To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska

Agi - 15 Maj 2010, 17:24

23 minuta Lech - Zagłębie 1:0 :bravo :bravo :bravo
Co prawda samobój, ale jest :mrgreen:

Adanedhel - 15 Maj 2010, 17:35

Tja. Słyszałem, że w razie zwycięstwa Lech ma Jopowi wystawić pomnik przed stadionem :twisted:
Agi - 15 Maj 2010, 17:39

Wisła - Odra 1:0
Agi - 15 Maj 2010, 18:19

:bravo Kolejorz! 2:0; 59 minuta
Agi - 15 Maj 2010, 18:54

Lech Mistrzem Polski :!: :!: :!: :bravo :bravo :bravo
Ziemniak - 15 Maj 2010, 19:13

;P: ;P: ;P:

A swoją drogą Wiśle się tytuł nie należał, nawet z Odrą sobie nie poradzili :?

terebka - 15 Maj 2010, 19:44

Zaś Ruch do tyłu z Koroną.

- Drużyna, która na starcie do eliminacji LM osłabia się, sprzedając swego najwartościowszego napastnika. Typowo w naszym futbolu od wielu lat.
- Wielokrotny mistrz kraju, tradycyjnie dający *beep* słabszym od siebie. Zastanawiająco najczęściej kilka, kilkanaście sekund przed końcem meczu.
- Nuworysz, w decydującym o udziale w LE meczu wykazujący żenująco niskie zaangażowanie, awansujący dzięki słabej postawie Legii.
- Ekstraklasowy "ogon" względnie pierwszoligowy "średniak".

Oto drużyny, które będą nas reprezentowały w najbliższych pucharach. :|

Adanedhel - 16 Maj 2010, 08:33

Ziemniak napisał/a
nawet z Odrą sobie nie poradzili

Akurat z ich punktu widzenia był to mecz o nic. Gdyby nie Jop z Cracovią to pewnie i z Odrą by wygrali.
Ale Lech zasłużył na tytuł. Tyle że nie sądzę, żeby ktokolwiek coś ugrał w Europie. Nawet w najsilniejszym składzie. Cała nasza liga ma taki poziom, że aż żal *beep* ściska.

Easy - 16 Maj 2010, 09:34

Ech, pięknie było wczoraj na Rynku. Co za feta, co za radość!
Chal-Chenet - 16 Maj 2010, 13:29

Nie pamiętam poprzedniego mistrzostwa, a na tę chwilę czekałem od momentu gdy zacząłem chodzić na mecze. (sezon, gdy Lech spadł ligę niżej) To był wymarzony scenariusz, który w końcu się spełnił. Głodny sukcesów Lecha, wreszcie zostałem nakarmiony! :D (W międzyczasie były dwa puchary Polski, ale mistrzostwo smakuje lepiej...)
Sam mecz oglądałem z dużą obawą (niestety w pubie, nie było nawet co marzyć o dostaniu się na stadion), na szczęście wyszło dobrze, najpierw samobój (obrońca, swoją drogą, zachował się jak rasowy napastnik, heh), później ładna bramka Lewego. I można było iść na Stary, świętować. :D

Parę fotek z pubu i ze Starego Rynku:

Cieszę się, jak cholera. :D

jewgienij - 16 Maj 2010, 17:43

Gratulacje z Krakowa.
Zasłużyliście.

Anonymous - 16 Maj 2010, 20:28

Gratulacje Dla Lecha, najlepszej moim zdaniem w tym momencie polskiej drużyny( W czym upewnił mnie ostatnio znajomy Słowak, który, o dziwo też interesuje się polską ligą :D )! :bravo
Gwynhwar - 17 Maj 2010, 08:59

Yay! W sumie nie wiem dlaczemu, ale tyż mam taką regionalną radość :)
dalambert - 17 Maj 2010, 09:17

:bravo Kolejorz :!:
Ale czy aby nie wyprzedadzą zawodników i znowu będzie jak zwykle :?:

Chal-Chenet - 17 Maj 2010, 09:21

Odchodzi raczej tylko Lewandowski. To efekt dżentelmeńskiej umowy między zawodnikiem a włodarzami klubu, że gdy pojawi się oferta satysfakcjonująca piłkarza oraz klub, ten ostatni nie będzie mu rzucał kłód pod nogi.
Poza tym mają być wzmocnienia i oby tak właśnie się stało. Ma przyjść między innymi dwóch napastników.

dzejes - 17 Maj 2010, 09:27

Barcelona mistrzem. Przynajmniej w lidze nie zgotowali nieprzyjemnej niespodzianki.
Choć przyznaję, że La Liga coraz bardziej przypomina ligę szkocką, co mnie wcale nie cieszy.

Matrim - 19 Maj 2010, 10:56

Cytat
Przygotowujący się do startu w europejskich pucharach Ruch Chorzów może mieć problemy z uzyskaniem licencji na grę w Ekstraklasie w przyszłym sezonie - informuje Przegląd Sportowy. - Te informacje są nieprawdziwe i szargają dobre imię klubu - odpowiadają chorzowianie.

Cytat
Jeżeli więc Ruch nie dostałby licencji, w Ekstraklasie pozostałaby Odra Wodzisław, a w Lidze Europejskiej grałaby warszawska Legia. Na podobny scenariusz - z jednym z klubów Ekstraklasy - mocno liczy trener Odry Marcin Brosz, który tuż po meczu z Wisłą Kraków decydującym o spadku jego zespołu stwierdził, że wciąż ma nadzieję na utrzymanie.

