Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Rafał - 10 Maj 2011, 12:35
Albo Stach
Kruk Siwy - 10 Maj 2011, 12:36
Wielki Stach?
Rafał - 10 Maj 2011, 12:37
A bo Stach ma wielkie oczy
hrabek - 10 Maj 2011, 14:44
dalambert, patrz gdzie piszesz, bo modzi ze śmiechu popękają
Jedynką PO w Szczecinie do tej pory był Nitras. A czy ustąpi, to nie wiem, ale widocznie był powód, dla którego Tusk wolał wywalić go do parlamentu europejskiego, żeby przestał bzdury gadać do kamery.
Z mojego punktu widzenia, najlepiej by było, gdyby Nitrasa w ogóle nie było w Platformie.
dalambert - 11 Maj 2011, 09:14
Mamy LOGO Prezydencji -
jakże pięknie oddaje naszą rzeczywistosć - SAME STRZAŁKI PODWYŻEK w górę lecą
khamenei - 11 Maj 2011, 09:19
No! Ja dostałem podwyżkę i się bardzo z tego cieszę!
dalambert - 11 Maj 2011, 09:21
khamenei, a u mnie to wszystkie produkta w osiedlowym sklepiku podwyżkę dostały -
Jest dobrze, dobrze jest - dobrzejak
hrabek - 11 Maj 2011, 09:44
dalambert: oczywiście przy innej ekipie podwyżek by nie było?
Tak samo mogę powiedzieć, że za Tuska spadły ceny elektroniki, bo jeszcze niedawno płaciłem 40zł za 4GB pendrive, a dziś mogę za te same pieniądze kupić 8GB.
Martva - 11 Maj 2011, 10:03
dalambert napisał/a | a u mnie to wszystkie produkta w osiedlowym sklepiku podwyżkę dostały |
A na świecie wszystkie produkta zapewne tanieją, tylko w tusklandii drożeje...
dalambert - 11 Maj 2011, 10:07
Martva, a co mnie świat w tem wypadku obchodzi nie kupuję na "Swiecie" tylko w tusklandii
I tu mi ten platikowy pajac podwyżki od 3 lat odmawia piernicząc o zielonej wyspie, a dla sprowadzonego do PO Bartusia tworzy nowy pin w swojej kancelarii , jak by nie było rzeczników kobiet, dzieci, niepełnosprawnych, europy i jeszce paru choler
ps, Sofanna cudnie Ci na tym zielonym tle.
Kruk Siwy - 11 Maj 2011, 10:07
A niektórzy kupili sobie ekstra wypas kompa w cenie za która w czasie kaczyzmu można było co najwyżej stringi sobie z Koniakowa kupić.Ale co tam, bajdurzmy dalej.
dalambert - 11 Maj 2011, 10:10
Kruk Siwy, zazdrość to uczucie głupie zaczyna się w mózgu, a kończy ....
ot hipokryzja i tyla
Kruk Siwy - 11 Maj 2011, 10:13
Świetnie opisałeś twój stan. Szkoda, że tak późno.
NURS - 11 Maj 2011, 10:18
Co cię dalambercie swiat obchodzi?
A całkiem wiele, sądzac po tym, jak się jeżysz na dźwięk słów Rosja, Niemcy. Nawet KRLD.
Nie żyjesz w Polsce, ale na świecie, tak dla twojej wiadomości.
dalambert - 11 Maj 2011, 10:18
Kruk Siwy, LUSTRO polecam , lustro, jak się sobie dokładnie przypatrzysz to możemy pogadać.
Tak dla wyjaśnienia, prezentują idiotyczne Logo Prezydencji, śmiech idzie, co głównie wzrost cen obrazuję, ja się z tego śmieję i o wzroście cen wspominam , a co robi ukochany Wybitny Literat, wytyka mi kupienie nowego / po 10 latach/ komputera za uczciwie otrzymaną należną premie roczną.
I tak Kochany Literat przenosi zabawę na poziom prywatnego wcinania się w cudze wydatki. Jak tego nie nazwać jak zazdrość i hipokryzja. Szanowny Panie K.?
ed.lit.
Matrim - 11 Maj 2011, 10:21
A taki spokój był, jak "Cisza..." przez kilka dni świeciła pustkami
Kruk Siwy - 11 Maj 2011, 10:23
lustro to mi pokazuje księżniczkę Fionę z drinkiem z palemką w dłoni. Ale co tam stosuj dalej prawo Hipokrytesa - po pierwsze szkodzić sobie samemu!
