś Korwiniści odezwą
margines zaniedbywalny

Taselchof napisał/a
Mną dziś wstrząsnął populizm jednego z socjologów Decyzja o nie pójściu do wyborów (...) jest na rękę ugrupowaniu Jarosława Kaczyńskiego, któremu (...) chodzi o to, aby znowu - jak w 2005 r. - przy poparciu co dziesiątego obywatela poprowadzić, w imieniu całego narodu, swoją mglistą rewolucję
możesz jaśniej co tu takiego wstrząsajacego znalazłeś?
Ilt - 29 Sierpnia 2011, 07:03

Fidel-F2 napisał/a
margines zaniedbywalny

No, z takim podejściem, to zaniedbywalny. Niestety nie robiono badań jaki procent zwolenników Korwina w ostatnich wyborach oddało głos bandę czworga, sądząc, że głos na Korwina to się zmarnuje, bo nie wejdzie ón do Sejmu - ale wiem, że tacy ludzie są.

Partner forum