To się u nas chyba nigdy nie skończy :?

Chal-Chenet - 19 Maj 2010, 10:58

"w Lidze Europejskiej grałaby warszawska Legia"
I wszystko jasne.

Matrim - 19 Maj 2010, 10:59

Chal-Chenet, no właśnie o tym mówię. Największa porażka sezonu dostanie nagrodę pocieszenia.
Chal-Chenet - 23 Maj 2010, 02:30

:bravo Inter. Zasłużyli.
Adanedhel - 23 Maj 2010, 08:42

Jakkolwiek kibicowałem Bayernowi Inter był najlepszą drużyną tej LM.
Mimo przegranej cieszę się, że Bayern zagrał dobrze. Spodziewałem się raczej, że to Inter będzie kontrolował grę.

Nitj'sefni - 23 Maj 2010, 12:08

Adanedhel napisał/a
Inter był najlepszą drużyną tej LM.

No z tym bym polemizował, ale w finale rzeczywiście byli lepsi. Bayern grał, a Inter dzięki geniuszowi Mourinho i świetnej taktyce wygrał (tak jak z Barceloną). Dlatego cieszę się, że teraz Jose przechodzi do Realu, wreszcie pokażemy Katalończykom ich miejsce w szeregu.

Nitj'sefni - 23 Maj 2010, 12:10

A Jagiellonia wygrała PP. Obawiam się, że z takimi drużynami jak Jaga i Ruch ośmieszymy się w pucharach jak nigdy, chociaż patrząc na poprzedni sezon, to nie wiem czy bardziej już można.
terebka - 23 Maj 2010, 12:32

Szkoda Pogoni :( Może i nie powalczyłaby w eliminacjach do LE fajnie by było zobaczyć Portowców choć przez chwilę wśród najlepszych. A Jaga? Ma potencjał. W osobie Grosickiego, który mógłby być dla niej kimś na miarę Lewandowskiego dla Lecha, o ile by popracował nad skutecznością. I nie tylko. Liczba błyskawicznych rajdów na bramkę Pogoni prowadzi do pytania, jak ten mecz, cholera, mógł się skończyć tylko jedną bramką. W przyszłym sezonie wraz z GKS-em z Bełchatowa może wnieść trochę świeżości do posezonowej czołówki, tak jak to w tym sezonie uczynił Ruch.
Chal-Chenet - 23 Maj 2010, 13:15

Szczerze mówiąc, nie sądzę, by Bełchatów odegrał taką rolę w kolejnym sezonie. Już teraz zabrakło u nich Ulatowskiego, sprzedali Tosika, a odejść mają jeszcze Pietrasiak, Nowak i Cetnarski. Najlepsi gracze. Przy takim nastawieniu władz klubu zdaje mi się, że nie tylko nie będą w czubie, ale nawet mogą mieć problemy ze znalezieniem się w górnej części tabeli.
Adanedhel - 23 Maj 2010, 15:02

Nitj'sefni napisał/a
Dlatego cieszę się, że teraz Jose przechodzi do Realu, wreszcie pokażemy Katalończykom ich miejsce w szeregu.

I wszyscy równo poodpadają w grupach :twisted:

dzejes - 23 Maj 2010, 16:46

Nitj'sefni napisał/a
Dlatego cieszę się, że teraz Jose przechodzi do Realu, wreszcie pokażemy Katalończykom ich miejsce w szeregu

Rok. Dłużej ten układ nie potrwa.

Nitj'sefni - 23 Maj 2010, 17:02

dzejes napisał/a

Niestety jest to możliwe. Z takim prezesem jak Perez, nawet się nie zdziwię. Ja po prostu mam nadzieje, że będzie dobrze. Niby nadzieja matką głupich, ale ja spojrzę na to pozytywnie i powiem, że nadzieja umiera ostatnia. Bo wizja Realu odnoszącego sukcesy pod wodzą Mourinho jest... fantastyczna. I chyba nie utopijna.

mad - 23 Maj 2010, 23:25

Brawo Lech !!! (nie napisałem wcześniej posta? Wydawało mi się, że napisałem). Zobaczymy, czy Peszko odejdzie. Moim zdaniem to kluczowy zawodnik Kolejorza.
phenix - 24 Maj 2010, 12:07

Nitj'sefni napisał/a
dzejes napisał/a

Niestety jest to możliwe. Z takim prezesem jak Perez, nawet się nie zdziwię. Ja po prostu mam nadzieje, że będzie dobrze. Niby nadzieja matką głupich, ale ja spojrzę na to pozytywnie i powiem, że nadzieja umiera ostatnia. Bo wizja Realu odnoszącego sukcesy pod wodzą Mourinho jest... fantastyczna. I chyba nie utopijna.

Raczej niespecjalnie... Zdecydowanie wolałbym, żeby został Pellegrini, który wykonał kupę dobrej roboty, pierwszy raz od paru lat Real starał się choć prezentować własny styl i grać ofensywnie. Parę solidnych wpadek oczywiście zaliczył, ale i tak było znacznie lepiej, niż się spodziewałem po rewolucji z początka sezonu. A Mourinho... efekty pewnie będzie miał, ale wizja Realu grającego fantastycznie zorganizowaną murarkę do mnie nie przemawia.

Partner forum