To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Adam Przechrzta

Hexe - 16 Kwietnia 2016, 18:18

Heh, źle mnie zrozumiałeś :D Książka mi się podoba ale tak jak pisałem podobieństwo postaci w ich sposobie bycia, wypowiedziach, sposobie myślenia i postępowania momentami wręcz razi. Powtarzają się wypowiedzi, żarty itp. z innych książek. To co mi z braku lepszego określenia powiem "nie odpowiadało" to to że czytając Adepta co chwila zastanawiałem się który z innych Twoich postaci ty czy tamto powiedział, tak zareagował czy tak zażartował. Pomijam określenia typu matołku, palnięcie w łeb itp które są w każdej Twojej książce. Adepta czytałem dopiero raz (pozostałe po kilka razy) więc pewnie takich skojarzeń będzie więcej po następnych razach.
Navajero - 16 Kwietnia 2016, 18:28

Co prawda mógłbym Ci podać kilka książek w których na pewno nie było ani palnięcia w łeb, ani "matołku", ale kilka fraz mogło się rzeczywiście powtórzyć. Wywaliłem parę takich wstawek i na tym froncie będę walczył sam ze sobą, aż do ostatecznego zwycięstwa :)
Hexe - 16 Kwietnia 2016, 18:34

Aż się zawezmę i przy okazji kolejnego czytania sobie wynotuję co i gdzie... :) I za czas jakiś wrócę do tematu :P A tymczasem pisz dalej... :mrgreen:
Navajero - 16 Kwietnia 2016, 18:51

Nic to, jak mawiał pan Wołodyjowski. Najwyżej dostaniesz w łeb, a później posadę betatestera :mrgreen:
makpfi - 18 Kwietnia 2016, 17:41

Posadę betatestera brałbym w ciemno Hexe. Warto pocierpieć ;)
krisu - 20 Kwietnia 2016, 15:57

Wszystkiego najlepszego. Napisałbym wcześniej, ale przeprowadzka, praca i takie tam. Adepta jeszcze nie czytałem, ale ma wysoki priorytet, w kolejce po Forcie i Inwicie [/b,]niedługo się zabiorę do czytania.
Navajero napisał/a
Nic to, jak mawiał pan Wołodyjowski. Najwyżej dostaniesz w łeb, a później posadę betatestera

Dobrze gada, polać mu gorzałki. :mrgreen: :mrgreen:

Hexe - 21 Kwietnia 2016, 11:06

Łojesuuu taka niespodzianka... Za tego betatestera to nawet łba nadstawię... ;P:
Adept skatowany już dwukrotnie... 8)
I tak z ciekawości Autoru drogi, czytujesz może Severskiego i Forysia?

Navajero - 21 Kwietnia 2016, 15:03

Nie czytuję. Kiedyś przeczytałem z ciekawości fragment jakiejś książki Forysia i na tym poprzestałem, bo jakoś odbiłem się od tekstu, mimo, że - obiektywnie rzecz biorąc - był niezły. Severskiego ani ani.
Hexe - 21 Kwietnia 2016, 15:22

Tak mi się zapytało bo jak czytałem Adepta i padło nazwisko Krugłow to ciągle w tyle głowy miałem - skąd ja to nazwisko kojarzę, jak doszło Tichon to już w ogóle gonitwa myśli :D Tak to jest jak się za dużo (to możliwe??) czyta :roll: Krugłow jest u Severskiego (też Rosjanin i też palant) a Tichon u Forysia w serii o Sztejerze :roll:
Navajero - 21 Kwietnia 2016, 15:37

Krugłow to popularne rosyjskie nazwisko, a Tichon to imię często spotykane w prawosławnej hierarchii. Ja tu specjalnie nie kombinuję, biorę jakieś spisy ( np. listę żołnierzy czy egzarchów i już :)
Agi - 15 Maj 2016, 20:52

Przeczytałam "Adepta" i najkrótszym podsumowaniem będzie stwierdzenie: czekam na dalszy ciąg.
Navajero - 15 Maj 2016, 21:31