Poza tym obudź się! Ja zakupów ci nie wytykam! Co więcej o ile pamiętam bardzo je popierałem i gratulowałem. Ale co tam czytanie ze zrozumieniem niestety nie jest powszechne.
Zakupy w twoim sklepie osiedlowym to jest sprawa ogólna. Tak? A zakupy sprzętu elektronicznego to już szczególna?
Zresztą co tu jęzor strzępić.
Witchma - 11 Maj 2011, 10:25
Wystarczy tego podgryzania się, panowie.
dalambert - 11 Maj 2011, 10:28
Witchma, Abssolutnie sie zgadzam, tylko proszę zwrócić uwage co ja się nikomu w prywatne wydatki i sprawy tu nie .... zglądam.
Można mi było odpowiedzieć, że sie na plastyce i symbolach nie znam, że Logo prezentuje wspaniały stan Polski, jej bogatą różnorodność /kolorki/ i wspaniały wzrost / strzaleczki/ u górę celujące.
A tu proszę - personalne przygryzki i to nie na temat.
Panowie rozczarowujecie mnie
Rafał - 11 Maj 2011, 10:43
A u mnie na wsi cukier poniżej 4 zł, nie wiem, albo baby jeszcze konfitur nie gotują, albo chłopy już zacieru nie nastawiają.
A na poważnie, to po lekturze założeń projektu nowelizacji ustawy o spółdzielniach mam PO za bandę leni i nieudaczników, a Tuska za faceta bez krzty uczciwości, po złamaniu deklaracji i ustaleń. Taka sobie Norwegia nie wpuściła na swój teren żadnej chyba sieciówki, bo praktycznie 60% rynku obsługuje spółdzielczość, której członkami jest znamienita większość obywateli i nie dość, że operują na kosztach własnych, to jeszcze na koniec roku każdy członek dostał niezły zastrzyk finansowy w wyniku podziału nadwyżki finansowej. Kupują swoje własne produkty, członkowie posiadają zniżki, producenci są również w spółdzielni, ceny najniższe z możliwych, każdy zarabia - z taką organizacją konsumencką jak dotąd żadna sieciówka nie jest w stanie finansowo konkurować. Kilka lat temu spółdzielnie skandynawskie zorganizowały się wspólnie i nikt im w Skandynawii nie podskoczy, bo nie pobije ich jakości i cen. Podobnie w Europie prosperuje mieszkaniówka - nie ma tańszej alternatywy, np w Holandii spółdzielczość (co prawda zorganizowana bardziej na modłę fundacji) jest głównym dostawcą mieszkań, gdzie tytuły prawne do mieszkania są oferowane aż w 7 rodzajach od zwykłego wynajmu do pełnej własności hipotecznej. Przy czym najpopularniejsze to forma wynajmu pięcioletniego z remontem kapitalnym obejmującym wyposażenie i umeblowanie kuchni i łazienki oraz taka jakby bardzo ograniczona własność z obowiązkiem pierwokupu nałożonym na spółdzielnie. W radzie nadzorczej zasiadają przedstawiciele gminy, mieszkańców oraz 3 fachowców tworzących zarząd wyłanianych przez tych pierwszych na drodze publicznego konkursu. Niegłupie.
A tymczasem u nas zamiast reformować postanowiono zlikwidować. Z mocy prawa likwiduje się spółdzielnie mieszkaniowe w ich miejsce tworząc wspólnoty, majątek wspólny podlega likwidacji i podziałowi - raj dla PECów, prywatnych inwestorów (sieciówek) i wszelkiej maści hochsztaplerów - bo tak niestety u nas wygląda prywatyzacja.
NURS - 11 Maj 2011, 10:47
cycat z dalambeta:
Cytat | Mamy LOGO Prezydencji -
jakże pięknie oddaje naszą rzeczywistosć - SAME STRZAŁKI PODWYŻEK w górę lecą |
każdy widzi to, co chce widziec, na logo pisu zamiast strzałek byłyby pewnie krzyże i tu 154.
tak na marginesie drwisz z produktu tej samej osoby, która projektowała logo, noszone przez ciebie w klapie latami, jeśli nie stałeś wtedy tam gdzie zomo.
otóż monsieur, ceny lecą na całym swiecie w góre, bo jest kryzys, pisiactwo ich nie powstrzyma, tak zamo jak tuskowce, bo to proces niezależny od rządzących tym rkajem.
araby nie wytrzymały jako pierwsze tej galopady,. kilka krajów w Europie tez ma spore kłopoty.
