Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Słowik - 14 Lipca 2006, 23:13
Właśnie niedawno skończyło się "Szkło kontaktowe" na TVN24, tam się też z tego nabijali
NURS - 15 Lipca 2006, 00:01
Filipinek pięknie błysnął
ale ja nie o tym chciałem. Nikt nie wspomniał, a za miedzą cuda się dzieją. Arancias zaprzeczają demokracji a wy nie grzmicie Fakt, komuchy upokorzyły rewolucjonistów, ale rzecz jest kuriozalna.
dareko - 15 Lipca 2006, 08:24
No to się nakręca....
Izraelski okręt zniszczony przez bezzałogowy samolot Hezbollahu
http://wiadomosci.gazeta....00,3484744.html
dareko - 15 Lipca 2006, 08:28
Śmiać się czy płakać?
Cytat | Opolska telewizja publiczna wycofała się z patronatu nad festiwalem młodzieżowym Nie zabijaj, którego przesłaniem jest szacunek dla życia oraz tolerancja. Powód: tolerancja jest hasłem ideowo podejrzanym, a może nawet godzi w ministra Giertycha
|
Edit: poprawiłem link
http://wiadomosci.gazeta....00,3485775.html
Fidel-F2 - 15 Lipca 2006, 09:30
ale z linkiem coś nie tak...
dareko - 18 Lipca 2006, 17:32
Myślałem, że teraz poleci Szansa na Sukces, myliłem się. Z TVP poleciał Owsiak. Fajnie nie?
http://wiadomosci.gazeta....00,3491596.html
Fidel-F2 - 18 Lipca 2006, 17:36
no *beep*'y
Ziuta - 18 Lipca 2006, 17:56
Mam kumpla w ZHR. Pisał do mnie, że media robią nagonkę na PiS i ZHR tylko dlatego, że Kaczyński bierze stamtąd świeży narybek. Potem mi wyjechał o harcerstwie, co to uczy i wychowuje. Signum temporis.
Romek P. - 18 Lipca 2006, 18:04
Klasyka. Przewidywałem nasilanie sie cenzury mniej czy bardziej jawnej - i proszę...
Gustaw G.Garuga - 18 Lipca 2006, 18:29
Ale zauważacie, że jest to robione powoli, acz coraz większymi kroczkami, żebyśmy się oswoili? Od odejścia Fedorowicza przez wyskoki Krukowej aż po zdejmowanie Klossa, Wielkiej Gry i Owsiaka.
dareko - 18 Lipca 2006, 19:21
Ja zauważm. Zauważyliście taką... subtelną, drobną róznicę w programach Pospieszalskiego? Był czas, że te programy oglądałem z żywym zainterosowaniem. Prowadzący ma wyraziste, prawicowe poglądy i nikt nie spodziewał się, że będzie jakoś strasznie obiektywny. Wielkim plusem tych programów było to, że zapraszano różnych rozmówców, dawano się im wypowiedzieć, dawano im szansę obrony pogladów lewicowych/liberalnych. Bo tak to było, obrony. Mi się to podobało, bo dawało inne spojrzenie, jakoś tak bardziej rozumiałem drugą stronę barykady i .... no warto było rozmawiac.
Mam jakieś dziwne wrażenie, że jak szefem stał się Wildstein to resztki obiektywizmu Pospieszalskiemu szlag trafił. Zrobiła się tuba propagandowa zamiast dobrego programu publicystycznego o zabarwieniu prawicowym.
GAndrel - 18 Lipca 2006, 19:23
Nie zapominajmy o tym, że nie będzie też nowych "TMN" (choć stare jeszcze powtarzają).
Ciekawe czy za Mazurska Noc Kabaretową ktoś poleci?
Gustaw G.Garuga - 18 Lipca 2006, 19:33
A jednak Owsiak nie zniknie z anteny! Ma być jeno "nowa formuła": >>>
NURS - 18 Lipca 2006, 19:57
Jednym słowem ktoś się zorientował, że to mógłby być spadek popularności jedynie słusznej partii. Nie sądzę, żeby Owsiak tak krzyczał bez powodu.
dareko - 18 Lipca 2006, 21:17
Chcą tylko porozmaiwiać o nowej formule.... no pewnie Jaka szkoda, że nie mieli czasu pogadać o tym z Owsiakiem
Ziuta - 18 Lipca 2006, 21:24
Ej, wy! Bo kumpel mi się skarżył, że trwa nagonka medialna na PiS! Przestańcie!
