Planeta wygnania - Ale za co?
RD - 28 Marca 2011, 21:59
Wiem też, że o człowieku świadczy jego stosunek do innych.
Fidel-F2 - 28 Marca 2011, 22:01
podobnie jak wiele innych rzeczy, stosunek do zwierząt na ten przykład
RD - 28 Marca 2011, 22:02
W piętkę już gonisz . Nie zawsze warto się upierać, żeby mieć ostatnie słowo
Fidel-F2 - 28 Marca 2011, 22:10
nie RD, gadam jak zwykle, przekomarzam się, jak chcesz otwartym tekstem to proszę
Kai ma wybitne zamiłowanie do pisania banałów, pierd/ół i bzdur, gęsto i równomiernie pokrywając tym czymś topograficzną siatkę forum co od czasu do czasu doprowadza do wkurzenia co bardziej inteligentne szympansy, które jedzą ten zakalec z miłym uśmiechem Stasia Tyma 'bo nie wypada'
ja mam ryja niewyparzonego
RD - 28 Marca 2011, 22:22
Fidelu, skoro otwartym tekstem, to otwartym tekstem.
Puszysz się, że udało ci się wygonić z forum kogoś, kto cię drażnił. Ale ciągnąc temat i prężąc z dumą pierś wywołujesz we mnie pewne skojarzenie i pozwól, że odwołam się do twoich zoologicznych porównań. A mianowicie wygląda to jak przypadek z małpą kataryniarza, która nie zauważyła, że muzyka przestała grać i nadal pląsa. Przez chwilę to może być nawet zabawne, ale szybko się nudzi.
Chal-Chenet - 28 Marca 2011, 22:40
Fidel-F2,
Kai napisał/a | Nie pasuje mi temat Pobili bo to nie ma nic wspólnego z forum jako takim, więc nikt, kto próbował mnie przegonić, nie może sobie pochlebiać. |
Przeceniasz się.
Fidel-F2 - 28 Marca 2011, 23:16
RD, jesteś mistrzem aluzji. Serio. Ale musisz przyznać, że pięć lat nadaje nowy sens słowu 'szybko'.
Ludzkości dramatycznie brakuje dystansu, zwłaszcza do siebie. I chociaz czasem trudno to spostrzedz, naprawdę nie ja jestem za to odpowiedzialny.
Puszenie się jest reakcją nagiętego bambusa. Sami je wywołaliście. Może Cię rozczaruję ale też jestem człowiekiem a skoro, to (śladowo chociaż) jestem wyposażony w emocje.
Puszenie się nie jest prawdziwe, jest pod publiczkę, bo ta ją łyknie. Bo to nie ja wygoniłem Kai z forum, wygonił ją brak dystansu. Ja byłem tylko katalizatorem.
Uwierzysz gdy napiszę, że nie mam wad? A uwierzysz, że napisałem to serio? Ano właśnie. Bywam nierozważnie romantyczny, lubię Trylogię, Kamienie na szaniec...
Mogę tylko losowi dziękować, że żyjemy w tak nieciekawych czasach.
Naturze zostają ersatze.
edit
Chal-Chenet, mogę tylko z politowaniem pokręcić głową
Agi - 28 Marca 2011, 23:31
Fidel-F2, nie zaczynaj awantury zaraz po zdjęciu krawata.
Powód odejścia Kai z forum pozostanie nie wyjaśniony dopóki nie zdecyduje się ewentualnie wrócić i o nim napisać. Chal-Chenet, ma rację, więc go nie obrażaj.
Fidel-F2 - 28 Marca 2011, 23:42
Chal-Chenet, nie rozumie kontekstu. I proszę nie imputuj mi niecnych zamiarów. Nawet przez myśl nie przeszło mi wszczynanie awantury. I nawet gestem się do niej nie zbliżam. Za innych nie odpowiadam.
I szczerze nie pojmuję Twojej definicji obrażania.
Agi - 28 Marca 2011, 23:50
Fidel-F2 napisał/a | Chal-Chenet, mogę tylko z politowaniem pokręcić głową |
Chal poczuł się urażony Twoją uwagą i zwrócił się do mnie o interwencję, z reguły obraza to subiektywne uczucie.
Jeśli nie miałeś zamiaru go obrazić, to tym lepiej.