Pisze się :)
Hexe - 15 Maj 2016, 21:47

Stanowczo za wolno... ;P:
Navajero - 9 Lipca 2016, 12:57

Pierwsze koty... tfu! audiobooki za płoty :)

http://audioteka.com/pl/s...Adam+Przechrzta

dalambert - 9 Lipca 2016, 15:29

Navajero, i dobrze, ale ja i tak jestem '"papierowy'" lak się ma drugi Adept ?
Navajero - 9 Lipca 2016, 15:32

Piszę trzeci rozdział :)
dalambert - 9 Lipca 2016, 18:44

O la la to jaszcze ze dwadzieścia. ale może wakacje Ci pomogą :D
Navajero - 9 Lipca 2016, 18:47

Eee, z dziesięć :) No powojażuję ze dwa tygodnie, a resztę czasu poświęcę na pisanie.
dalambert - 9 Lipca 2016, 18:50

Navajero, wiem, że miasto mało atrakcyjne , ale o Warszawę nie zahaczysz ?
Navajero - 9 Lipca 2016, 20:15

Raczej nie, albo tylko przejazdem, objeżdżam krewnych, którym dawno obiecałem odwiedziny. Słowo się rzekło, kobyłka u płota :)
Marcin Robert - 12 Lipca 2016, 16:39

Bardzo dobre. Z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg "Adepta". Liczę na nową jakość w polskiej fantastyce historycznej. :)
Navajero - 12 Lipca 2016, 20:59

Staramy się :)
Hexe - 4 Sierpnia 2016, 12:45

Czy będę się powtarzał jak wyrażę swoje znaczące zniecierpliwienie... coś by się poczytało 8) :mrgreen: Ja rozumiem że Autor też człowiek że wakacje że inne takie ale no ile można czekać... :mrgreen:
Navajero - 4 Sierpnia 2016, 13:09

No przyznaję, że przez jakieś dwa tygodnie bezczelnie odpoczywałem zamiast pisać ;P: Niemniej jednak zrozumiałem w końcu swoje błędy i wypaczenia i zasiadłem znowu do roboty :) Kończę trzeci rozdział, stan pracy: 180 k znaków.

Edit.

Do kolekcji dołączył kolejny audiobook, jest już komplet ( seria o Razumowskim);

http://audioteka.com/pl/a...ny-czasu-pokoju

Hexe - 21 Sierpnia 2016, 11:22

Żaden tam audiobook... :mrgreen: Po raz chyba już n-ty przeczytałem Demony, po raz n-ty katuję Korpackiego, Adept też razy ileś a Ty sobie wypoczywasz... 8) Tak się nie godzi :mrgreen: Jak wyląduję na jakimś OIOM-ie z niedoboru wrażeń itp to będziesz mnie miał na sumieniu :lol:
Navajero - 21 Sierpnia 2016, 11:59

Trudzę się jak mróweczka, niestety doba ma tylko 24 godziny :)
Melfka - 22 Sierpnia 2016, 19:30

Adept już przeczytany (może i ebooki się nie sprzedają, ale dobrze, że są, bo inaczej mogłabym się pożegnać z polskimi książkami) i polecam mamie. Rozmowa jest następująca:
Mama: To o Saszce?
Ja: Nie, to nowa seria. Jak będzie nowy Saszka, to Ci powiem.
Mama: Nie lubię fantastyki, ale lubię Saszkę.
Ale powiedziała, że Adepta też przeczyta. ;)

Navajero - 22 Sierpnia 2016, 20:31

Tam też jest jeden Saszka i dzięki za działania propagandowe :)
dalambert - 22 Sierpnia 2016, 21:11

Navajero, Pracuj, pracuj Święta blisko :wink:
krisu - 22 Sierpnia 2016, 21:24

Hexe napisał/a
Żaden tam audiobook... :mrgreen: Po raz chyba już n-ty przeczytałem Demony, po raz n-ty katuję Korpackiego, Adept też razy ileś a Ty sobie wypoczywasz... 8) Tak się nie godzi :mrgreen: Jak wyląduję na jakimś OIOM-ie z niedoboru wrażeń itp to będziesz mnie miał na sumieniu :lol:
masochista?

Partner forum