Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
Fearfol - 6 Stycznia 2008, 14:25
Ja to ostatnio słucham the Beatles , gentelmena, a z polski to Indios Bravos. A no i lubię też The Rolling Stones. Bardzo szeroko widać moje zainteresowania muzyczne się rozciągają, ale cóż można powiedzieć ze się przez to dokształcam.
Chal-Chenet - 6 Stycznia 2008, 19:46
Dzisiaj klasyczne brzmienia:
Deep Purple "Machine Head" i "Perfect Strangers" oraz Pink Floyd "Animals" i "The Final Cut".
Słucha się świetnie.
Fidel-F2 - 6 Stycznia 2008, 19:48
Chal-Chenet napisał/a | Słucha się świetnie. | no a niby jak inaczej?
Easy - 6 Stycznia 2008, 19:49
Chal-Chenet napisał/a | Słucha się świetnie. |
No ba.
Masz dar przekonywania, chyba zaraz puszczę coś PF.
banshee - 6 Stycznia 2008, 22:28
Krasnola napisał/a | Chal-Chenet, do Korna mam niechęć od gimnazjum i oprócz genialnej piosenki Twist i ewentualnie A.D.I.D.A.S. nie jestem w stanie tego słuchać Może trochę ze względów osobistych, a może przez to że uważam ich za bandę idiotów. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam... |
o kurczę...masz cios
można zapytać dlaczego uważasz korn za "bandę idiotów"? wydaje mi się, że jest sporo kapel, które bardziej zasługują na to miano
mad - 6 Stycznia 2008, 23:57
Korna nie lubię, nigdy nie mogłem zrozumieć fenomenu ich popularności. Tym niemniej nie uważam zespołu, a zwłaszcza słuchaczy, za idiotów. Hm, pamiętam, że cover Floydów w wersji video nawet mi się spodobał, ale płyty żadnej nie strawiłem do końca.
Dzisiaj słuchałem trochę trzeciej ligi death metalowej (np. Angelcorpse) i kapitalnej płyty Romka Kostrzewskiego "Woda". Muzyka piękna, choć zupełnie nie mająca nic wspólnego z metalem.
Chal-Chenet - 7 Stycznia 2008, 00:02
mad napisał/a | kapitalnej płyty Romka Kostrzewskiego Woda. Muzyka piękna, choć zupełnie nie mająca nic wspólnego z metalem. |
Jestem bardzo ciekawy tej płyty. Jest już do dostania w sklepach? Uwielbiam starego KATa i mimo, że piszesz, że mało ma to wspólnego z metalem, na pewno będę chciał porównać to co robił kiedyś do tego co robi dzisiaj.
mad - 7 Stycznia 2008, 00:09
Muzyka spokojna, zahaczająca o ambient. Trochę elektroniki, raz po raz ostrzejsza gitara, no i zawodzenie Romka, momentami tylko przechodzące w ostrzejszy zryw. Do tego ciekawe teksty: parę kunsztownych perełek i kilka form od których uszy więdną. Ale tak chyba miało być. Płytka nie jest droga, polecam.
Adanedhel - 7 Stycznia 2008, 19:46
Tymczasem chyba na dobre uzależniłem się od Led Zeppelin. A już najbardziej od "Led Zeppelin I/II/III/IV"
Chal-Chenet - 7 Stycznia 2008, 19:52
Adanedhel napisał/a | najbardziej od Led Zeppelin I/II/III/IV |
Nie dziwota, że akurat te
Hubert - 7 Stycznia 2008, 20:13
Ja mam w domu II i IV. Podobają mi się, ale rzadko słucham. Ostatnio jakoś za mało intensywne są dla mnie
Ale za to odświeżyłem sobie "... And Justice for all" Metalliki. I.. chyba jednak pojadę na koncert, jeśli pieniądze dopiszą.
Fearfol - 7 Stycznia 2008, 20:24
Polecam ścieżkę dźwiękową do gry The Witcher ( dobra wiedźmin), wątki celtyckie i słowiańskie trochę rockwych rytmów, havy metalowy teledysk "Miecz Wiedźmina" grupy Vader.
banshee - 7 Stycznia 2008, 20:34
o tak, celtyckie brzmienia...
Vader też git!
Chal-Chenet - 7 Stycznia 2008, 20:35
A czy jest też więcej rzeczy na tej płycie w stylu Vadera, czy tylko oni?
Fearfol - 7 Stycznia 2008, 20:38
niestety nie chal, ale kilka sundtracków z użyciem gitar elektrycznych i skrzypiec połączonych w orkiestrę na pewno ci to wynagrodzi
Chal-Chenet - 7 Stycznia 2008, 20:48
To się chyba płytką zainteresuję...
