To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

terebka - 14 Maj 2011, 10:03

W sumie nic nowego do obrazu polityka to nie wnosi.
baranek - 14 Maj 2011, 14:06

Czy prowadzenie kampanii wyborczej zanim się ona formalnie zacznie jest sprzeczne z prawem, czy tylko nieładne?
feralny por. - 14 Maj 2011, 14:12

baranek, a jakie to ma znaczenie w kraju bezprawia?
baranek - 14 Maj 2011, 14:37

i niesprawiedliwości. Po prostu chciałem wiedzieć.
NURS - 14 Maj 2011, 15:07

raczej nieładna.
baranek - 14 Maj 2011, 15:19

Dzięki NURSie. Bo jak się nad tym lepiej zastanowić, to przecież ta cala kampania wyborcza trwa całą kadencję.
NURS - 14 Maj 2011, 18:17

nie ma za co. żyjemy w kampanii wyborczej od dobrych 10 jak nie lepiej lat.
Matrim - 14 Maj 2011, 20:53

NURS napisał/a
żyjemy w kampanii wyborczej od dobrych 10 jak nie lepiej lat

Tylko dlaczego ona musi być taka POPiSowa, ta kampania? Czemu nie możemy żyć w takiej w stylu "Olek, Olek, wygraj!"? ;)

baranek - 15 Maj 2011, 09:07

W Gdańsku protestowali anarchiści. W marszu wzięli udział posłowie PiS. Mocne.
Ciekawe czy Jarosław ma już gotową platformę na Paradę Miłości.

NURS - 15 Maj 2011, 09:41

Matrim napisał/a
NURS napisał/a
żyjemy w kampanii wyborczej od dobrych 10 jak nie lepiej lat

Tylko dlaczego ona musi być taka POPiSowa, ta kampania? Czemu nie możemy żyć w takiej w stylu Olek, Olek, wygraj!? ;)

Mnie pytasz? ja u nich nawet nie sprzątam :-)
PO i PiS do pewnego czasu niewiele dzieliło - patrz transfery w obie strony), dopiero potem, jarkacz poszedł w stronę betonu, szukając nowych pokladów wiernych i zaczał sadzić PZPR-owskie hasła polityki społecznej, co teoretycznie podzieliło ten obóz. Ale wystarczy usunąć dosłownie 5-10 osób ze sceny, i znowy powstanie niemal jednolita masa.

czterdziescidwa - 15 Maj 2011, 12:50

baranek napisał/a
W Gdańsku protestowali anarchiści. W marszu wzięli udział posłowie PiS. Mocne.
Ciekawe czy Jarosław ma już gotową platformę na Paradę Miłości.

Jeśli o to chodzi: http://trojmiasto.gazeta....olaczy_ich.html
to nie wzięli. To były dwie różne demonstracje. W Warszawie na 1 Maja zdarzało się po 7 różnych pochodów i demonstracji grup, które za sobą nie przepadły.

Anonymous - 16 Maj 2011, 15:06

A tymczasem chcą Aresztować Kaddafiego. Formalnie to nie jest takie proste (pomijam politykę), ale sam fakt takiego zaangażowania Międzynarodowego Trybunału Karnego bardzo dobrze świadczy o prokuratorze. Może nareszcie walka o prawa człowieka przestanie być pustym sloganem aktywistów nie mających siły przebicia, a stanie się narzędziem w rękach odpowiednich organów. Osobiście wątpię, ale zawsze takie jaskółki są dobre.

Cytat
Dzięki NURSie. Bo jak się nad tym lepiej zastanowić, to przecież ta cala kampania wyborcza trwa całą kadencję.

Formalnie - nie. W praktyce, jaki koń jest, każdy widzi. Ale takie są wady demokracji i ostatecznie...każdy ma prawo zarabiać. Politolodzy i spece od lansowania też. Więc takie kwiatki, jak przejęcie Arłukowicza, odpowiednio oczywiście nagłośnione, mnie absolutnie nie dziwią. Dziwi raczej brak skutecznej odpowiedzi Plastusia...A można było chociażby zorganizować wspólną konferencję całego klubu, która pokazuje jedność lewicy. Albo wręcz zaproszenie do współpracy SDPL...A tak, po Borowskiego i Cimoszewicza sięga Słońce Peru. Plastuś dał się ograć, jak nowicjusz.

baranek - 16 Maj 2011, 15:42

czterdziescidwa, a widzisz jak telewizja nagina fakty. Z pięć razy to wczoraj powtarzali. Szkoda w sumie, już sobie myślałem...
Ja i Adaś Hoffman, ramię przy ramieniu, glan przy glanie, z czarnymi szturmówkami, ech...

