To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski

RD - 13 Marca 2010, 10:53

Navajero
Tak... rokowania niezwykle często bywają wstępem do wojny. Na szczęście nie tym razem :) .

Nimfo
Ulegnij!!!

Mateusz - 13 Marca 2010, 12:49

Na szczęście została wybrana (moim zdaniem) najładniejsza ze wszystkich propozycji ^^
A planowany jest może jakiś powrót do fantasy? Coś w stylu Gwiazdozbioru Kata? Wspominam go bardzo ciepło, a s-f to niestety nurt nie dla mnie

RD - 13 Marca 2010, 13:04

Pracuję w tej chwili nad powieścią osadzoną w świecie, które zręby zapoczątkowało opowiadanie "Wilcze prawo". Nastrojem będzie z pewnością w pewnym stopniu przypominać "Gwiazdozbiór Kata".

EDIT: paskudna literówka

Witchma - 13 Marca 2010, 13:11

Cytat
Pracuję w tej chwili nad powieścią osadzoną w świecie, które sręby zapoczątkowało opowiadanie Wilcze prawo. Nastrojem będzie z pewnością w pewnym stopniu przypominać Gwiazdozbiór Kata.

Oj, to brzmi co najmniej smakowicie :D :bravo (no co - przed obiadem jestem ;) )

Łupaszka - 13 Marca 2010, 19:12

RD napisał/a
Pracuję w tej chwili nad powieścią osadzoną w świecie, które zręby zapoczątkowało opowiadanie Wilcze prawo. Nastrojem będzie z pewnością w pewnym stopniu przypominać Gwiazdozbiór Kata.

EDIT: paskudna literówka

Z ciekawości zapytam, gdzie chcesz to wydać?

Mateusz - 13 Marca 2010, 20:56

Narobiłeś mi smaku ^^
Pozostaje zatem czekać i trzymać kciuki za wenę

mBiko - 13 Marca 2010, 21:25

Po raz kolejny muszę zgodzić się z Witchmą (niebywałe), dłuższa opowieść ze świata "Wilczego prawa" budzi moje zainteresowanie.
RD - 14 Marca 2010, 08:23

Łupaszka
Jeśli FS będzie chciała to wziąć, wydam u nich, a jeśli nie, będę się musiał rozejrzeć, rzecz jasna.

Tym, którzy czekają na powieść dziękuję za ciepłe słowo. Dobrze wiedzeć, że ktoś będzie nią zainteresowany i motywacja do pracy wzrasta niepomiernie :)

Virgo C. - 14 Marca 2010, 09:37

Czekają, czekają. Wilcze prawo było bardzo klimatyczne, podobnie jak Gwiazdozbiór kata. Jest więc na co czekać :)
Łupaszka - 14 Marca 2010, 10:34

Rafale, czy będzie kiedyś wznowienie Pasterza upiorów?
Chciałbym to mieć, ale nigdzie w sklepie internetowym tego już nie ma(np. Merlin, empik).

terebka - 14 Marca 2010, 10:55

U Olesiejuka, w Amazonce i Selkarze ni ma :X ale na Allegro proszę bardzo.
RD - 14 Marca 2010, 11:23

Prolem z tą pozycją jest taki, że wydawca, "Fanrasmagoricon", wydał ją w nędznym nakładzie, więc nic dziwnego, że trudno rzecz kupić.
Przy okazji, skoro już o tym mowa, chciałby przestrzec - szczególnie młodych - twórców przed tym wydawnictwem, a przede wszystkim jego właścicielem i w zasadzie jedynym pracownikiem, Witoldem Chwiłkowskim, który jest człowiekiem absolutnie niewiarygodnym. Zanim się zorientowałem, co to za typ, wydałem u niego trzy książki. Nie rozliczył się do tej pory z żadnej.

nimfa bagienna - 17 Marca 2010, 20:28

RD napisał/a
Nimfo Ulegnij!!!

Uległam:)))))
Mój opór nie trwał długo...

ilcattivo13 - 17 Marca 2010, 20:39

RD, widzę, że na Pyrkonie będziesz. Jest szansa na to, że wieczorem w piątek/sobotę wyskoczysz z nami na piwo? Na Flakonie czasu nie miałeś (poza tym jednym krótkim wyjściem na ciepły posiłek), ale może teraz... <piszę robiąc oczy jak Kot w Butach>

edit: "buędy"

RD - 17 Marca 2010, 22:04

nimfa bagienna napisał/a
Uległam:)))))
Mój opór nie trwał długo...

