To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

Fearfol - 6 Stycznia 2008, 14:25

Ja to ostatnio słucham the Beatles , gentelmena, a z polski to Indios Bravos. A no i lubię też The Rolling Stones. Bardzo szeroko widać moje zainteresowania muzyczne się rozciągają, ale cóż można powiedzieć ze się przez to dokształcam.
Chal-Chenet - 6 Stycznia 2008, 19:46

Dzisiaj klasyczne brzmienia:
Deep Purple "Machine Head" i "Perfect Strangers" oraz Pink Floyd "Animals" i "The Final Cut".
Słucha się świetnie.

Fidel-F2 - 6 Stycznia 2008, 19:48

Chal-Chenet napisał/a
Słucha się świetnie.
no a niby jak inaczej?
Easy - 6 Stycznia 2008, 19:49

Chal-Chenet napisał/a
Słucha się świetnie.

No ba.

Masz dar przekonywania, chyba zaraz puszczę coś PF.

banshee - 6 Stycznia 2008, 22:28

Krasnola napisał/a
Chal-Chenet, do Korna mam niechęć od gimnazjum i oprócz genialnej piosenki Twist i ewentualnie A.D.I.D.A.S. nie jestem w stanie tego słuchać :| Może trochę ze względów osobistych, a może przez to że uważam ich za bandę idiotów. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam...

o kurczę...masz cios :wink:
można zapytać dlaczego uważasz korn za "bandę idiotów"? wydaje mi się, że jest sporo kapel, które bardziej zasługują na to miano :?:

mad - 6 Stycznia 2008, 23:57

Korna nie lubię, nigdy nie mogłem zrozumieć fenomenu ich popularności. Tym niemniej nie uważam zespołu, a zwłaszcza słuchaczy, za idiotów. Hm, pamiętam, że cover Floydów w wersji video nawet mi się spodobał, ale płyty żadnej nie strawiłem do końca.

Dzisiaj słuchałem trochę trzeciej ligi death metalowej (np. Angelcorpse) i kapitalnej płyty Romka Kostrzewskiego "Woda". Muzyka piękna, choć zupełnie nie mająca nic wspólnego z metalem.

Chal-Chenet - 7 Stycznia 2008, 00:02

mad napisał/a
kapitalnej płyty Romka Kostrzewskiego Woda. Muzyka piękna, choć zupełnie nie mająca nic wspólnego z metalem.

Jestem bardzo ciekawy tej płyty. Jest już do dostania w sklepach? Uwielbiam starego KATa i mimo, że piszesz, że mało ma to wspólnego z metalem, na pewno będę chciał porównać to co robił kiedyś do tego co robi dzisiaj.

mad - 7 Stycznia 2008, 00:09

Muzyka spokojna, zahaczająca o ambient. Trochę elektroniki, raz po raz ostrzejsza gitara, no i zawodzenie Romka, momentami tylko przechodzące w ostrzejszy zryw. Do tego ciekawe teksty: parę kunsztownych perełek i kilka form od których uszy więdną. Ale tak chyba miało być. Płytka nie jest droga, polecam.
Adanedhel - 7 Stycznia 2008, 19:46

Tymczasem chyba na dobre uzależniłem się od Led Zeppelin. A już najbardziej od "Led Zeppelin I/II/III/IV" ;)
Chal-Chenet - 7 Stycznia 2008, 19:52

Adanedhel napisał/a
najbardziej od Led Zeppelin I/II/III/IV

Nie dziwota, że akurat te ;)

Hubert - 7 Stycznia 2008, 20:13

Ja mam w domu II i IV. Podobają mi się, ale rzadko słucham. Ostatnio jakoś za mało intensywne są dla mnie ;)
Ale za to odświeżyłem sobie "... And Justice for all" Metalliki. I.. chyba jednak pojadę na koncert, jeśli pieniądze dopiszą. 8)

Fearfol - 7 Stycznia 2008, 20:24

Polecam ścieżkę dźwiękową do gry The Witcher ( dobra wiedźmin), wątki celtyckie i słowiańskie trochę rockwych rytmów, havy metalowy teledysk "Miecz Wiedźmina" grupy Vader.
banshee - 7 Stycznia 2008, 20:34

o tak, celtyckie brzmienia...
Vader też git!

