Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.
Chal-Chenet - 18 Kwietnia 2009, 12:00
Pewnie już i tak wszystko zaklepane, ale nie walnąłbyś może opka na pożegnanie z rednaczowaniem pismu? Byłby fajny akcent, opko w pierwszym numerze i opko w ostatnim...
MOFFISS - 18 Kwietnia 2009, 12:37
NURS napisał/a | czyli sprzedałem, ale kto kupił, to już sobie sam dopowiadasz. |
ano, tak bywa, niemniej prośba o odpowiedź na mojego maila - nie chce trzymać w niepewności obcych nacji, hyhy
dzejes - 18 Kwietnia 2009, 13:55
Szacunek, NURSie. Dzięki Twojej pracy mogłem przeczytać sporo świetnych tekstów, masę przyzwoitych i trochę gnotów (ale to też ma pewną wartość ).Bez wątpienia rozwinąłeś rynek, rozruszałeś coś, co było w stanie co najmniej głębokiej śpiączki. Przełożyło się to na książki, które również mogłem przeczytać, czyli znów - dobrze spędzić czas.
Forum to kolejna sprawa, nie wiem jak będzie wyglądało po zmianach, ale mam nadzieję, że żadnej rewolucji nie będzie.
Kawał dobrej roboty, a że czas na zmiany - doskonale to rozumiem, powodzenia w nowych przedsięwzięciach.
Piech - 18 Kwietnia 2009, 19:05
Ja dziękuję za możliwość przeczytania wielu interesujących tekstów i możliwość opublikowania kilku swoich.
NURS - 18 Kwietnia 2009, 19:26
Chal-Chenet napisał/a | Pewnie już i tak wszystko zaklepane, ale nie walnąłbyś może opka na pożegnanie z rednaczowaniem pismu? Byłby fajny akcent, opko w pierwszym numerze i opko w ostatnim... |
Zaklepane. Ale coś tam sobie poskrobię, i będę się starał publikować częściej.
Tequilla - 18 Kwietnia 2009, 19:44
ja ciągle liczę, że to trochę daleko posunięty primaaprilisowy żart, no, ale dobra skoro mówisz, że jednak nie...
... to szkoda wielka. mam nadzieję, że twój następca też będzie prowadził politykę otwartych drzwi, bo nawet jeśli raz, czy dwa puści gniot to daje komuś szansę zaistnieć i nawet jeśli krytyka takiego debiutanta zmiażdży to jak jest mądry wyciągnie wnioski i następnym razem napisze lepiej.
W każdym razie z mojej strony też dzięki NURSie za możliwość zaistnienia.
Tylko nam tu ten tego, nie zacznij płakać.
xan4 - 18 Kwietnia 2009, 20:11
Zrobiłeś dużo dobrego dla polskiej sf, teraz może faktycznie czas na kogoś nowego, kto rozrusza to co stworzyłeś
Baw się dobrze w nowych biznesach.
dzięki za spełnienie młodzieńczego marzenia
NURS - 23 Kwietnia 2009, 16:58
Nie bardzo się w tym poruszam, ale kilka zdjątek z safari wrzuciłem w imageshacka.
Mam nadzieję, ze to da się ogladać, jeśli nie, to podziałam dalej.
http://img183.imageshack....=ap1040307a.jpg
smacznego.
Iwan - 23 Kwietnia 2009, 17:02
nic tylko pozazdrościć
NURS - 23 Kwietnia 2009, 17:08
nic, tylko iść w moje ślady.
Iwan - 23 Kwietnia 2009, 17:10
może kiedyś, a tak z ciekawości ile stoi takie safari
Fidel-F2 - 23 Kwietnia 2009, 17:17
no ładnie, bardzo ładnie
shenra - 23 Kwietnia 2009, 19:21
Piękne zdjęcia. Kuszące trzeba Ci przyznać, potrafisz zrobić smaka.
Witchma - 23 Kwietnia 2009, 19:48
Iiiiiiiiiiiiiiiiiii... jakie prześliczne kiziaki
NURS - 23 Kwietnia 2009, 19:51
To tylko ułamek zdjąć, jakie zrobilismy.
Safari kosztuje od 300 euro, takie porządniejsze to wydatek rzędu 500, ale w tym jest przelot cessną w głąb lądu, noclegi, wyżywienie i full serwis na sawannie.
shenra - 23 Kwietnia 2009, 19:53
To nie tak źle, a terminowo na jak długo?
NURS - 23 Kwietnia 2009, 19:59
tyle, ze trzeba do Afryki dolecieć
Sorki, bo z doskoku piszę.