I to mi się w Tobie podoba! :mrgreen:

ilcattivo13
Przyjadę, ale jak po ogień - w sobotę na parę godzin. O 10 albo 11 mamy niestandardowy pokaz fechtunku (zapraszam, planujemy małą niespodziewankę), potem nie wiem, czy coś jeszcze, bo na razie nie widziałem programu i do domu. Do roboty :( . Trzeba zamknąć następny numer (majowy). Żeby był na czas, a tutaj po drodze święta...
Sam siebie nie lubię za taką odpowiedź. Ale kiedyś przecież przestanę być naczelnym...
Może uda mi się pobyć nieco dłużej na tegorocznej Avangardzie, bo chcę pracę rozłożyć tak, żeby cała redakcja miała trochę wakacji.

ilcattivo13 - 17 Marca 2010, 22:31

no cóż, dobre przynajmniej kilka godzin. Ale jeśli chodzi o Avangardę, to trzymam za słowo :wink:
RD - 18 Marca 2010, 09:17

Godzina pokazu uległa zmianie. Nie będzie to 10 lub 11, ale 17 lub 18 :D
ilcattivo13 - 18 Marca 2010, 13:21

czyli zostajesz na noc?
nureczka - 18 Marca 2010, 13:55

ilcattivo13, ależ to zabrzmiało! Gdzież te czasy, gdy mnie młodzi i przystojni zadawali analogiczne pytanie. Ech....
ilcattivo13 - 18 Marca 2010, 14:34

jak to mówią, "głodnemu chleb na myśli" :wink:

Jeśli Rafał zostałby na noc, to by znaczyło, że mógłby iść z nami na piwko :)

Agi - 18 Marca 2010, 14:38

RD, zapraszamy na Piwokon w sobotę wieczorem :D
RD - 18 Marca 2010, 15:44

Oooobawiam się, że wieczorem będę w drodze powrotnej do domu, niestety. Ale to się jeszcze okaże. Wszystko zależy od tego, w jaki stadium będzie praca nad czasopismem :) .
Chal-Chenet - 18 Marca 2010, 16:51

Postaraj się zostać na piwko. ;)
nimfa bagienna - 19 Marca 2010, 16:47

Przeczytałam Zoroaster...
Cieszę się, że są jeszcze autorzy, którzy zadają sobie trud zrobienia szczegółowej kwerendy, jeśli chcą napisać hard SF przez duże H. Podoba mi się to, że - aczkolwiek rzecz dzieje się w odległej przyszłości - technika i stan tamtejszej nauki jest oparty o ekstrapolację tego, co wiemy dziś, że nie ma tam "cudownych wynalazków", ale wszystko działa w (mniejszym lub większym) oparciu o dzisiejszą wiedzę.
Podoba mi się kwestia
Spoiler:
postawiona na zakończenie. I podoba mi się pewnego rodzaju
Spoiler:

Ogólnie - bardzo porządny kawałek hard SF. Bardzo.
:)

RD - 19 Marca 2010, 19:56

Dzęki. Starałem się, żeby to było Science Fiction :D .
Spoiler:

mdegorski - 20 Marca 2010, 14:55

nimfa bagienna, narobiłaś mi smaka! Czy ktoś jeszcze zechce wyrazić swoją opinię i ostatecznie nakłonić mnie (albo i nie) do zapoznania się z tą książką? ;)

Edit: Łobuzy! Nie będę miał przez Was na papierosy! ;) :roll:

nureczka - 20 Marca 2010, 17:12

mdegorski, nakłaniam.
shenra - 28 Marca 2010, 12:09

RD, odżyli? Gratulejszyn za pokaz, gorim ma kilka naprawdę "fajnych" zdjęć z niego :mrgreen: Szczególnie Twoich :mrgreen: :mrgreen: Miło było ponownie pogawędzić :wink:
RD - 28 Marca 2010, 16:44

Sękju za gratulejszyn :mrgreen: . Żyjemy. Jako-tako. W sumie nie sam pokaz był najbardziej wyczerpujący, ale w połączenie wysiłku z długą jazdą. Bo tak w sumie nawet niespecjalnie mnie kości bolą, a te parę stłuczeń i zadrapań to drobiazg. Jakie gorim zrobił mi zdjęcia, mam pewne pojęcie, bo jedno mi z dumą pokazał. Jeśli inne są do tego podobne, zacznę chyba chodzić w papierowej torbie na głowie :lol: . A pogawędzić było bardzo miło, i owszem :) .
shenra - 28 Marca 2010, 23:42

RD, to jak znajdziesz jakąś fajną papierową torbę, to poproszę jedną dla siebie. Jak gorim wystawi swoje foty, będę chodzić kanałami. Te różowe uszy okazały się dla mnie tym, czym taki jeden, drewniany konik dla Troi :wink: :mrgreen:

Partner forum