Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski
mantchkeen - 3 Listopada 2009, 21:19
RD napisał/a | Pytanie tylko - jeśli tak, jacy to będą muzułmanie: światli, normalni przedstawiciele garunku ludzkiego, czy rasistowsko i seksistowsko nastawiona banda oszołomów. Stawiam na to pierwsze (choć może jestem niepoprawnym optymistą). |
Oj, chciałoby się podzielać tak niepoprawny optymizm. Historia jednak uczy, że światłe, normalne społeczeństwa gnuśnieją i są podbijane przez zdziczałych Hunów.
RD - 4 Listopada 2009, 09:07
Hm... Ale czy Rzym za czasów najazdów ludów tak zwanych barbarzyńskich był normalny? Raczej nieźle już zdegenerowany.
seba - 4 Listopada 2009, 15:02
Czy możesz zdradzic nam wszystkim, czym bedzie nowa ksiazka pozafantastyczna? Kryminałem, powiescia wojenna czy może czyms jeszcze innym?
RD - 4 Listopada 2009, 15:06
Zależy, co mi wyjdzie. Mam pomysł na powieść obyczajową, ale może zawsze skręcić trochę w stronę kryminału. Zobaczymy, jak zacznę. Mam nadzieję, że zacznę... Bo na razie - szkoda gadać.
Ma w końcu ktoś tę maszynkę do wydłużania czasu? Bo niecierpliwie czekam na oferty!
seba - 4 Listopada 2009, 15:24
Potrzeba cierpliwosci jak uczą chinscy mędrcy
RD - 4 Listopada 2009, 18:32
Skoro już przy tym jesteśmy, maszynkę do produkcji cierpliwości też chętnie bym kupił
mBiko - 5 Listopada 2009, 00:21
Cóż mam powiedzieć Rafale, chyba tylko !
Co do maszynki spytaj NURSa, kiedyś twierdził, że czasem bawi się jak dziecko plasteliną.
RD - 5 Listopada 2009, 18:56
Ale ja nie chcę czasu międlić, tylko go trochę porozciągać
NURS - 5 Listopada 2009, 19:26
Ale to moja maszynka, nie dam, bo mi potrzebna. trzeba książkę albo i dwie na miesiąc wypuszczać z klawiatury
RD - 5 Listopada 2009, 20:22
SKNERA i SAMOLUB!
Ale może znajdzie się ktoś, komu już niepotrzebna...
Ziemniak - 5 Listopada 2009, 21:08
RD, zapytaj Pilipiuka, on chyba używa dwóch naraz, może jedną ci pożyczy
seba - 17 Listopada 2009, 17:44
Gwiazdy umierają w milczeniu
http://www.fabryka.pl/zap...ok=410#searchkk
Możesz cos wiecej powiedzieć?
RD - 17 Listopada 2009, 20:38
Mogę
To twarde SF, opowieść osadzona w dalekiej przestrzeni, trochę kryminału, trochę nauki, trochę obyczajówki. Ekspedycja naukowa na obcym globie, tajemnice, badania, walka o wpływy, nostalgia i zwykłe, ludzkie sk..syństwo.
Witchma - 17 Listopada 2009, 20:40
RD, brzmi ciekawie
Można się spodziewać premiery w pierwszej połowie przyszłego roku?
RD - 17 Listopada 2009, 20:43
Będzie na pewno w marcu, jeśli coś nagłego nie wypadnie.
Witchma - 17 Listopada 2009, 20:47
To ja tak na dwudziestego drugiego poproszę
RD - 17 Listopada 2009, 20:57
Urodzinki czy imieninki?
Witchma - 17 Listopada 2009, 20:58
To pierwsze
RD - 17 Listopada 2009, 21:02
Się postaram, postaramsię
Witchma - 17 Listopada 2009, 21:12
Się FS niech się stara, bo jak nie, to już ja ich znajdę w tym Lublinie...
seba - 17 Listopada 2009, 21:36
RD napisał/a | Mogę
To twarde SF, opowieść osadzona w dalekiej przestrzeni, trochę kryminału, trochę nauki, trochę obyczajówki. Ekspedycja naukowa na obcym globie, tajemnice, badania, walka o wpływy, nostalgia i zwykłe, ludzkie sk..syństwo. |
Świetny tytuł wybrałeś. Drapie sie w glowe i mysle, że z Ciebie to taki pisarz Orkiestra. W każdym gatunku chyba sie dobrze czujesz.
Na marginesie gratuluje ciekawej prelekcji. Niestety spozniłem sie 30 min, ale i tak mi sie podobało. Jako redaktor naczelny masz chyba teraz szerszy punkt widzenia na literature.
RD - 17 Listopada 2009, 21:42
Cytat | Jako redaktor naczelny masz chyba teraz szerszy punkt widzenia na literature. |
Prawdę mówiąc, nie zastanawiałem się specjalnie nad tą kwestią, ale coś w tym jest. Z obowiązku czytam rzeczy, których normalnie bym nie tknął.
Za orkiestrę dziękuję , ale wstrzymaj się z osądem do przeczytania
mBiko - 17 Listopada 2009, 23:10
Tytuł kojarzy mi się z Besterem, i już to wystarcz, żebym się przyjrzał książce bliżej.
Natomiast osoba autora powoduje, że czekam niecierpliwie.
RD - 18 Listopada 2009, 08:41
Z Besterem powieść nie ma nic wspólnego. Ale tytuł faktycznie może nasuwać pewne skojarzenie, przede wszystkim brzmieniowo
mBiko - 18 Listopada 2009, 20:23
Właśnie o brzmieniowe skojarzenie mi chodziło. Podobieństwo jest na tyle bliskie, że samo w sobie wystarczyło żeby mnie zainteresować książką.
Łupaszka - 12 Marca 2010, 18:55
Cześć
Z okazji premiery “Zoroaster. Gwiazdy umierają w milczeniu”, zadam jedno pytanie.
Rafale, czy sam wybrałeś okładkę? Bo przyznam sie, że bardzo ciekawa.
Więcej napisze gdy przeczytam powieść.
Pozdrawiam
terebka - 12 Marca 2010, 19:10
Łup!
Edit:
A w dzisiejszym newsletterze Fabryki mocna ekipa SFFIH: RD, NURS, jewgienij. Jakby się zmówili
RD - 13 Marca 2010, 08:04
W kwestii okładki miałem coś tam do powiedzenia. To, co widać na wydanej książce jest efektem może niezbyt długotrwałych, ale dość intensywnych rokowań .
Navajero - 13 Marca 2010, 08:23
RD napisał/a | To, co widać na wydanej książce jest efektem może niezbyt długotrwałych, ale dość intensywnych rokowań . |
Dobrze, że nie wojny
nimfa bagienna - 13 Marca 2010, 08:58
Ta książka mnie nęci. Jako kobieta z natury uległa, pewno niebawem ulegnę.
|
|
|