To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

mad - 18 Czerwca 2006, 01:39

Niegodny głowy państwa błąd językowy (i może merytoryczny, jeśli kontekstem wypowiedzi był nieszczęsny mecz :evil: ). Chamstwa bym się raczej nie doszukiwał.
NURS - 18 Czerwca 2006, 10:55

Chamstwa w sensie plebsu. Plebs takim językiem mówi, nie inteligencja. A jak dodasz do tego to "proszę panią", które słychać w odpowiedzi na każde pytanie dziennikarki, to wybacz, ale... nie sposób nie reagować.
NURS - 18 Czerwca 2006, 11:26

Dzisiaj bracia Kaczyńscy mają urodziny, proponuję, żeby z tej okazji złożyć im życzenia i dać dzień wytchnienia.
dzejes - 18 Czerwca 2006, 12:20

Życzę im, by kolejne instytucje odzyskiwali równie sprawnie, co PAP :)
NURS - 18 Czerwca 2006, 13:35

Maryjka też ma urodziny. Wiecie Rokita.
rumeli - 19 Czerwca 2006, 10:28

Rokita ma tyle imion, że codziennie jakaś imprezka. Kaczory za to świętować mogą podwójnie :lol:
NURS - 19 Czerwca 2006, 11:48

to było wczoraj, dzisiaj można znowu walić, jak w bęben :-)
RAZ błysnął
http://fakty.interia.pl/z...news?inf=759942

Tomcich - 19 Czerwca 2006, 23:11

Znalazłem w necie takie zdanko i nie wiedzieć czemu skojarzyło mi się z bieżącą sytuacją w kraju:

To przykre, że niemożliwie ograniczeni ludzie tak często dysponują nieograniczonymi możliwościami.

Ziuta - 20 Czerwca 2006, 09:34

Rewolucja Seksualna, tanie rozwiązanie, hucpa, czy ciemnota i zabobon? A może wszystko zależy, kto to głosi?
NURS - 20 Czerwca 2006, 10:10

Ciekawe, jak skończy się bitwa pod Kurskim :-)
Ktoś powinien definitywnie zginąć.

Ziuta - 20 Czerwca 2006, 10:14

Schetyna wypalił, że bilbordy kupował sztab Kaczora. Bedzie wesoło, oj bedzie.
Romek P. - 20 Czerwca 2006, 10:21

NURS:
Cytat
Ktoś powinien definitywnie zginąć.

Jak zwykle, sprawa się rozmyje. Poznamy jej zakończenie w roku 2009 :D

Gustaw G.Garuga - 20 Czerwca 2006, 10:54

Kiedy powstanie komisja śledcza do prześwietlenia afer okresu rządów prawicy :mrgreen:
NURS - 20 Czerwca 2006, 12:25

Ciekawe czy jest jeszcze ktoś, na tym forum, kto wierzy w czyste intencje Kaczorów, po tych wszystkich przewałach, jakie dzień w dzień nastepują?
dzejes - 20 Czerwca 2006, 12:49

Jarosław Kaczyński, 16 lutego 2004, PR3:
"My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy
w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te, które były w poprzedniej
kadencji i mamy do czynienia z Samoobroną przy władzy i naprawdę z
nieszczęściem dla naszego kraju."

Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl:
"Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy
dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też
obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się
powiedzieć odwrotnie - Samoobrona i SLD."

Jarosław Kaczyński, 15 listopada 2002, Trójka:
"Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż
ten austriacki."

Marzec 2005 rok / antena RMF FM:
RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja, kiedy partia
poprze ludzi mających kłopoty z prawem?
Lech Kaczyński: Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi
praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z
wyrokiem sądu lub, przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne
z ideałami PIS.
RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper
gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
Lech Kaczyński: Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic
prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PIS u dla tego polityka w
jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne.

joe_cool - 20 Czerwca 2006, 13:01

no comments :|
dzejes - 20 Czerwca 2006, 13:15

Polecam wszystkim artykuł w najnowszym Newsweeku - "Naiwny umysł".
Dostępny za darmo na ichniej stronie internetowej - wystarczy się zalogować.

NURS - 20 Czerwca 2006, 14:32

Cieszyłbym się, ze mam rację co do braci K., gdyby nie to, że każdy dzień to klęska dla kraju, w którym mieszkamy.
Ziuta - 20 Czerwca 2006, 14:35

Ludzie, a czegoście się spodziewali? Weźcie pod uwagę domniemane preferencje seksualne Jarka, pochodzenie etniczne Ludwika, kumpli Lecha w radach nadzorczych i fakt, że Bronek dośc długa ganiał w fartuszku i powiedzcie mi — czy w świetle ostatnich wydarzeń nie wypadają oni na skończonych hipokrytów?
NURS - 20 Czerwca 2006, 14:52

Ja się nie spodziewałem, miałem nadzieję, że do tego nie dojdzie, a jak już ich wybreli to...
Ziuta - 20 Czerwca 2006, 15:41

Najgorsze zas jest to, że oni naprawdę wierzą, iż są Pomazancami Bożymi. Darem dla narodu. Biczem na lewicę i wrogów Wiary Ojców. A sami się od nich nie różnią.
NURS - 20 Czerwca 2006, 16:39

Bo są pomazańcami, tylko ta maź, taka rzadka i brązowa... błe...
Tomcich - 20 Czerwca 2006, 18:23

Kto się przyłącza ? :mrgreen:
Na znak protestu przeciw ministrowi edukacji narodowej - Romanowi Giertychowi, od dziś zaprzestajemy używania czcionki TIMES NEW ROMAN! (podaj dalej!)

