Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Tomcich - 6 Lipca 2006, 20:49
Wychodzi na to że tylko PiS jest święty, a resza społeczeństwa jest uwikłana w układ. A czytając te posty tutaj widzę, że i tutaj układ sięgnął. Za chwilę wpadnie tu Ziobro z Wassermannem i zrobią z wszystkich kartofelki
Ziuta - 6 Lipca 2006, 20:53
Internet pozbawił konsprację romantyzmu. Nie będzie już drukarni w piwnicach, ulotek odbijanych w kuchni... klik i wszystko idzie w Sieć.
GAndrel - 6 Lipca 2006, 21:07
Obstawiam to pierwsze.
GAndrel - 7 Lipca 2006, 20:05
No wiecie co! na jeden dzień wyjeżdżam w delegację Dorna zobaczyć.
Nie monitoruję sytuacji.
Wracam.
Włączam TVN24.
I co widzę?
Czerwony pasek widzę! A na nim info, że J. Kaczyński zastąpi Marcina Kiewicza na stanowisku premiera.
W poniedziałek wyjeżdżam na tydzień. Już się boję.
NURS - 7 Lipca 2006, 20:28
Gdzie, cholera dwie godziny temu szli w zaparte
Tomcich - 7 Lipca 2006, 20:29
Najfajniej, że ja w tym samym czasie oglądałem TV Trwam z ciekawości co tam powiedzą, a oni że to nieprawda o zapowiadanej dymisji i że to PO z Tuskiem próbują wbić klin pomiędzy Kazia i Jarka. A wiadomości niby na żywo.
NURS - 7 Lipca 2006, 20:43
Słuchajcie, Kaczory pozbywają się buforów. Zyta, Marcin, idą w hardkor. Jutro może nie być teleranka.
GAndrel - 7 Lipca 2006, 20:49
Na pewno nie będzie. Teleranek był w niedzielę.
Ziuta - 7 Lipca 2006, 21:11
NURS napisał/a | Słuchajcie, Kaczory pozbywają się buforów. Zyta, Marcin, idą w hardkor. Jutro może nie być teleranka. |
NURSie, to już nie jest śmieszne. Szykują się jaja na wielką skalę. Do tej pory myślałem, że zwiewam po studiach, ale teraz – strach się bać. I chyba spełnią się moje słowa z października, że do jesieni ludzie wyjdą na ulice. Bo to już przesada. Kazio robi dziendoberek z Tuskiem, to Kaczuszka wpada w szał.
Ja dziękuję.
Vened - 7 Lipca 2006, 21:20
Taa, już widze tych wychodzących ludzi Mnie też się nie podoba to co się dzieje, ale przypominam, że żyjemy w państwie demokratycznym, które posiada odpowiednie procedury. To nie jest tak, że nagle Jarek zastapi Kazia. Trzeba to przepchnąc w Sejmie. I to w cale nie musi się udać.
Inna sprawa, że to wyglada na gigantyczny błąd. Poparcie dla Jarosława Ka. jest odwrotnie proporcjonalne do poparcia dla obecnego (jeszcze) premiera. Bez wątpienia zaufanie do Marcinkiewicza przekładało się na notowania PiS, gdy teraz tego zabraknie może zaczać się gwałtowny zjazd w dół.
Gustaw G.Garuga - 7 Lipca 2006, 21:26
To z powodu Chiraka i Merkel. Gdyby J. Kaczyński premierem był był tydzień temu, pewnikiem zgodziliby się na zastępstwo za L. Kaczyńskiego. PiS próbuje ratować sytuację Polski na arenie międzynarodowej... Czy mu się uda?
Ziuta - 7 Lipca 2006, 21:27
Vened napisał/a | Taa, już widze tych wychodzących ludzi |
Wszystko możliwe.
Vened napisał/a | Poparcie dla Jarosława Ka. jest odwrotnie proporcjonalne do poparcia dla obecnego (jeszcze) premiera. |
Myślisz, że to coś go obchodzi? Przecież sondaże kłamią, vide zeszłoroczne wybory.
Vened - 7 Lipca 2006, 21:43
Ziuta napisał/a | Vened napisał/a | Poparcie dla Jarosława Ka. jest odwrotnie proporcjonalne do poparcia dla obecnego (jeszcze) premiera. |
Myślisz, że to coś go obchodzi? Przecież sondaże kłamią, vide zeszłoroczne wybory. |
Nie wiem czy go to coś obchodzi, czy nie. Ocena tego nie była celem mojej wypowiedzi.
