To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.

xan4 - 14 Kwietnia 2009, 20:39

Dabliu, to znaczy, że są lepsi i lepsiejsi ;P:
mawete - 14 Kwietnia 2009, 20:43

NURS napisał/a

Tak sobie myślę, co by jakąś pożegnalną imprezę zrobić.

Jak w Looblynie to pozałatwiam formalności - muszę tylko wiedzieć ile szt. będzie.

Dabliu - 14 Kwietnia 2009, 20:46

xan4 napisał/a
Dabliu, to znaczy, że są lepsi i lepsiejsi ;P:

Raczej, że przypadki chodzą po ludziach :wink:

W każdym razie, nie martwujta się. NURS nie zostawił pisma byle komu :D

Adashi - 14 Kwietnia 2009, 20:46

NURS napisał/a
IMO nic wielkiego się nie dzieje. Ot świat się wali, jaki znacie, ale czymże to jest w obliczu wielkości wszechświata i jego wieku? :twisted:

Kit ze wszechświatem, tu chodzi o SFFH :!: :wink:

NURS napisał/a
Gdybym wiedział, że taka panika zapanuje, i zaczniecie cukier wykupować, to bym zainwestował w cukrownie :)

Nam może pomóc jeno brown sugar, wobec tak drastycznych zmian :P

Dabliu napisał/a
A ja tam wiem, jakie inicjały zastąpią gwiazdki w nowym NU**

I jeszcze się bezczelnie przyznaje... ręce opadają ;P:

gorat - 14 Kwietnia 2009, 20:48

Ixi: w konwersji tego filmu z polowania ;) A może Dun?
Dunadan - 14 Kwietnia 2009, 20:49

NURS, ale w Afryce jest ciepło, nawet bym rzekł gorąco, bardzo... tak bardzo bardzo. Czemu nie jakaś Kamczatka, Laponia czy Alaska?...

Nadal nie odpowiedziałeś jak z tym Sony... chyba ze to tak specjalnie, bo to rzeczywiście Sony przejęło :mrgreen:

A co do:
Cytat
O dzizas, powtarzam wam raz jeszcze, nie będzie źle. Moja robota polegała na otwarciu drzwi dla nowej fali autorów.

Wiesz... 9 lat... od 9 lat kupuję i czytam SF/SFFiH - stary! to 1/3 mojego krótkiego życia :!: :!: 1/3 swojego życia żyłem przygodą, którą ty stworzyłeś! to dzięki SF stworzonemu i zredagowanemu przez ciebie jako młody i głupi człowiek zacząłem czytać książki. Teraz też jestem młody i głupi ale już czytam :mrgreen:
NURS, rozumiesz chyba, że mam prawo czuć jakiś niepokój lub sentyment chociaż... i żeby nie było:
Cytat
mnie te 8 lat wypaliło

Rozumiem i w pełni szanuję ;-)

K. Piskorski - 14 Kwietnia 2009, 21:07

Dabliu napisał/a
W każdym razie, nie martwujta się. NURS nie zostawił pisma byle komu :D

Potwierdzam ;) Nie rozpaczajcie, bo jak wszystko stanie się jawne, zobaczycie że powodów do rozpaczy nie było. To przecie jeden z naszych, a nie jakiś obcy przybłęda :D

Chal-Chenet - 14 Kwietnia 2009, 21:38

Łatwo Wam mówić, skoro już wiecie...
:wink:

xan4 - 14 Kwietnia 2009, 21:38

K. Piskorski napisał/a
Dabliu napisał/a:
W każdym razie, nie martwujta się. NURS nie zostawił pisma byle komu

Potwierdzam Nie rozpaczajcie, bo jak wszystko stanie się jawne, zobaczycie że powodów do rozpaczy nie było.

lepsiejszych jest więcej ;P:

Adon - 14 Kwietnia 2009, 21:41

A co to za obyczaje, że część wie, a reszta ma czekać? ;P: No, to jak już takie wycieki, którymi się tu bezczelnie chwalą, to może by tak i resztę uświadomić? ;P:
Stormbringer - 14 Kwietnia 2009, 22:09

Zmiany, zmiany, co ta wiosna z redakcjami robi. :) No ale nie wierzę, żeby ster powędrował w złe ręce, więc nie ma co rozpaczać. Przynajmniej sobie NURS w ciepłych stronach posiedzi. Może napisze sequel "Hebanu"? ;)

Miłych wojaży, NURSie! Kiedyś będę mógł wspominać, że debiutowałem za Twoich czasów. ;)

Hubert - 14 Kwietnia 2009, 22:38

Podoba mi się pomysł pożegnalnej imprezy. Trzeba wykorzystać Paradox, póki stoi - albo inną uroczą knajpkę.
NURS - 15 Kwietnia 2009, 08:13

