Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
jewgienij - 14 Czerwca 2011, 16:12
Nadaje się już tylko do pochodów na Krakowskim i demagogicznych gadek, a nie do rządzenia.
Jeśli Tuska ma ktoś załatwić, to na pewno nie starszy grubasek na prochach, z syndromem ofiary, która tylko szuka kata( stąd śmieją się z niego wszyscy, a on sobie daje).
Tusk raczej sam się załatwi, niż Jarek z nim wygra. Jarek jest przegrany, otoczył się miernotami, więc pozycję w PISie ma. Ale nic nie trwa wiecznie, w końcu go też odstawią, bo z takim niedorajdą zawsze będą przegrywać, nawet z Komorowskim( co jest wielką sztuką)
Zresztą wszyscy dobrze wiedzą, że jeśliby cudem jakimś doszedł jednak do władzy, to na najważniejsze problemy nic nie poradzi, bo jest za cienki, a jedynie będzie się odgrywał na Tusku i reszcie. Czyli znów Tupolew i prywatne kompleksy.
czterdziescidwa - 14 Czerwca 2011, 16:26
Aż mi się łza w oku zakręciła jak sobie wyobraziłem jak Jarosław idzie na Sybir. Powłóczy noga za nagą w tym ciężkim kożuchu. A za nim kot. jak za Sonia Raskolnikovem ;(
terebka - 14 Czerwca 2011, 16:28
Władza dla pisu jest nadal realna - to żaden cud. I nie pisu w tym zasługa, a peo. Niechęć do partii Tuska nie wzięła się znikąd. Jaro ze swymi pachołkami nie byłby sobą, gdybytego nie wykorzystał. Owszem, nadaje się wyłącznie do manifestowania z pochodniami na Krakowskim przedmieściu, nie do władzy, tylko co z tego, skoro będzie komu wcisnąć mu tę władzę w łapę jak małpie brzytwę. Że później sobie tą władzą zrobi krzywdę, jak małpa brzytwą to dla mnie żadna pociecha.
Napisał mad na poprzedniej stronie, że pis go denerwuje a peo mierzi, i ma pełne prawo do takiej oceny. Ja mam dokładnie odwrotne zdanie. Peo mnie niewyobrażalnie wręcz wk.ur.wia tym swoim olewaniem okazji do wyrabiania sobie marki, jaką to okazję daje marny przeciwnik. Bezmiar zaś pogardy, jaką zywię do pisu przeraża mnie, bo zawsze to człowieka niepokoi, jak w lecie życia odkrywa w sobie tak mroczną stronę natury
Fidel-F2 - 14 Czerwca 2011, 16:39
terebka napisał/a | Bezmiar zaś pogardy, jaką zywię do pisu przeraża mnie, bo zawsze to człowieka niepokoi, jak w lecie życia odkrywa w sobie tak mroczną stronę natury | też tak mam, z tym, że nie jestem przerażony
Tantal - 14 Czerwca 2011, 17:02
Ale rozmyta i bezideowa platforma w Was pogardy już nie budzi, że tak prowokacyjnie spytam?
A tak w ogóle to padłem ofiarą sabotażu "układu" i mi to forum chodzi o tyle o ile... strona się nie chce ładować często
Marcin Robert - 14 Czerwca 2011, 17:06
Odpowiem za siebie: Mniejszą niż PiS.
EDIT: Sęk między innymi w tym, że ideowość PiSu jest groźna i szkodliwa, natomiast bezideowość jeszcze nikogo nie pobiła, nie wsadziła do więzienia i nie zniszczyła nikomu życia.
jewgienij - 14 Czerwca 2011, 17:06
terebka napisał/a | Bezmiar zaś pogardy, jaką zywię do pisu przeraża mnie, bo zawsze to człowieka niepokoi, jak w lecie życia odkrywa w sobie tak mroczną stronę natury |
To jest jego sposób funkcjonowania w polityce: wyłącznie wydobywanie z ludzi tego co najgorsze, granie na negatywnych emocjach, kompleksach, szczucie, straszenie, schlebianie ciemniactwu. Wraca mu to taką samą monetą, co zrozumiałe. A więc i zwolennicy i przeciwnicy się w tym babrają.
Całkiem to skuteczne, choć, jak widać, nie na dłuższą metę.
