Mistrzowie i Małgorzaty - Romuald Pawlak.
gorim1 - 10 Kwietnia 2007, 19:21
NURS, cały romek
NURS - 10 Kwietnia 2007, 23:38
Cały romek, to pół każdego innego pisarza polskiego. A inglota to nawet ćwiartka
Kruk Siwy - 11 Kwietnia 2007, 09:31
NURS, inglotyzmy opowiadasz.
NURS - 11 Kwietnia 2007, 10:57
Wiem
nikt tak Romka nie lubi jak ja, do kości zawsze poogryzam i szpik wyssam...
Dracena - 7 Maj 2007, 12:01
A kiedy będzie można zobaczyć w księgarniach zapowiadane książki? Chyba jakiś zbiór opowiadań będzie na księgarnianych półkach? Przydałoby się trochę humoru na ciepłe dni
Romek P. - 8 Maj 2007, 12:15
Dwie książki są na wylocie, ta humorystyczna powinna być akurat na wakacje
A ja sobie teraz siedzę nad czymś bardzo mało humorystycznym, za to też na "h", bo to powieść historyczna będzie
Adanedhel - 8 Maj 2007, 12:20
Powieść historyczna powiadasz? Mniam. Zapewne nie zdradzisz żadnych, nawet najmniej znaczących szczególików?
Romek P. - 8 Maj 2007, 12:59
Zdradzę
Jako się rzekło, elementów fantastycznych tam nie ma, to klasyczna powieść historyczna.
Dzieje się w mieście, w którym zaczęła się kariera przesławnego imć Fillegana
Czas akcji to XV wiek. Bohaterem jest pewien Polak, bo to będzie rzecz tyleż o obcych, co i o nas samych.
Wszystkich, którzy lubią moje parahistoryczne rzeczy, namawiam do trzymania kciuków, bo choć tekst trudny, to na razie pisze mi się dobrze - tak dobrze, po prawdzie, że na chwilę odłożyłem dla niego całą fantastykę - i mam nadzieję jesienią mieć gotowy maszynopis:)
gorim1 - 8 Maj 2007, 13:30
Romek P., trzymam kciuki tylko hmm parę miesięcy a żyć jakoś trzeba
Romek P. - 8 Maj 2007, 13:54
Wystarczy minuta każdego dnia
A. Pilipiuk - 8 Maj 2007, 15:11
Romek P. napisał/a | że na chwilę odłożyłem dla niego całą fantastykę |
ZDRADA!!!
Romek P. - 8 Maj 2007, 15:18
Odtrąbiono przerwę
W wersji mniej romantycznej jest to płodozmian ;p
Muza twierdzi, że już się znudziła machaniem ciągle tym samym skrzydełkiem i pora rozprostować drugie
gorat - 8 Maj 2007, 15:34
Przeżyjemy Przynajmniej, jak i nam się znudzi fantastyka, nie będziemy musieli zmieniać autorów
mawete - 8 Maj 2007, 16:50
Romek: ja kupię, kto i kiedy wyda?
Romek P. - 8 Maj 2007, 17:09
gorat napisał/a | Przeżyjemy Przynajmniej, jak i nam się znudzi fantastyka, nie będziemy musieli zmieniać autorów |
Dobra myśl
mawete napisał/a | Romek: ja kupię, kto i kiedy wyda? |
Deklaracja fajna, dzięki a co do wydania, to najpierw trzeba napisać, a to niełatwe. Niemniej, rozmyślam nad tym, i nie ukrywam, że ponieważ tekst będzie zdecydowanie mainstreamowy, to i wydawcy będę szukać takiego, możliwie najmocniejszego na rynku.
Aha, kiedy? No cóż, chciałbym we wrześniu mieć gotowy tekst. No to wychodzi, że najpierwszy realny termin wydania (gdyby zdarzył się cud i nie było żadnych kłopotów z wydawcą), to wiosna 2008.
NURS - 8 Maj 2007, 18:10
Turniej zrób. Na kopie niech walczą... (kopie kalkowe wygra najsilniejszy wydawca.
Dracena - 13 Maj 2007, 08:35
Wszystkiego najlepszego w dniu Twoich urodzin drogi Romku!
Moc uśmiechu i radości. Dobrych pomysłów na życie i pisanie
Żeby spełniało się to co sobie wymarzysz
Pako - 13 Maj 2007, 09:31
Oj oj oj! Romek urodzinki ma?
A to się porobiło
Najlepszego, Romku! Sto lat, uśmiechu zawsze takiego radosnego, z jakim mi się kojarzysz, moc ksiażek do przeczytania i napisania i wszystkiego najlepszego po prostu!
Tomcich - 13 Maj 2007, 10:41
Najlepszego Romku - wielu FANTASTYCZNYCH (w szerokim tego słowa znaczeniu) pomysłów oraz uśmiechów i radości na co dzień i od święta życzę.
A i torcik Tobie przyniosłem.
Wiedźma - 13 Maj 2007, 11:12
Miłego dnia Ci życzę, choć to 13 maja A następnych jeszcze milszych
PS Zdradzę, że w tym dniu dwoje forumowiczów ma urodziny, bo Dracena równiez
Czy widzicie jakieś podobieństwo pomiędzy tym dwojgiem solenizantów?
Agi - 13 Maj 2007, 11:29
Romku moc radości, wielu świetnych książek!
hjeniu - 13 Maj 2007, 15:20
100 lat i 1000 książek!
joe_cool - 13 Maj 2007, 19:40
stooooo laaaaat, stooooo laaaaat
Haletha - 13 Maj 2007, 20:29
Dwieście lat! A książek, tyle, ile nadążymy przeczytać:)
Pako - 13 Maj 2007, 22:53
Mhyhyhy... a to się porobiło
Niech więc bedzie, w wątku ROmkowym, ale Romek pozwoli pewno z przyjemnością, złożę też życzenia Dracenie najdroższej, równie dobre życzenia co dla Romka: wszystkiego najlepszego, Draceno! Wszystkiego najlepszego Ci życzę!
elam - 13 Maj 2007, 23:07
ja juz skaldalam zyczenia na innym forum ale i tu wrzuce kwiatka. wprawdzie nie jest to dracena ale tez ladny....
prosze, najlepsze zyczenia dla solenizantow
a kwiatuszkow mnostwo, podzielicie sie jakos
Nexus - 13 Maj 2007, 23:35
A co tam.. tu też mu złożę Sto lat Romku! Sto lat pisania! Sto lat pomysłów ( to w sumie pisania będzie więcej chyba ) Zdrowie!
Selithira - 14 Maj 2007, 00:13
Czy życzenia liczą się 12 minut po czasie? Forum mi wolno chodzi... Ale życzę wszystkiego najlepszego, weny twórczej, wielu pomysłów...
Adashi - 14 Maj 2007, 00:16
Ja też składam najlepsze życzenia, zdrowia i natchnienia
Wiedźma - 14 Maj 2007, 10:00
Ja jeszcze dorzucę: sto lat dla smoka Filippona W końcu twory i stwory autora powinny żyć i starzeć się razem z nim
|
|
|