Chal-Chenet - 28 Marca 2011, 23:57
Gwoli ścisłości, co o mnie pisze Fidel, mnie nie obchodzi, ale o nieobecnych się za ich plecami nie wypowiadajmy. Drażni mnie to. W tej sprawie pisałem.
Fidel-F2 - 29 Marca 2011, 00:04
Agi napisał/a | Chal poczuł się urażony Twoją uwagą | znaczy mam odpowiadać za to, że Chal-Chenet czegoś nie rozumie. No w deseczke po prostu. Agi napisał/a | z reguły obraza to subiektywne uczucie. | rozumem, że jeśli subiektywnie poczuję się urażony wtracaniem się Chala w moją rozmowę z RD i zwrócę sie do Ciebie to kolega zostanie upomniany?
Zwykle Chal-Chenet, łazi za mną i zaczepia a jak się odwinę to leci z płaczem na skargę. Bohater po prostu. Nie wiem czy poczuje się urażony ale jego zachowanie w mojej ocenie jest żenująco niskie.
Agi, nie wydaje Cię się, że wkrada sie tu jakaś paranoja?
Chal-Chenet - 29 Marca 2011, 00:22
Nie chciałem się wykłócać tutaj właśnie ze względu, żeby nie było stękania, że za Tobą łażę.
Fidel-F2 napisał/a | Zwykle Chal-Chenet, łazi za mną i zaczepia a jak się odwinę to leci z płaczem na skargę. |
W odróżnieniu od Ciebie, nie chciałem wszczynać kolejnej burzliwej wymiany zdań.
Fidel-F2 napisał/a | Nie wiem czy poczuje się urażony ale jego zachowanie w mojej ocenie jest żenująco niskie. |
Nie czuję się urażony.
Fidel-F2 napisał/a | Miałem się rozpisywać ale już mi sie nie chce. Zauważę jeno że oberwałem za to, że Kai pisze od rzeczy a ja to spostrzegłem.
Ale suma sumarum wychodzi na to, że się opłaciło. |
Cały post jest żenujący. Ledwo wracasz i już zaczynasz od obrażania nieobecnych. Typowe.
Mam nadzieję, że nie poczujesz się dotknięty powyższym.
Agi - 29 Marca 2011, 06:27
Panowie, proszę o spokój.
Ta wymiana zdań już niczego nie wniesie do sprawy, a tylko rozpęta nową awanturę.
Moja prośba dotyczy również kolejnych chętnych do dyskusji na temat ostatniego przewinienia Fidela-F2.
Temat uznaję oficjalnie za zamknięty.
NURS - 29 Marca 2011, 08:48
Sorki za złamanie EOT-u Agi, ale uważam, ze pewne rzeczy trzeba wyjaśnić do końca
Fidel, to nie do konca tak, jak piszesz. Sam jestem niezłym prowokiem, więc wiem, jak można ludzi rozgrzać, zeby skakali sobie do gardeł - ty to robisz stale, mniej, lub bardziej świadomie i nie potrafisz się powstrzymać przed kąśliwymi uwagami, mimo, że modowie o to proszą.
Forum to stado, miniatura społeczeństwa, inni także mają prawo do swoich skrzywień. A ty nie jesteś siłą wyższa, która bedzie decydowało co komu wolno. Tyle razy ci to mówiłem, i tyle razy to idnorowałeś, albo bardzo szybko zapominałeś - a my musimy działać w obronie stada.
Twierdzisz, że Kai pisze głupoty - a wiesz ilu znajdę ludzi tutaj, którzy powiedzą to samo o tobie? Zdziwiłbyś się. Sam bym się na tej liście podpisał, jak czasami czytam co wypisujesz o filmach. Ale to twoje przekonania, i masz do nich prawo, tak samo jak Kai ma prawo do swoich. Jeśli tego nie rozumiesz, powinieneś znaleźć sobie samotnię i tak przeżywać, bo robiąc co robisz, rozwalasz po prostu pewną społeczność.
Skalkuluj to sobie.
Fidel-F2 - 29 Marca 2011, 10:17
NURS napisał/a | a wiesz ilu znajdę ludzi tutaj, którzy powiedzą to samo o tobie? | dla mnie to naturalne i nie mam o to do nikogo pretensji, każdy ma prawo mieć swoje przekonania i każdy ma prawo krytykować cudze ale w co innego mieć takie czy inne przekonania a co innego nie rozumieć o czym mowa i gadać nie do rzeczy.
