To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Hubert - 20 Grudnia 2010, 12:00

Wytrzymamy :)
Memento - 22 Grudnia 2010, 12:23

Ulala, na widok tych bryczek dostałem ślinotoku. Trzeba będzie obejrzeć. ;P:
Dunadan - 23 Grudnia 2010, 19:24

Memento, trochę spóźniony jesteś ;P: starego Trona sobie obejrzyj ;)
dalambert - 6 Stycznia 2011, 14:42

Przed chwilą był na TVPKultura reportaż o filmie Jerzego Hoffmana "Bitwa Warszawska 1930" no zapowiada się nieżle - szkoda jeno, że czekać trzeba do września 2011 :?
ilcattivo13 - 8 Stycznia 2011, 10:15

kawałek programu widziałem, rzeczywiście wyglądało smakowicie :) Ciekawe jak wypadnie reszta.
lucek - 8 Stycznia 2011, 13:39

dalambert napisał/a
Przed chwilą był na TVPKultura reportaż o filmie Jerzego Hoffmana Bitwa Warszawska 1930 no zapowiada się nieżle - szkoda jeno, że czekać trzeba do września 2011 :?

1920? ;-)

P,MSPAMC, złapać dalamberta na takiej litrówce to jak chwycić pięć srok za ogon ;-)

l.

Kruk Siwy - 8 Stycznia 2011, 13:42

Bleh! Nie takie błondy on czynił. Potrafił o całe tysiąclecie się pomylić! Mylił też wszystko ze wszystkim, taka jest jego natura!

Edit. W omawianym przypadku dalcio odkrył że powstanie warszawskie odbyło się w roku 1044. To by miało ciekawe implikacje jakby rzecz rozważyć.

dalambert - 8 Stycznia 2011, 13:58

Kruk Siwy, no bośmy sie z draniem Masławem tłukli, aż drwa z częstokołu furczały ;P:
Matrim - 8 Stycznia 2011, 17:07

Kruk Siwy napisał/a
dalcio odkrył że powstanie warszawskie odbyło się w roku 1044

Wars powstał z Sawy, może.

NURS - 9 Stycznia 2011, 10:18

SAWA
WARS

George Dalambert Lucas!

Matrim - 10 Stycznia 2011, 10:40

The Way Back

I artykuł z Gazety.

Film miał premierę kilka miesięcy temu i zbiera w sumie pochlebne recenzje. Polska premiera w kwietniu. Ciekaw jestem, ile faktycznie "polskości" jest w nim zawartej.

Hubert - 15 Stycznia 2011, 14:13

Scott poszedł po rozum do głowy Chyba. W każdym razie z tego może wyjść coś fajnego.
terebka - 15 Stycznia 2011, 14:20

Albo nie.
Chal-Chenet - 16 Stycznia 2011, 11:13

A mi przykro. :(
Hubert - 16 Stycznia 2011, 15:32

Dlaczemu?
Chal-Chenet - 16 Stycznia 2011, 16:47

Bo lubię serię "Obcy" i czekałem na jej kolejną część, czy to sequel, czy prequel. Tym bardziej, że za kamerą miał stanąć reżyser pierwszej części.
Poza tym, jeśli trzymają poziom, lubię oglądać kolejne odcinki moich ulubionych serii. A co do Obcych, to wszystkie filmy były przynajmniej dobre. Dlatego smutno mi, że zrezygnowano z prequela.

Memento - 16 Stycznia 2011, 17:13

A mnie ta informacja ni ziębi ni grzeje. Nie pogniewałbym się na prequel, ale dobra trylogia plus bonus track też mnie urządzają.

Cieszenie paszczy in progress. :mrgreen:

Easy - 20 Stycznia 2011, 21:43

http://gameplay.pl/news.asp?ID=56525

Bane w nowym Batmanie! Oby tylko nie zrobili z niego głupiego mięśniaka jak w Batman i Robin czy też w animated series.

W końcu Bane to jedyny koleś, którym uszatemu spuścił solidne manto.