e: Żeraniu, bez Ciebie w ogóle bym tego świata nie pojmował. :wink:

Anonymous - 16 Maj 2011, 16:08

Od dzisiaj mówcie mi Wikipedia. ;)
Fidel-F2 - 16 Maj 2011, 16:42

Żerań, ja mogę mówić do ciebie Vicky
Anonymous - 16 Maj 2011, 17:16

:mrgreen:

Dzięki, ale jednak nie skorzystam z oferty. :)

Easy - 16 Maj 2011, 17:27

Rozmawiasz z szefem swojego kościoła, myślisz więc, że masz tutaj coś do gadania?
Fidel-F2 - 16 Maj 2011, 17:46

wiesz, Żerań, kapłani już tak mają, że lubią, ten tego...
...zostaniesz ministrantem i będę do Ciebie mówił Vicky

Anonymous - 16 Maj 2011, 17:51

E, ten tego, ale miały być piękne hurysy... To ja chyba się wypiszę z tego kościoła. :mrgreen: Wystarczy mi jeden kościół na świecie, gdzie kapłani bawią się z ministrantami. ;P:
Fidel-F2 - 16 Maj 2011, 17:54

Żerań, no dobra będziesz hurysą, a piękno sobie odpuścimy
Anonymous - 16 Maj 2011, 18:00

Teraz to już na pewno się wypiszę, to JA miałem cieszyć się z uciech hurys;)... Ach te religie. Nic, tylko wodzą człowieka za nos! ;)
Matrim - 16 Maj 2011, 19:20

Żerań napisał/a
Teraz to już na pewno się wypiszę

Pamiętaj, złóż oświadczenie o apostazji u Fidela. Ciekawe, czy przyjmie :)

Anonymous - 16 Maj 2011, 22:47

Wy tu gadu gadu, a...Belka na szefa Międzynarodowego Funduszu Walutowego? Pewnie nic z tego nie wyjdzie, ale samo pojawienie się nazwiska Belki, nie wysunięte przez PL a poważną gazetę, jest zaskoczeniem. No, ale, jak wiadomo, nasza pozycja międzynarodowa jest bardzo, bardzo słaba... Kurczę, gdyby Tuskowi udało przepchnąć Belkę (wiem, wiem, jak to brzmi), odniósłby gigantyczny sukces.
dalambert - 16 Maj 2011, 23:20

Żerań napisał/a
ale samo pojawienie się nazwiska Belki, nie wysunięte przez PL a poważną gazetę, jest zaskoczeniem.

gazety takich stanowisk nie obsadzają. czyli będzie pic i nic ;P:

NURS - 17 Maj 2011, 08:49

jaktoniejaktak? Przecież środowisko GW manipuluje światem :twisted:
dalambert - 17 Maj 2011, 09:01

NURS, Sam sobie odpowiedziałeś, zgadzam się z Tobą Środowisko GieWu manipuluje na potęgę i wciska własne utopie żywym narodom, z fatalnym dla tych narodów skutkiem,
Ale sama gazetka jest tylko jednym z narzędzi za pomocą ktorych się te manipulacje robi,
Kolejnym są tak zwani "pożyteczni idioci" . w/ g /W. I. Ulianowa/ szczegolnie liczni wśrod zakompleksionych iegotycznych artystów.
Też Cie lubię ;P:

NURS - 17 Maj 2011, 09:10

dziadki leśne, nie zapominaj o leśnych dziadkach, oni sa gorsi od egotycznych artystów!
Jakiś nowy misio wrzucił link do filmiku na 9/11. z ciekawości zajrzałem i wiesz co, tam jest o NWO, ale nie to jest ciekawe, tylko tezy zapisane w 1911, słowo w słowo to co tu propagujesz pod przykrywka społecznej nauki kościoła :-)
zostałeś zmanipulowany nie przez komunę, ale NWO! :twisted:

dalambert - 17 Maj 2011, 09:54

NURS, stopień zgłupienie niektórych jest porażający ;P:
a w 9/11 nie zaglądam i mnie to co tam pierniczą nie interesuje- dyrdymały i tyle, bywały pod Twoim przewodem zresztą :mrgreen:

NURS - 17 Maj 2011, 12:16

oczywiście, ja tu jestem największym prowokiem :-)
dalambert - 17 Maj 2011, 12:24

NURS napisał/a
oczywiście, ja tu jestem największym prowokiem

Skoro tak twierdzisz :mrgreen:

Partner forum