To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Gustaw G.Garuga - 11 Maj 2011, 11:52

dalambert napisał/a
idiotyczne Logo Prezydencji

Rozumiałbym "brzydkie", "kiczowate", "tandetne" (osobiście uważam, że fajne, ale to mniejsza), ale "idiotyczne"? Idiotyczny mógłby być jakiś slogan, ale w przypadku tego logo można mówić tylko o estetyce.

Chal-Chenet - 11 Maj 2011, 11:57

Martva napisał/a
Srebro staniało, ale podobno znów ma drożeć :(

Nakupuj teraz, sprzedawaj za jakiś czas. ;)

dalambert - 11 Maj 2011, 12:01

Gustaw G.Garuga, pod słowem "idiotyczne" rozumiem niejednoznaczność, dająca pole to wszelkich interpretacji, bałagam plastyczny /przynajmniej dla mnie/ i właściwie to gdzie to /poza bilbordami/ można używać.
Wydaje mi się , że właśnie to cóś na zamówienie firmy reklamowej bilbordy obsługującej, jest zrobione. obslugującej.
Ale "brzydkie" tyż być może :wink:
Chal , co do srebra, to może i staniało /w telewizyjnych informacjach z giełd światowych/ w Polsce twardo się w hurcie trzyma po 5 zł za gram. Hurtownicy muszą wyprzedać to co nabyli za wyższe ceny.
A i Kruku do "przekręcania" hurtowników to się mozna zabierać jak się przedsiębiorstwo ma i kupić se można co najmniej TONĘ tego owaru czyli MILION gramów. Wątpie by się ten numer mógł udać komuś z poza branży.

Martva - 11 Maj 2011, 12:12

Mnie to az tak nie dotyka, używam tylko srebrnych bigli, i to prostych, ale moje forumowe koleżanki biżuteryjki które z tego żyją i używają więcej srebra, są podłamane. Mocno.
Cytat
Bo co mam zrobić, jak mi klientka podchodzi do stoiska i pyta: Z czego to jest zrobione, bo chyba nie ze srebra... Srebro tanie jest przecież... trzymając w ręce chyba moje najtańsze kolczyki za 60pln. Płakać?

No i bardziej wizualnie:
http://kaniewska.pl/blog/?p=341

Kruk Siwy - 11 Maj 2011, 12:52

dalambert napisał/a
A i Kruku do przekręcania hurtowników to się mozna zabierać jak się przedsiębiorstwo ma i kupić se można co najmniej TONĘ tego owaru czyli MILION gramów

Pewnie tak, ale zaprawdę byłbym bardzo ucieszony gdyby jednak. Ech, to samo prawie jest z paliwami. Zdrożeć u nas drożeją - rach ciach i już ceny jak na świecie albo wyższe. A jak przyjdzie na tym świecie obniżka to u nas...dalej drożeją. Cuda jakieś? Czy powiedzmy sobie szczerze harpagoństwo i zmowa cenowa koncernów?

Matrim - 11 Maj 2011, 13:40

dalambert napisał/a
Wydaje mi się , że właśnie to cóś na zamówienie firmy reklamowej bilbordy obsługującej, jest zrobione. obslugującej.

I od razu musisz się dopatrywać jakichś ciemnych interesów?

Mnie tam się logo podoba. Duża polska strzałka z polską flagą przewodzi i prowadzi za łapki inne strzałki europejskie ku świetlanej przyszłości. Jedyne co mnie razi to typografia adresu strony.

czterdziescidwa - 11 Maj 2011, 13:58

dalambert napisał/a

A i Kruku do przekręcania hurtowników to się mozna zabierać jak się przedsiębiorstwo ma i kupić se można co najmniej TONĘ tego owaru czyli MILION gramów. Wątpie by się ten numer mógł udać komuś z poza branży.

