To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

ilcattivo13 - 24 Stycznia 2010, 14:04

Anix, na moją niechęć do serii TR nakłada się też wrodzona awersja do gier z perspektywą "trzecioosobową". Nie wiem czemu, ale nie potrafię się wczuć w grę, gdy widzę głównie żopę i pięty bohatera (nawet jeśli jest to bohaterka)... Więc jak nie można grać w trybie fpp, to nie instaluję gry na twardzielu.

Hrabio - ale cały czas ktoś nowy wchodzi do tego kącika i szturcha patykiem "hauno"... znaczy hirołsów. A że ja z natury wrażliwy (i niespotykanie spokojny człowiek) jestem, to muszę zareagować ;P:

Jeszcze dziś, albo najpóźniej jutro będę miał "S.T.A.L.?K.E.R. Zew Prypeci" :D
I tym razem zrobię swojego moda, a jego dwadzieścia kopii ponagrywam na każdy nośnik, jaki mi wpadnie w łapki. Żeby się nie skompromitować tak jak przy okazji "Czystego nieba", kiedy to oddałem pożyczoną grę, a jedyną kopię modpacka (razem z twardzielem) trafił shlagg :|

Hubert - 24 Stycznia 2010, 14:19

Virgo C. napisał/a

To nie RTS, tylko RTW (real time war). Niby wszystko dzieje się w czasie rzeczywistym, ale masz ograniczone zasoby ludzkie więc musisz kombinować, a nie bezmyślnie produkować cały czas nowe mięcho i rzucać je na wroga.

Aż tak nie odróżniam.
Może dlatego mi się tak ta gra podobała? A że strata każdego żołnierza bolała nie tylko ze względów taktycznych, to inna sprawa. BTW, grywasz jeszcze w Originala? Bo jak coś, można by kiedyś po sieci się spróbować.

ilcattivo13 napisał/a
Hrabio - ale cały czas ktoś nowy wchodzi do tego kącika i szturcha patykiem hauno... znaczy hirołsów. A że ja z natury wrażliwy (i niespotykanie spokojny człowiek) jestem, to muszę zareagować ;P:

:mrgreen:

Navajero - 26 Stycznia 2010, 12:56

No cóż... dostałem właśnie Mass Effect 2. Instalacja w toku :)
Dunadan - 26 Stycznia 2010, 14:57

Navajero, wow, szybko... daj znać jak to wszystko wygląda. Na IGN schwalili jak żadna inna grę... podobno jest GENIALNA.
Virgo C. - 26 Stycznia 2010, 19:15

Sosnechristo napisał/a
Bo jak coś, można by kiedyś po sieci się spróbować.

Dawno nie grałem, a płytki od lat leżą u rodziców ;)

Lichtenstein - 26 Stycznia 2010, 21:18

Niestety, multi było takie sobie. Bardzo, bardzo szybko zdegenerowało się do tego, kto szybciej wystawi ciężkie pojazdy z ciężkimi działami.

I trochę trzeba kombinować, z gamespy'em albo chyba hamaczem, bo wyszukiwanie do multi szło przez ich odgórny serwer, który jest milion lat martwy.

W sumie jeśli lubicie RTW to moglibyście pokombinować z pierwszym Ground Control.

Ja aktualnie gram w najlepszego rtsa ostatnich lat, to jest Company of Heroes, jako że w zeszłym tygodniu wyszła wczesna wersja moda z frontem wschodnim.

ketyow - 27 Stycznia 2010, 12:15

Wczoraj znowu zainstalowałem Borderlands. Szykuje się sieciowa rozgrywka po sesji z kolegami, mam nadzieję, że na lapku też pójdzie, to pogramy razem na uczelni (za to lubię mój wydział, jest duża sala ze stołami i wifi, schodzi się kupa ludzi z laptopami i można świetny turniej gier sieciowych przeprowadzić). No i standardowo będzie trzeba pomłócić w Battlefielda 2.
ilcattivo13 - 27 Stycznia 2010, 12:22

zastanawiałem się nad kupnem Battlefielda 2, bo już cena dojrzała.
ketyow - 27 Stycznia 2010, 12:32