Gustaw G.Garuga - 18 Lipca 2006, 22:05
Dobrze już, dobrze, nie unoś się...
Ziuta - 18 Lipca 2006, 22:13
Psieplasiam...
Jeszcze wspomne (byłą informacja na Onecie, ale znikła), że nowy szef Radia BIS nie dość, że wywalił "nieprawomyślnego" spikera, to jeszcze skasował audysje o metalu i rocku gotyckim. Wszystko na podstawie swego rozporządzenia, w którym nakazał "puszczanie muzyki o wyraźnej linni melodycznej". Kiedyś tak było, że bikiniarze słuchali jazzu i rock'n'rolla, zaś grzecznym zetesempowcom wystarczały walczyki i polki.
Wraca nowe.
NURS - 18 Lipca 2006, 22:25
A nazwisko miał jakieś taki znajome, nie?
Jacek Sobota mu było
Ziuta - 18 Lipca 2006, 23:58
Sobala. Pamiętam gościa z dawnego Tok FM. Wydawał się całkiem normalny. Miał nawet ciekawą audycję.
NURS - 19 Lipca 2006, 00:31
W notce było Sobota, dlatego zwróciłem na to uwagę. albo matrix mnie wciągnął...
Ziuta - 19 Lipca 2006, 09:33
Matrix za matrixem, to się pomyli z tamtym, a na finał wybucha wojna w fandomie.
A co do tematu: Jaruś będzie wyhłaszał exposee "zgłowy, nie z kartki". Ludzie, włączajcie telewizory o 11.30, szykuje się ubaw miesiąca!
GAndrel - 19 Lipca 2006, 10:41
On zawsze mówi z głowy.
Będę oglądał ale nie wiem czy tego nie pożałuję. Z jednej strony zapowiedział, że expose będzie nudne. Z drugiej, jeżeli nie będzie to nie wiem ile jeszcze odkrywania układów zniosę. Tak czy siak istnieje duże prawdopodobieństwo, że całości nie obejżę.
Gustaw G.Garuga - 19 Lipca 2006, 10:58
Mi czasu szkoda. Mam ciekawsze i bardziej pożyteczne rzeczy do roboty niż słuchać napuszonego kwakania. Co on może takiego powiedzieć? Ogłaszam bojkot tej władzy
W sumie to jestem wdzięczny PiSowi za doszczętne zohydzenie mi polskiej polityki. Kiedyś słuchałem wszystkich wywiadów porannych w stacjach radiowych, wieczornego "Polska i świat" w Jedynce, oglądałem Prosto w oczy Olejnik, Forum itp., namiętnie czytałem tygodniki, ale od dłuższego czasu mam powyżej uszu bezsilnej złości i goryczy, jaką fundują mi te rządy, słucham wywiadów sporadycznie a artykuły czytam jednym okiem. Za to o ile jestem spokojniejszy, ile mam nagle czasu na czytanie i pisanie! Niniejszym dziękuję pp. Kaczyńskim, Lepperowi i Giertychowi za uświadomienie mi wartości czasu wolnego
NURS - 19 Lipca 2006, 12:38
Rośnie nam Fidel Castrzyński, przynajmniej w przemówieniach
GAndrel - 19 Lipca 2006, 13:50
Tylko raz powiedział "układ". I powiedział "energetyka atomowa". Poza tym - nudy. Jeżeli będzie robił tylko to co zapowiedział w expose to nie będzie najgorzej.
EDIT: Tusk przemówił. Wiadomo, jestem skrzywiony, pewnie dlatego jego przemówienie bardziej mi się podobało niż expose.
Gustaw G.Garuga - 19 Lipca 2006, 21:54
Z tego, co wiem, powiedział, że jeszcze wiele lat korzystać będziemy ze złotówki, co dla mnie oznacza, że jeżeli to będzie zależeć od niego, do strefy Euro wstąpimy już po Rumunii, Bułgarii i Chorwacji A co do energii atomowej to bardzo się cieszę.
NURS - 19 Lipca 2006, 21:56
Musimy mieć bumbe, jaki to premier, jak nie ma walizki atomowej
NURS - 19 Lipca 2006, 21:56
dla brata
GAndrel - 20 Lipca 2006, 14:01
www.jednomandatowe.org
taka sobie agitacja.
|
|
|