Dlatego enty raz powtarzam: największy szkodnik w Polsce od czasów Komuny. Brat trafił na Wawel, o Jarosławie historia, jeśli będzie łaskawa, po prostu zapomni.
terebka - 14 Czerwca 2011, 17:08
Zanim się pojawił pis, bywały w polityce błazny, i jak to błazny, bawiła mnie ich obecność. Ale to były sporadyczne przypadki. Jak ptasie (bip) na szybie samochodu - wystarczyło włączyć spryskiwacz i uruchomić wycieraczki, czyli oddać głos w kolejnych wyborach. Nie wiadomo skąd i kiedy, na pożywce jakich, wziętych z (bip) frustracji społecznych utworzył się tłum wyznawców, którzy wyzioną ducha a nie pozwolą uczynić krzywdy swojej 'elicie'. To już przestało być zabawne, Fidel-F2. Nie ma sposobu aby się pozbyć z polityki tych frustratów, szalańców i najzwyklejszych idiotów. Tysiące dalambertów w ciemno odda na nich głos. Tak wygląda przyszłość:
http://wsieci.rp.pl/opini...tssortby=Latest
edit: jewgienij, o Herostratesie historia nie była łaskawa zapomnieć, choć spalił tylko jeden budynek. Tutaj mamy malca z krzesiwem, który próbuje podłożyć ogień pod cały kraj i całkiem nieźle mu to idzie. A swoją stroną niezły portret psychologiczny: kompleks Herostratesa
Fidel-F2 - 14 Czerwca 2011, 17:09
Tantal napisał/a | Ale rozmyta i bezideowa platforma w Was pogardy już nie budzi, że tak prowokacyjnie spytam? | Platforma jest zwyczajna, trochę złodziei trochę gamoni, trochę lalusiów. A PiS to ściek.
Fidel-F2 - 14 Czerwca 2011, 17:11
terebka, można by zapolować
Tantal - 14 Czerwca 2011, 17:12
Cytat | To jest jego sposób funkcjonowania w polityce: wyłącznie wydobywanie z ludzi tego co najgorsze, granie na negatywnych emocjach, kompleksach, szczucie, straszenie, schlebianie ciemniactwu. |
Tak, to ciekawe spostrzeżenie.
Najpierw było anty-SLD, czyli PO-PiS. Wszystko, byle nie SLD.
Potem było wszystko tylko nie PiS, więc naturalnie PO.
A teraz będzie wszystko, byle nie PO.
W sumie tak PiSowi jak i PO w to graj, bo dzięki temu krystalizuje się w Polsce (niemal) system dwupartyjny.
Marcin Robert napisał/a | Odpowiem za siebie: Mniejszą niż PiS. |
No tak, wiadomo. Lepiej głosować na partię, której jedyną ideą jest utrzymanie się przy władzy, czego nawet już nie kryją.
W sumie Platforma z trójki PO-PiS-SLD pozostaje jedyna, która tak na dobrą sprawę nie ma żadnego pomysłu, żadnej "ideologii. O PSL nie wspominam...
Fidel-F2 napisał/a | Platforma jest zwyczajna, trochę złodziei trochę gamoni, trochę lalusiów. A PiS to ściek. |
Boże, po prostu mają lidera z kompleksem...
terebka - 14 Czerwca 2011, 17:15
Tak, jeszcze tego nam brakuje, Fidel-F2, zgrai męczenników, bożków ulepionych z łajna, do których będą się przez kolejne tysiaclecia modlić idioci.
Agi - 14 Czerwca 2011, 17:17
Proszę u ucywilizowanie dyskusji. Zgodnie z regulaminem za wulgaryzmy przysługuje ostrzeżenie i status Dupka żołędnego. Są chętni?
Fidel-F2 - 14 Czerwca 2011, 17:18
Tantal napisał/a | A teraz będzie wszystko, byle nie PO. | ale nie wcześniej niż PiS zniknie z tego uniwersum
Tantal napisał/a | W sumie Platforma z trójki PO-PiS-SLD pozostaje jedyna, która tak na dobrą sprawę nie ma żadnego pomysłu | A przepraszam PiS ma? Ruszyć brygadą kawalerii na Moskwę? Tantal napisał/a | żadnej ideologii | od ideologii PiSu rzygać się chce, to już lepiej że PO nie ma żadnej, poza tym historia pełna jest ideologii dzieki którym ludzkość spłynęła krwią - chrześcijaństwo, faszyzm, komunizm i podobne
Fidel-F2 - 14 Czerwca 2011, 17:20
Tantal napisał/a | Boże, po prostu mają lidera z kompleksem... | rozwiń bo zbyt ogólne
terebka, można by cichcem - wypadki drogowe, Escherichia Coli, itd
Tantal - 14 Czerwca 2011, 17:20
Cytat | ale nie wcześniej niż PiS zniknie z tego uniwersum |
Przykro mi, wszystko idzie w kierunku dwupartyjności, jakom już wspomniał. Ja po cichu liczę na ucywilizowanie PiSu...