Chal-Chenet - 20 Stycznia 2011, 22:02

O kurde! Myślę, że Nolan nie spartaczy tak świetnej postaci jak Bane. (Odpukać.)
Dobre info.

ilcattivo13 - 20 Stycznia 2011, 22:14

Sanctum

pierwszy komentarz (Jagu825) załatwił mnie na całego :lol:

a sam film mnie zaciekawił. Może i się wybiorę.

Hubert - 21 Stycznia 2011, 09:43

Easy, eeee, w animated series był całkiem cwany, po prostu nie mogli go zrobić za sprytnym, bo by się wątek ciąąąągnął.
Ale fakt, może wreszcie zobaczymy Bane'a, który jest naprawdę groźny.
Tylko jak oni dopakują Hardy'ego, skoro Bane był rozmiarów Schwartzenneggera?
Natomiast Hatheway... <rozmarzył się>

Chal-Chenet - 21 Stycznia 2011, 11:46

Myślę, że dadzą radę. ;)

Matrim - 21 Stycznia 2011, 16:40

Biorąc pod uwagę, jak Nolan poradził sobie ze Scarecrowem i Jokerem, można być spokojnym. Będzie bane'alnie raczej niż banalnie.
Chal-Chenet - 22 Stycznia 2011, 10:32

Nie jest to link o filmie oczekiwanym, ale nie wiem czy jest na SFFH temat na filmowe newsy, więc wkleję tu.
Aha, zgadzam się z Clintem.
http://film.onet.pl/wiado...,wiadomosc.html

ilcattivo13 - 22 Stycznia 2011, 11:29

też. "Czyde" ma sens, ale jedynie w przyszłości, kiedy będzie możliwe "wyświetlanie" filmów w oparciu VR/bezpośrednie przesyłanie informacji do mózgu i dopiero wtedy, gdy oprócz trójwymiarowości będzie też możliwe odbieranie zapachu, dotyku, itd. Na razie "czyde" jest popularne tak jak każda nowość i za parę lat się ludziom znudzi.
Dunadan - 22 Stycznia 2011, 11:36

Chal-Chenet, obawiam się że Clint może nie doceniać potęgi marketingu w dzisiejszych czasach. 3D to nie moda, tylko naturalny rozwój. Tak jak dźwięk w filmie czy kolor. A w naszych czasach - tak jak technologia HD. Zauważ na jak gigantyczna skalę wprowadzone zostało 3D. To już nie tylko kwestia założenia kolorowych okularów - to wielki mechanizm który ruszył wielka parą w wielu dziedzinach przemysłu rozrywkowo-obrazującego.
Nie przepadam za 3D - dużo bardziej wolałbym krystalicznie ostry i czysty obraz z pięknie odwzorowanymi kolorami... w 3D jest z tym kiepsko :-/

Chal-Chenet - 22 Stycznia 2011, 11:44

Niestety, możliwe, że masz rację, to już nie tylko kina, ale i telewizory '3D. To wszystko może wykroczyć niestety ponad zwykłą modę, z czego nie powiem, że byłbym jakoś specjalnie zadowolony, częściej będzie chodziło o efekty, rzadziej o dobrą fabułę. Poza tym te okulary 'kinowe' nie do końca dobrze komponują się moimi 'codziennymi', co też wkurza.
Pozostaje mieć nadzieję, że jednak mania 3D nie zabije dobrego, opartego na fabule kina.

NURS - 22 Stycznia 2011, 12:56

3D jest zbyt sztuczne, zeby zrobić wielka karierę. Poza tym istnieje od kilkudziesięciu lat, jako technologia i Clint ma rację, ogłaszano juz te rewolucję a potem cichła sobie i wracała do cienia.
Ziuta - 22 Stycznia 2011, 12:58

Dunadan, nie sądzę. Kolor i dźwięk wnosiły coś nowego nie tylko jako rozwój techniczny, ale jako środek wyrazu. Weźmy takie horrory – ile napięcia buduje dobre operowanie efektami dźwiękowymi. A jaką nową jakość wnosi 3D? Moim zdaniem żadnej. Inaczej Leonardo by wyrzeźbił Mona Lizę, a nie namalował na płaskiej desce.
Sauron - 22 Stycznia 2011, 13:01

Ja osobiście nie przepadam za 3D.

Partner forum