To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Matrim - 26 Wrzeœśnia 2010, 12:03

NURS napisał/a
faktycznie facet zagrał pieknie, jesli zagrał.

Jeśli się już wie, że to była gra, to łatwiej jest zauważyć pewne znaki: czasami się zapomina i mówi wyraźniej, potem znów mamrocze; czasami się śmieje ze wszystkimi i zaraz to maskuje, okulary i broda pomagają. Pewnie dostanie za ten film Oscara i będzie to ich ostateczny dowód, że każdego można w Holly zrobić w konia;)

Anonymous - 26 Wrzeœśnia 2010, 19:11

Nie wiem, czy gdzieś już ktoś o tym nie pisał, ale dziś dowiedziałam się o tym:
http://www.horrorfestiwal.pl/
Fajnie!

Gustaw G.Garuga - 27 Wrzeœśnia 2010, 15:57

Śluby panieńskie - lubię tę komedię Fredry i czekam na ten film Bajona, ale jak tak patrzę na zdjęcie pod linkiem to się zastanawiam, czemu nasi filmowcy tak strasznie boją się szlacheckiego czuba? Czy ta strzecha Szyca to ma być słynny wysoko podgolony łeb? W Ogniem i mieczem z czubów zrobiono sobie kpiny, dawno temu w Potopie jeden z komilitonów Kmicica miał czub jak się patrzy, ostatnio dorównał mu w Zemście Królikowski w roli Wacława, a teraz znów krok w tył...
NURS - 29 Wrzeœśnia 2010, 10:26

Virgo C. napisał/a
Kolejny trailer Monsters, ja chcę już całość! :evil:
:roll:

to sobie obejrzyj :-)

ilcattivo13 - 30 Wrzeœśnia 2010, 09:17

"Prawdziwa odwaga" - remake westernu z Johnem Waynem. Reżyserują bracia Coen, w roli głównej Jeff Bridges.

Mogę się założyć, że Coenom nie wyjdzie taka kupa jak "3:10 do Yumy" Jamesa Mangolda...

Iwan - 30 Wrzeœśnia 2010, 09:59

zapowiada się nieźle
NURS - 30 Wrzeœśnia 2010, 10:18

sceny z trailera żywcem wyjęte z książki Portisa - wiem, bo właśnie ją tłumaczę dla Soni Dragi. I dobrze, bo poprzednia ekranizacja bardzo luźno trzymała się oryginału. BTW fajnie zobaczyc to, co przed chwilą się czytało. Tylko Bridges za chudy na Cogburna.
ilcattivo13 - 30 Wrzeœśnia 2010, 10:30

NURSie, a jak książka? Tylko "bardzo dobra", czy "świetna"? :wink:
NURS - 30 Wrzeœśnia 2010, 10:34

Wiesz, dla nas to nie do konca te kategorie, Amerykanie znajdą w niej masę smaczków z własnej historii, które dla przeciętnego Polaka bedą zupełnie niewychwytywalne, dlatego pozostanie nam ocena samej akcji i języka narracji, dlatego stawiałbym na dobrą ze wskazaniem na bardzo dobrą. Nie przepadam za westernami, ale ta książka nie sprawiła mi żadnych kłopotów, może dlatego, że jest mocno realistyczna (oprócz paru miejsc, ale to szczegół).
ilcattivo13 - 30 Wrzeœśnia 2010, 10:39

dzięki, wygląda na to, że pojawiła się kolejna pozycja na mojej liście książek do kupienia i przeczytania :D
Virgo C. - 1 Października 2010, 11:01

NURS napisał/a
jak ty jeszcze mało wiesz o świecie filmu

Jeśli masz na myśli Else, wilczyce z SS to widziałem ten film i chociażby ze względu na czas w jakim ten film powstał to nie szokuje zbytnio.
A co do Monsters - nie mam konsoli ani VoD aby móc obejrzeć. Zresztą tam od 24 września był film dostępny.