Jest ogromną nieuczciwością wywlekanie zielonej wyspy, bo to mniej więcej tak, jakby tobie ktoś powiedzial, że pipcysz żeś chory, bo jak miałeś trzydziestkę, to nie narzekałeś.
Wyspa była wtedy, a dzisiaj jest dzisiaj. Przetrwaliśmy pierwszą falę kryzysu w miarę nieruszeni, kiedy inni brali największe baty. Teraz i u nich i u nas wszystko drożeje. Kłamczuszkiem jesteś, udając, ze świat cię nie obchodzi, bo kupujesz w tuskolandii. ceny w polsce zależą od miliona czynników, bo świat to jedna globalna wioska. Nie da się od niej odłaczyć, jak to sobie wymarzył jarkacz i jego junta. to znaczy da sie, ale wtedy staniemy się kolejnym Malawi, albo KRLD tylko z pomnikami Kacz Ir Sena na każdym rogu
NURS - 11 Maj 2011, 10:50
Rafale, przypomnij mi kiedy Norwegia została wyzwolona z komuny?
Rafał - 11 Maj 2011, 10:52
W 980?
Kruk Siwy - 11 Maj 2011, 10:58
Czy mówimy o tym biednym kraju na północy, co to ma cztery miliony mieszkańców a ropy i gazu od zaje.... no więcej niż Wielka Brytania? Jeśli tak to tam pewnie niedługo będą mieszkania za darmo rozdawać. Jakbyśmy się spięli to nie damy rady.
A jeszcze o spółdzielniach, zdaje się że nieźle je załatwiło prawo do wykupu za grosze mieszkań.
Pucek - 11 Maj 2011, 11:02
Kruk Siwy napisał/a | Zakupy w twoim sklepie osiedlowym to jest sprawa ogólna. Tak? A zakupy sprzętu elektronicznego to już szczególna? |
Śmiem zauważyć, że bez sprzętu elektronicznego wbrew pozorom żyć się da, a co starsze generacje tanieją jeszcze w magazynach.
Bez żarcia - z pewnością się nie da. Tedy sklep osiedlowy ogółu dotyczy.
Zakupy materiału do mojej roboty to dopiero rzecz europejska! W poniedziałek rzucili w tv wieść, że srebro na giełdach staniało 30%! Nasi hurtownicy co tydzień temu kupowali po 5000 za kilo na pewno nie będą od dziś sprzedawać po niższej cenie
Ale tu akurat Tusk ani pomoże ani zaszkodzi...
Rafał - 11 Maj 2011, 11:06
Kruk Siwy napisał/a | A jeszcze o spółdzielniach, zdaje się że nieźle je załatwiło prawo do wykupu za grosze mieszkań. | No i tu był zaskok, spodziewano się pędu do uwłaszczeń, a tymczasem o ile mnie pamięć nie myli z możliwość skorzystało ok.30 % uprawnionych.
Kruk Siwy - 11 Maj 2011, 11:07
Podwyżki mnie nie cieszą. Sam nie żyję powietrzem i miłością. Ale traktowanie wybiórczo cen jest fałszowaniem obrazu. Komputery i inne rzeczy, które obiektywnie tanieją to nie są przysłowiowe lokomotywy.
A co do srebra to jak to jest? Można bezpośrednio bez kłopotu kupić za granicą? Znaczy prywatnie lub na firmę? Oczywiście mówię o jakiejś rozsądnej ilości znaczy hurtowej. Bo jeśli tak to może ktoś tych ch... hurtowników nieźle przekręcić.
Rafał, te 30 procent to jeszcze dziesiątki tysięcy mieszkań czy już setki? Pytam bez szczególnej złośliwości, po prostu rad bym się dowiedzieć.
Martva - 11 Maj 2011, 11:13
Srebro staniało, ale podobno znów ma drożeć
Pucek - 11 Maj 2011, 11:20
Kruk Siwy, no wiesz - jakbym w totka czy innej cudownej loterii wygrała, to mogę się porywać na 'rozsądne ilości', a nawet na worki.
W moich warunkach mogę sobie strzelić w łeb albo zmienić zawód, na portiera na przyklad - zus za mnie zapłacą i jeszcze pensja będzie większa niż zysk za miesiąc solidnej orki.
Kruk Siwy - 11 Maj 2011, 11:23
Toż nie proponuję ci wyryćkania hurtowników, ale jeśliby obniżka cen utrzymała się to naprawdę KTOŚ ich może wydudkać. Taki rynek jest wredny. Tak sobie teoretyzuję.
|
|
|