Ludzie, ja wcale nie zamierzam się do Afryki przeprowadzać :-)
Tylko z Kenijską firmą będę pracował, ich polski oddział chcę otworzyć, i opychać najlepsze programy na safari.
Tam jest naprawdę za gorąco. No i klimaty żywcem wyjęte z Resident Evil 5 :twisted:

Co do imprezy, optowałbym za Katowicami i okolicami.

savikol - 15 Kwietnia 2009, 08:45

NURSie, ukłony i szacuneczek. Stworzyłeś wspaniałe pismo, dałeś szansę kupie początkujących autorów na rozwinięcie skrzydeł (w tym i mnie). Należą ci się wielkie brawa, honory, zaszczyty, ordery, czerwone dywany, odmierzony krok. :bravo Życzę powodzenia z nowym biznesem!

Oczywiście zaraz jajo zniosę z niecierpliwości. Ciekawość mnie pożera, kto zostanie nowym NUR(…)?
Do tej tajemnej wiedzy przyznał się Dabliu i Ebola (forumFF), cała trójka, razem z NURSem, związana jest z fantastycznym potentatem Fabryką Słów. Przypadek? Może i przypadek, większość środowiska jest teraz związana z FS. Ciekawe, ciekawe…
Tak czy inaczej – Umarł król, niech żyje król! (wazelina w ciemno)

NURS - 15 Kwietnia 2009, 09:31

Ktoś mi właśnie na gg wrzucił, że przejście na ojca załozyciela mogłoby skutkować kilkoma ciekawymi efektami ubocznymi :-)
OZRS czyli OZyRyS jak w morde strzelił :-)

Fidel-F2 - 15 Kwietnia 2009, 09:55

Gustaw G.Garuga napisał/a
A potem pojawią się ilustracje, dział zagraniczny, recenzje książek i filmów...
no to wtedy trzeba będzie przestać kupować i zacząć organizowac nowe pismo
andre - 15 Kwietnia 2009, 10:00

NURS napisał/a
Ktoś mi właśnie na gg wrzucił, że przejście na ojca załozyciela mogłoby skutkować kilkoma ciekawymi efektami ubocznymi :-)
OZRS czyli OZyRyS jak w morde strzelił :-)

rozważ może jeszcze Głównego Ojca RS...

NURS - 15 Kwietnia 2009, 12:02

A kto będzie poślednim ojcem? No bo jak jest główny...
ihan - 15 Kwietnia 2009, 12:04

A czy jest jakiś racjonalny powód trzymania w tajemnicy Przyszłego Pana i Władcy?
Agi - 15 Kwietnia 2009, 12:05

NURS napisał/a
A kto będzie poślednim ojcem? No bo jak jest główny...

Jeszcze może być ojciec zastępczy...

Iwan - 15 Kwietnia 2009, 12:13

i chrzestny ;P:
NURS - 15 Kwietnia 2009, 12:13

ihan napisał/a
A czy jest jakiś racjonalny powód trzymania w tajemnicy Przyszłego Pana i Władcy?

Umowa z przyszłym wydawcą.

MOFFISS - 16 Kwietnia 2009, 06:19

Stormbringer napisał/a
Kiedyś będę mógł wspominać, że debiutowałem za Twoich czasów. ;)

hm..., pewnie już się nie załapię, :(

Anko - 17 Kwietnia 2009, 14:33

Teraz dopiero dotarł do mnie pełen sens maksymy: szanuj szefa swego, bo możesz mieć gorszego. :evil:
MOFFISS - 18 Kwietnia 2009, 08:37

NURS napisał/a
ihan napisał/a

Umowa z przyszłym wydawcą.

czyli sprzedałeś pismo? Czyli "fabryka słów" zapewne - ten sam profil - dużo debiutów i głównie polscy tfurcy

NURS - 18 Kwietnia 2009, 08:40

czyli sprzedałem, ale kto kupił, to już sobie sam dopowiadasz. :-)
ihan - 18 Kwietnia 2009, 09:19

Anko napisał/a
Teraz dopiero dotarł do mnie pełen sens maksymy: szanuj szefa swego, bo możesz mieć gorszego. :evil:

Anko, masz jakieś przecieki? Bo brzmi niepokojąco.

NURS - 18 Kwietnia 2009, 09:36

ihan, przecieki to rzecz normalna u kobiet, rzekłbym nawet cykliczna, nie ma w tym nic niepokojacego. :twisted: I prosze uprzejmie poczekajcie jeszcze chwilkę, wszystko się wyjaśni w kolejnym wstępniaku i będzie po problemie.
Fidel-F2 - 18 Kwietnia 2009, 11:09

kiedy wstępniak na stronie?
NURS - 18 Kwietnia 2009, 11:40

równo z numerem, niespodziewajka, je niespodziewajka, jak mawiali starożytni grecy.

Partner forum