Cytat | poza tym historia pełna jest ideologii dzieki którym ludzkość spłynęła krwią - chrześcijaństwo, faszyzm, komunizm i podobne |
Chrześcijaństwo? Wracaj do szkoły i ucz się historii...
terebka - 14 Czerwca 2011, 17:20
'Bezideowość' w dzisiejszych czasach uważam za cechę, Tantal. A 'rozmytość' i *beep* szkodzą peo i to mnie właśnie u nich denerwuje. To, że widząc jakiego mają przeciwnika, uznali, że nie muszą się nawet starać.
Agi, jeśli to do mnie, to przprszm
Agi - 14 Czerwca 2011, 17:23
Fidel-F2 napisał/a | terebka, można by cichcem - wypadki drogowe, Escherichia Coli, itd |
Nie przesadzaj z kreatywnością.
terebka napisał/a | Agi, jeśli to do mnie, to przprszm |
Owszem, do Ciebie, nie nadążam listy słów wybeepanych uzupełniać.
Fidel-F2 - 14 Czerwca 2011, 17:25
Tantal napisał/a | Przykro mi, wszystko idzie w kierunku dwupartyjności, jakom już wspomniał. Ja po cichu liczę na ucywilizowanie PiSu... | możesz też mieć nadzieję na mannę z nieba, poza tym co to ma do rzeczy w kontekście Twojej poprzedniej wypowiedzi.
Tantal napisał/a | Chrześcijaństwo? Wracaj do szkoły i ucz się historii... | a konkretniej? bo nie bardzo wiem o co Ci chodzi - nawracanie indian, krucjaty, inkwizycja, wojny wewnątrzchrześcijańskie, a z bliższych czasówpo t-jugosławia, a z naszego podwórka - kamień węgielny polskiego chrześcijaństwa - sposób jego założenia - tortury, zabójstwa, przemoc. Trudno znaleźć w historii coś bardziej krwawego niż chrześcijaństwo. Twoja kąśliwa uwaga chybiona zupełnie.
Marcin Robert - 14 Czerwca 2011, 17:27
Tantal napisał/a | Marcin Robert napisał/a | Odpowiem za siebie: Mniejszą niż PiS. |
No tak, wiadomo. Lepiej głosować na partię, której jedyną ideą jest utrzymanie się przy władzy, czego nawet już nie kryją.
W sumie Platforma z trójki PO-PiS-SLD pozostaje jedyna, która tak na dobrą sprawę nie ma żadnego pomysłu, żadnej ideologii. O PSL nie wspominam... |
Moja wypowiedź miała jeszcze część drugą. Rządy partii, której jedyną ideą jest utrzymanie sie przy władzy są lepsze od rzadów partii, której główną ideą jest niszczenie ludzi pod pozorem walki z Układem, dowartościowanie raportów SB jako wiarygodnego źródła informacji itd., itp., a czego kresem ma być ustanowienie rządów monopartii, która zdominuje wszelkie przejawy życia, jak niegdyś PZPR.
Tantal - 14 Czerwca 2011, 17:33
Cytat | kamień węgielny polskiego chrześcijaństwa - sposób jego założenia - tortury, zabójstwa, przemoc. |
Jak już mówiłem, do nauki historii. Powielasz mity ciemnoty. W Polsce i w Anglii stosowanie tortur było rzadkością. Występowało prawie tylko w miastach, pod wpływem prawa Zwierciadła Saskiego. Kościół w 1215r. potępił ordalia jako sprzeczne z jego doktryną
Nie wiem więc skąd tutaj ten "kamien węgielny polskiego chrześcijaństwa". Jak nie masz o czymś pojęcia to zrób tą łaskę światu i zamilcz.
Cytat | nawracanie indian, krucjaty, inkwizycja, wojny wewnątrzchrześcijańskie |
Wskaż mi, mój drogi, gdzie w doktrynie chrześcijańskiej jest podstawa, nakaz, polecenie takich zachowań. Bo jak nie wskażesz, to na równym prawie mogę obwinić ateistów za zbrodnie Stalina i Mao.
Krucjaty - pierwsze odbyły się z nakazu papieża "oczyszczenia ziemi świętej", ale ich zbrodniczość w naszych czasach jest nad wyraz "przeceniania".
terebka - 14 Czerwca 2011, 17:34
'Ucywilizowanie pisu' - gryps stulecia. Myślałeś o pisaniu tekstów dla kabaretów, Tantal? Sikora przy Tobie to skończony punurak.
Ucywilizowany pis, to pis bez Prezesa. Pis bez Prezesa to oksymoron.
Tantal - 14 Czerwca 2011, 17:36
Fidel-F2, a co do zakładania chrześcijaństwa to mi tylko przychodzi (o którym mi przed chwilą przypomniał kolega na gg) powstanie pogan na pomorzu i jego zdławienie.
