To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Dunadan - 19 Lipca 2010, 21:51

Virgo C., hehe, fajny tekst o torrentach :D chyba pójdę do kina na ten film...
Ziuta - 20 Lipca 2010, 00:43

najśmieszniejsze, że to trailer fanowski. I wytwórnia go banuje, bo łamie prawa autorskie. Głupi nie wiedzą, co czynią.
Dunadan - 20 Lipca 2010, 10:11

Ziuta,
Cytat
Głupi nie wiedzą, co czynią.

Ale porządek musi być ;)

Virgo C. - 20 Lipca 2010, 10:27

Do kitu z takim porządkiem :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=P2HGoR8pSps - zwiastun nowej produkcji od SyFy, Sharktopus :mrgreen:

Ozzborn - 20 Lipca 2010, 11:38

Virgo C., :shock: lol :lol:
Memento - 20 Lipca 2010, 11:41

Eeej! Ponoć ryby głosu nie mają! ;P: To ta stacja która jest odpowiedzialna za idiotyczny film o gigantycznej ośmiornicy i niezły póki co serial Haven?
Virgo C. - 20 Lipca 2010, 13:30

Nie wiem czy akurat obydwa filmy o ośmiornicy to ich produkcja, ale wiele głupich filmów popełnili (pozostałe zrobiło Asylum albo Japończycy) ;)
Chal-Chenet - 24 Lipca 2010, 09:29

http://uk.movies.ign.com/...d=2hqgt8p89dqum

Nowy trailer Machete (+18)

Dunadan - 24 Lipca 2010, 10:02

Chal-Chenet, rzeźnia :mrgreen:
Memento - 24 Lipca 2010, 15:38

Bungee na kiszce - <mlask>

Zapowiada się nie najgorzej. Gremliny są świetne, Homecoming z Masters Of Horror też niezłe. Should be fun.

Jeżeli serial będzie chociaż trochę w stylu El Laberinto Del Fauno albo innych horrorów Del Toro, to już się ślinię. A jeśli wyprodukuje to HBO albo Showtime, to już się ślinię x 2.

Chal-Chenet - 25 Lipca 2010, 21:51

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Sharktopus - już tytuł robi wrażenia, a sam trailer! Mniód!

Virgo C. - 26 Lipca 2010, 08:47

Link do niego 7 postów wyżej ;P:
Chal-Chenet - 26 Lipca 2010, 12:00

Sorkens, przeoczyłem. :oops:
Memento - 27 Lipca 2010, 10:51

Pachnie mi Labiryntem Fauna w wersji ultimate for adult, czy cóś w ten deseń.
Virgo C. - 27 Lipca 2010, 10:58

Pierwszy wizerunek nowej Godzilli :!:

Tylko czemu tak późno (2012) i czemu znowu odejście od klasycznego wyglądu? :cry:

Memento - 27 Lipca 2010, 11:23

Na moje wygląda bardzo podobnie jak na filmie, który widziałem z piętnaście lat temu. ;P:

Oł jea, oby więcej takich 'gapiów'.

Virgo C. - 27 Lipca 2010, 12:00

Ty widziałeś jeden, ja wszystkie ;P:
Easy - 27 Lipca 2010, 12:03

Memento napisał/a
Pachnie mi Labiryntem Fauna w wersji ultimate for adult, czy cóś w ten deseń.

Pachnie mi wyjątkową kiłą.

