To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Znalezione w sieci.

gorat - 4 Wrzeœśnia 2008, 21:26

A ja myślałem, że tam nieowłosione małpy mają łazić po gładkich ścianach i tym podobne sztuczki czynić. O ja niedomyślny!
Dunadan - 4 Wrzeœśnia 2008, 22:01

gorat, w pierwszych dwóch filmikach owszem małpy ( najlepsze na świecie ;-) aż dziw że cżłowiek jest zdolny do takich rzeczy! ). W drugim tez ale z fabułą :mrgreen: o której osoby nie znające angielskiego będą mogły zapomnieć, a to właśnie fabuła "robi" film...
Rafał - 5 Wrzeœśnia 2008, 09:19

Dunadan napisał/a
Dan zginął skacząc na linie ( obejrzyjcie inne filmiki z nim )...
Jakoś się nie dziwie, facet to samobójca, za któryms razem chwyt musiał się wykruszyć, karabinek wypiąć, albo po prostu zachwiać się na banalnej przelączce.
Dunadan - 5 Wrzeœśnia 2008, 09:25

Rafał, karabinki ( a dokładniej HMS'y ) się nie wypinają tak łatwo, o ile w ogóle, bo sa zabezpieczane... przyczyną było zwykłe przetarcie się liny o linę... tak czy inaczej gościu to mój idol w pewnym sensie. Robił to co kochał i w sposób w jaki kochał. Samobójca? wątpię, ale jestem niemal pewien że gdyby się dowiedział że ma raka to by skoczył z jakiejś wysokiej skały, bez liny... ;-)
Podobał mi się filmik kiedy jedzie na deskorolce w przepaść :mrgreen: chciałbym kiedyś coś takiego zrobić...

Rafał - 5 Wrzeœśnia 2008, 09:30

Iiii tam, każdy karabinek raz w roku sam się wypina, a ósemka ósemkuje. Lista genialnych wspinaczy samobójców nie ma końca, a im który lepszy i bardziej widowiskowy tym szybciej spadał. Od początku wspinaczek do końca świata. Mieszysław Świerz albo Jan Długosz to byli wirtuozi, jeden przed, drugi po wojnie. Oczywiście zostali tam, w górach na wieki. Jeśli biegasz po skale bez asekuracji za którymś razem spadniesz. Nie ma innej możliwości, rachunek prawdopodobieństwa cię zabije, albo brak respektu dla ściany.
Dunadan - 5 Wrzeœśnia 2008, 09:34

Rafał, zaraz... ale ten gościu nie spadł biegnąc po pionowej ścianie bez asekuracji... on spadł bo mu się lina przecięła. Jak widać wspinanie bez asekuracji jest bezpieczne ;-) jak się wie jak to robić.
Rafał - 5 Wrzeœśnia 2008, 09:52

Ale ja się nie upieram, biegał bez asekuracji i spadł, nieważne, że tym razem lina strzeliła, za kilka dni przyczyna byłaby inna, ale efekt ten sam.
Dunadan - 5 Wrzeœśnia 2008, 10:17

A ja uważam ze nie spadłby ;-) ten gościu to nie idiota. Może psychol ale nie idiota. Mog się założyć ze zanim wbiegł po tej ścianie przeszedł ją setki razy, poznając i zapamiętując każdy chwyt, każdą skałkę. Jestem pewien ze facet mógłby ci wyrecytować przejście tej drogi z pamięci obudzony o 3-ej w nocy. To jest maszyna.
Rafał - 5 Wrzeœśnia 2008, 10:24

Ale martwa :|
Dunadan - 5 Wrzeœśnia 2008, 10:31

Rafał, shit happens... choć to może nieładnie brzmi z mojej strony. Faktycznie, masz rację, gościu narażał swoje życie i przez zwykłe prawdopodobieństwo szybciej je zakończył. Równie dobrze można siedzieć całe życie w domu i zginąć w wybuchu gazu ;-) dlatego facet jest moim idolem. Miał wszystko gdzieś i był szczęśliwy, widać to po nim jak skacze :mrgreen:
Rafał - 5 Wrzeœśnia 2008, 11:02

No, jego matka też pewnie skacze ze szczęścia.