Vesper - 21 Czerwca 2006, 11:01

No nie róbcie z czcionek polityki ;) . Co wam biedna czcionka zrobiła? :) Nie lepiej pogonić tych, którzy wypisują nią głupoty?

W naszym małym prywatnym światku daleko od środka Sieci (i nie chodzi mi o to forum, za tłumno tu...) promuję p. Romana G jako polskie antidotum na Chucka Norrisa. Kopniak z półobrotu jest niczym w porównaniu z dobrze wyciętym hołubcem!

Vesper - 21 Czerwca 2006, 11:08

No nie... a miałem już tutaj dzisiaj niczego nie pisać....
Uważajcie, czym się podcieracie!

ps. Żeby nie było, że jestem wywrotowym elementem łże-jelit... Ja naprawdę dobrze życzę każdemu możliwemu rządowi, byleby robił to, co powinien ;) tak jak chyba 150% ludzi na niniejszym forum, hm?

RD - 21 Czerwca 2006, 11:16

Ziuta napisał/a
Najgorsze zas jest to, że oni naprawdę wierzą, iż są Pomazancami Bożymi. Darem dla narodu. Biczem na lewicę i wrogów Wiary Ojców. A sami się od nich nie różnią.

Hm... Widzisz, jak ICH trochę znam. Paru osobiście, a wielu z dawnej działności tzw. opozycyjnej. Oni nie wierzą w żadne swoje przeznaczenie, ideały, wyjątkowość poglądów i jakiekolwiek pomazanie (chyba że w znaczeniu przywołanym przez Roberta). ONI te wszystkie ideały, o których mówią mają głęboko w d*** i sr***ją na nie oraz leją grubym strumieniem moczu z piątego piętra. Chodzi tylko o to, żeby dorwać się do władzy i nachapać ile strzyma.
Jak to brutalnie uśmiadomił mi wykładowca na zajęciach z psychologii władzy - to jest teatr, ONI występują na scenie, wypowiadają wyuczone kwestie, a wszystko po to, żeby wywołać zamierzony efekt u publiczności - znaczy nas. Zdenerwowanie i frustracja społeczeństwa też jest narzędziem sprawowania władzy. Obrzydliwym i moralnie nagannym, ale jest. Jeśli są protesty przeciw Giertychowi, jeśli jego osoba wzbudza sprzeciw, możesz mieć pewność, że pod tym kryje się jakieś drugie dno, ma to swój cel. I to nie jest żadna spiskowa teoria. Tak się sprawuje władzę wszędzie. Z tym, że w Polsce wygląda to bardziej wstrętnie niż gdzie indziej ze względu na totalne zaburaczenie występujące na "szczytach" (w pierwszej chwili pojechałem Freudem i napisałem "szczynach". Znamienne). To nieszczęśliwy kraj, bo mądrzy ludzie nie chcą brać rządów w swoje ręce. Nie chcą i nie mogą. Bo mądrzy ludzie czniają opcje polityczne, a to ich wyklucza z kręgu wybrańców.

Gustaw G.Garuga - 21 Czerwca 2006, 11:17

Śmieszne te Kaczory... i to oburzenie...
Ziuta - 21 Czerwca 2006, 11:31

RD – zgadzam się, prawdę mówisz. Mój ojciec też zna jednego posłą na sejm pierwszej kadencji. Zna też, z uczelni, paru lewicowców. I ma podobne zdanie. Podam przykład mojego kumpla, który jest z "ustawionej" rodziny i opowiada, jak to jest — stryjek z ramienia LPR siedzi w Krajowej Radzie Tego i Owego, drugi stryjek to SLDowski beton, a tatko siedzi w międzynarodowym biznesie i popiera PO. Nikt z nikim się a bardzo nie kłóci, rodzina robi w jednym interesie, tylko w róznych pionach tej samej firmy.
Najgorsze jest to, że identyczne zburaczenie wystepuje w cywilizowanej ponoc Europie. Przykładem Schroeder, który przez cała kadencję właził w de Putinowi, popierał budowę gazrury, by po złożeniu urzędu wyskoczyć w radzie nadzorczej tejże gazrury. Podobnie zachowują sie Francuzi. Hipokryzja, rwaie się do koryta wmawiając opinii publicznej, że chodzi o jakieś ideały — u nich świecko-laicko-wolterowsko-studenko'68, a u nas — polsko-narodowo-solidarne.
Szkoda, że żelazna Małgorzata jest już niemłoda. Przydała by się.

RD - 21 Czerwca 2006, 12:18

Dlatego nasi kochani eurodupowani tak dobrze wpisują się w koloryt PE i ogólnie unijnych instytucji. Podsikali już teren, umocnili się i pływają w mętnej wodzie sprawniej niż przydenne karpole. Trochę to smutne.
GAndrel - 21 Czerwca 2006, 18:23

Czy też uważacie, że afera bilbordowa robi się coraz zabawniejsza?

Partner forum