Ziuta - 7 Lipca 2006, 21:52
Jak tak, to przepraszam. Że poparcie spadnie jak słupek rtęci w Norylsku – to się zgadzam.
NURS - 7 Lipca 2006, 23:55
Musze odnowic moją wizę amerykańską, Bushowi skończy sie kadencja i może będzie tam normalniej
GAndrel - 8 Lipca 2006, 00:21
Ja na szczęście mam ważną. Tylko paszport mam nieważny. :/
NURS - 8 Lipca 2006, 09:12
A to nie wadzi, wyrabiasz nowy, a stary ci zostawiają. to pieknie wygląda, jak gdzies sprawdzają na granicy a tam wjazd do USA a wizy nie ma
Zresztą ja mam lepiej, mam w paszporcie dwie wizy do USA anulowane Jak celnik trafia na taką, to mu się buźka usmiecha, a potem szok, bo następną dali, a nie powinni
GAndrel - 8 Lipca 2006, 11:24
Lepper się stawia. Teraz zobaczymy ile naprawdę Kaczyńscy są gotowi poświecić by rządzić.
Romek P. - 8 Lipca 2006, 11:27
Dużo, a nawet więcej - bo już nie mogą się wycofać, mówiąc, że dziennikarze pobredzili
NURS - 8 Lipca 2006, 11:58
Leeper zadyme robi, przecież nie łyknął nawet tego, co dostał. IMO podkłada się Kaczorowi na wejściu.
GAndrel - 8 Lipca 2006, 12:18
Niby się podkłada, niby nie łyknął a chce więcej, bo po co ta zadyma? kaczyński będzie miał z nim problem. A bez Leppera premierem nie zsotanie.
Giertych obrał inną taktykę i stanowiska zdobywa uległością a nie agresją i wygląda na to że lepiej a tym wychodzi.
NURS - 8 Lipca 2006, 13:13
A jesli robi dym, żeby Kaczor miał za chwilę laur roztropnego wladcy, który okiełznał powywczego demona?
Takie rzeczy załatwia się po cichu. To, co na naszych oczach się dzieje, to cyrk, balecik dla gawiedzi.
Romek P. - 8 Lipca 2006, 13:46
Słuchajcie, Kaczyński Jarosław ma fantastyczne poczucie humoru!
Właśnie powiedział, że jedynym powodem dymisji premiera była chęć wystawienia go przez PiS w wyborach samorządowych
Całość tutaj.
NURS - 8 Lipca 2006, 14:19
co śmieszne, to jedyny kandydat PiS na Warszawę. Ale przebieg operacji wyklucza tę teorię. Zesłanie.
GAndrel - 8 Lipca 2006, 19:44
Szkoda, że w czasie konferencji prasowej prawie premiera i byłego premiera na sali nie było dziennikarza, który miałby odwagę zadać np. takie pytanie:
Czy uważają nas państwo za takich idiotów, że gadają panowie takie bzdury myśląc, że ktokolwiek w nie uwierzy?
joe_cool - 10 Lipca 2006, 11:29
Gustaw G.Garuga napisał/a | To z powodu Chiraka i Merkel. Gdyby J. Kaczyński premierem był był tydzień temu, pewnikiem zgodziliby się na zastępstwo za L. Kaczyńskiego. PiS próbuje ratować sytuację Polski na arenie międzynarodowej... Czy mu się uda? |
akurat dojechałam do berlę, kiedy wiadomość spadła na mnie jak grom z jasnego nieba. w niemieckich wiadomościach mówią o kuriozalnej i niespotykanej sytuacji, gdy jakimkolwiek krajem rządzą bliźniacy... chłop i znajomi się już tylko śmieją...
Tomcich - 10 Lipca 2006, 20:18
Czy w TVP jest jakaś cenzura?
Ależ skąd to po prostu walka z UKłADEM
NURS - 10 Lipca 2006, 20:20
Żeby brat do brata mówił per prezesie Pięknie to wyglądało.
Gustaw G.Garuga - 10 Lipca 2006, 21:15
Marcinkiewicz okazał się polityczną d*pą wołową. Mając za sobą takie poparcie obywateli dał się wysadzić z siodła w imię gier politycznych. Zniknęła marna bo marna, ale ostatnia zapora przed tym, co w PiSie najgorsze.
Romek P. - 10 Lipca 2006, 21:21
Gustaw, ale właśnie o to chodzi, że Marcinkiewicz został wybrany na marionetkę, bo była pewność, że nie bryknie.
|
|
|