I nie pretenduję do ustalania co komu wolno, wyrażam tylko swoje zdanie, a co kto z tym zrobi to już jego sprawa.
Sorry za złamanie ciszy ale tak właśnie widzę wyjaśnienie rzeczy do końca.
Romek P. - 29 Marca 2011, 10:28
Miałem się nie odzywać, ale zaryzykuję karę.
Zacny Fidelu, ciekawe, czy w realu też jesteś taki bezkompromisowy, że do każdego, kto wyda ci się głupi albo słyszysz, że twoim zdaniem głupio gada - podchodzisz i wyjaśniasz, że jest idiotą, głupio gada, nie ma racji, albo coś tam jeszcze. Bardzo jestem ciekaw, czy w realu też jesteś taki twardy, taki odważny, taki nieugięty, że każdemu wywalisz prawdę prosto w oczy, z rycerskim honorem będziesz nawet swemu szefowi czy starszej kobiecie udowadniać, że są chamami albo głupcami, bo Fidel uważa, że tak jest. Bo ja sądzę, że nie - nie jesteś taki w życiu. To wymaga trochę większej odwagi niż obrażanie w internecie, choćby w zawoalowanej formie.
Sorry, ale im więcej czytam twoich wynurzeń, tym bardziej jestem przekonany, że cholernie brzydko bawisz się cudzym kosztem. Kompletnie nie uznajesz cywilizowanych norm współżycia. Przyszło ci kiedyś do głowy, że to patologiczne, że to może warte refleksji nad terapią?
Rozwalasz to forum z premedytacją, czy jesteś aż takim aspołecznym osobnikiem, że nie masz świadomości, co robisz?
A teraz tak:
- jakąkolwiek karę przyjmę bez protestu,
- jeśli Fidelu czujesz się obrażony, masz prawo do repliki. Ja się nie boję swoich słów i chętnie poniosę za nie odpowiedzialność.
Romuald Pawlak
NURS - 29 Marca 2011, 10:39
Romku, masz ode mnie ustne ostrzeżenie, jako że jesteś osobą bardzo kulturalną i znaną mi od lat, więc wiem, że nie robisz tego dla zadymy, ale proszę cię na przyszłość, nie kontynuuj rozmowy po jej zamknięciu. fidel mógł mieć prawo do ostatniego słowo, bo jego to dotyczy.
Ale teraz już EOT!
Agi - 12 Kwietnia 2011, 21:29
Z przykrością informuję, że z powodu naruszenia punktu 1 regulaminu forum Bombadil_Tom, Avdyr, eLAN mają kłopoty.
Gwoli wyjaśnienia dodam, że z jednego adresu IP zostały założone trzy konta bez uprzedzającego powiadomienia administracji, że konta dotyczą różnych osób.
Przez dwa dni usiłowaliśmy wyjaśnić sprawę z zainteresowanymi, względnie zainteresowanym kryjącym się pod trzema nickami, niestety bez zadowalających rezultatów.
Po dogłębnym przeanalizowaniu i przedyskutowaniu sprawy administracja podjęła decyzję o blokadzie kont.
Zanim to nastąpi, daję do jutra szansę na publiczne wyjaśnienie sprawy.
Bombadil_Tom - 12 Kwietnia 2011, 21:56
Jakąkolwiek dyskusję na ten tamat uznaję za bezcelową, już wyjaśniam dlaczego:
nie istnieje, Droga Administracjo, żadna możliwość określenia, czy eLAN mówi prawdę czy też nie. Możecie jedynie uwierzyć mu na słowo, przy czym wiadomo, ile warte jest słowo osoby schowanej za ekranem monitora. Z tego względu zostawię już spór o to, czy eLAN i ja to jedna osoba, czy też nie, bo nie mam sposobu na dowiedzenie swoich racji. Oczywiście oba nasze konta są postawione na tym samym IP domowego routera, czemu nie zamierzam przeczyć, mogę natomiast jedynie przeprosić wszystkich, którym sprawiło to kłopot i męczyło przez dwa dni.
Mogę natomiast wyjaśnić sprawę użytkownika Avdyr (a raczej zostawić to wyjaśnienie pośrednio eLAN'owi).
Po pierwsze - posądzacie eLANa o posiadanie multikonta, przy czym char Avdyr miałby być zarejestrowany po to, aby wysłać na konkurs dodatkowego szorta. Czy w takim wypadku nie skorzystałby raczej z multikonta nr 1, to znaczy z tego właśnie?