Ale jak ktoś WIE że srebro podrożeje, albo ropa, to może sobie skromnie zakupić kontrakty terminowe: płaci 1/100 ceny baryłki ropy, ale jego inwestycja "rośnie" tak jakby kupił całą.
Trzeba tylko pamiętać, że kilku gości już skoczyło z dachów przez takie wiedzenie ;)

baranek - 11 Maj 2011, 14:07

Cytat
Duża polska strzałka z polską flagą przewodzi

A powinien krzyż.

Matrim - 11 Maj 2011, 14:17

baranek, nie bój. Jeśli na jesieni się rząd zmieni, to na pozostałe kilka miesięcy na pewno wprowadzi stosowną korektę.
Anonymous - 11 Maj 2011, 18:19

A potem będzie alleluja i do przodu.

P.S Co do loga, po namyśle, zgadzam się z dalambertem. Nie jest złe, jest po prostu brzydkie. Miało kojarzyć się z Solidarnością, ale chyba naprawdę wyszedł Kicz.

P.S Sikorski emigruje do Libii Czy jakoś tak.

Po co mamy wysyłać wojska, niech giną inni. My wysyłamy dyplomatów (Libia) i byłych prezydentów (Tunezja). Następnym ruchem, już po objęciu prezydencji unijnej, powinno być imo opracowanie przez naszych ekspertów (a tak się składa, że takowych mamy:)) ) "mapy drogowej" dla Afryki Północnej (przy współudziale USA i UE), na podstawie której doświadczenia Okrągłego Stołu i "polska droga" mogłyby zostać transformowane. Tunezyjczycy, czy Egipcjanie mogą nie zechcieć tego, może im się nie udać, ale my, Polacy, powinniśmy z taką propozycją wystąpić. IMO.

E: I jeszcze jedna, imho BARDZO ważna informacja - Ci źli liberałowie z rządu przeciwko wspólnym podatkom. Nareszcie ktoś poszedł po rozum do głowy.

Kai - 11 Maj 2011, 19:07

Żerań napisał/a
Miało kojarzyć się z Solidarnością, ale chyba naprawdę wyszedł Kicz.

Zaprojektuj lepsze. I pokaż.

Jak dla mnie logo jak logo, ani mnie grzeje, ani ziębi. Wg mnie działa polityka "dajcie mi punkt zaczepienia, to się czepię". Ziefff.

Easy - 11 Maj 2011, 19:14

Kai napisał/a
Żerań napisał/a
Miało kojarzyć się z Solidarnością, ale chyba naprawdę wyszedł Kicz.

Zaprojektuj lepsze. I pokaż. .

Tak każdy pisarz może zdyskredytować nieprzychylną jego książce recenzję.

"Nie podoba ci się? Napisz lepszą. I pokaż."

NURS - 11 Maj 2011, 19:53

inaczej, Easy, pokaż cokolwiek, co spodobało się wszystkim.
logo, jak logo Żerań, IMO całkiem udane, twoim zdaniem do bani i tyle dyskusji na ten temat.

Fidel-F2 - 11 Maj 2011, 19:55

NURS, +1

Panowie, ale po co ta gadka? dalambert, miesza w kałuży, że by muł zabełtać i tyle.

dalambert - 11 Maj 2011, 20:00

Fidel-F2, a TY co w czym mieszasz ? I co Ci wypływa ?
Dla Ciebie nasze wspaniałe logo+bączki to kałuża? Toż to ocean pomysłowości jest :!:

Fidel-F2 - 11 Maj 2011, 20:05

serka?
NURS - 11 Maj 2011, 20:08

A co twoj ćwierć-firerek proponuje, dalambercie? Krzyże, krzyże, krzyże i Kryże na dokładkę :-)
Wolę te strzałki.

