Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.
xan4 - 14 Kwietnia 2009, 20:39
Dabliu, to znaczy, że są lepsi i lepsiejsi
mawete - 14 Kwietnia 2009, 20:43
NURS napisał/a |
Tak sobie myślę, co by jakąś pożegnalną imprezę zrobić. |
Jak w Looblynie to pozałatwiam formalności - muszę tylko wiedzieć ile szt. będzie.
Dabliu - 14 Kwietnia 2009, 20:46
xan4 napisał/a | Dabliu, to znaczy, że są lepsi i lepsiejsi |
Raczej, że przypadki chodzą po ludziach
W każdym razie, nie martwujta się. NURS nie zostawił pisma byle komu
Adashi - 14 Kwietnia 2009, 20:46
NURS napisał/a | IMO nic wielkiego się nie dzieje. Ot świat się wali, jaki znacie, ale czymże to jest w obliczu wielkości wszechświata i jego wieku? |
Kit ze wszechświatem, tu chodzi o SFFH
NURS napisał/a | Gdybym wiedział, że taka panika zapanuje, i zaczniecie cukier wykupować, to bym zainwestował w cukrownie |
Nam może pomóc jeno brown sugar, wobec tak drastycznych zmian
Dabliu napisał/a | A ja tam wiem, jakie inicjały zastąpią gwiazdki w nowym NU** |
I jeszcze się bezczelnie przyznaje... ręce opadają
gorat - 14 Kwietnia 2009, 20:48
Ixi: w konwersji tego filmu z polowania A może Dun?
Dunadan - 14 Kwietnia 2009, 20:49
NURS, ale w Afryce jest ciepło, nawet bym rzekł gorąco, bardzo... tak bardzo bardzo. Czemu nie jakaś Kamczatka, Laponia czy Alaska?...
Nadal nie odpowiedziałeś jak z tym Sony... chyba ze to tak specjalnie, bo to rzeczywiście Sony przejęło
A co do:
Cytat | O dzizas, powtarzam wam raz jeszcze, nie będzie źle. Moja robota polegała na otwarciu drzwi dla nowej fali autorów. |
Wiesz... 9 lat... od 9 lat kupuję i czytam SF/SFFiH - stary! to 1/3 mojego krótkiego życia 1/3 swojego życia żyłem przygodą, którą ty stworzyłeś! to dzięki SF stworzonemu i zredagowanemu przez ciebie jako młody i głupi człowiek zacząłem czytać książki. Teraz też jestem młody i głupi ale już czytam
NURS, rozumiesz chyba, że mam prawo czuć jakiś niepokój lub sentyment chociaż... i żeby nie było:
Cytat | mnie te 8 lat wypaliło |
Rozumiem i w pełni szanuję
K. Piskorski - 14 Kwietnia 2009, 21:07
Dabliu napisał/a | W każdym razie, nie martwujta się. NURS nie zostawił pisma byle komu |
Potwierdzam Nie rozpaczajcie, bo jak wszystko stanie się jawne, zobaczycie że powodów do rozpaczy nie było. To przecie jeden z naszych, a nie jakiś obcy przybłęda
Chal-Chenet - 14 Kwietnia 2009, 21:38
Łatwo Wam mówić, skoro już wiecie...
xan4 - 14 Kwietnia 2009, 21:38
K. Piskorski napisał/a | Dabliu napisał/a:
W każdym razie, nie martwujta się. NURS nie zostawił pisma byle komu
Potwierdzam Nie rozpaczajcie, bo jak wszystko stanie się jawne, zobaczycie że powodów do rozpaczy nie było. |
lepsiejszych jest więcej
Adon - 14 Kwietnia 2009, 21:41
A co to za obyczaje, że część wie, a reszta ma czekać? No, to jak już takie wycieki, którymi się tu bezczelnie chwalą, to może by tak i resztę uświadomić?
Stormbringer - 14 Kwietnia 2009, 22:09
Zmiany, zmiany, co ta wiosna z redakcjami robi. No ale nie wierzę, żeby ster powędrował w złe ręce, więc nie ma co rozpaczać. Przynajmniej sobie NURS w ciepłych stronach posiedzi. Może napisze sequel "Hebanu"?
Miłych wojaży, NURSie! Kiedyś będę mógł wspominać, że debiutowałem za Twoich czasów.
Hubert - 14 Kwietnia 2009, 22:38
Podoba mi się pomysł pożegnalnej imprezy. Trzeba wykorzystać Paradox, póki stoi - albo inną uroczą knajpkę.
NURS - 15 Kwietnia 2009, 08:13
Ludzie, ja wcale nie zamierzam się do Afryki przeprowadzać
Tylko z Kenijską firmą będę pracował, ich polski oddział chcę otworzyć, i opychać najlepsze programy na safari.