Virgo C. - 27 Lipca 2010, 12:08

Może nie do końca zgadzam się z Easym, ale gdzieś Ty się Memento dopatrzył w tym zwiastunie powiązań z Labiryntem Fauna? :shock:
Matrim - 27 Lipca 2010, 12:39

Virgo C. napisał/a
gdzieś Ty się Memento dopatrzył w tym zwiastunie powiązań z Labiryntem Fauna? :shock:

Jedyne, co może łączyć oba filmy, to motyw dziewczyny uciekającej w świat fantazji. Ale do Labiryntu Fauna to temu filmu daleeeko ;)

Memento - 27 Lipca 2010, 12:45

Virgo C., miewam czasem takie bardzo odległe skojarzenia - na przykład The Game kojarzy mi się trochę z Enemy Of The State. Bo chociaż te filmy mają ze sobą mało wspólnego, i Willa Smitha/Roberta Claytona Deana ścigają napuszczone przez rząd zakapiory, a Michael Douglas/Nicholas Van Orton jest prześladowany bo takie są zasady Gry w której uczestniczy, to poczucie osaczenia obu postaci udzielało mi się podczas seansu tak samo. Sucker Punch skojarzyłem z Labiryntem Fauna przez opis:
Cytat
Młoda dziewczyna zostaje osadzona w szpitalu psychiatrycznym przez złego ojczyma. Za pięć dni ma zostać poddana lobotomii. Czas spędza w wymyślonym przez siebie świecie czarów, w którym ukrywa się przed bólem rzeczywistości. Jednak tu na jej cnotę czyha pewien wredny złoczyńca. Dziewczyna musi zdobyć pięć przedmiotów, które pomogą jej uniknąć strasznego losu defloracji.

Część akcji Labiryntu Fauna przecież też rozgrywała się w wyimaginowanym świecie. Który musiała ocalić ta mała dziewczynka. Sucker Punch wygląda na film, w którym główna bohaterka musi ocalić siebie, ergo - ten wyimaginowany świat.

Easy napisał/a

Dlaczego?

Easy - 27 Lipca 2010, 12:55

Memento napisał/a
Easy napisał/a

Dlaczego?

Sam w sumie nie wiem, dlaczego. Może jestem uprzedzony do biuściastych lasek siekących się z demonami-samurajami, hitlerowcami, smokami, czy czort wie czym jeszcze?

Memento - 27 Lipca 2010, 13:06

Błąd. ;P:
Adon - 27 Lipca 2010, 13:13

Nie przejmuj się, Easy, mi też to śmierdzi totalną kichą. Amerykańskie filmy są coraz głupsze, za to coraz bardziej spektakularne i mają ogromne budżety. ;P:
Memento - 27 Lipca 2010, 13:37

O przepraszam bardzo. a Shutter Island? A The A-Team (nie najszczęśliwszy przykład, ale jednak)?
Matrim - 27 Lipca 2010, 13:57

Memento napisał/a
A The A-Team

No zmiłuj się :) Jakkolwiek mi się ten film sentymentalnie podobał, to w życiu bym nie powiedział, że jest nie-głupi :)

Bardziej na miejscu byłoby wymienić filmy w stylu Little Miss Sunshine albo Into the Wild.

Adon - 27 Lipca 2010, 14:18

Memento napisał/a
O przepraszam bardzo. a Shutter Island?

Od każdej reguły są wyjątki (książka w tym przypadku i tak jest lepsza). A to, że na 100 filmów z USA 1 będzie bardzo dobry i 2 dobre, nie zmienia faktu. ;P:

Memento - 27 Lipca 2010, 18:11

Według mnie rewelacyjne były też Sunshine, Iron Man i Iron Man 2. Choć trochę starsze i bardziej komercyjne (tak jak The A-Team - komercyjna, nie głupia :P ), ale wciąż bardzo dobre. A wisienką na torcie było nowe dzieło QT.
Virgo C. - 28 Lipca 2010, 12:13

http://dai.ly/bXpEPI
O ile tylko tytułowych potworów nie będą zbyt często pokazywać to może być całkiem przyjemny film :)

Dunadan - 28 Lipca 2010, 18:32

Virgo C., wow... fajne może być. A z tym pokazywanie to bez przesady, jeśli zrobią to tak jak w Cloverfield albo Mgle to będzie naprawdę fajnie. Te dwa filmy strasznie mi się podobały ( no dobra, Mgła mniej ale i tak ze względu na Half Life mi się podobała :D ) więc niech tylko będzie podobnie...

Partner forum