Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
Dunadan - 19 Lipca 2010, 21:51
Virgo C., hehe, fajny tekst o torrentach chyba pójdę do kina na ten film...
Ziuta - 20 Lipca 2010, 00:43
najśmieszniejsze, że to trailer fanowski. I wytwórnia go banuje, bo łamie prawa autorskie. Głupi nie wiedzą, co czynią.
Dunadan - 20 Lipca 2010, 10:11
Ziuta,
Cytat | Głupi nie wiedzą, co czynią. |
Ale porządek musi być
Virgo C. - 20 Lipca 2010, 10:27
Do kitu z takim porządkiem
http://www.youtube.com/watch?v=P2HGoR8pSps - zwiastun nowej produkcji od SyFy, Sharktopus
Ozzborn - 20 Lipca 2010, 11:38
Virgo C., lol
Memento - 20 Lipca 2010, 11:41
Eeej! Ponoć ryby głosu nie mają! To ta stacja która jest odpowiedzialna za idiotyczny film o gigantycznej ośmiornicy i niezły póki co serial Haven?
Virgo C. - 20 Lipca 2010, 13:30
Nie wiem czy akurat obydwa filmy o ośmiornicy to ich produkcja, ale wiele głupich filmów popełnili (pozostałe zrobiło Asylum albo Japończycy)
Chal-Chenet - 24 Lipca 2010, 09:29
http://uk.movies.ign.com/...d=2hqgt8p89dqum
Nowy trailer Machete (+18)
Dunadan - 24 Lipca 2010, 10:02
Chal-Chenet, rzeźnia
Memento - 24 Lipca 2010, 15:38
Bungee na kiszce - <mlask>
Zapowiada się nie najgorzej. Gremliny są świetne, Homecoming z Masters Of Horror też niezłe. Should be fun.
Jeżeli serial będzie chociaż trochę w stylu El Laberinto Del Fauno albo innych horrorów Del Toro, to już się ślinię. A jeśli wyprodukuje to HBO albo Showtime, to już się ślinię x 2.
Chal-Chenet - 25 Lipca 2010, 21:51
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Sharktopus - już tytuł robi wrażenia, a sam trailer! Mniód!
Virgo C. - 26 Lipca 2010, 08:47
Link do niego 7 postów wyżej
Chal-Chenet - 26 Lipca 2010, 12:00
Sorkens, przeoczyłem.
Memento - 27 Lipca 2010, 10:51
Pachnie mi Labiryntem Fauna w wersji ultimate for adult, czy cóś w ten deseń.
Virgo C. - 27 Lipca 2010, 10:58
Pierwszy wizerunek nowej Godzilli
Tylko czemu tak późno (2012) i czemu znowu odejście od klasycznego wyglądu?
Memento - 27 Lipca 2010, 11:23
Na moje wygląda bardzo podobnie jak na filmie, który widziałem z piętnaście lat temu.
Oł jea, oby więcej takich 'gapiów'.
Virgo C. - 27 Lipca 2010, 12:00
Ty widziałeś jeden, ja wszystkie
Easy - 27 Lipca 2010, 12:03
Memento napisał/a | Pachnie mi Labiryntem Fauna w wersji ultimate for adult, czy cóś w ten deseń. |
Pachnie mi wyjątkową kiłą.
Virgo C. - 27 Lipca 2010, 12:08
Może nie do końca zgadzam się z Easym, ale gdzieś Ty się Memento dopatrzył w tym zwiastunie powiązań z Labiryntem Fauna?