Chal-Chenet - 7 Stycznia 2008, 20:35

A czy jest też więcej rzeczy na tej płycie w stylu Vadera, czy tylko oni?
Fearfol - 7 Stycznia 2008, 20:38

niestety nie chal, ale kilka sundtracków z użyciem gitar elektrycznych i skrzypiec połączonych w orkiestrę na pewno ci to wynagrodzi :wink:
Chal-Chenet - 7 Stycznia 2008, 20:48

To się chyba płytką zainteresuję... :)
A u mnie dzisiaj leci ostatni Dream Theater (generalnie nie przepadam za nimi, ale czasami staram sie przekonać. Muzykę mają bardzo dobrą, tylko wokal mi nie zawsze pasuje...) i ponadto rozwinięcie dnia wczorajszego, czyli Floydzi (Atom Heart Mother i Meddle) oraz Deep Purple (Stormbringer i Rapture of the Deep). Wszystko to przeplecione mocniejszym uderzeniem Vadera z ich chyba najlepszej płyty, "De Profundis".

banshee - 7 Stycznia 2008, 20:55

Chal-Chenet, czy jest coś czego Ty nie posiadasz z tego gatunku? :lol:
Fearfol - 7 Stycznia 2008, 20:58

A ja to wam wszystko zaprezentuje na najbliższym piwokonie na który się wybieram , wezmę płytkę powinna w odwarzaczu działać i sobie posłuchacie :P
Fidel-F2 - 7 Stycznia 2008, 22:48

Chal-Chenet napisał/a
Adanedhel napisał/a:
najbardziej od Led Zeppelin I/II/III/IV

Nie dziwota, że akurat te ;)
oj pewnie ale Physical Graffiti też jest genialne, inne płytki też, może poza Codą
Chal-Chenet - 7 Stycznia 2008, 23:20

banshee napisał/a
Chal-Chenet, czy jest coś czego Ty nie posiadasz z tego gatunku?

Jasne, nie posiadam wuchty dobrych albumów, wielu zespołów też nie znam, a powinienem :)
A ontopicznie: tym razem przypominam sobie "Tubular Bells 3" Oldfielda. Jedynka jutro.

Adashi - 8 Stycznia 2008, 00:24

Chal-Chenet napisał/a
A ontopicznie: tym razem przypominam sobie Tubular Bells 3 Oldfielda. Jedynka jutro.

O! Na którejś części (nie pamiętam której) "dzwonów rurowych" jest kawałek pt. "Dark Star", uwielbiam go, wgniata w fotel :D

Agata - 8 Stycznia 2008, 09:00

Miły news poranny

Ktoś się na panów Pattona i Fennesza wybiera?

Chal-Chenet - 9 Stycznia 2008, 12:38

Trzypłytowy soundtrack z Blade Runnera. Wcześniej słyszałem tylko pierwszą płytę (btw: znakomitą i przy okzaji jedną z moich ulubionych), nie wiedziałem, że są dwie kolejne. Przesłuchałem i trzeba stwierdzić, że Vangelis jest tu w bardzo wysokiej formie.
Chal-Chenet - 15 Stycznia 2008, 11:57

Nabyłem Thrash'em All z singlami Vadera i Vesanii. Ten pierwszy zapowiada rocznicową płytę z nowymi wersjami starych kawałków. Może być naprawdę dobrze! A Vesania też promuje nowy album, na singlu dodatkowo jeden utwór, który na płycie nie wyjdzie. Również dobra rzecz. Mają chłopaki wykop.
Easy - 15 Stycznia 2008, 11:58

Chal-Chenet napisał/a
Nabyłem Thrash'em All z singlami Vadera i Vesanii. Ten pierwszy zapowiada rocznicową płytę z nowymi wersjami starych kawałków. Może być naprawdę dobrze!

Kurde, pojechałbym sobie na koncert Vadera, szkoda, że następny Blitzkrieg w Poznaniu za rok dopiero...

Chal-Chenet - 15 Stycznia 2008, 13:26

I to dobrze, jeśli będzie. Jeśli dobrze pamiętam to chyba Blitzkrieg 3 podczas polskiej części trasy nie zahaczył o Poznań.
Easy - 15 Stycznia 2008, 13:42

Chal-Chenet napisał/a
I to dobrze, jeśli będzie. Jeśli dobrze pamiętam to chyba Blitzkrieg 3 podczas polskiej części trasy nie zahaczył o Poznań.

Ale w 2007 chyba byli, c'nie? Pamiętam, że chyba dwa, lub trzy lata temu nie zahaczyli o Poznań, słaba frekwencja, brak dobrego klubu (kumpel nawet do managera grupy pisał z zapytaniem, czemu nie Poznań i taką dostał odpowiedź: złe warunki).

Cóż, życie.

Chal-Chenet - 15 Stycznia 2008, 13:52

Easy napisał/a
Ale w 2007 chyba byli, c'nie?

Byli, byli. Świetny koncert. A z jaką paką przyjechali. Był jeszcze Rorring Christ, Krisiun, i dwie inne kapele.
Easy napisał/a
kumpel nawet do managera grupy pisał z zapytaniem, czemu nie Poznań i taką dostał odpowiedź: złe warunki
.
Hehe, ja też wtedy pisałem, ale odpowiedzi się nie doczekałem.

mad - 15 Stycznia 2008, 14:51

Też kupiłem nowy "Thrash`Em All". Płytek właściwie jeszcze nie słuchałem - choć to single.
Co do koncertów Vadera - na razie zostają tylko występy na DVD. Dobre chociaż to.

Iscariote - 15 Stycznia 2008, 18:11

Odświeżyłem sobie St.Anger i tak jakoś zostało. Już ładne kilka dni mi umila.

Partner forum