To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

elam - 19 Sierpnia 2007, 17:00

Las Vegas fantastyczny nie jest, ale sensacyjny, duzo sie dzieje. milo sie oglada. w prawie kazdym odcinku jakis guest star - Alec Baldwin, Sylwester Stallone, Pussycats Dolls... ;)

a jesli chodzi o serial Eureka...
to bylo tak;
policjant Carter szuka dziewczyny, ktora uciekla z domu. i przypadkiem trafia do dziwnego miasteczka, w ktorym mieszkaja nieco zwariowani, ale mili ludzie; na skutek zbiegow okolicznosci zostanie w tym miasteczku jako szeryf...

serial komediowy; nauka jest tu raczej pretekstem dla smiesznych zdarzen; czasem ktos zginie albo cos wyleci w powietrze, i konieczne jest dochodzenie....
bardzo mily, lekki i przyjemny. w tej chwili leci juz 2gi sezon, i ogladam z duza checia.

Ziuta - 3 Wrzeœśnia 2007, 19:22

Oglądał ktoś Tudorów?
Czego się można spodziewać?

Homer - 3 Wrzeœśnia 2007, 20:10

Historycznego klimatu, ciekawych kostiumów, średnio głębokich bohaterów (ale są wyjątki), miejscami dobrej akcji i naturalnie impulsywnego, kochliwego króla. A także kilku intryg.

Bohaterowie i akcja - historyczna, nie ma jakichś "około" fabularnych wymyślonych postaci z ich historiami (ja w Rzymie było). Podobno nie ma, ja w każdym razie nie stwierdziłem, ale też aż tak szerokiej wiedzy nie mam.

Ziuta - 3 Wrzeœśnia 2007, 21:43

Dzięki. Właśnie się zastanawiam, czy zmarnować na nich czas
Homer - 4 Wrzeœśnia 2007, 09:52

Najprościej 'zmarnuj' na początkowe odcinki i oceń jak Cię to rusza :) . W sumie nie ma dużo tego 10 odcinków. Mnie się podobało :) .
mirekk - 7 Wrzeœśnia 2007, 10:52
Temat postu: Kill Point
The Kill Point wymiata absolutnie. Polecam! Ogromna dawka napięcia i adrenaliny, fantastyczni aktorzy, dużo zwrotów akcji - w skrócie to, co tygryski lubią najbardziej :)
Tomcich - 7 Wrzeœśnia 2007, 10:56

Od wczoraj na TVN7 o 22:10 emitowany jest serial 'Nie z tego świata'. Bodajże jest to drugi sezon. :roll:
Czarny - 7 Wrzeœśnia 2007, 11:05

Raczej powtórka serii od początku :? Nagrałem sobie, to po obejrzeniu mogę potwierdzić.
Tomcich - 7 Wrzeœśnia 2007, 11:09

Nie oglądałem, to nie wiem, dlatego napisałem bodajże. W niektórych gazetach opisane to jest jako sezon drugi. Dzięki za info, też to sobie nagrałem więc mogę oglądać od początku. :D
Czarny - 7 Wrzeœśnia 2007, 17:40

Obejrzałem początek, to rzeczywiście kolejny sezon, ale skrót poprzednich odcinków zawiera więcej niż dotychczas wyemitowało TVN - brakuje co najmniej jednego odcinka :x
Tomcich - 7 Wrzeœśnia 2007, 19:08

No to teraz zabiłeś mi ćwieka, bo nie wiem czy oglądać dalsze sezony nie znając początku. :roll:
Tequilla - 10 Wrzeœśnia 2007, 10:43

A wczoraj leciały pierwsze dwa odcinki 2 serii "Prison Break" ( ja nie mam żadnych Foxów cwaniaki :evil: ). Przyznam szczerze że motyw z przyszywaniem ręki to już było przegięcie. Nawet fizyka kwantowa wyklucza takie zbiegi okoliczności. No ale ten serial nie jest popularnonaukowy :D
Ogólnie jednak in plus, zobaczymy, ja będzie dalej.

Czarny - 10 Wrzeœśnia 2007, 11:15

Tomcich nie martw się TVN nadal nadaje starą serię (znaczy dziś jest jeszcze jeden odcinek - pewnie ten brakujący) :wink:
Mellorn - 12 Wrzeœśnia 2007, 14:51

Tequilla napisał/a

Ogólnie jednak in plus, zobaczymy, ja będzie dalej.