Sorry, ale dać się zabić to głupota.

Dunadan - 5 Wrzeœśnia 2008, 13:23

Nie no, jasne. Serio. Ale powiedz to tysiącom ludzi uprawiających sporty ekstremalne ;-) i żołnierzom. I w ogóle 90% populacji ludzi, którzy narażają życie tak czy inaczej... ;-)
Fidel-F2 - 8 Wrzeœśnia 2008, 13:53

niby króliczek, niby nic specjalnego a tu proszę

http://pl.youtube.com/watch?v=cNPOdffkkLo
http://pl.youtube.com/wat...feature=related
http://pl.youtube.com/wat...feature=related

ilcattivo13 - 8 Wrzeœśnia 2008, 17:20

ja tam wolę polatać chomiczkiem
Aga - 9 Wrzeœśnia 2008, 21:36

Znam to. Odstresowywałam się w ten sposób w czasie sesji. :mrgreen:
Fidel-F2 - 9 Wrzeœśnia 2008, 21:56

sympatyczne, rekord od jednego strzału 93 stopy, a całość 332, poradzili mi poszukać sobie pracy :mrgreen:
gorbash - 11 Wrzeœśnia 2008, 08:47

W temacie ostatniego eksperymentu:
http://hasthelargehadronc...heworldyet.com/

Słowik - 11 Wrzeœśnia 2008, 10:11

He CAN dance.
Dla każdego :)

Ziemniak - 12 Wrzeœśnia 2008, 21:53

Ciekawostka. Ciekawe co z tego wyniknie.
Adashi - 13 Wrzeœśnia 2008, 21:13

Ziemniak napisał/a
Ciekawostka. Ciekawe co z tego wyniknie.

WOW :shock: Trochę obawiam się tego "niezależnego producenta", no ale zobaczymy :) Chętnie obejrzę co z tego wyjdzie :wink:

gorat - 13 Wrzeœśnia 2008, 22:40

Na razie ostrzegają w komentarzach, że zakup praw nie oznacza ich wykorzystania.
Słowik - 16 Wrzeœśnia 2008, 11:29

Kotecek.
Anonymous - 16 Wrzeœśnia 2008, 12:20

:lol:

Ale oczy zrobił ten kotecek.Ten tez jest niezły. I dobre efekty dźwiękowe.;)

hijo - 29 Wrzeœśnia 2008, 22:43

Ballada o pchle
Nie wiem czy było ale zaryzykuję

agnieszka_ask - 30 Wrzeœśnia 2008, 12:53

hijo, a słyszałeś Opóźniony pociąg pospieszny tego samego autora? ;)
aż łezka wzruszenia się w oku kręci. ta piosenka przywołuje tyle pięknych wspomnień, jak np. czekanie 6 godzin na pociąg do Jeleniej, a po tym usłyszenie informacji, że pociąg jednak nie pojedzie, albo pośpieszny do Zielonej opóźniony 4 godziny, bo się lokomotywa zepsuła. eh, takie to piękne było. żal serce ściska, że człowiek w końcu w samochód zainwestował...

hijo - 30 Wrzeœśnia 2008, 21:20

agnieszka_ask, słuchałem wszystkiego co zamieścił na youtube :) Polish Ladies też jest fajne
Witchma - 1 Października 2008, 14:14

Takiego cusia jeszcze nie widziałam :) okularki
Anonymous - 1 Października 2008, 16:36

Ja widziałam takie na solarium, do oglądania telewizorka, tylko odwrotnie skierowane, bo ekran jest z tyłu, za głową.
Iwan - 2 Października 2008, 18:40

http://www.wojtekczyz.de/...xpose&Itemid=48
to brat mojej przyjaciólki, na tegorocznej paraolimpiadzie zdobył złoty medal i pobił rekord swiata w skoku w dal, na poprzedniej zdobył 3 złote medale, szkoda tylko że reprezentuje Niemcy a nie Polskę

mawete - 2 Października 2008, 18:53

Iwan: bo prawdopodobnie ma tam możliwość trenowania, to, że przy "wsparciu" naszch władz paraolimpijczycy zdobywają medale to cud. Tym większy szacunek dla Nich.

Partner forum