Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
Fidel-F2 - 25 Listopada 2007, 15:05
Iscariote, ten utwór rozłożony na części to cytaty z rockowych hitów, przynajmniej niektóre fragmenty
mad - 25 Listopada 2007, 22:24
Metalmania 2008 wabi niezłym zestawem zespołów:
http://www.metalmind.pl/metalmania/
Megadeth, Immolation i Overkill dla starych metalowych zgredów to miodzio
Wybiera się ktos do katowic w Dzień Kobiet?
dzejes - 25 Listopada 2007, 23:35
Nooo, niby bedzie już po moich urodzinach, więc jest szansa, że będę się czuł wystarczająco zgrzybiało, jak na ten zestaw
Kostucha Drang - 26 Listopada 2007, 13:23
Przez cały weekend próbowałem się przekonać do "Dead moon's calling" MAD SIN. Jeśli ktoś ceni Mad Sin za takie płyty jak "Chills and thrills" albo "amphigory " to srogo się zawiedzie. Wygląda na to, że poczynając od "survival of the sickest" Mad Sin konsekwentnie zmierza w strone jakiegoś psycho -pop -billy dla 16 latków.
Fidel-F2 - 29 Listopada 2007, 20:38
The 13th Floor Elevators - miodzio
polecam miłośnikom starej dobrej rockowej psychodelii
Kostucha Drang - 30 Listopada 2007, 13:51
Pamietacie Lemmy'ego Kilmistera z Motorhead ? Teraz gra m.in. w rockabillowym zespole Head Cat. Jesli ktoś jest ciekaw : http://www.myspace.com/headcat
A tutaj rarytasik. "Chicken walk" Hasila Adkinsa z fajnymi slajdami z epoki neorockabilly. ( warto słuchać głośno ) http://pl.youtube.com/watch?v=6c0q8EE1j-A
Hubert - 30 Listopada 2007, 17:03
mad napisał/a | Metalmania 2008 wabi niezłym zestawem zespołów:
http://www.metalmind.pl/metalmania/
Megadeth, Immolation i Overkill dla starych metalowych zgredów to miodzio
Wybiera się ktos do katowic w Dzień Kobiet? |
Jeśli pieniądze dopiszą, to wybierze się tam 16-letni zgred
Iwan - 30 Listopada 2007, 18:01
a ja się wybieram na ten koncert
Kostucha Drang - 2 Grudnia 2007, 17:50
O rany - IZRAEL ?!!!? Pamietam świetne "Biada, biada" i "Nabij Faję" i "Duchową Rewolucję ". "Biada" słuchałem bez przerwy -po prostu zarżnąłem ją w adapterze.
To świetna wiadomość, że IZRAEL wraca. Daj znać jak wypadli.
lavojtek - 2 Grudnia 2007, 20:57
Kostucha Drang napisał/a | To świetna wiadomość, że IZRAEL wraca. |
Tak naprawde to "wrocili" juz w zeszlym roku jako Magnetosfera a pozniej normalnie wrocili do nazwy Izrael Podobno pracuja nad nowa plyta!
Iwan - 2 Grudnia 2007, 23:51
lavojtek napisał/a | Tak naprawde to wrocili juz w zeszlym roku jako Magnetosfera | też o tym słyszałem ale z tą nazwą to kompletnie nie trafili, chyba żezaczęli grać techno
Jolietka - 4 Grudnia 2007, 07:58
zrobiłam odkrycie : Cinematic Orchestra. Z kilku płyt, które miałam okazję słuchać podoba mi się tylko "Człowiek z kamerą". Ale właśnie ta płyta jest rewelacyjna! polecam na dłuugie, zimowe wieczory
lavojtek - 4 Grudnia 2007, 08:21
Jolietka napisał/a | Cinematic Orchestra |
Channel 1 Suite i Ode To The Big Sea to top of my list utworow wszechczasow!
Wczoraj bylem na koncercie Bring Me The Horizon Mlode chlopaki a loja w instrumenta az milo!
Kostucha Drang - 4 Grudnia 2007, 11:35
lavojtek napisał/a | normalnie wrocili do nazwy Izrael Podobno pracuja nad nowa plyta! |
Chyba kupię. "1991" była fajna - inna niz poprzednie, nowoczesniejsza ale tez niezła.
p.s.
Z polskich kapel reggae z tamtych czasów świetny był zespół R.A.P. Naprawdę nieźle im wychodziło. Fajny był ( może jeszcze istnieje ) czeski Hypnotix.
Chal-Chenet - 4 Grudnia 2007, 11:47
ostro ostatnio:
Marduk: 'Plague Angel', 'World Funeral', 'Panzer Division Marduk' i 'Rom 5:12'
oraz melancholijno-ostro:
Novembers Doom 'The Knowing'
Kostucha Drang - 6 Grudnia 2007, 10:53
No - teraz wreszcie wiem, że idą Święta. Świadczy o tym fakt, że zewsząd wokół zaczynają rozbrzmiewać dźwięki "Last Christmas" Gorgea Michaela herbu tleniony włos. W okolicach gwaizdki stanie się to nie do wytrzymania.