Po drugie - nie istnieje możliwość posiadania przez nas i Avdyra jednakowego adresu IP. Owszem, może być tak, że logowaliśmy się na Forum w szkole, natomiast nie ma fizycznej możliwości, abyśmy byli na jednym adresie zarejestrowani. Tego oskarżenia nie rozumiem i nie chcę dać mu wiary.
Mnie osobiście na koncie aż tak nie zależy, jak już mówiłem - raczej czytam niż piszę.
eLAN natomiast jest bardzo zainteresowany szortami.
Za Avdyra się nie wypowiem.
Pozdrawiam.
Agi - 12 Kwietnia 2011, 22:04
Bombadil_Tom napisał/a | Po drugie - nie istnieje możliwość posiadania przez nas i Avdyra jednakowego adresu IP. Owszem, może być tak, że logowaliśmy się na Forum w szkole, natomiast nie ma fizycznej możliwości, abyśmy byli na jednym adresie zarejestrowani. Tego oskarżenia nie rozumiem i nie chcę dać mu wiary. |
Już to w korespondencji prywatnej próbowaliśmy wyjaśnić, ale bez skutku.
Rejestracja konta Avdyra miała miejsce w niedzielę:
Cytat | Dołączył: 10 kwietnia 2011, 19:38 |
Odbyło się to z Twojego i eLANa IP, co mamy skopiowane i odnotowane. Czy możesz mi wyjaśnić, dlaczego swój domowy router trzymacie w szkole i która szkoła funkcjonuje w niedzielę wieczorem?
Matrim - 12 Kwietnia 2011, 22:05
Bombadil_Tom napisał/a | przy czym char Avdyr miałby być zarejestrowany po to, aby wysłać na konkurs dodatkowego szorta. |
W całej korespondencji nie padł ani raz podobny zarzut. Z całym szacunkiem.
eLAN - 12 Kwietnia 2011, 22:10
Cytat | Odbyło się to z Twojego i eLANa IP, co mamy skopiowane i odnotowane. Czy możesz mi wyjaśnić, dlaczego swój domowy router trzymacie w szkole i która szkoła funkcjonuje w niedzielę wieczorem? |
Nie mogę tego wyjaśnić, bo tego nie rozumiem. Mieszkamy od siebie kawałek i nie widzę możliwości posiadania takiego samego IP. Na prawdę nie wiem, co mogę tu jeszcze dodać. Namówiłem kumpla do napisania szorta, a zostałem posądzony o autorstwo.
Agi - 12 Kwietnia 2011, 22:17
eLAN, gdyby nie zależało nam na wyjaśnieniu sprawy, a tylko wywaleniu Ciebie z forum, nie wałkowalibyśmy tego tak długo.
Fakty pozostają jednak nieubłagane. W chwili rejestracji Avdyr korzystał z Twojego IP:
ja napisał/a | Sprawdziłam hosty:
Avdyr 83.15.170.43
Elan 83.15.170.43
|
NURS napisał/a | Użytkownicy piszący z tego IP
eLAN [ 210 Posty ]
Bombadil_Tom [ 5 Posty ]
Inne IP, z których pisał ten użytkownik
avdyr
(83.15.170.43 host) |
Bombadil_Tom - 12 Kwietnia 2011, 22:20
Agi napisał/a | Masz identyczny numer IP z innym użytkownikiem:
Twój: 109.173.217.219
eLAN: 109.173.217.219
|
To jak to w końcu jest z tym routerem?
Agi - 12 Kwietnia 2011, 22:22
Też bym chciała wiedzieć. Równolegle używacie dwóch numerów IP?
Bombadil_Tom - 12 Kwietnia 2011, 22:24
A da się?
Witchma - 12 Kwietnia 2011, 22:27
Bombadil_Tom, chodzisz do tej samej szkoły, co eLAN i Avdyr?
Agi - 12 Kwietnia 2011, 22:27
Bombadil_Tom napisał/a | A da się? |
Ciebie pytam.
Matrim - 12 Kwietnia 2011, 22:28
eLAN napisał/a | Namówiłem kumpla do napisania szorta, a zostałem posądzony o autorstwo. |
Mógłbyś wskazać/zacytować, w którym momencie coś takiego miało miejsce? Serio piszę.
|
|
|