ilcattivo13, o ile tylko masz z kim grać. Gra na serwerach internetowych nie sprawia takiej przyjemności - równie dobrze można by grać z botami na wysokim AI, gdyby BF takie miało (wysokie AI, nie boty). Ja na szczęście mam z kim od czasu do czasu, z kim możemy ustalić jak gramy (np. bez helikopterów, które potrafią zmienić grę w koszmar jeśli gramy na mapie bez odrzutowców). I powiem, że mimo iż gra myślana na dużo ludzi, to nawet we trzech fajnie nam się gra. No i model lotu jest zupełnie nierealistyczny - dzięki czemu gra zyskuje jeszcze na miodności, jak ktoś chce pośmigać jakąś maszyną :)
Hubert - 27 Stycznia 2010, 12:41

Gram sobie w Arcanum. Czy jest jakiś patch znoszący limit poziomów doświadczenia?
ketyow - 27 Stycznia 2010, 12:46

Sosnechristo, z tego co mi wiadomo tak. Grałem sam bez niego, ale potem obiło mi się o uszy, że fani zrobili.
ilcattivo13 - 27 Stycznia 2010, 12:56

Hrabio - tutaj znajdziesz dwa różne do wyboru + instrukcja do jednego z nich. I patche.

EDIT:
ketyow - teraz to tym bardziej "zastanowiem siem", bo liczyłem wyłącznie na grę w internecie...

ketyow - 27 Stycznia 2010, 13:27

Zależy co kto lubi. Mnie specjalnie nie kręci rozgrywka z obcymi ludźmi, gdy nie mogę z nimi pogadać itd. Chyba, żeby wstąpić do jakiegoś klanu i zawsze ze swojakami grać, wg ustalonych taktyk, z team speakiem czy innym skypem. Bo ogólnie gra daje możliwość naprawdę świetnej zabawy.

Taką grę to ja rozumiem

lucek - 27 Stycznia 2010, 15:23

Ja ostatnio to katuję. Straszny pożeracz czasu ;-)
Homer - 27 Stycznia 2010, 19:42

Gdzie te pierwsze wrażenia z ME2?
Khorne_S - 27 Stycznia 2010, 20:03

To fakt...właśnie ja rozgryzam
Hubert - 27 Stycznia 2010, 21:20

ilcattivo13, dziękować.
Memento - 27 Stycznia 2010, 21:50

Ostatnio:

NFS: Underground - zajebongo jest ten efekt wchodzenia w drugą nadświetlną po użyciu nitro. Wszystko się zaczyna fajnie rozmazywać jak przy przyspieszaniu Sokoła Millenium. :P

Gun Metal - pif paf, tratata ta!. :D

Navajero - 28 Stycznia 2010, 11:17

Dunadan napisał/a
Navajero, wow, szybko... daj znać jak to wszystko wygląda. Na IGN schwalili jak żadna inna grę... podobno jest GENIALNA.

Pierwsze wrażenia:
Plusy
- fajna grafika
- sporo opcji nazwijmy to "RPG" ( np. zdobywanie lojalności członków drużyny skutkuje bonusami)
- niezły system walki
- dobra, nieliniowa w wielu miejscach fabuła ( chciałem spróbować jak gra się z importem postaci z jedynki, ale mi pliki gdzieś wżarło)
- nowe opcjie i możliwości, jakich nie było w pierwszej części ( np. skanowanie planet w poszukiwaniu cennych surowców i zdobywanie ich za pomocą sond, surowce potrzebne są do wielu ulepszeń - zarówno statku, jak i broni, pancerzy itp.)
- możliwość rozwijania romansów z osobnikami płci przeciwnej ( tylko dużo tego cholera, czort wie którą wybrać, a z paroma na raz kombinować ( chyba?) się nie da... ;P: )

Minusy;
- nieco drewniane momentami dialogi ( może kwestia tłumaczenia?)