Tam jest naprawdę za gorąco. No i klimaty żywcem wyjęte z Resident Evil 5
Co do imprezy, optowałbym za Katowicami i okolicami.
savikol - 15 Kwietnia 2009, 08:45
NURSie, ukłony i szacuneczek. Stworzyłeś wspaniałe pismo, dałeś szansę kupie początkujących autorów na rozwinięcie skrzydeł (w tym i mnie). Należą ci się wielkie brawa, honory, zaszczyty, ordery, czerwone dywany, odmierzony krok. Życzę powodzenia z nowym biznesem!
Oczywiście zaraz jajo zniosę z niecierpliwości. Ciekawość mnie pożera, kto zostanie nowym NUR(…)?
Do tej tajemnej wiedzy przyznał się Dabliu i Ebola (forumFF), cała trójka, razem z NURSem, związana jest z fantastycznym potentatem Fabryką Słów. Przypadek? Może i przypadek, większość środowiska jest teraz związana z FS. Ciekawe, ciekawe…
Tak czy inaczej – Umarł król, niech żyje król! (wazelina w ciemno)
NURS - 15 Kwietnia 2009, 09:31
Ktoś mi właśnie na gg wrzucił, że przejście na ojca załozyciela mogłoby skutkować kilkoma ciekawymi efektami ubocznymi
OZRS czyli OZyRyS jak w morde strzelił
Fidel-F2 - 15 Kwietnia 2009, 09:55
Gustaw G.Garuga napisał/a | A potem pojawią się ilustracje, dział zagraniczny, recenzje książek i filmów... | no to wtedy trzeba będzie przestać kupować i zacząć organizowac nowe pismo
andre - 15 Kwietnia 2009, 10:00
NURS napisał/a | Ktoś mi właśnie na gg wrzucił, że przejście na ojca załozyciela mogłoby skutkować kilkoma ciekawymi efektami ubocznymi
OZRS czyli OZyRyS jak w morde strzelił |
rozważ może jeszcze Głównego Ojca RS...
NURS - 15 Kwietnia 2009, 12:02
A kto będzie poślednim ojcem? No bo jak jest główny...
ihan - 15 Kwietnia 2009, 12:04
A czy jest jakiś racjonalny powód trzymania w tajemnicy Przyszłego Pana i Władcy?
Agi - 15 Kwietnia 2009, 12:05
NURS napisał/a | A kto będzie poślednim ojcem? No bo jak jest główny... |
Jeszcze może być ojciec zastępczy...
Iwan - 15 Kwietnia 2009, 12:13
i chrzestny
NURS - 15 Kwietnia 2009, 12:13
ihan napisał/a | A czy jest jakiś racjonalny powód trzymania w tajemnicy Przyszłego Pana i Władcy? |
Umowa z przyszłym wydawcą.
MOFFISS - 16 Kwietnia 2009, 06:19
Stormbringer napisał/a | Kiedyś będę mógł wspominać, że debiutowałem za Twoich czasów. |
hm..., pewnie już się nie załapię,
Anko - 17 Kwietnia 2009, 14:33
Teraz dopiero dotarł do mnie pełen sens maksymy: szanuj szefa swego, bo możesz mieć gorszego.
MOFFISS - 18 Kwietnia 2009, 08:37
NURS napisał/a | ihan napisał/a | A czy jest jakiś racjonalny powód trzymania w tajemnicy Przyszłego Pana i Władcy? |
Umowa z przyszłym wydawcą. |
czyli sprzedałeś pismo? Czyli "fabryka słów" zapewne - ten sam profil - dużo debiutów i głównie polscy tfurcy
NURS - 18 Kwietnia 2009, 08:40
czyli sprzedałem, ale kto kupił, to już sobie sam dopowiadasz.
ihan - 18 Kwietnia 2009, 09:19
Anko napisał/a | Teraz dopiero dotarł do mnie pełen sens maksymy: szanuj szefa swego, bo możesz mieć gorszego. |
Anko, masz jakieś przecieki? Bo brzmi niepokojąco.
NURS - 18 Kwietnia 2009, 09:36
ihan, przecieki to rzecz normalna u kobiet, rzekłbym nawet cykliczna, nie ma w tym nic niepokojacego. I prosze uprzejmie poczekajcie jeszcze chwilkę, wszystko się wyjaśni w kolejnym wstępniaku i będzie po problemie.
Fidel-F2 - 18 Kwietnia 2009, 11:09
kiedy wstępniak na stronie?
NURS - 18 Kwietnia 2009, 11:40
równo z numerem, niespodziewajka, je niespodziewajka, jak mawiali starożytni grecy.
|
|
|