IMHO będzie słabo, bo tylko tak można określić drugi sezon. O ile pierwszy miał jakąś ciekawą koncepcję (całe to prison breaking z tatuażem na ciele), barwnych bohaterów (choć sezon drugi też ma jednego takiego, który jest postacią chyba nawet bardziej interesującą od braci), to drugi prezentuje sie jako kompletna katastrofa. Brak jakiegoś pomysłu- oni po prostu uciekają, zawsze na końcu odcinka wydaje się, że ich złapali, a na początku następnego epizodu i tak jakimś cudem udaje im się znów nawiać. Moim zdaniem PB powinien zakończyć się po pierwszym sezonie, bo serial rzeczywiście nie jest historią, która powinna być rozłożoną na parę serii...

Iscariote - 12 Wrzeœśnia 2007, 17:26

Ja czekam na 3 sezon... bo może być fajnie. ;P: Ktoś wie, czy już przypadkiem w USA nie było pierwszych odcinków? Jakoś na początku września miało się zacząć.
17 minut pierwszego odcinka 3 sezonu Jakby ktoś nie widział jeszcze. :)

Comar - 12 Wrzeœśnia 2007, 18:12

Trzeba poczekać jeszcze niecały tydzień. W stanach 3 sezon rusza 17 września.
Mellorn - 12 Wrzeœśnia 2007, 18:44

Widzisz, Iscariote, ja 3 serii nie zamierzam oglądać, bo to, co się stało na końcu (in prison again), zniesmaczyło mnie totalnie i pokazało tylko, że producentom skończyły się pomysły (w sumie skończyły to się już po 1 serii).

Ja tam czekam na 2 serię Herosów (25 września) no i oczywiście Losta (8 luty:/), a także serialowego Terminatora, którego pilot był, szczerze powiedziawszy, taki jakiś nijaki. Ani rewelacyjnego pomysłu, ani efektywnego wykonania (głównie ze względu na ograniczenia spowodowane tym, ze to serial tv, a nie pełnometrażowy film jest), ale przez sentyment do trylogii Terminatora zamierzam obejrzeć cały sezon.

elam - 12 Wrzeœśnia 2007, 18:55

PB s03e01 18go wrzesnia bedzie w sieci ;)
Iscariote - 12 Wrzeœśnia 2007, 20:15

elam napisał/a
PB s03e01 18go wrzesnia bedzie w sieci

Wypluj te słowa... policje na nas ściągniesz!!! :shock: ;P:

Na Heroesów również czekam z niecierpliwością, a LOST'a ani jednego odcinka nie obejrzałem od początku do końca :|

elam - 12 Wrzeœśnia 2007, 22:19

a ja ogladam sobie wlasnie tegoroczny francuski serial wakacyjny.
pamietacie zeszloroczne krwawiace dolmeny w Bretanii?
- no to w tym roku zabojady wyprodukowaly "la prophetie d'Avignon" (przepowiednia Avinionska? ;) )
pomijajac fajne, niestety nie do konca wykorzystane plenery (Prowansja, palac papiezy w Avignon) , naciagany ezoteryzm (bracia Judasza, Nostradamus), glupie morderstwo w kazdym odcinku i paskudna babe-policjantke, to fajny watek romantyczny tam jest. :mrgreen:
jak TVP to kupi, to polecam. :) oczywiscie, ze wzgledu na te historie milosna, bo wiecej na razie (po 4 odcinkach) nie bede chwalic ... ;)

Aga - 13 Wrzeœśnia 2007, 21:01

Ja też się baaaardzo zastanawiam, czy oglądać 3 sezon PB. Bo finał 2 sezonu to była porażka, niestety. A jeszcze gdzieś wyczytałam, że Dominic Purcell powiedział, że w 3 sezonie ma się pojawić więcej wątków humorystycznych. :shock: W takim razie chyba podziękuję...

Za to czekam na 3 sezon Supernatural (po polskawemu: "Nie z tego świata" :roll: ) z kilku powodów. Ale zasadniczym jest to, że chcę zobaczyć, jak wybrną z tego, w co wpakowali braci w finale 2 sezonu. :mrgreen:
A teraz uwaga, będzie spojler finału 2 sezonu Supernatural!
Spojler napisał/a
Moim zdaniem nie powinni ciągnąć serialu do 4 sezonu, tylko najnormalniej w świecie uśmiercić Deana w finale 3 sezonu. Niech im się po prostu nie uda złamać paktu. Byłoby to po pierwsze wiarygodnie, a po drugie - nie zalatywałoby tanią telenowelą.