Matrim - 27 Lipca 2010, 12:39
Virgo C. napisał/a | gdzieś Ty się Memento dopatrzył w tym zwiastunie powiązań z Labiryntem Fauna? |
Jedyne, co może łączyć oba filmy, to motyw dziewczyny uciekającej w świat fantazji. Ale do Labiryntu Fauna to temu filmu daleeeko
Memento - 27 Lipca 2010, 12:45
Virgo C., miewam czasem takie bardzo odległe skojarzenia - na przykład The Game kojarzy mi się trochę z Enemy Of The State. Bo chociaż te filmy mają ze sobą mało wspólnego, i Willa Smitha/Roberta Claytona Deana ścigają napuszczone przez rząd zakapiory, a Michael Douglas/Nicholas Van Orton jest prześladowany bo takie są zasady Gry w której uczestniczy, to poczucie osaczenia obu postaci udzielało mi się podczas seansu tak samo. Sucker Punch skojarzyłem z Labiryntem Fauna przez opis:
Cytat | Młoda dziewczyna zostaje osadzona w szpitalu psychiatrycznym przez złego ojczyma. Za pięć dni ma zostać poddana lobotomii. Czas spędza w wymyślonym przez siebie świecie czarów, w którym ukrywa się przed bólem rzeczywistości. Jednak tu na jej cnotę czyha pewien wredny złoczyńca. Dziewczyna musi zdobyć pięć przedmiotów, które pomogą jej uniknąć strasznego losu defloracji. |
Część akcji Labiryntu Fauna przecież też rozgrywała się w wyimaginowanym świecie. Który musiała ocalić ta mała dziewczynka. Sucker Punch wygląda na film, w którym główna bohaterka musi ocalić siebie, ergo - ten wyimaginowany świat.
Easy napisał/a | Pachnie mi wyjątkową kiłą. |
Dlaczego?
Easy - 27 Lipca 2010, 12:55
Memento napisał/a | Easy napisał/a | Pachnie mi wyjątkową kiłą. |
Dlaczego? |
Sam w sumie nie wiem, dlaczego. Może jestem uprzedzony do biuściastych lasek siekących się z demonami-samurajami, hitlerowcami, smokami, czy czort wie czym jeszcze?
Memento - 27 Lipca 2010, 13:06
Błąd.
Adon - 27 Lipca 2010, 13:13
Nie przejmuj się, Easy, mi też to śmierdzi totalną kichą. Amerykańskie filmy są coraz głupsze, za to coraz bardziej spektakularne i mają ogromne budżety.
Memento - 27 Lipca 2010, 13:37
O przepraszam bardzo. a Shutter Island? A The A-Team (nie najszczęśliwszy przykład, ale jednak)?
Matrim - 27 Lipca 2010, 13:57
Memento napisał/a | A The A-Team |
No zmiłuj się Jakkolwiek mi się ten film sentymentalnie podobał, to w życiu bym nie powiedział, że jest nie-głupi
Bardziej na miejscu byłoby wymienić filmy w stylu Little Miss Sunshine albo Into the Wild.
Adon - 27 Lipca 2010, 14:18
Memento napisał/a | O przepraszam bardzo. a Shutter Island? |
Od każdej reguły są wyjątki (książka w tym przypadku i tak jest lepsza). A to, że na 100 filmów z USA 1 będzie bardzo dobry i 2 dobre, nie zmienia faktu.
Memento - 27 Lipca 2010, 18:11
Według mnie rewelacyjne były też Sunshine, Iron Man i Iron Man 2. Choć trochę starsze i bardziej komercyjne (tak jak The A-Team - komercyjna, nie głupia ), ale wciąż bardzo dobre. A wisienką na torcie było nowe dzieło QT.
Virgo C. - 28 Lipca 2010, 12:13
http://dai.ly/bXpEPI
O ile tylko tytułowych potworów nie będą zbyt często pokazywać to może być całkiem przyjemny film
Dunadan - 28 Lipca 2010, 18:32
Virgo C., wow... fajne może być. A z tym pokazywanie to bez przesady, jeśli zrobią to tak jak w Cloverfield albo Mgle to będzie naprawdę fajnie. Te dwa filmy strasznie mi się podobały ( no dobra, Mgła mniej ale i tak ze względu na Half Life mi się podobała ) więc niech tylko będzie podobnie...
|
|
|