Iwan - 6 Grudnia 2007, 16:02
święta prawda najlepsze żę to wcale nie jest świąteczna piosenka
hrabek - 6 Grudnia 2007, 16:03
Jest snieg i Christmas, w naszej rzeczywistosci to wystarczy do tego, zeby byly swieta
Iwan - 6 Grudnia 2007, 16:04
no tak to świadczy o tym jakimi jesteśmy minimalistami
hrabek - 6 Grudnia 2007, 16:07
Nie, to swiadczy o poziomie zrozumienia jezyka
Do spolki z Wham leci takze piosenka Mariah Carey, ktora podpadla tym, ze teledysk tez toczy sie w sniegu, a w tle pobrzmiewaja dzwoneczki. Ale ta piosenke akurat lubie, w przeciwienstwie do Last Christmas.
Easy - 6 Grudnia 2007, 16:13
Kostucha Drang napisał/a | No - teraz wreszcie wiem, że idą Święta. Świadczy o tym fakt, że zewsząd wokół zaczynają rozbrzmiewać dźwięki Last Christmas Gorgea Michaela herbu tleniony włos. W okolicach gwaizdki stanie się to nie do wytrzymania. |
Skandal, ani razu jeszcze w tym roku nie słyszałem "Last Christmas"! S-K-A-N-D-A-L!
mad - 6 Grudnia 2007, 16:51
Ja katuję na przemian koncerty Johna Coltrane`a i nową płytę Nile. Schizofrenia totalna!
Kostucha Drang - 7 Grudnia 2007, 10:27
mad, Doskonałym połączeniem sakosfonowych improwizacji i herdcore-u są dwa projekty Johna Zorna: Painkiller i Naked City. Ja zdecydowanie wolę Painkillera. Wystepował w niej Mick Harris z Napalm Death. Ich muza to właśnie połaczenie napalm death z free jazzem, przy czym o dziwo całość jest nie tylko całkiem strawna ale wręcz porywająca. Dośc trudno to dostać. Gdybyś ściągał lub zamawiał to uważaj na płytę "ambient" - bo ta jest utrzymana w zupełnie innej stylistyce ( jak nazwa wskazuje ).
mad - 7 Grudnia 2007, 19:14
Dzięki, Kostucha Drang, za zajawkę. Johna Zorna dosyć lubię, ale głównie siedzę w jego Masadach. Nawiedzony to gość, ale potrafi tworzyć ciekawe muzyczne projekty. Free jazz to kapitalna muza i co ciekawe, występuje w róznych wcieleniach, w różnym brzmieniu. Od starego Ornette Colemana, poprzez schyłkowego Coltrane`a do... właśnie, może do Zorna!
lavojtek - 7 Grudnia 2007, 21:38
Kostucha Drang napisał/a | Wystepował w niej Mick Harris z Napalm Death. |
Wtedy to juz ex-Napalm Death ale juz Scorn Sorry, czepiam sie Mowiac o Painkiller'ze nie mozna zapomniec o wkladze Laswella, Bucketheada, Broadricka, Pattona i kilku innych.
A znacie moze Praxis? To tak a'propos Painkillera. Praxis to projekt Laswella z udzialem Zorna, Harrisa, Bucketheada, Claypoola a nawet Serja Tankiana. Zreszta lista muzykow jest duzo dluzsza niz w przypadku Painkillera ale i plyt jest tez wiecej. Polecam!
Moj nowe odkrycia to:
- Kylesa, naprawde baaardzo zaluje ze nie slyszalem ich wczesniej. Milosc od pierwszego sluchania. Swietny sludge a do tego rytm wystukuje dwoch perkusistow!
- The Ocean, dziwny to zespol poniewaz jego niektorzy czlonkowie nie zawsze uczestnicza w tym co akurat sie dzieje np. nie biora udzialu w nagrywaniu plyta ale za to sa obecni live i na odwrot. Dlatego nazywany jest czasem The Ocean Collective. Graja mieszanke doom, sludge z ambientem a nawet muzyka klasyczna! REWELACJA!
mad napisał/a | Ja katuję na przemian koncerty Johna Coltrane`a i nową płytę Nile. Schizofrenia totalna! |
Nie martw sie mad. Ja swoje metalowe "szarpidruty" (okreslenie mojej zony ) rownowaze BBC Classic
dalambert - 8 Grudnia 2007, 14:21
8 XII 1945
urodziła się Marylka Rodowicz Madonną RWPG niegdyś zwana
Martva - 8 Grudnia 2007, 14:23
Mnie sie ta data zupełnie inaczej kojarzy, też muzycznie.
lavojtek - 8 Grudnia 2007, 19:17
Martva napisał/a | Mnie sie ta data zupełnie inaczej kojarzy, też muzycznie. |
Pewnie chodzi o Chapmana
Iwan - 9 Grudnia 2007, 15:36
Kostucha Drang napisał/a | To świetna wiadomość, że IZRAEL wraca. Daj znać jak wypadli. |
wypadli świetnie tylko szkoda że tak krótko grali, no ale zespołów było sporo a czasu mało
Easy - 13 Grudnia 2007, 17:57
http://www.ironmaiden.com...2_articleid=718
TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UP THE MAIDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Już się doczekać nie mogę, już zaczynam zbierać na bilet!
|
|
|