I czekam jeszcze na 4, ostatni sezon Battlestar Galactica. Ale to dopiero w styczniu, o ile dobrze pamiętam...

elam - 13 Wrzeœśnia 2007, 21:31

nieeeeeee !!!!!!

to co napisalas o Deanie jest NIE - DO - PRZYJECIA
I love Dean !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prison break do pupy. Supernatural rulez ! :mrgreen:

Aga - 13 Wrzeœśnia 2007, 22:49

Elam, ja też go maniakalnie uwielbiam. :mrgreen:
I przyznaję, źle to sformułowałam. Powinno to brzmieć tak:
Cytat
Gdyby nie udało im się wymyślić zgrabnego zakończenia 3 sezonu (i zarazem całego serialu, bo wątpię, żeby nakręcono 4 sezon, już 3 był mocno niepewny), to powinni uśmiercić Deana, zamiast szukać tanich rozwiązań rodem z telenoweli.

Chyba, żeby udało im się wymyślić coś, co się wymyka schematom - wtedy jak najbardziej, niech go zostawią w spokoju i niech bracia z tego bałaganu wybrną. Ale gdybym miała do wyboru rozwiązanie rodem z telenoweli albo to, o czym napisałam w poprzednim poście, to wybrałabym tę drugą opcję. Mimo wszystko wierzę jednak w Kripke&Co. :mrgreen:
Ależ oczywiście, że Supernatural rulez! Zwłaszcza biorąc pod uwagę moje skrzywienie na temat relacji ojciec-syn (zwłaszcza, jak tak ślicznie zgrzytają, jak w przypadku Johna i Sama, albo choćby u Lee i Billa Adamy w BSG) i brat-brat (pod tym względem świetny jest odcinek 2x20 What is and what should never be, za każdym razem wali mnie po oczach tak samo).
W zasadzie o tym serialu to ja bym mogła jeszcze długo i namiętnie, ale nie chcę za bardzo spojlerować, a swojego tematu chyba SPN się jeszcze u nas nie doczekał...

elam - 13 Wrzeœśnia 2007, 23:37

no to juz sie doczekal :D
Czarny - 14 Wrzeœśnia 2007, 07:15

Wątek jest trzeba tylko poszukać (podpowiem, że w Mechanicznej pomarańczy :twisted: )
NURS - 14 Wrzeœśnia 2007, 14:19

A ja zadam wam podchwytliwe pytanie. skoro PB jest takim dnem, takim syfem, i co tam jeszcze, czemu miliony widzów, i to grube sikają w majty, zeby zobaczyć nastepny odcinek? :-)
Pipol, znowu przykładacie miarkę metrowa do pomiaru bakterii. Oczekujecie, że serial sensacyjny, czyta rozrywka będzie w 100% zgodna z zyciem codziennym w więźniu, i podręcznikiem fizyki.
Może porozmawiamy o pojedynku na szczytach pędów bambusa w ukrytym smoku i przyczajonym tygrysie, czy na odwrót, jak tam było? Przeciez to idiotyzm pierwszej wody, fizyczna niemozliwość, a wszyscy pieja z zachwytu.
Taka jest poetyka gatunków, ma być tempo, ma się w miarę składać logicznie, i pędzić do przodu, żeby ludzie mieli rozrywkę. I mają. :-)

Aga - 14 Wrzeœśnia 2007, 14:59

NURSie, daleka jestem od twierdzenia, że PB jest dnem i syfem. Pierwszy sezon był świetny, chociaż wydarzenia były skrajnie mało prawdopodobne, drugi - gorszy od pierwszego, ale dało się oglądać (głównie ze względu na świetną postać Mahone'a), natomiast mnie nie podobało się po prostu rozwiązanie fabularne w finale 2 sezonu. I z tego powodu poważnie się zastanawiam, czy mam ochotę oglądać coś ciągniętego na siłę. :)
NURS - 14 Wrzeœśnia 2007, 17:34

a co w nim zlego, ludzie chcą oglądac ucieczkę Scoffielda, to ją dostali. przecież seriale odpowiadają na zapotrzebowanie publiki, ile fajnych poszło w diabły, bo ludzie nie oglądali? ile rozciąga się w nieskończoność, bo oglądalnośc duża. IMO Lost mógłby byc legenda, gdyby go nie ciągnęli dalej, ale z drugiej strony naprawde mam radochę i czekam na kolejne odcinki. choc coraz mniej tego entuzjazmu.
elam - 14 Wrzeœśnia 2007, 17:50

phi, a za dwa tygodnie rusza 4ty sezon Stargate Atlantis ;P:
i to jest NEWS :D

NURS - 14 Wrzeœśnia 2007, 17:53

już ruszył :-)
2 odcinek już lecial.

Partner forum