Anonymous - 11 Maj 2011, 20:11

Niebezpiecznie zbliżamy się do absurdu, kiedy to każdy krytykujący będzie musiał znać się lepiej od autora w przedmiocie krytyki, żeby zachować prawo do krytyki (czy też nawet wydawania opinii), gdyż w przeciwnym wypadku straci "moralne prawo" do robienia tego. No, nie. Veto. Nie muszę być wielkim artystą, żeby mieć prawo do oceny. Wystarczy prawo do wypowiedzenia własnej opinii. I tyle w temacie. *wzrusza ramionami*
Fidel-F2 - 11 Maj 2011, 20:14

Żerań napisał/a
Niebezpiecznie zbliżamy się do absurdu, kiedy to każdy krytykujący będzie musiał znać się lepiej od autora w przedmiocie krytyki,
nie mirmiłuj, takie argumenty są starsze od cywilizacji helleńskiej
terebka - 11 Maj 2011, 23:57

Dostał człowiek zlecenie na logo. Teraz ma niezły zgryz - musi zapytać prawie czterdzieści milionów 'znawców' jak oni by widzieli to logo :roll: Dalambert by może i łyknął to akurat logo, gdyby nie to, że to logo - tfu! na psa urok! - tego tuska, paskudnika ;P:
Fidel-F2 - 12 Maj 2011, 05:54

dobrze, że nie PiSowskie, mielibyśmy tupolewa pomieszanego z matkąboską
terebka - 12 Maj 2011, 11:14

Albo zdjęcie Prezesa. Przecież wiadomo kto jest wizytówką "Narodu", Jedynym Prawdziwym Polakiem.
dalambert - 12 Maj 2011, 11:16

I co kicusie kochane, nic sie nie wydarzyło, jeno was boli co Prezes K. myśli , ale macie fobie, a monotematyczni to berdzej od szrergowca Krupy jesteście ;P:
Zabawne :lol:

Matrim - 12 Maj 2011, 11:21

dalambert, za to Ciebie strzałki uwierają ;P:
Rafał - 12 Maj 2011, 11:30

A ja wrócę do tematu gnębionej spółdzielczości. Trochę ludzi jest zdenerwowanych, w czerwcu ma się odbyć nadzwyczajny kongres spółdzielczości, banki spółdzielcze i SKOKi już postanowiły sypnąć niezłą kasą na kampanię społeczną, wynajęto m/in firmę PR do akcji w mediach (spoty i eventy) zdaje się, że ktoś dostanie mocno po tyłku, oj oberwie się kłamczuszkom.
terebka - 12 Maj 2011, 11:39

Dyskurs wyszedł z Twoich fobii, dalambert. To ty oceniłeś logotyp, kierując się politycznymi uprzedzeniami. Gdyby inna ręka namazała te strzałki, piałbyś z zachwytu.
dalambert - 12 Maj 2011, 12:44

terebka, To nie fobia to ocena, że logo pieknie wzrost cen obrazuje ;P:

A że kicunie pisolą tu wręcz chorobowo, to i co ja na to poradzę ?
Pewnie i Arłukowicza to wredny Kaczor Premierowi podesłał, co by zbadał czy on naprawdę jest z plastiku, jak to pan poseł po różnych telewizjach opowiadał :lol:

Anonymous - 12 Maj 2011, 17:20

Sondaż już po akcji z kibolami i Arłukowiczu - Tusk zyskuje. Tak, jak przewidziałem. Wróbelek (znaczy, plotkarze polityczni z Twittera) ćwierka, że niedługo ma być wysyp sondaży, TNS OBOP dla "Forum" TVP na pewno. Przed aferą stadionową i transferem Arłukowicza GFK dawało PO 33%. Ciekawym, czy to chwilowe wachnięcie. Tusk wyraźnie przeszedł teraz do ofensywy, musi mieć coś jeszcze w zanadrzu. Kolejne transfery? Akcje? Trzeba budować poparcie. W dalszym ciągu PiS może wygrać wybory, ale PO COŚ robi.

E: I kolejny sondaż: KLIK. TNS Obop potwierdza tendencję. Zobaczymy jeszcze SMGKRC

Fidel-F2 - 12 Maj 2011, 20:04

dalambert napisał/a
To nie fobia to ocena, że logo pieknie wzrost cen obrazuje
głupiś
Agi - 12 Maj 2011, 20:10

Fidel-F2, dyskutuj rzeczowo, nie personalnie.

Partner forum