To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

Hubert - 15 Stycznia 2008, 22:10

A mi jeszcze w głowie huczy po popisach Acid Drinkers na WOŚPie. Może nie jest to jakiś super-hiper techniczny zespół, ale na koncerty - po prostu cudo! Czad, nonszalancja, tempo i nienajgorsza technika, a przede wszystkim - spontaniczność. Trzeba będzie sobie sprawić jakąś płytę.
Chal-Chenet - 16 Stycznia 2008, 16:45

A tak se zapuściłem Six Feet Under. Buja straszliwie! Dobra rzecz :D
mad - 20 Stycznia 2008, 23:48

Trochę nierówny zespół. Albo może ja nie zawsze nadaję się do słuchania tegoż?
Hubert - 21 Stycznia 2008, 16:31

Słucham sobie właśnie Acid Drinkers - Infernal Connection - to jest dopiero łomot! :twisted:
mad - 21 Stycznia 2008, 23:49

Łomot? Taka przyjemna muzyczka do przytupania :mrgreen:
Ale płytka w sumie dosyć fajna.

Hubert - 22 Stycznia 2008, 11:41

No rytmiczne jak, nie przymierzając, disco-polo. Poskakać można, pozytywne emocje wywołuje, ludzie po tym pokojowo nastawieni do życia są, prawda... :twisted:
gorbash - 22 Stycznia 2008, 12:44

Sosnechristo napisał/a
No rytmiczne jak, nie przymierzając, disco-polo. Poskakać można, pozytywne emocje wywołuje, ludzie po tym pokojowo nastawieni do życia są, prawda...

Dwa lata temu po radosnym koncercie Acid Drinkers udało mi się wparować z kumplem na backstage i ofiarować Titusowi wódeczke. Po czym rozjuszony miłym przyjeciem, rzuciłem tekst że nikt tak w Polsce nie gra na klawiszach jak on. ;-) Cóż... Konfuzja i zdziwienie Titusa nie miały granic :mrgreen:

Chal-Chenet - 22 Stycznia 2008, 13:03

mad napisał/a
Trochę nierówny zespół

Też tak słyszałem, ale ja akurat słucham tych, uważanych za lepsze, czyli "Commandment", "13", "Haunted" i "Maximum Violence". Jeszcze się czaję na "Warpath", bo z tego co wyczytałem tu i tam z "Bringer of Blood" i obiema częściami "Graveyard Classics" można sobie bezproblemowo dać spokój.

mad - 23 Stycznia 2008, 23:36

A teraz coś z zupełnie innej beczki: kupiłem sobie 40-płytowy box... MOZARTA ( :P ) za... 40 zł. Miła, sympatyczna muzyka. Sprawdza się jako odtrutka na death metalowy jazgot. To nie to co jazz, ale jednak zacna muzyka, godna posłuchania, poznania i szacunku.

Edit - literówka

banshee - 23 Stycznia 2008, 23:41

mad, pochwalisz się gdzie dokonałeś takiego zakupu?
Chal-Chenet - 23 Stycznia 2008, 23:45

Ja ostatnio słucham sobie trochę Maidenów i coraz bardziej mam ochotę na ten koncert w wakacje. :D Chyba się wybiorę, jeśli środki pozwolą :)
Poza tym leci Uriah Heep i "Salisbury".

mad - 24 Stycznia 2008, 00:10

banshee napisał/a
mad, pochwalisz się gdzie dokonałeś takiego zakupu?

Na Allegro od hubertusa1960. Kolejna aukcja jest o dychę droższa (poprzednio sprzedał 21 boxów, więc ze względu na popyt podniósł cenę :| ), ale uważam, że nadal warto.

Chal: Maideni zawsze! Na koncert do Wawy z żoną jadę!

edit: Aha, hubertus1960, to jak się okazuje, miła pani. To tak tylko na marginesie :wink:

banshee - 24 Stycznia 2008, 00:12

dzięki za info mad
mad - 24 Stycznia 2008, 00:15

A, to jeszcze link:

http://www.allegro.pl/ite..._ddd_folia.html

banshee - 24 Stycznia 2008, 00:17

dzięki znalazłam :mrgreen:
i jest Beethoven! umarłam i jestem w niebie :mrgreen:

Witchma - 24 Stycznia 2008, 09:35

ech... ja bym chętnie sobie zafundowała coś takiego http://www.allegro.pl/ite...foliowana_.html
Szara opończa - 24 Stycznia 2008, 09:58

Chal-Chenet napisał/a
Poza tym leci Uriah Heep i Salisbury.

no na Allaha - toc to wspaniala plyta!!! czapke z glowy sciagam, bo jeszcze nie spotkalem kogos kto otwarcie by o tym albumie i grupie mowil.

