To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Rodion - 28 Lipca 2010, 18:35

Intrygujące.
Zainspirowane "Projekt monster" ?

Virgo C. - 28 Lipca 2010, 19:13

Bardzo możliwe, chociaż częściej widziałem informacje że to łaciński District 9
Rodion - 28 Lipca 2010, 19:15

O nie! " District" to była porażka :?
Dunadan - 28 Lipca 2010, 19:17

Rodion, a może nie zainspirowane? ;) bo w sumie nie widomo co z Project Monster...
Rodion - 28 Lipca 2010, 19:19

Jak to co? :shock: Całkiem znośny film.
Virgo C. - 28 Lipca 2010, 19:20

Czasami się zastanawiam jakie Tobie filmy się podobają ;)
Rodion - 28 Lipca 2010, 19:22

Inne... za każdym razem. Zależy od nastroju :wink:
Dunadan - 28 Lipca 2010, 19:27

Rodion, miałem na myśli kontynuację itp. bo jest plota że Cloverfield ma być fragmentem większej całości. Zresztą zakończenie jest otwarte i nic nie jest wyjaśnione, co tylko sprawia ze film jest fajniejszy ale nie robi się rosołu z kury niosącej złote jaja ;)
Rodion - 28 Lipca 2010, 19:51

Z takiej kury najczęściej wychodzi pasztet. Niestety.
Memento - 28 Lipca 2010, 21:19

District 9 był jednym z niewielu paradokumentów, które mi się podobały.
Matrim - 28 Lipca 2010, 23:49

Najlepszym paradokumentem jest Forgotten Silver.
Dunadan - 29 Lipca 2010, 00:08

Rodion,
Cytat
Z takiej kury najczęściej wychodzi pasztet.

Najczęściej. Ale jak nie wyjdzie pasztet to wyjdzie coś bardzo, bardzo dobrego.

Memento - 29 Lipca 2010, 11:18

http://www.filmweb.pl/new...eron!+3D!-63359

Guillermo Del Toro plus czy-dy? Nic tylko czekać!

NURS - 29 Lipca 2010, 11:20

nie ma takiej strony
Memento - 29 Lipca 2010, 11:45

Link nie dał się wcisnąć w , dlatego najpierw trzeba kliknąć na linka, potem dokleić do adresu tą 'nieaktywną' część. <:
Nina Wum - 29 Lipca 2010, 11:45

Shutter Island - poszłam na ten film z przypadku, bo... na "Alicję..." się spoźniłam *_O
i mnie wziął.

Szkoda tylko trochę, że tak skonstruowana historia to jest one-way - przy drugim obejrzeniu pozostaje delektowanie się zdjęciami i prześwietną muzyką.
Z drugiej strony, przyjąwszy ileś tam fabuł z gatunku "wszystko to nie tak, jak Ci się zdaje" - (np. "Cypher" czy "Mechanik") zaczynam zakręty fabularne w oglądanym przewidywać w połowie filmu - a potem nierzadko się okazuje, że spudłowałam. :lol:
Też tak macie?

Memento - 29 Lipca 2010, 19:40

Tematy Ci się pokiełbasiły. ;P: A apropo tego o czym piszesz, to w filmie i literaturze wszystko już było, zaskoczyć można jedynie formą dzieła. Dlatego słaby według większości ludzi Gamer mnie bardzo przypadł do gustu. Przez świadomy kicz i nieco teledyskowy montaż.
NURS - 29 Lipca 2010, 19:43

Końcówkę mial kiczowaą, ale pomyśł był niezły.
Dunadan - 29 Lipca 2010, 19:56

Memento napisał/a
Guillermo Del Toro plus czy-dy?

I plus Cameron... może być ciekawie... a może być kiczowato... zobaczymy. W górach szaleństwa ( czemu nikt nie używa polskiego tytułu?... :shock: ) to IMHO jeden z lepszych horrorów sci-fi jakie znam...

Chal-Chenet - 29 Lipca 2010, 20:30

Ten Cameron to bardzo niepokojąca informacja...
Dunadan - 29 Lipca 2010, 23:08

Chal-Chenet, demonizujesz ;P: Cameron da kasę, a del Toro zrobi klimaciarski film ;)
Chal-Chenet - 29 Lipca 2010, 23:15

I oby taki scenariusz się sprawdził... ;)
Matrim - 29 Lipca 2010, 23:34

Dunadan napisał/a
Cameron da kasę

I to jest właściwie klucz - da kasę, więc i wymagać będzie, a może i nawet dawać "dobre" rady. Np. żeby jakichś Na'vi dorzucić w tle ;)

Ozzborn - 30 Lipca 2010, 00:06

edit: ee ten post miał być w obejrzanych :P
Dunadan - 30 Lipca 2010, 05:42

Matrim,
Cytat
Np. żeby jakichś Na'vi dorzucić w tle

Pytanie po co? zrobił juz kolejny kasiarski film o którym będzie pamiętało bo bez względu na to jaki ten film było było koło niego szumu. Może teraz czas na kolej na bardziej poważny film? zobaczymy... w Gruncie rzeczy fabuła w Górzach szaleństwa jest dość prosta i jednoliniowa, idealnie nadaje się na ekranizację. Na razie możemy tylko gdybać ale fakt jest jeden - nawet teraz koło tego filmu robi się szumno ;) może więc nie trzeba będzie wstawiać Navi obok Cthulhu ;)

Matrim - 30 Lipca 2010, 10:33

Dunadan napisał/a
Pytanie po co?

Amerykański producent, by ci powiedział: bo to my wydajemy kasę i ma być tak jak my chcemy. Więc Cthulu będzie niebieski i musi wygłosić przesłanie o ratowaniu przyrody ;)

Mam nadzieję, że jednak podejdą do sprawy poważnie.

Virgo C. - 30 Lipca 2010, 10:47

Dunadan napisał/a
może więc nie trzeba będzie wstawiać Navi obok Cthulhu

Ia! Ia! Na'vi R’lyeh fhtagn ;P:

Zwiastun faktycznie robi wrażenie, tylko albo ja dawno W górach szaleństwa nie czytałem albo nie pamiętam niektórych scen :roll:

Memento - 31 Lipca 2010, 12:05

Linka. A pod linką:

Moritz nie zamierza przy realizacji korzystać z opowiadania Dicka. Jego ambicją jest po prostu wykorzystanie zdobyczy współczesnej techniki, by podrasować oryginał.

Chyba już się boję efektu. Jest jakiś inny powód majstrowania przy starych dobrych filmach poza finansowym?

Ktoś w komentarzach napisał ja poproszę o remake mojego życia bez remaków filmów. Nic dodać nic ująć. :roll:

Dunadan - 2 Sierpnia 2010, 21:14

Virgo C.,
Cytat
Zwiastun faktycznie robi wrażenie

Jaki zwiastun? czy ja o czymś nie wiem? :D

Virgo C. - 2 Sierpnia 2010, 22:02

Nie zaglądałem pod link podany przez Memento, bo sądziłem że są tam te same informacje które przeczytałem na Zakazanej Planecie. Ale widać ten drugi serwis lepiej poinformowany, oto zwiastun :)
http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Edit:
A nie, to jednak sklejka z innych filmów. Ale obejrzeć warto :)

Partner forum