Rzecz wygląda tak. Najrozsądniej jest wykupić najtańszą wycieczkę do Kenii (teraz to ok 600 euro), po przylocie kontaktujecie się z agencjami załatwiającymi Safari, i zapylacie na taki tour. 2 albo 3 dniowy - w zależności od noclegów i parku, ceny kształtują się od 300 do 500-600 euro. A potem leżenie na plaży, albo drugie safari. Albo od razu rezerwujecie pakiet kilku parków, tak na 5-6 dni, i tylko wracacie na jedną noc do hotelu odpocząc przed lotem do Europy.
Polecam te droższe, na tańszych jest niby prawie to samo, ale prawie robi różnicę. W Masai Mara cena za 2 dniowe safari to ok 450 euro, jeździ się po Serengeti, dżipami, poza drogami, tam, gdzie są aktualnie zwierzaki. Zamawiasz lwy, pan wiezie cie do lwów, itp, itd. Gdzie indziej jeździ się tylko trasami, jak coś podejdzie, widzisz, jak nie podejdzie, pech. w parkach najbliższych wybrzeza zdarzajhą się korki tyle tam luda jeździ autobusami. A to czasem 3/4 ceny takiego prawdziwego safari.
Wieczorkiem napiszę parę słów co można zobaczyć i jak to wygląda.
Rafał - 24 Kwietnia 2009, 08:44
A jaki śliczny okaz nousera w kapeluszu Kiedyś trzeba będzie się wybrać.
MOFFISS - 24 Kwietnia 2009, 11:01
NURS napisał/a | tyle, ze trzeba do Afryki dolecieć
Sorki, bo z doskoku piszę.
. |
Zapomniałeś dodać o szczepieniach. W sumie najdroższe są bilety lotnicze. na miejscu wszystko jest w zasięgu polskiego porfela. Osobiście polecam Amerykę Południową, zamiast brudnego zoo. Można rzeczywiście usiąść z wrażenia...
Fidel-F2 - 24 Kwietnia 2009, 11:28
a jak już sie usiadzie to warto coś przegryźć
gorat - 24 Kwietnia 2009, 13:55
Węża?
Rafał - 24 Kwietnia 2009, 13:57
Jeża - bo tylko jeża przelecieć się nie da.*
* - w/g Frau Ogg.
NURS - 25 Kwietnia 2009, 01:13
ale ględzicie.
merula - 26 Kwietnia 2009, 00:09
Nursie dużo radochy z nowej przygody i zajęcia. Nie daj się zeżreć jakiejś potworze, ani rozdeptać słoniu.
Z jednej strony żal, że coś się kończy, ale nowe też ma swoje uroki i czasem potrafi bardzo miło zaskoczyć.
Świat się na tym nie kończy, stworzyłeś pewną jakość i miejmy nadzieję, że następcy poniżej tej poprzeczki nie zejdą.
A forum to ludzie i jeśli nikt nie wpadnie na pomysł zrobić z niego tworu"zgodnego ze schematami i rubryczkami" (czyli pozostawi tu tę fascynującą swobodę i pewien luz) to damy radę i dalej będziemy tą bandą miłą wariatów.
I miejmy nadzieję, że spotkamy się jeszcze przy jakimś piwku.
NURS - 26 Kwietnia 2009, 01:05
no, prob. piwko z rana, jak smietana
A forum nikt nie zamierza ruszać, przypomnę. to wartość sama w sobie.
hijo - 26 Kwietnia 2009, 18:17
NURSie, wielkie dzięki za Twoją pracę. Przyczyniłeś się do najwybitniejszego przekręcenia mojego nazwiska za co Ci serdecznie dziękuję. Wielu sukcesów w nowej pracy i QCF
MOFFISS - 28 Kwietnia 2009, 21:25
NURS napisał/a | ale ględzicie. |
czyżby? Oto przyszłość turystyki NURSie
http://illusion.scene360....ion-technology/
NURS - 28 Kwietnia 2009, 21:54
chodzi o zakup koszulek? czy czerń nieprzeniknioną?
Turystyka będzie teraz ciekawe czasy przezywała. Jesli świńska grypa dobije jeszcze troche ludzi, ten sezon bedzie stracony a ludzie zaczną się bać egzotycznych lokacji.
NURS - 28 Kwietnia 2009, 21:54
hijo napisał/a | NURSie, wielkie dzięki za Twoją pracę. Przyczyniłeś się do najwybitniejszego przekręcenia mojego nazwiska za co Ci serdecznie dziękuję. Wielu sukcesów w nowej pracy i QCF |
Hijo, na mnie zawsze możesz liczyć
xan4 - 29 Kwietnia 2009, 17:01
NURS, co z imprezą pożegnalną
czas już chciałem sobie rezerwować
|
|
|