Jeden z najlepszych glosow... szkoda ze go nie ma.. i to w jakich okolicznosciach...

Edit: (bo sie mi wcisnelo "wyslij" za wszesnie)

Szczegolnie The Park i utwor tytulowy zasluguja na uwage, choc w Salisbury slychac jak orkiestra sie mija z kapela i nie zawsze graja rowno... ale pasaze basowe mniam, deciaki ajajajajaj..

az sobie znow poslucham dzis.

a Vey Eavy very umble Pan szanowny lubi ?

Chal-Chenet - 24 Stycznia 2008, 12:17

Tej akurat jeszcze nie słyszałem, ale się do niej przymierzam, jak odsłucham, pewnie po pracy, to podzielę się opinią. Acz przypuszczam, że dobra. Do pewnego momentu mieli właściwie tylko bardzo dobre płyty.
banshee - 24 Stycznia 2008, 18:16

Witchma napisał/a
ech... ja bym chętnie sobie zafundowała coś takiego http://www.allegro.pl/ite...foliowana_.html

ja nie wiem, czy by mi życia starczyło na przesłuchanie takiej ilości płyt i naprawdę wsłuchanie się w utwory :wink:

Homer - 25 Stycznia 2008, 19:21

Poszukuje ZanderHaus '36 i 6' - za wszelkie info na PW będę wdzięczny (RapidShare, Torrenty, Cokolwiek w wersji cyfrowej) - nakład dawno wyczerpany - drugi obieg rządzi - na egzemplarz trzeba czekać łohoho.
Ramzes - 30 Stycznia 2008, 14:16

Słucha ktoś Linkin Park? Wielu mówi, że to zespół dla dzieciaków, a mnie się podoba. Dzieciak jestem?
Chal-Chenet - 30 Stycznia 2008, 16:35

Kwestia gustu. Każdy słucha tego co mu się podoba, ja akurat LP nie lubię, ale rozumiem, że komuś może się podobać. A czy jesteś dzieciak? To nie zależy od słuchanej muzyki. Ja słucham m.in: Marduka, a satanistą nie jestem oraz lubie Michaela Jacksona, co nie znaczy, że lubię małych chłopców.
banshee - 30 Stycznia 2008, 17:08

jakbym miała się przejmować tym co inni mówią to musiałabym całkiem przestać słuchać muzyki :roll: mnie linkin park się podoba, znam ludzi, którzy ich słuchają i jest spoko
dzejes - 30 Stycznia 2008, 17:09

No. Szacunek ludzi ulicy.
Chal-Chenet - 30 Stycznia 2008, 17:12

Szacun.
mad - 30 Stycznia 2008, 20:45

Linkin Park to jest muzyka nieco dziecinna, nie da się ukryć. Zresztą jak prawie każda muzyka lekka, łatwa i przyjemna. Jeśli słuchacz nie jest przygotowany do odbioru czegoś trudniejszego i ambitniejszego, zadowoli się być może muzyką LP. Może jednak kiedyś dojść do sytuacji, w której słuchanie prościutkiej muzyczki nie wystarczy, a wówczas... świat ciekawej muzyki stanie otworem. Może również przed Tobą, Ramzesie, czego Ci życzę.

Zresztą być może słuchasz czegoś ciekawszego, Twoja lakoniczna wypowiedź dotyczyła wszakże tylko LP.

banshee - 30 Stycznia 2008, 21:01

no to mnie zaciekawiłeś mad,

mad napisał/a
Linkin Park to jest muzyka nieco dziecinna, nie da się ukryć

ale co w niej jest takiego dziecinnego?

mad napisał/a
muzyka lekka, łatwa i przyjemna.

eee...w kontekście kilku utworów muzycznych?
moja matula strasznie narzekała na "darcie ryja" tego zespołu i ja też nie widzę w tej muzyce nic lekkiego...

Fearfol - 30 Stycznia 2008, 21:06

z linkin park to tylko mi się podobał ten album H.T., późniejszy meteor i kolejne covery z jay-z to już jakoś nie dla mnie.
banshee - 30 Stycznia 2008, 21:09

z jay-z to totalna porażka, komercha na maksa
Chal-Chenet - 30 Stycznia 2008, 22:09

Monster Magnet - 4-Way Diablo
Bujana 8) Świetna muza, buja jak mało co, znakomity luzacki feeling, charakterystyczny wokal, porywające solówki. Miodzio. Jedna z lepszych płyt tego zespołu, z tych które słyszałem.

Partner forum