A u mnie dzisiaj leci ostatni Dream Theater (generalnie nie przepadam za nimi, ale czasami staram sie przekonać. Muzykę mają bardzo dobrą, tylko wokal mi nie zawsze pasuje...) i ponadto rozwinięcie dnia wczorajszego, czyli Floydzi (Atom Heart Mother i Meddle) oraz Deep Purple (Stormbringer i Rapture of the Deep). Wszystko to przeplecione mocniejszym uderzeniem Vadera z ich chyba najlepszej płyty, "De Profundis".
banshee - 7 Stycznia 2008, 20:55
Chal-Chenet, czy jest coś czego Ty nie posiadasz z tego gatunku?
Fearfol - 7 Stycznia 2008, 20:58
A ja to wam wszystko zaprezentuje na najbliższym piwokonie na który się wybieram , wezmę płytkę powinna w odwarzaczu działać i sobie posłuchacie
Fidel-F2 - 7 Stycznia 2008, 22:48
Chal-Chenet napisał/a | Adanedhel napisał/a:
najbardziej od Led Zeppelin I/II/III/IV
Nie dziwota, że akurat te | oj pewnie ale Physical Graffiti też jest genialne, inne płytki też, może poza Codą
Chal-Chenet - 7 Stycznia 2008, 23:20
banshee napisał/a | Chal-Chenet, czy jest coś czego Ty nie posiadasz z tego gatunku? |
Jasne, nie posiadam wuchty dobrych albumów, wielu zespołów też nie znam, a powinienem
A ontopicznie: tym razem przypominam sobie "Tubular Bells 3" Oldfielda. Jedynka jutro.
Adashi - 8 Stycznia 2008, 00:24
Chal-Chenet napisał/a | A ontopicznie: tym razem przypominam sobie Tubular Bells 3 Oldfielda. Jedynka jutro. |
O! Na którejś części (nie pamiętam której) "dzwonów rurowych" jest kawałek pt. "Dark Star", uwielbiam go, wgniata w fotel
Agata - 8 Stycznia 2008, 09:00
Miły news poranny
Ktoś się na panów Pattona i Fennesza wybiera?
Chal-Chenet - 9 Stycznia 2008, 12:38
Trzypłytowy soundtrack z Blade Runnera. Wcześniej słyszałem tylko pierwszą płytę (btw: znakomitą i przy okzaji jedną z moich ulubionych), nie wiedziałem, że są dwie kolejne. Przesłuchałem i trzeba stwierdzić, że Vangelis jest tu w bardzo wysokiej formie.
Chal-Chenet - 15 Stycznia 2008, 11:57
Nabyłem Thrash'em All z singlami Vadera i Vesanii. Ten pierwszy zapowiada rocznicową płytę z nowymi wersjami starych kawałków. Może być naprawdę dobrze! A Vesania też promuje nowy album, na singlu dodatkowo jeden utwór, który na płycie nie wyjdzie. Również dobra rzecz. Mają chłopaki wykop.
Easy - 15 Stycznia 2008, 11:58
Chal-Chenet napisał/a | Nabyłem Thrash'em All z singlami Vadera i Vesanii. Ten pierwszy zapowiada rocznicową płytę z nowymi wersjami starych kawałków. Może być naprawdę dobrze! |
Kurde, pojechałbym sobie na koncert Vadera, szkoda, że następny Blitzkrieg w Poznaniu za rok dopiero...
Chal-Chenet - 15 Stycznia 2008, 13:26
I to dobrze, jeśli będzie. Jeśli dobrze pamiętam to chyba Blitzkrieg 3 podczas polskiej części trasy nie zahaczył o Poznań.
Easy - 15 Stycznia 2008, 13:42
Chal-Chenet napisał/a | I to dobrze, jeśli będzie. Jeśli dobrze pamiętam to chyba Blitzkrieg 3 podczas polskiej części trasy nie zahaczył o Poznań. |
Ale w 2007 chyba byli, c'nie? Pamiętam, że chyba dwa, lub trzy lata temu nie zahaczyli o Poznań, słaba frekwencja, brak dobrego klubu (kumpel nawet do managera grupy pisał z zapytaniem, czemu nie Poznań i taką dostał odpowiedź: złe warunki).
Cóż, życie.
Chal-Chenet - 15 Stycznia 2008, 13:52
Easy napisał/a | Ale w 2007 chyba byli, c'nie? |
Byli, byli. Świetny koncert. A z jaką paką przyjechali. Był jeszcze Rorring Christ, Krisiun, i dwie inne kapele.
Easy napisał/a | kumpel nawet do managera grupy pisał z zapytaniem, czemu nie Poznań i taką dostał odpowiedź: złe warunki | .
Hehe, ja też wtedy pisałem, ale odpowiedzi się nie doczekałem.
mad - 15 Stycznia 2008, 14:51
Też kupiłem nowy "Thrash`Em All". Płytek właściwie jeszcze nie słuchałem - choć to single.
Co do koncertów Vadera - na razie zostają tylko występy na DVD. Dobre chociaż to.
Iscariote - 15 Stycznia 2008, 18:11
Odświeżyłem sobie St.Anger i tak jakoś zostało. Już ładne kilka dni mi umila.
|
|
|