Z drugiej strony mam obraz św. Wojciecha i jego misji, raczej nie zbrojnej...
jewgienij - 14 Czerwca 2011, 17:42
Najważniejszą ideą PO jest niedopuszczenie do władzy PIS-u, bo to teraz najgorsza z tych rzeczy, jakie nam grożą, a na jakie mamy jakiś wpływ
Bo w Polsce nie ma takich geniuszy co by kryzys zażegnali, wszystko, co robimy, to zawracanie Wisły kijem. Jak zwykle w historii, jeśli nam inni nie pomogą, to utoniemy, kto by nie rządził.
Natomiast można zapobiec dojściu do władzy rozsierdzonego kacyka i przekształceniu kraju w państewko kaukaskie albo afrykańskie, które będzie musiało uczestniczyć w paranojach wodza.
Jak już tonąć, to z klasą
Tantal - 14 Czerwca 2011, 17:47
jewgienij, ten kacyk był już 2 lata u władzy i jakoś kaukazu z nas nie zrobił.
Nie chcę na siłę bronić Jarka, bo sam nie mam o jego obłędzie dobrego zdania, ale to co Wy tutaj czasem wypisujecie jest dosłownie w jego retoryce.
Marcin Robert - 14 Czerwca 2011, 17:55
Fidel-F2 napisał/a | od ideologii PiSu rzygać się chce, to już lepiej że PO nie ma żadnej, poza tym historia pełna jest ideologii dzieki którym ludzkość spłynęła krwią - chrześcijaństwo, faszyzm, komunizm i podobne |
Chrześcijaństwa bym jednak bronił. W odróżnieniu od komunizmu lub faszyzmu jego nauki mogą mieć pozytywne znaczenie, pod warunkiem oczywiście, że realizowane są - że tak pojadę żargonem - w wymiarze indywidualnym. Fakt, że w imię Chrystusa popełniono wiele zbrodni, a jeszcze więcej zwykłych nadużyć, ale przyznać trzeba, ze każdy zespół idei nadaje się do tego, żeby popełniać w jego imieniu zbrodnie, jeśli tylko znajdzie się on w głowach i rękach dostatecznie kreatywnych - albo dostatecznie głupich - wyznawców.
jewgienij - 14 Czerwca 2011, 18:04
Tantal napisał/a | jewgienij, ten kacyk był już 2 lata u władzy i jakoś kaukazu z nas nie zrobił.
Nie chcę na siłę bronić Jarka, bo sam nie mam o jego obłędzie dobrego zdania, ale to co Wy tutaj czasem wypisujecie jest dosłownie w jego retoryce. |
To już nie ten sam człowiek.
Już wtedy nieźle wywijał, ale teraz to po prostu chory człowiek, którego wszystko przerosło. Jedyne, co go napędza, to chęć odwetu. Gotów w tym celu pociągnąć w swoje szaleństwo kraj, co widać od roku. Tacy ludzie są niebezpieczni.
Trzeba chłodnej głowy, aby coś poskładać do kupy, a nie chorej i rozpalonej.
ed. Może to, co piszemy, to i w jego retoryce, ale my się za władzę w Polsce nie bierzemy. Nam wolno, jemu nie. Bo nie Jarek jest najważniejszy, a kraj.
Tantal - 14 Czerwca 2011, 18:05
Marcin Robert napisał/a | W odróżnieniu od komunizmu lub faszyzmu jego nauki mogą mieć pozytywne znaczenie, pod warunkiem oczywiście, że realizowane są - że tak pojadę żargonem - w wymiarze indywidualnym. |
Źle to ująłeś.
Jego nauki mogą mieć pozytywne znaczenie, a raczej możemy przyjąć za pewnik, że będą miały, o ile będą realizowane.
Bo powoływać się na Chrystusa to każdy głupi może, przy każdej okazji. Nic to, że przeciw temu co On głosił postępuje.
jewgienij, mniej więcej się zgodzę ;]
Marcin Robert - 14 Czerwca 2011, 18:25
Ująłem to bardzo dobrze. Nauki Chrystusa mogą być realizowane, jednocześnie prowadząc do zbrodni. Wszystko po prostu zależy od ich interpretacji.
Tantal - 14 Czerwca 2011, 18:26
Marcin Robert napisał/a | Ująłem to bardzo dobrze. Nauki Chrystusa mogą być realizowane, jednocześnie prowadząc do zbrodni. Wszystko po prostu zależy od ich interpretacji. |
Nieprawda ;D Nie można zinterpretować nakazu miłowania bliźniego jako mordu na nim, prawda? Chociaż ludzie do wszystkiego są zdolni, patrz eutanazja...
|
|
|