To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

merula - 6 Lipca 2011, 09:35

dalambert napisał/a
To zaś zaskutkuje wyborami po dwu trzech latach ponownymi

dalambert, składnia przedziwna :wink:

dalambert - 6 Lipca 2011, 09:52

merula, tak mi się z lekka zarchaizowało :wink:
jewgienij - 6 Lipca 2011, 10:29

PIS już niczego nie wygra w takiej formule, w jakiej się pokazuje. Jego najwierniejsi wyznawcy mają słomiany zapał, przez chwilę są nakręceni do granic wytrzymałości, a potem gasną - patrz sprawa krzyża. Smoleńsk też już był za bardzo rozhisteryzowany, żeby pozostały jakieś rezerwy. Jak na partię, która apeluje wyłącznie do zbiorowych emocji, to teraz problem.

W telewizji widziałem posłankę PIS, która zniesmaczona była pompą z okazji prezydencji Polski w Unii, tymi koncertami itp. Bo patriotyzm to według tej pani zapewne tylko na smutno, pogrzebowo, rocznicowo itp. Jak się ludzie cieszą, niechby nawet na wyrost, to już podejrzane.

dalambert - 6 Lipca 2011, 10:36

jewgienij napisał/a
PIS już niczego nie wygra w takiej formule, w jakiej się pokazuje. Jego najwierniejsi wyznawcy mają słomiany zapał, przez chwilę są nakręceni do granic wytrzymałości, a potem gasną - patrz sprawa krzyża.

Oj wygra, wygra.
A co Ty wiesz o, jak ich złośliwie nazywasz "wyznawcach PiS", tyle co w Wybiórczej wyczyas czy w TVN zobaczysz ? :mrgreen:

Rafał - 6 Lipca 2011, 10:41

jewgienij, obyśmy się nie zszokowali na wyborach, jak ja jakiś czas temu słuchając dyskusji przypadkowych ludzi na CB, z których większość okazała się sympatykami PIS i zaciekłymi wrogami Tuska - "bo to panie tańsze euro było, paliwo też, no i w ogóle młodsi byliśmy". IMO PIS bite 30% ma w kieszeni, Kaczyński naprawdę musiałby się mocno postarać, żeby zdobyć poniżej tego. Elektorat PO może nie dopisać choćby z lenistwa i z samą frekwencją PIS może wygrać. Ale wtedy i tak nic mu do władzy, bo PO i SLD razem będą mocniejsi, a za obietnicę nie ruszenia KRUS PSL się położy i będzie relaksująco lizał im pięty. Tak, że scenariusz Dalamberta nie jest taki nieprawdopodobny.
jewgienij - 6 Lipca 2011, 10:46

Czytam ich na różnych forach. Łatwo wyłowić bo nadają na Caps Locku, z wykrzyknikami, bez polskich znaków( bo to za trudne przycisnąć dwa klawisze niemal jednocześnie), bez znajomości gramatyki.

Natomiast tych ludzi spod krzyża, którzy wypowiadali się we wszystkich mediach, to TVN tam ustawił? Nie bądź paranoikiem. TVN zaprasza polityków PIS-u regularnie i daje im się wygadać, to ,że bredzą i się ośmieszają, to nie wina stacji. A że z głupich się potem śmieją, to to mechanizm stary jak świat światem.

dalambert - 6 Lipca 2011, 10:55

jewgienij, znaczy kupujesz cały przekaz TVN i innych brechań, cóż Twoja sprawa, od rzeczywistości to mocno oderwane, ale jakże mile łechece wszelkich entylygentów,
Oj będzie ciekawie :twisted:

Matrim - 6 Lipca 2011, 11:03

dalambert napisał/a
ale jakże mile łechece wszelkich entylygentów,

dalambert, już nie raz Ci zwracano uwagę na ten zwrot. Powstrzymaj się, proszę, od takich wycieczek.

jewgienij - 6 Lipca 2011, 11:06

Politykę oglądam na tym kanale, który akurat nie puszcza reklam. Do TVN nie mam sentymentu, Szkła Kontaktowego nie znoszę, bo SMS-y i telefony od widzów odbierają mi wiarę w człowieka. Wyborczą kupuję tylko w piątek, dla programu telewizyjnego. Jak już coś, to bardziej czytam lewacki Przegląd.
GW i TVN, Michnik to wasza mantra, trzeba znaleźć wroga, aby usprawiedliwić własną słabość. Dlatego nie wierzę w wygraną ludzi, którzy w głębi duszy czują się i uwielbiają być przegrani.