Memento - 6 Października 2010, 13:58

Oho, chcę to zobaczyć.
NURS - 6 Października 2010, 14:21

Virgo C. napisał/a
NURS napisał/a
jak ty jeszcze mało wiesz o świecie filmu

Jeśli masz na myśli Else, wilczyce z SS to widziałem ten film i chociażby ze względu na czas w jakim ten film powstał to nie szokuje zbytnio.
A co do Monsters - nie mam konsoli ani VoD aby móc obejrzeć. Zresztą tam od 24 września był film dostępny.

nie tylko else, ale cała mase podobnego syfu. A monstersów obejrzałem, i powiem jedno, albo nawet dwie rzeczy. W filmie niewiele się dzieje, efektów i obcych istot jak na lekarstwo, ale jest za to fajny klimat. Równie dobrze jednak można było to nakręcić bez elementów fantastycznych, np przewrót w meksyku i próba dostania się odciętych amerykanów do USA i byłoby to samo.

Fidel-F2 - 6 Października 2010, 18:03

Memento napisał/a
Oho, chcę to zobaczyć.
przecież to nuda, skrzywdzili dziewczynę a ona wstaje z grobu i im odpłaca
Memento - 6 Października 2010, 21:13

Nie ważne co, ważne JAK.
Memento - 21 Października 2010, 11:08

...znowu ja. Linka. Ciekawe czy będzie lepciejsze od Egzorcyzmów Emily Rose.
ilcattivo13 - 21 Października 2010, 11:46

mam bardzo złe przeczucia :|
Matrim - 29 Października 2010, 00:26

Rare Exports - the movie
Fidel-F2 - 29 Października 2010, 00:30

:mrgreen:
ilcattivo13 - 29 Października 2010, 20:06

łał :D
ilcattivo13 - 3 Listopada 2010, 13:25

Na Odpuście przypominają, że dziś, na TV4, o 22:45 leci "Nazajutrz" ("The Day After"). Kto nie oglądał, ten ma szansę na polską wersję językową.
Ozzborn - 5 Listopada 2010, 22:19

Whooooaaa http://www.youtube.com/wa...player_embedded chyba się zaśliniłem ;P: wiele filmów odpuściłem, ale na to muszę iść do kina.

dla dociekliwych nie lubiących niespodzianek tytuł:
Spoiler:

Dunadan - 5 Listopada 2010, 22:35

Ozzborn, ja pierdaczę :!: :shock: dzięki za cynk! też to muszę zobaczyć w kinie... to i Trona 2.
Matrim - 5 Listopada 2010, 22:44

Ozzborn, a to chyba już było tutaj... Albo tylko gdzieś kiedyś widziałem. Mówią, że to coś a'la Labirynt Fauna.
Dunadan - 5 Listopada 2010, 22:47

Matrim, tylko nieco w innym stylu... ale idea wydaje się ta sama. Będzie fajnie, mam do Snydera olbrzymie zaufanie...
Matrim - 5 Listopada 2010, 22:53

Dunadan napisał/a
nieco w innym stylu...

Ano. W hollywoodzkim :)

Dunadan - 5 Listopada 2010, 22:55

Matrim, mnie to nie przeszkadza... przerysowanie i karykatura to ciekawa forma wypowiedzi. Snyder świetnie się w niej czuje :wink:
Matrim - 5 Listopada 2010, 23:00

A ja nie mówię, że to źle. Też lubię. Czasem :)

300 i Watchmen są świetne w swojej klasie, ale to tak naprawdę niezepsute komiksy, bo ich główna siła tkwi w pierwowzorze. Tutaj film sam jest pierwowzorem, więc się okaże. Ale tytuł ma niezły :)

Dunadan - 5 Listopada 2010, 23:02

Matrim, dobra uwaga, będziemy mieli okazję się przekonać :)
Memento - 5 Listopada 2010, 23:30

Też chcę zobaczyć nowy film Snydera. I to pewnie trailer spod mojego linka widziałeś, Matrim.

Partner forum