Dunadan - 28 Stycznia 2010, 11:20

Navajero, grasz po polsku? da się zmienić język na angielski? ob te grę chwalili za głosy postaci, więc może to faktycznie kwestia tłumaczenia...
Navajero - 28 Stycznia 2010, 11:31

Gram po polsku, chyba da się przełączyć język, ale nie sprawdzałem. Za słabo znam angielski.
Dunadan - 28 Stycznia 2010, 15:04

Navajero, jeszcze pytanko odnośnie wymagań - ME chodził mi całkiem nieźle na moim laptopie ( RAM 2GHz, Intel 2x2,0GHz, nVidia NVS 400m 128Mb ) i ciekawi mnie jak zachowuje się "dwójka" - ma większe wymagania?
Navajero - 28 Stycznia 2010, 15:13

"Pudełkowe" wymagania minimalne są niższe od tych które podajesz. Ale nie wiem jak będzie chodzić w realu na Twoim laptopie - ja mam dość wypasiony sprzęt :)
Dunadan - 28 Stycznia 2010, 15:44

Navajero, obawiam się że wąskim gardłem będzie karta graficzna... ehh... ME chodziło mi na maks detalach i min. rozdzielczości płynnie, cięło się ciut w niektórych sceneriach w Cytadeli i na tej planecie na samym końcu. A poza tym - miodzio...
Szkoda że nie ma dema ME2

Navajero - 28 Stycznia 2010, 16:53

Rzeczywiście, przeoczyłem - sorry. Karta: 256 MB...
FireStorm - 29 Stycznia 2010, 00:09

Dunadan napisał/a
Navajero, grasz po polsku? da się zmienić język na angielski? ob te grę chwalili za głosy postaci, więc może to faktycznie kwestia tłumaczenia...

Nie da sie :evil: Znaczy da sie, ale nie z poziomu instaltora - trzeba pliki edytowac (nic trudnego, instrukcja tutaj -> http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=50089 + trzeba sobie wgrac z wersji angielskiej plik BioGame_INT.tlk zeby zmienic napisy). NIestety jak to zwykle bywa, wersja oryginalna jest znacznie lepsza niz lokalizacja. Jednak o ile Dragon Age mi sie po Polsku podobal, to ME2 jest takie sobie.

ketyow - 29 Stycznia 2010, 00:22

To ja już tej gry na pewno nie kupię. W pierwszej części był przecież wybór: angielska, kinowa lub polska. A niech mi się ważą tak spolszczyć Bioshocka 2! To poświęcę te dwa dni z włączonym komputerem, ale na pewno nie będę kaleczył uszu :twisted:
Memento - 29 Stycznia 2010, 00:57

Need For Speed Carbon
W porównaniu z andergrantem trzy przeogromne plusy to sculpturowanie elementów (zdecydowanie wolę to od montowania gotowych elementów), lepiej dopracowany drifting i nitro podczas driftingu. A jak dalej - zobaczymy. :)

Painkiller
Nie wiem czy o rzeźnistym fps-ie można powiedzieć że jest piękny, ale Painkiller jest. Zakochałem się w tej grze od zabicia pierwszego zombiaka. :mrgreen:

Homer - 31 Stycznia 2010, 11:30

Mass Defekt 2.

Już jedynka bugami wyciągała na wierzch wszelkie skłonności masochistyczne. Bez nich po prostu grać się nie dało. Dwójka w tym wypadku posyła piłkę krótką - gra nie chodzi na procesorach jednordzeniowych, nieważne o jakim takcie. O przepraszam - nie chodzi 'optymalnie'. Na skutek czego grać się nie da. Wieszają się .biki ładowania (tutaj jeszcze można sobie poradzić wywalając owe ręcznie i zastępując zielonymi ekranami), ale niestety nie poradzi to na wszechobecną w dalszej części rozgrywki megaczkawkę, powodowaną pewno poszukiwaniem drugiego rdzenia procka, miast cały czas pracować na jednym.

Mogli to jednak zaznaczyć na pudełku, a nie dopiero w pliku readme.

Odbiłem się od próby rozgrywki. Powrót gdy wyjdzie łatka/sposób/nowy procek? czyli nie-wiadomo-kiedy.

Agi - 31 Stycznia 2010, 11:51

Kupiłam wczoraj Sacred 2, właśnie instaluję.

Partner forum