dalambert - 6 Lipca 2011, 11:08

Ależ ja nikogo z Was za takowych nie uważam, no chyba, ze działa zasada "stołu i nożyc" a to już nie mój problem. Nota bene wymyślanie jakichś "wyznawcow PiS" czy prześmiewczych ksywek typu "Kajo i Kokosz" jakoś Twej delikatnej wrażliwości nie rusza ?
Ciekawe dlaczego?

jewgienij - 6 Lipca 2011, 11:19

Nazywałeś mnie już durniem, NKWD-ystą itp, nie krępuj się. Wiem, że jesteś twardym antypolitpoprawnościowcem. Ale bądź konsekwentny i nie narzekaj na Kajka oraz jego wyznawców :mrgreen:
dalambert - 6 Lipca 2011, 11:21

jewgienij, Nigdy Ciebie personalnie tak nie nazwałem, natomiast Twoje akcje na forum owszem za i idiotyczne i NKWDystowskie nieraz małem, ale zauważ to nie to samo.
Matrim - 6 Lipca 2011, 11:21

dalambert napisał/a
Ciekawe dlaczego?

Ponieważ nie odnosi się (pośrednio) do użytkowników Forum, dalambercie. A Ty sam nie raz (i nie dwa) uderzałeś w stół z premedytacją, żeby dla zabawy słuchać brzęczenia nożyc :)

Wyznawca PiS nie jest określeniem obraźliwym. "Entylygent" jest. I dobrze o tym wiesz, Wielki Stołouderzaczu :)

Fidel-F2 - 6 Lipca 2011, 11:24

dalambert, możemy się spierać i obrażać ale nic nie zmieni faktu, że PiS to grupa, podłych indolentów z chorym psychicznie przywódcą.
jewgienij - 6 Lipca 2011, 11:29

Pokazowa pogarda dla poprawności politycznej nie polega tylko na tym, że innym można nawrzucać. Ktoś może nawrzucać Tobie. Jeśli przyjmujesz takie zasady gry, to o co pretensje? Czemu wiecznie się żalisz tu i w religijnych, że Fidel albo ja nie przestrzegamy zasad, którymi i tak gardzisz. Filozofia Kalego.
dalambert - 6 Lipca 2011, 11:44

Fidel-F2 napisał/a
podłych indolentów z chorym psychicznie przywódcą.

I włąśnie z takiej metody wrzucania chamstwa uczyniliście swój główny przekaz, ale
jewgienij napisał/a
Filozofia Kalego.

Skoro tak twierszisz to niech Ci bedzie - ;P:

Fidel-F2 - 6 Lipca 2011, 11:48

dalambert napisał/a
I włąśnie z takiej metody wrzucania chamstwa uczyniliście swój główny przekaz, ale
:shock: jakiego chamstwa? przecież to twarde fakty?
dalambert - 6 Lipca 2011, 11:50

Fidel-F2 napisał/a
jakiego chamstwa? przecież to twarde fakty?

Ha, ha , hi ale fajny dowcipas , walnij coś jeszcze, podniesiesz poziom dyskursu.

A tak na marginesie - postawiłem tezę, wcale sensowną, żze jednak wybory wygra PiS, ale rządzić nie zdoła i zostanie "ograny" prze już rysujacą sie koalicje PO&SLD.
Jeden z rozmówców coś rzucił w temacie - reszta poleciała w radosne antypisolenia.
Coś mi się wydaje, że im wiecej będzie szeroko propagowanych w dyskursie publicznym wszelkiego rodzju "antypisoleń" / szczególnie polecam posla Niesiołowskiego/ to tym większe będzie miał PiS szanse wyborcze.

Marcin Robert - 6 Lipca 2011, 12:07

To jest dobra zasada, dalambercie: Każdy dostaje to, czego chce. Skoro tak się wam - pisowcom (i w ogóle prawakom) - nie podoba poprawność polityczna, to jej zasady nie będą się do was stosować.

A tu mamy przykład pisowskiego buractwa. Zabawne, że o arogancję oskarża innych ten wzorzec arogancji, jakim jest prof. Ryszard Legutko.

Fidel-F2 - 6 Lipca 2011, 12:10

no i co dalambert? tym gorzej dla faktów, racja?
dalambert - 6 Lipca 2011, 12:15

Marcin Robert, rozumiem, ze chodzi Ci o pana Marka Siwca i jego blidolenie ?
Marcin Robert - 6 Lipca 2011, 12:19

Marcin Robert napisał/a
A tu mamy przykład pisowskiego buractwa.

dalambert napisał/a
Marcin Robert, rozumiem, ze chodzi Ci o pana Marka Siwca i jego blidolenie ?

Według Ciebie Marek Siwiec należy do PiSu?

dalambert - 6 Lipca 2011, 12:30

Marcin Robert, a to co mówi to nie buractwo ?
Fidel-F2 - 6 Lipca 2011, 12:34

dalambert, buractwem jest wszczynanie burdy gdy jako całość, jako kraj mamy sie zaprezentować na forum międzynarodowym. Podczas wojny z coś takiego dostaje sie kulę w łeb. Takich masz patriotów w PiS.
dalambert - 6 Lipca 2011, 12:39

Fidel-F2, a co jakąś wojne toczysz / oczywiście poza wojna z PiS/ , uważasz, że cała opozycja powinna sie udać do np. pana Grasia po instrukcje jak ma rząd wychwalać?
Ciekawe widzenie demokracji, kto nie z nami ten przeciw nam - było, było .....

I dla porządku . Pani Blida zabiła się SAMA - prawdopodobnie wbrew własnym intencjom.
Wielokrotnie pokazywano w różnych TV amunicję której użyła. To tzw. "bezpieczna amunicja posła Dziewulskiego" /lansował ją intensywnie gdzieś w 2001 roku/. Kula składa się z kapturka plastikowego w niebieskim kolorku, wypełnionego płaskim jedwabnym woreczkie ze śrutem. Po strzale jakiś metr do wylotu lufy lekki plastik odpada a obiekt strzału trafia i mocno paca woreczek ze śrutem , ból klienta obezwładnia, ale za bardzo nie uszkadza, no i przebić poszycia samolotu ty nie można. Dla tzw. "antyterrorystów" było to wymyślone.
Nieboszka Blida strzeliła do siebie czymś takim, ale z bliska i oberwała jak litą kulą.
Winna niewątpliwie jest ABW bo byli za grzeczni i uprzejmi i aresztantki nie dopilnowali należycie. A jakie były intencje nieboszczki, to jeno zgadywać możemy, każdy sobie dośpiewa co mu serce dyktuje.

ed lit

Fidel-F2 - 6 Lipca 2011, 12:41

dalambert, mam grzeczną prośbę. Mógłbyś nie przekłamywać i nie przypisywać mi poglądów których nie wyraziłem?
Rafał - 6 Lipca 2011, 12:44

dalambert napisał/a
Jeden z rozmówców coś rzucił w temacie
E tam, ja to już z pół roku temu nazad napisałem w tym wątku :D
Matrim - 6 Lipca 2011, 12:45

dalambert napisał/a
Ciekawe widzenie demokracji, kto nie z nami ten przeciw nam - było, było .....

Zamień demokrację na patriotyzm i będzie to zdanie prawdziwe.

Easy - 6 Lipca 2011, 12:49

dalambert napisał/a
Fidel-F2, a co jakąś wojne toczysz / oczywiście poza wojna z PiS/ , uważasz, że cała opozycja powinna sie udać do np. pana Grasia po instrukcje jak ma rząd wychwalać?

No, a jak za PiSu Geremek skarżył się jakiejś zagranicznej telewizji, że w Polsce zagrożona jest demokracja, to pamiętasz, jaka draka była, że wśród obcych pluje na własne gniazdo? I słusznie się go czepiano, tak samo jak słusznie należy potępić teraz Ziobrę.

dalambert - 6 Lipca 2011, 12:52

Fidel-F2, to Ty się na wojne i kulę w łeb powołujesz, jako metodę.
Oczywiscie jeno intencjonalnie, by wrażość PiS uwypuklić.

Partner forum